Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Techniks su-v570 PXS cap има ли защита от късо на изхода

Featured Replies

на 31.03.2020 г. в 18:52, JKirilov написа:

Мдаааа, няма как и аз дори да не сбъркам няколко пъти.

Постът ми трябваше да бъде насочен към невижданата караница на свиню и пишман IT специалиста, но в суматохата съм сбъркал прозореца. ;)

Колев пак се е осрал, а Хорхе не го знам...

Г-н Филипов ми е колега, към него се отнасям само с уважение, дори когато сбърка. Сигурен съм, че той както мен не виси по цял ден по форуми и няма време за всички простотии. Интересно кога Колев ще се заеме с простотиите, ръсени от бушоня...?

Да обяснявате на зидар са ОООВ е малко наивно, в такива теми трябва да се набляга на правилното използване на апаратурата, но няма значение. Човекът ще продължи да си усилва, карантината ще отиде со Коледа...

По първото изречение:

На всеки може да се случи да сбърка "няколко пъти". Твоите са много пъти. И продължавам със второто.

Щом постът ти е насочен към друга тема и хора, затова е въведена редакцията. Изтриваш го.

Не виждам с какво съм се осрал. Осирането си го направил ти и продължаваш, докато се осереш до ушите! 

Бих повярвал на четвъртото изречение, ако Филипов беше написал, че си му колега, а не той на теб. Хубаво е, че се отнасящ с уважение към него, но със същото уважение ще се отнасяш със всеки един от форума. Не можеш да държиш сметка на никой, кой колко време "виси" във форума!   Не зная кого назоваваш "бушоня", но  се досещам, поради честото обръщение към FuSE. Ако е към него, си в голяма грешка поне в аудиотехниката. Човек , колкото и да иска и се старае, не може да бъде "ГУРУ" като теб във всички области.

Питащият, дали е зидар, кравар, лекар или изпитател на космически ракети, няма значение за никого, най малкото за теб! Имал е въпрос, получил е нужните обяснения и в писмен вид е изразил благодарността си към хората. Ти това някога правил ли си го? А дали ще продължи да си усилва до Гергьов ден или Коледа, теб не те касае, защото изделието е негово.

• 4 години по-късно...
  • Отговори 57
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Независимо, че няма изход за активен субуфер (SUB OUT/RCA), вариант е да се използва субуфер, който има входове и за високо ниво. т.е. да свържеш сигнала от изхода на тонколоните на усилвателя къ

• kuncho zidaro
    kuncho zidaro

Много ти благодаря колега за бързия и точен отговор .Жив и здрав да си!!!!! Усилих много и една от колоните изгоря и примигна лампичката под която пише  current drive  и единия канал се изключи.След

• ОК, не е срамно. Послушай !!! Примерно до 10-11 часа. Силно свирене тип дискотека се прави с друго оборудване!

Публикувани изображения

Здравейте имам усилвател tehnichec SU-V570 та искам да питам има ли вход за subwoofer  и искам да ви питам на кой вход е най добре да го ползвам на PHONO,TUNER, CD, AUX REC OUT,PLAYBLACK, POWER AMP DIRECT

преди 8 часа, ivodemirev772 написа:

Здравейте имам усилвател tehnichec SU-V570 та искам да питам има ли вход за subwoofer...

Не няма изход за субуфер ,тази опция е типична за 5.1 ресивър за домашно кино на марката.

преди 8 часа, ivodemirev772 написа:

и искам да ви питам на кой вход е най добре да го ползвам на PHONO,TUNER, CD, AUX REC OUT,PLAYBLACK, POWER AMP DIRECT

CD, ако входния сигнал е от компютър/ телефон/таблет.

Независимо, че няма изход за активен субуфер (SUB OUT/RCA), вариант е да се използва субуфер, който има входове и за високо ниво.

т.е. да свържеш сигнала от изхода на тонколоните на усилвателя към субуфера.

Някой стари модели субуфери го имат. Както, и по-малко нови модели.

Или направо преобразувател от високо към ниско ниво е правилното решение:

How to add high level inputs to any Sub or Subwoofer outputs to any amplifier.

Конвертор на нивото на сигнали HIGH-LEVEL RCA CAR-AX03 30.5000-02

Използва се в car audio-то.

Има и DIY начини почти без пари. Но не ги препоръчвам:

EASY Connect Subwoofer to ANY Speakers (No Sub out)

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Не няма изход за субуфер ,тази опция е типична за 5.1 ресивър за домашно кино на марката.

CD, ако входния сигнал е от компютър/ телефон/таблет.

Добре а мога ли да сложа субуфер на изхода  105w и добре ли ще върви

преди 52 минути, ivodemirev772 написа:

Да. Може да се добави активен субуфер. По горе ти бях дал примери.

Стига субуфера да има вход за високо ниво или с преобразувателя.

преди 1 час, ivodemirev772 написа:

Ако е с пасивен филтър субуфера може ,но ще натовари единият канал на крайното стъпало, варианта на @Mr. ?? е по добър.

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Благодаря  ти много  за ясните отговори а аз съм нов в тия неща и бихте ли ми предложели добро тонколони за този усилвател защото сега търся да купя но не знам към какво да се насоча

преди 15 минути, ivodemirev772 написа:

Благодаря  ти много  за ясните отговори а аз съм нов в тия неща и бихте ли ми предложели добро тонколони за този усилвател защото сега търся да купя но не знам към какво да се насоча

Тъй, като предполагам става дума за втора ръка hi-fi тонколони.

Не за нови, са на късмет. Дали, ще попаднеш на тонколони в сравнително добро състояние (без ремонти и скъсани/протъркани гофрети и т.н.) по сайтовете за безплатни обяви.

Звученето е различно (както и от човека, който ще слуша) от известните производители на тонколони/ОТ. Ще трябва да ги чуеш най напред преди да ги купиш задължително (особено, що се отнася за втора ръка ОТ)

Трябва да съобразиш мощността на усилвателя с тях. Примерно 120-150 W на 8 ома, за този усилвател са достатъчни.

В зависимост от мястото основно: подостоящи, рафтови(букшелф) и винтидж .

преди 42 минути, Mr. ?? написа:

Тъй, като предполагам става дума за втора ръка hi-fi тонколони.

Не за нови, са на късмет. Дали, ще попаднеш на тонколони в сравнително добро състояние (без ремонти и скъсани/протъркани гофрети и т.н.) по сайтовете за безплатни обяви.

Звученето е различно (както и от човека, който ще слуша) от известните производители на тонколони/ОТ. Ще трябва да ги чуеш най напред преди да ги купиш задължително (особено, що се отнася за втора ръка ОТ)

Трябва да съобразиш мощността на усилвателя с тях. Примерно 120-150 W на 8 ома, за този усилвател са достатъчни.

В зависимост от мястото основно: подостоящи, рафтови(букшелф) и винтидж .

Бях се спрял на едни 12-инчови  тонколони мисля че бяха 300W ще може ли да ги кара

преди 1 час, ivodemirev772 написа:

Бях се спрял на едни 12-инчови  тонколони мисля че бяха 300W ще може ли да ги кара

Стига да са истински ватове. Не "китайски"

Ще може. Но, няма да се използва потенциала на тонколоните.

Хубаво е да пуснеш линкове, на тонколоните, които си харесал. Да не избереш някой noname/или неизвестни OT...

И да се чудиш после какво да ги правиш.

Хубаво е да пуснеш линкове, на тонколоните, които си харесал. Да не избереш някой noname/или неизвестни OT...

Da blagodarq  vi mnogo sus sigurnost  ka

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

Da sus sigurnost kato izbera shte vi popitam i vas blagodarq  vi mnogo

на 29.12.2024 г. в 18:24, ivodemirev772 написа:

Знаете ли как се използва  това

току-що, ivodemirev772 написа:

Знаете ли как се използва  това

20241231_143700.jpg

Упътване има ли?
Линк към това което си закупил (не си споделил какво е/името му)..

https://www.emag.bg/sundiguer-bluetooth-5-0-dopylnitelen-adapter-bezzhichen-muzikalen-priemnik-cheren-universalen-avtomobil-101-lyypx/pd/DHWQGSYBM/?ref=graph_profiled_similar_fallback_1_1&provider=rec&recid=rec_49_339eb8d123da267faec63c2a1eaa72582a15714ba56eb4775a61a10c34318b18_1735658930&scenario_ID=49

Това трявба да стане смисъл с него уж трябва да стане на блутут но не знам как да го сложа за да тръгне 

преди 2 часа, ivodemirev772 написа:

Черната и червената жица, които са без букса са за захранването. + и - (поляритета трябва да се спази).

Пише че е предназначен за автомобил. Съответно трябва да се захрани на 12 волта.

Щом, ще го свързваш за в къщи" с адаптер. 220 към 12V.

RCA/чинчовете  се свързват към входа на усилвателя (CD)

преди 8 часа, Mr. ?? написа:

Черната и червената жица, които са без букса са за захранването. + и - (поляритета трябва да се спази).

Пише че е предназначен за автомобил. Съответно трябва да се захрани на 12 волта.

Значи трябва с адаптер така ли няма как без адаптер смисъл да го свържа някъде  на усилвателя

на 31.12.2024 г. в 19:49, Mr. ?? написа:

Tova stava li

20250101_222306.jpg

• 3 седмици по-късно...
на 29.12.2024 г. в 18:24, ivodemirev772 написа:

Tezi tonkoloni dali shte sa hubavi

Screenshot_20250122-145636_Messenger.jpg

• 4 седмици по-късно...

Добре извинете😅 

Но със сигурност ли заради това се изклучва защото други ми казаха ще е заради нещо дрго а те тонколоните не са толкова големи дали заради това се изключва 

преди 10 часа, ivodemirev772 написа:

Добре извинете😅 

Но със сигурност ли заради това се изклучва защото други ми казаха ще е заради нещо дрго а те тонколоните не са толкова големи дали заради това се изключва 

Както бях писал ( но поста е изчезнал) изключването се дължи на защитата която се включва при претоварване на захранването на усилвателя ,това претоварване е в следствие на нискоимпедансни тонколони. Какво разбирате под това "големи тонколони" големи по импеданс ,по мощност ,по размер?

Какво трябва да бъде 'нискоимпедансни тонколони' защото не съм много запознат😅 ще кача снимка на тонколоните но не мисля че усилвателя се притоварва. Това нискоимпедансни тонколони  аз го разбирам като слаби тонколони и си го обеснявам че се изключва за да не повреди тонколоните така ли е?

Screenshot_20250220-140806_Gallery.jpg

преди 3 часа, ivodemirev772 написа:

Какво трябва да бъде 'нискоимпедансни тонколони' защото не съм много запознат😅 ще кача снимка на тонколоните но не мисля че усилвателя се притоварва. Това нискоимпедансни тонколони  аз го разбирам като слаби тонколони и си го обеснявам че се изключва за да не повреди тонколоните така ли е?

Screenshot_20250220-140806_Gallery.jpg

Под нискоимпеднасни тонколони имах предвид 4 ома ,тези които сте свързал са 6 ома и не следва да се претоварва с тях. Възможно е да има някакъв проблем с усилвателя.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.