Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Наистина ли сме идиоти, или нация с проблеми в мисленето?

Featured Replies

наистина сте идиоти.....

просто още не сте го осъзнали....

простено да ви е

• Отговори 100
  • Прегледи 4,4k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 9 минути, _nib_ написа:

простено да ви е

Хайде още един умник в сайта! Съвсем оправдава заглавието на темата!  

преди 7 часа, Hristo52 написа:

Ти изобщо гледала ли си пресконференцията, или пишеш на изус? Не е ли абсурдно, че хем искат да пазят възрастните, и хем разрешават училища и детски градини? Чак когато пламнело щяли да ги затворят! Ами то като пламне, знае ли се вече тия деца къде  и при кого са ходили? Хеле пак бабите и дядовците, дето си гледат внуците , но трябвало да ги пазим!  ...

Ми много е просто. Мами и татковците поемат пълната отговорност и почват да си гледат децата самички, и с това освобождават бабите и дядовците от това опасно занимание. Да, трудно ще им бъде на мамите и татковците, но ситуацията е такава!

Смъртността в Италия, в проценти.

Цитат

„За смъртните случаи 1% са във възрастовата група 50-59, 10% 60-69 години, 21% между 70-79, 44% 80- 89 години, 14% над 90 години ".

преди 5 минути, darkterminal написа:

Ми много е просто. Мами и татковците поемат пълната отговорност и почват да си гледат децата самички, и с това освобождават бабите и дядовците от това опасно занимание. Да, трудно ще им бъде на мамите и татковците, но ситуацията е такава!

Аз бих казал децата да си седят при баба и дядо. Които имат де, иначе ще колабира икономиката и ще стане по-страшно от война!

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Аз бих казал децата да си седят при баба и дядо. Които имат де, иначе ще колабира икономиката и ще стане по-страшно от война!

Или пък... Децата да си ходят на училище... Мама и татко на работа... И после мама и татко да си ги прибират...

преди 2 минути, _Belial_ написа:

Смъртността в Италия, в проценти.

Туку що по новините един италиански лекар обяви промяна на профила на вируса, почва да напада младите!

преди 1 минута, Hristo52 написа:

иначе ще колабира икономиката

Дето я няма! Оххх, виждаме неща дето ги няма, чуваме, каквото искаме ... 

Няма какво да се коментира Жива ли била или умряла Първата жертва на Коронавирус Труповете трябва да се кремират Днес СЗО обяви Пандемия!

преди 1 минута, Meri Meri написа:

Дето я няма! Оххх, виждаме неща дето ги няма, чуваме, каквото искаме ... 

Хептен няма да има производство на нищо. А е възможно и да се затварят отрасли като в Италия, хора остават без работа и става страшно. Не подценявай тези неща.

преди 1 час, bigiadri написа:

Кам да беше бактериална  ,антибиотиците щяха да предотвартят епидемията и задуха от пневмонията , НО НЕ Е!Сега всичко зависи от отделните организми , в каква кондиция са. Природата е решила да направи подбор! Това ,което ние поради хуманност не правим!

Ти недей да си мислиш, че бактериалните инфекции са чак толкова лесни. Бам антибиотика и готово. Хич не е точно така. Много от бактериите са резистентни и ужасно упорити. И да, ако си на 20 и в цветущо здраве номера с антибиотика става, но ако си на 80 и имаш още 10 болести е много мъглява работата.

преди 6 минути, Hristo52 написа:

Туку що по новините един италиански лекар обяви промяна на профила на вируса, почва да напада младите!

Той си ги напада през цялото време, вируса не различава млади и стари.

преди 5 минути, Hristo52 написа:

Не подценявай тези неща.

Не ги подценявам, напротив роптая, но истината, не е това, което се афишира! Преди короната колко умираха ежедневно, никой нищо не казваше, сега всяка смърт се свързва с вируса, и не било злоупотреба?! Няма да ми бръкнат в мозъка пък! Нагледах се на постановки на всякакво ниво! 

преди 3 минути, _Belial_ написа:

Той си ги напада през цялото време, вируса не различава млади и стари.

Казваха, че младите държат. И могат и да не разберат, че са боледували?

преди 37 минути, Hristo52 написа:

Хайде още един умник в сайта! Съвсем оправдава заглавието на темата!  

тоа па.....

каква връзка има умник с идиот...

преди 1 минута, _nib_ написа:

тоа па.....

каква връзка има умник с идиот...

Оня па...и аз това се питам...

преди 52 минути, _nib_ написа:

наистина сте идиоти.....

просто още не сте го осъзнали....

простено да ви е

Оппааааа...

Все пак някои сме по-идиоти от другите, обикновените идиоти! ;)

преди 1 минута, JKirilov написа:

Оппааааа...

Все пак някои сме по-идиоти от другите, обикновените идиоти! ;)

сички сме обикновенни....сиви....и т.н

туй за вирОса ли стаа на въпрос?

дет вика криско....

пущам си два месеца неплатена.....

и утюъм при баба на село.....

фризерите и са пълни

• Автор
Цитат

Kalin Veliov 

Аз разбирам афекта на всички колеги артисти и музиканти! Аз също съм засегнат от това което се случва..и финансово..и организационно! Никой от нас няма да излезе сух... Да, Обаче!!
Много е важно да стиснем зъби за 2 седмици.. Защото, ако тук стане като в Италия и карантината обхване големите градове и милиони хора, ще бъде страшно!! Тогава тази навременна в момента мярка да не се събираме заедно и накуп много хора, ще ни се види като галене по главата..
И заради бързото разпространение на тъпия вирус, има вероятност месеци след това да не работим и да забравим за дълго време за постановки и концерти!
Нека веднъж действаме преди събитията, а не след това!
Така че по-добре сега да спрем за 2, 3 седмици.. отколкото след това за месеци. По-добре сега да загубим участия, но скоро да продължим, отколкото да рискуваме това да се разпространи извън контрол и след това дълго време да си седим в къщи. Идва лято, ако спрем разпространението на време, ще бъде много добре!!
Имам приятели между вас, които са набили не малко пари в реклама и толкова безценно време в организация на събития.. Ужасно е това, няма 2 мнения!! 1f641.png
Съгласен съм, че тази забрана трябва да важи и за големи търговски обекти, като МОЛОВЕ.. и кино прожекциите. (доколкото съм запознат за КИНОТО важи забраната)
Тези които в момента обвиняват Банов за цялата ситуация, да се замислят, ако те са на негово място с неговата отговорност как ще постъпят?! Можете ли да понесете тази отговорност за постъпките и решенията си, които ще засегнат много хора?? И финансово и здравословно. За всичко той ли е виновен?!? Щото е много лесно да си съдник от вкъщи, като вируса не е докопал теб или твоите близки (някои от тях в силно рискови групи). Много е лесно да съдиш, като носиш отговорност само за себе си.. А за хиляди, а за стотици хиляди? Ако стане епидемична вълна и спуснем кепенците за месеци напред?? После всички вкупом ще крещим, що не се взеха мерки навреме?!? И пак той ще е на пангара, нали?? Винаги недоволни.. Да, най-бързо се разпространява там където се събират много хора на близко отстояние, в затворено помещение.. За добро и лошо, ние сме тези които участваме най-активно в събирането на тези хора накуп и логично първо от хората на изкуството започват рестрикциите... Ние не знаем колко от нас го носят вече и на колко го предаваме с лекота, нали?! При едни се проявява и ги удря, други само го пренасят.
Никой не иска да смазва културата, нека се опитаме да гледаме по-далеч от носа си и извън рамките на себе си и парите.. Ще кажете, на чужд гръб и сто тояги са малко. Но точно тогава си помислете, дали сме готови да подложим на риск всички останали в залата и да пренебрегнем заплахата, за да се случат нещата по добрия предимно за нас лично начин?! Кой е егоистът в случая и кой мисли за доброто на повечето хора? Бъдете и прагматични: дори и да няма забрана, много от хората сами ще се дръпнат от масовите събития, за да не рискуват. И тези идващи мероприятия ще бъдат така или иначе половинчати като посещение. НЕ ЗНАЕМ КАКВО ПЕЧЕЛИМ, КОГАТО ГУБИМ!!! .. Но сме устроени да мислим първосигнално и да гледаме само тук и сега. Мислим че СЕГА е най-лошо, докато не се окаже ще има много по-лошо 1f642.png
И тази криза ще мине, поне да се опитаме да мине по-бързо ..с общи усилия и разбиране на ситуацията. 1f642.png

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)

преди 3 часа, _Belial_ написа:

вчера четох излиянията на някакъв италиански лекар и останах с отворена уста!

Приоритетно се лекуват по-младите. Драма е. Но защо не пишеш в темата за вируса, а в тази?

Имаше една молитва към Господ, която гласеше накратко молба да даде сили да промениш онова, което можеш и сили да приемеш онова, което не можеш.

Аз съм научен от живота, не от хората, да не се занимавам с мрънкане и ми е трудно да възприема такъв род поведение. Според мен е просто загуба на време. А аз много си ценя времето, защото знам, че мога да го ползвам за чудесни неща.

преди 10 минути, Myanmar написа:

Приоритетно се лекуват по-младите. Драма е.

Драма е да. Вируса убива основно старци, но приоритетно се лекуват младите. Чиста драма, с голяма смъртност. Защото с 3 % смъртнос както е в Китай, статистиката не е плашеща.

2 китайци от Wuhan са първите, които са били заразени в Италия и то в Рим. Не, че нещо, но 31.01.2020 година Италия не знаеше ли, че има коронавирус в Китай и то още през декември 2019 година. 

Китай се бори с вируса още през 2019 и то декември.

Те пристигнали от летището в Милано на 23 Януари. Като се знае този вирус още месец назад.  До 31 януари какво е ставало всеки може да види и сега.  Една седмица в Италия.

Тези италианци идиоти ли са? Защо не са ги върнали още на летището? И как са стигнали до Италия след като няма полети в Wuhan. Нали там са под карантина.

Как полет до Милано? Нещо не схващам. Като уж Китай са под карантина от декември.

След като се почувствали зле и били приети китайците в болницата в Рим, тогава италианците са сетили да откажат всички полети от Китай.

преди 10 часа, barbuncela написа:

Починалите към коя категория ще ги сложиш? Бедни или капиталисти?

Всички мрем - някои съвсем млади, други не чак толкова. Дали сега или после, все тая.  А и починалите от други болести са в хиляди повече.  Ето, днес дават по новините, за един от двамта излекувани от СПИН. Сещаш ли се кога бе това? Сещаш ли се каква истерия беше, макар още да бяхме комунистическо? Някой откри ли лек за 40 години? Не. Измря ли света? Не. Вечна им памет на  всички, заминали си заради СПИН. Но светът се въди и въди, Индия мина милиард и половина, настигна китай. Там презервативи ползват ли? Не. Измряха ли? Не. Въдят ли се още и още? Да. Гледаме ли индийски сериали? Да. За каква пандемия говорим изобщо?

ама то имало още една тема за Идиотчитата

:lol6:

преди 18 часа, barbuncela написа:

Що за нация сме?

И това са хора на които разчитаме да ни опазят? Дали?

Мешана!

Има една поговорка: Ако човек не пази себе си, то е глупаво да разчита, че някой ще го пази.

Елементарно е!

Мой близък се върна от Италия. Наложи на себе си карантина.

Та, каква нация сме, ще го кажа с виц.

В едно кафене един човек забелязал, че друг пие кафето си от към страната на дръжката. Попитал, защо го прави.

- За да не се заразя от СПИН. - казал другия. - Никой нормален не пие от тази страна.

Помислил малко нашенеца и той започнал като него, за да не го спипа тоя СПИН.

Радвал се, но един ден видял, че и друг пие по този начин. Усмихнат човека го попитал - И ти си от нашата партия които не искаме да се заразим от СПИН.

Другия го погледнал учуден и казал - Не, бе човек, аз съм болен от СПИН и за да не заразя другите - за това пия от тази страна.

Та, кое е нормално, кое не, то не касае нормалните хора, а тези които са ненормални.

Освен идиоти, хора с проблем с мисленето има и други. Те знаят какво да правят, ако са с "корона" и ходят по чужбина.

Проблема е в тези които с кинти или за кинти ходят извън България. Та, то е елементарно - но вече и ние сме в кюпа. От тук на сетне - да ни е читава имунната система. Нормалните хора знаят как да я поддържат. Знаят културно каква хигиена да спазват и какво да правят при наличие на някакви симптоми, че са болни.

До тогава, всеки кашлящ ще се смята, че е болен, а то представи си е пушач - примерно ... :)

Някъде из този форум ли бе или не знам, но някак си тази Пандемия може би създадена, за да се проявява вид култура по отношение личното пространство. Знам ли .... Как беше - Изкашляш се и всички се дърпат от теб на почтително разстояние ... :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.