Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Флашката ми даде тотален блокаж, помощ!

Featured Replies

Здравейте!

И преди съм писал тук и съм оставал доволен от съветите и препоръките на спецовете, подвизаващи се тук. Ето защо надеждата ме доведе отното тук, а тя ми е последна...

Става дума за стара флашка, на може би 5-6 години, служебна, дори не й знам модела, защото е брандирана с рекламно лого на служебно събитие. Мисля че е 2 GB. Досещате се, че щом не съм я изхвърлил, имам важна информация вътре и искам да я спася. Никога до сега не са ми блокирали по такъв упорит начин флашки, справял съм се, дори като съм чел статии тук. Сега нещата май са сериозни.

До вчера флашката функционираше. От вчера при разпознаване от PC-то ми изписва съобщение, че иска формат и единствената алтернатива е Cancel. Явно е често срещан проблем, защото в НЕТ-а е пълно с информация как човек да се спаси от тази досада. Но, уви, многото програми и предложени алгоритмни не ми помагат. Все се надявам, че няма начин информацията вътре да не мога да я спася. Какво съм сторил към момента:

През cmd се опитах да си реша проблема с chkdsk командата, но стигнах до задънена улица, след като ми показа съобщение, че файловата ми система е RAW, а не FAT32. CHKDSK не функционира с RAW. Пробвах и други алгоритми през cmd панела, но партишъна с флашката оставаше невидим. Гледах клипове в ytube, следвах стъпка по стъпка, но не, просто флашката не се вижда. Дирих програми да променя това нещо, но уви, несполучливи. Пробвах всякакви програми, но или не забелязват флашката, или я детектират с 0 MB информация и дефакто нищо не сканират. Изпрoбвах Testdisk-7.2,  MindTool PowerData Recovery 8.7,  EaseUS, Find and Mount, Wondershare Recoverit (RECUVA) - някои от програмите са за преформатиране от RAW на FAT32, други са за сканиране на лоши сектор и всичко безуспешно. Днес реших да сканирам и с  FlashDrive Tester, но ми изписа, че информацията ще бъде изтрита (логично де) и се отказах. 

Чудя се дали все пак да не дам формат, а след това да диря програми за възстановяване на форматирана информация. Все не смея, защото си мисля, че има и по-лесни начини. 

Важно уточнение е, че все още съм с OS Win 7. Сканирах за malware вируси с Malwarebytes. Откри някакви неща, делнах ги, но явно не е там разковничето. 

Чудя се дали е вирус или е хардуерен проблем.

Безкрайно съм ви благодарен.

преди 56 минути, Светозар Стойчев написа:

Здравейте!

Това ми се е случвало. Опитах с друг компютър и беше всичко нормално. Опитайте и вие преди по "груби" методи. Не е казано, че ще стане но опитайте!

Тествай на друга машина, ако имаш такава, но най-вероятно си е заминала - често се случва. Друг път ще знаеш, че важна информация никога не се държи на едно място - минимум на 2 отделни независими носителя и се копира редовно. На колкото повече места имаш нещо, толкова по-голям е шанса да се възстанови при проблем.

• Автор

Изпробвал съм я на 2 други компютъра, както и на всички възможни USB портове на служебния - резултатът е същия, иска си формат. 

Предполагам, че е заминала, но няма ли начин да се опитам да спася инфото някак си?

С R-Studio пробвал ли си?

На мен ми е виждал флашки и карти с памет които са недостъпни и искат формат.

Ако решиш да я форматираш с него можеш да пробваш след формата да опиташ да си възстановиш данни.

• Автор
преди 5 минути, grizly написа:

С R-Studio пробвал ли си?

На мен ми е виждал флашки и карти с памет които са недостъпни и искат формат.

Ако решиш да я форматираш с него можеш да пробваш след формата да опиташ да си възстановиш данни.

Мерси, ще го имам предвид, но към момента ми се иска да избегна формата. 

• Автор
преди 10 минути, Филипов написа:

Гюма и следващата. И без това е под 10 лв. Паметите имат определен брой цикли, да не искаш да е вечна?

Информацията ми е важна, не флашката.

Като ти е важна да я беше турнал на няколко места. Ако те беше налазил криптобацил щеше да разшифроваш ли? Някои неща се учат по трудния начин.

преди 20 минути, Светозар Стойчев написа:

Информацията ми е важна, не флашката.

Търси такъв пич някъде тогава !

Има фирми, които възстановяват информация. Не е евтино, а и няма гаранция, че ще стане или ще се възстанови всичко, но може да пробваш - потърси в гугъл и си избери.

• Автор
преди 23 минути, Филипов написа:

Като ти е важна да я беше турнал на няколко места. Ако те беше налазил криптобацил щеше да разшифроваш ли? Някои неща се учат по трудния начин.

Така е. Но не пречи да направя опити да изляза от положение. В крайна сметка не съм наясно с много неща и точно заради това се допитвам до по-опитни пичове, каквито сте  тук. Не се знае от коя дупка ще изкочи заека. Главата все ще намеря къде да си я строша, това е лесно.

преди 4 часа, barbuncela написа:

Това ми се е случвало. Опитах с друг компютър и беше всичко нормално. Опитайте и вие преди по "груби" методи. Не е казано, че ще стане но опитайте!

Така е, но вместо да се търсят други компове, особено при чалмабацил, просто се почистват портовете с USBDeview!

Гюма и следващата. И без това е под 10 лв. Паметите имат определен брой цикли, да не искаш да е вечна?
С едно допълнение - флашки, 2 GB на практика вече няма на пазара. Започват от 8 GB.
  • Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

На тази фпашка само държиш информация или я презаписваш постоянно???

От време на време качвах информация на нея. Глупостта ми да не предприема превантивни мерки е ясна и не търся причините за ситуацията, в която изпаднах. Търся решения не за да спася флашката, а да спася инфото вътре. За всеки случай съм си заредил една чаша със студена вода, но преди да опра до нея правя опити да изляза от положение. 

Мога да ти препоръчам да питаш Samo от форума. Той се занимава с такива неща и може да ти даде конкретна информация.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.