Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със Сони Бравиа. Показва черен екран.

Препоръчан отговор

Добър ден! Днес докато вървяха на детето песничките на телевизора изведнъж показа черен екран, музиката си продължи, предполагам защото телевизора беше включен в домашно кино. Изключвах го няколко пъти от дистанционното, после и от контакта, но резултат нямаше. Какъв може да е проблема и какво мога да направя аз. Телевизорът е само на 3 месеца.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, cvetiss написа:

Той няма гаранция :(  Като са ни го купили, понеже е подарък не е докупена гаранцията, която е 48 месеца. 

От къде е купен без гаранция телевизора? Носите в сервиз по избор ако е подсвтката 60-100лв ориентировачно е ремонта. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Населено място и от кой магазин? Точен модел? Всичко ново по закон има 2 години гаранция. Някои предлагат и допълнителна застраховка (гаранция) с доплащане.

Може и да е подсветка, както вече писаха, може и да е нещо друго защото е доста нов, освен ако е бил мострен.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, cvetiss написа:

Той няма гаранция :(  Като са ни го купили, понеже е подарък не е докупена гаранцията, която е 48 месеца. 

Какво значи не е докупена гаранцията на устройство, което е на 3 месеца??

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Какво значи не е докупена гаранцията на устройство, което е на 3 месеца??

Значи, че нещо не е доразбрал човека или е втора ръка.

cvetiss, а на антена работи ли?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, JKirilov написа:

Значи, че нещо не е доразбрал човека или е втора ръка.

cvetiss, а на антена работи ли?

Точно това неразбиране искам да поясни.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е втора ръка, чисто нов е. Гледах обявата от където е купен и пишеше че срещу 60 евро може да си купиш 48 месеца гаранция. А дали има изобщо, дори поне и 1 година , не знам. Гледах , но нищо не видях честно казано. Купен е от OTTO.DE

Sony KD65XG8096BAEP LED-Fernseher (164 cm/65 Zoll, 4K Ultra HD, Smart-TV)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И ти ли си в чужбина? Антената? При включване някакви менюта?

преди 40 минути, cvetiss написа:

срещу 60 евро може да си купиш 48 месеца гаранция

Това е допълнителна гаранция. Има я и в пишмантехнополисите...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, cvetiss написа:

включен в домашно кино.

Каквото и да означава това, то отстранете кабела към него, пребройте до 30, и пак го присъединете.

Успех!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, cvetiss написа:

Не е втора ръка, чисто нов е. Гледах обявата от където е купен и пишеше че срещу 60 евро може да си купиш 48 месеца гаранция. А дали има изобщо, дори поне и 1 година , не знам. Гледах , но нищо не видях честно казано. Купен е от OTTO.DE

Sony KD65XG8096BAEP LED-Fernseher (164 cm/65 Zoll, 4K Ultra HD, Smart-TV)

Разкачи абсолютно всичко от тв., кабели, флашки и каквото друго има. Направете му хард ресет и ако няма резултат го дайте на сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В резюме къде се намираш? В Германия или тук (България)?

Цената отгоре е за тук и масовите размери 32 - 40" За 65"  ги умножи поне по 3,14.. Тамошните сервизи не им знам цените, ама са доста по-високи от нашите.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има и друго: Проверете някакви настройки във въпросното "домашно кино".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, cvetiss написа:

Ще изключа всичко от телевизора и ще го рестартирам пак, дано да стане. И живея в Германия.

Само един въпрос от мен, че ме мъчи: Какво имате в предвид "домашно кино"?!

Прощавайте!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, cvetiss написа:

Сони голяма колона, която се включва към телевизора, за да даде по хубав звук, я да филми, я за музика. 

Направете му хард ресет преди да го занесете на сервиз ако нищо друго не помага

https://www.sony-latin.com/en/electronics/support/televisions-projectors-lcd-tvs/kd-49x725f/articles/00171707

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, cvetiss написа:

Пробвах, не става . Или поне сама не мога. Ще изчакам мъжа ми да се прибере и ще пробваме и двамата. 

Сложете разклонител от страната на копчетата с едната ръка задържате двете копчета с другата ръка включвате щепсела на телевизора във разклонителя,  НО това трябва да стане пред екрана когато светне диода във ЗЕЛЕНО.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, cvetiss написа:

Светна зелено и след няколко секунди се изключи и аз включих телевизора пак и само тъмен екран 

Това беше последната стъпка която зависи от потребителя,  дайте го на сервиз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Като е ново би трябвало даима стандартна 2 говишна гаранция като във всяка европейска страна. Вижте си документите и се обърнете към тамошната КЗП.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...