Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наистина ли сме идиоти, или нация с проблеми в мисленето?

Featured Replies

преди 1 минута, barbuncela написа:

Четох го и аз...Работата е изпусната, правителството е вече безсилно, искат помощ от ЕС. В Италия е вече хаос...говориш вчера с братовчетка ми...наредено е да си седят вкъщи, единствено могат да ходят на работа и пазар... Болници препълнени, и се предпочитат младите да ги лекуват...В началото на кризата, италианското правителство прие същите мерки които сега се вземат тука, по отношение на всичко. Българското правителство върви по същия път

Ами ето. Ние наще си ги знаем че са малоумни мутри и милиционери, и освен да засерат работата още повече, друго не могат да направят, ама се оказва, че италианците и те са същите, ко не и по- зле. И как така се препълниха болниците с 5 000 или 6 000 болни? Колко болници има в тая Италия?

• Отговори 100
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 25 минути, Meri Meri написа:

Кога станахме вкупом да защитим и подкрепим нещо наше, нашият интерес, нашето богатство, нашите деца и родители ... без да се вглъбим в личната полза! Айде де, сложете ръка на сърце и кажете?!

Говорил съм с хора по-големи от мен и съм ги питал какво пречи на българите да се вдигнат на протест за нещо. Каквото и да е, те са много нещата за протестиране. Ама да са 1000+ не 100-200 души.

"Ми то щото само в България може да стане това."

"Защото сме смазани от турското робство."

Нямаше адекватен отговор.

Аз мисля, че е заради времето на соца, когато българите са били научени да получават наготово. Сега когато някой трябва да търси или предлага работа няма кой да го научи как се прави. Може и да греша ама за друго не се сещам. Балкански манталитет освен.

• Автор
преди 1 минута, _Belial_ написа:

Колко болници има в тая Италия?

Не знам...не са малко обаче...Телевизията говори  вече за недостиг на персонал, предпазни средства и дезинфектанти...в Италия е страшно...Празни градове...в смисъл никой по улици и магазини...

преди 6 минути, Kieli написа:

Нямаше адекватен отговор.

Защото всеки мисли само за себе си...Казаха го вече!

преди 5 минути, barbuncela написа:

Не знам...не са малко обаче...Телевизията говори  вече за недостиг на персонал, предпазни средства и дезинфектанти...в Италия е страшно...Празни градове...в смисъл никой по улици и магазини...

Това което пишеш е страшно... И то Италия! Трета или четвърта мощна икономика в светът...

Борисов сега в новините. Пикът на болеста трябва да е септември...

преди 3 минути, Hristo52 написа:

Защото всеки мисли само за себе си...Казаха го вече!

Всъщност се чудих защо всеки мисли само за себе си. Как се е стигнало до там.

току-що, Kieli написа:

Всъщност се чудих защо всеки мисли само за себе си.

Такива сме си били винаги! При комунизма, по не можеше защото биеха по главата, но сега...

преди 3 минути, barbuncela написа:

Нещо много мирише тая работа! В държава като Италия, болниците надали са по- малко от 1000. По пет човека да приеме всяка и всякаква паника и недостиг изчезват! Частните клиники отказвали... Алооо, извънредно положение е, няма не искам!

преди 24 минути, _Belial_ написа:

Ами тя се възмущава, но това което се прави в момента в Италия граничи с геноцид! Не знам дали е поради идиотизъм или планирано така да стане, но вчера четох излиянията на някакъв италиански лекар и останах с отворена уста! Значи те съветват хората със симптоми (предимно пенсионери), да не ходят веднага в болница, а да изчакат 10 дни в къщи. И не се лекуват в този период, или жулят чайчета и парацетамол. И отиват след десет дена с двустранна пневмония, когато вече положението е изтървано. Пневмонията не се причинява от вируса, а е съпътстваща бактериална инфекция! Те умират от нея, а не от вируса! Пневмонии се лекуват с антибиотици!!! Толкова ли не им стига, та да изпишат антибиотик още на първото кихане, докато организма им е все още в някаква кондиция и да се предотврати пневмонията?

Това не е много верно ! Пневмонията от короната е ВИРУСНА ,не е като другите. И в Италия в началото са  били така нехайни . Първите  дни единици,след  седмица- десетки, след месец -хиляди, след това тотална карантина! Сега там лекарите избират  КОЙ ДА УМРЕ, защото апаратурата за командно дишане не достига и по-възрастните  биват ПРЕРЕЖДАНИ от по-младите! НЕ ДАЙ СИ , БОЖЕ и тук да не стане така!

• Автор
преди 2 минути, _Belial_ написа:

Нещо много мирише тая работа! В държава като Италия, болниците надали са по- малко от 1000. По пет човека да приеме всяка и всякаква паника и недостиг изчезват! Частните клиники отказвали... Алооо, извънредно положение е, няма не искам!

Нямам идея...това знам от братовчетка ми, и от телевизия, включително RAI UNO държавната телевизия на Италия, това казвам...

преди 7 минути, Kieli написа:

Говорил съм с хора по-големи от мен и съм ги питал какво пречи на българите да се вдигнат на протест за нещо. Каквото и да е, те са много нещата за протестиране. Ама да са 1000+ не 100-200 души.

Защото страхът е взел превез, защото няма закони, защото няма защита, защото ЛЪЖАТА е на всякъде, защото българина е умишлено дезинформиран за важните си ПРАВА.  Поне малко доверие и безстрашие да съумеем да съберем, убедена съм, че можем! 

току-що, bigiadri написа:

Това не е много верно ! Пневмонията от короната е ВИРУСНА ,не е като другите. И в Италия в началото са  били така нехайни . Първите  дни единици,след  седмица- десетки, след месец -хиляди, след това тотална карантина! Сега там лекарите избират  КОЙ ДА УМРЕ, защото апаратурата за командно дишане не достига и по-възрастните  биват ПРЕРЕЖДАНИ от по-младите! НЕ ДАЙ СИ , БОЖЕ и тук да не стане така!

Аз като казвам, че пневмонията е бактериална, го казвам защото това прочетох от италианския лекар. Короната е грипен вирус.

преди 8 минути, Kieli написа:

Всъщност се чудих защо всеки мисли само за себе си. Как се е стигнало до там.

Е като те лъжат ежедневно и на всякъде, на кой да имаш доверие, и мислиш само за себе си, логично и последователно, всеки малко или много е отговорен за семейство, деца, родители ...

Е сега прочетох нещо...колко е вярно. В Китай и Италия се ползват 5G мрежи които унищожавали имунната система на човека....Колко е вярно?

А така, вече е обявена ПАНДЕМИЯ!

преди 1 минута, _Belial_ написа:

Аз като казвам, че пневмонията е бактериална, го казвам защото това прочетох от италианския лекар. Короната е грипен вирус.

Кам да беше бактериална  ,антибиотиците щяха да предотвартят епидемията и задуха от пневмонията , НО НЕ Е!Сега всичко зависи от отделните организми , в каква кондиция са. Природата е решила да направи подбор! Това ,което ние поради хуманност не правим!

преди 1 минута, bigiadri написа:

Кам да беше бактериална  ,антибиотиците щяха да предотвартят епидемията и задуха от пневмонията , НО НЕ Е!Сега всичко зависи от отделните организми , в каква кондиция са. Природата е решила да направи подбор! Това ,което ние поради хуманност не правим!

Да бе. Природата е решила да избие пенсионерите. Не вярвам аз във случайности.

преди 9 минути, bigiadri написа:

Природата е решила да направи подбор! Това ,което ние поради хуманност не правим!

"Природата"?! Подбора е умишлен и нехуманен, според мен! Ако беше природата, нямаше да е така хаотичен, а обясним и последователен! Друг е въпроса, че подбора ще удари най-малко подготвени физически и психически!

А за италианците, съжалявам, не искам да обидя никого, но не се славят с хигиена. Примери много!

преди 8 минути, _Belial_ написа:

Да бе. Природата е решила да избие пенсионерите. Не вярвам аз във случайности.

Защо тръгна от Китай...примерен въпрос...??? Ако ми кажат че е нарочно, вече мога и да повярвам.

преди 8 минути, Meri Meri написа:

"Природата"?! Подбора е умишлен и нехуманен, според мен! Ако беше природата, нямаше да е така хаотичен, а обясним и последователен! Друг е въпроса, че подбора ще удари най-малко подготвени физически и психически!

А за италианците, съжалявам, не искам да обидя никого, но не се славят с хигиена. Примери много!

Че в природата е точно така. Хищниците  убиват и изяждат  болните , недъгавите неподготвените и за това Великият ги е създал! А на нас вируси за да ни види как сме

преди 20 минути, bigiadri написа:

Че в природата е точно така. Хищниците  убиват и изяждат  болните , недъгавите неподготвените и за това Великият ги е създал!

Да, но в природата, а сред хората или както искате ни назовете, "Великите" сами си взимат, независимо как и на каква цена за болшинството. Уж сме най-високо в йерархияти се очаква да сме разумни, благодарни и благородни, а то какво излиза дефакто - висш канибализъм. Има разлика нали?! Хищника взема, колкото да оцелее! 

преди 40 минути, Meri Meri написа:

Е като те лъжат ежедневно и на всякъде...

Voilà!

Ето ви го отговора, това сме българите, нас все ни лъжат, все ни цакат, все сме онеправданите...
Докато не разберем че ние сами си го правим нема се оправиме никога.

преди 9 минути, JKirilov написа:

Не са 80, над 95% са.

преди 6 минути, Bubbles написа:

Докато не разберем че ние сами си го правим нема се оправиме никога.

Не. Други го правят и ние много добре знаем кои са, но се насираме от страх само като помислим за тях, и предпочитаме да се самозалъгваме, че сами сме си виновни. Залъгване внушено ни от тях, впрочем и поддържано отвътре от платени клакьори.

Корона вируса са го патентовали още 2014г, въпроса е защо чак сега го пускат в действие?

https://patents.google.com/patent/EP3172319A1/en

преди 17 минути, Bubbles написа:

Не са 80, над 95% са.

Досрамя ме да редактирам госин Професора! :(

преди 3 минути, ined написа:

Корона вируса са го патентовали още 2014г, въпроса е защо чак сега го пускат в действие?

За да не съвпадне със старичока! :)

преди 3 минути, ined написа:

https://patents.google.com/patent/EP3172319A1/en

Изчаквали са да мине истерията от свинския грип. Забравихме ли го вече свинския грип? Е да той беше предимно в Латинска Америка, но също беше обявена пандемия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.