Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нов бойлер не загрява

Featured Replies

Здравейте,

Имаме нов бойлер Tesy Bilight. ВИК техникът го монтира (казвайки, че хич не разбира ел. частта от монтирането). На 4-ти режим е (ЕКО), светна синята лампичка, но водата е хладна, съвсем леко топла, абсурд да се изкъпеш. Сменяйки го на 5-ти режим, лампичката продължава да свети в синьо и изобщо нищо не се променя, дори не щраква като превключвам режимите. Очевидно бойлерът е в гаранция, но от къде може да идва проблемът?

Всяко техническо изделие сои има своята специфика на експлоатация.

Свали му капака, като не забравиш преди това, да изключиш бойлера. И намести добре палеца на терморегулатора в каналчето на врътката.  Като го видиш,  би трябвало да усетиш, къде е проблема .

Ако мислиш, че няма да се справиш,  най-добре, утре потърси някой, който и друг път е поставял бойлер :)

Искай да ти свършат работата! Не разбираш, нормалнмо си викнал специалист, но той защо не си е свършил работата, след като му плащаш? Веригата е елементарна, тоя тиквеник да вземе да се гръмне!

Ползвай си гаранцията! При некомпетентно свързване може да има и фатални последици!

Нека дискусията да е градивна, а не само предположения и общи приказки. 

Първо вижте точния модел , защото "Bilight" не е модел а генерация. Ако не успеете сам, напишете точния модел тук и ще се опитаме да помогнем с инструкции. Прочетете инструкциите внимателно, и ако пак има проблем може да махнете капака и да снимате, как е свързан уредът, а след това да ги публикувате тук. 

Според мен най-вероятно е да е заводски брак или да не знаете как правилно да го ползвате. Като последен вариант ми се струва неправилното свързване, защото това е нещо елементарно и има светлинна индикация. При някои бойлери, като при моя Ariston има значение къде ще се свърже нулата и къде фазата. Не съм си правил експерименти да ги връзвам наопаки, но вероятно просто уредът няма да се включи, ако е свързан неправилно. Не ви е нужен мултицет или нещо подобно за да проверите, къде е фазата, а просто един елементарен фазомер. Обичайно са 3 винта обозначени с N - Нула, L - Фаза и PE -  заземяване. Хващате един обикновен фазомер, допирате го до болт L и трябва да светне, ако не свети значи е вързан неправилно. Съответно при допир ще свети N - когато са объркани позициите. 

• Автор

Благодаря на бързо отзовалите се.  Човекът, когото бяха викнали наемодателите, си би чукалата, от Теси им трябва 48 часа да обработят поръчката и общо взето е fun. Моделът на Bilight е  GCV 80 44 30 B11 TSR, като прикачвам и няколко снимки. Без да съм специалист ми изглежда наред всичко. 

https://drive.google.com/drive/folders/1hnPDC8Hs1e-q0lFzU_zSFEQG-gzBHHVB?usp=sharing

• Автор

Има бутон за включване и изключване и в момента свети постоянно синьо. Нямаше фазомер, но ние имахме и му дадохме :D 

Че много сте дащни ве! Той върна ли го? На мен какво ще ми дадете...? ;)

Значи, Упътването за експлоатация е за няколко модела, но се разбира, че има бутон (явно със задържане) и той свети само червено!

Това със синьто е някаква индикация за достигане на температура. Предполагам бойлерът е дошъл с монтирани всички съединителни проводници и пишман-майсторът ви е включил само 220? Не е бутал друго?

Мултицет освен фазомера?

• Автор

Пичове, днес дойде техникът и най-елементарното обяснение- нагревателят беше дефектен. Смени го и си замина. Свети червено като загрява водата, а синьо свети като водата вече е напълно загрята. Ще имам едно на ум- дори и чисто нов бойлер да монтира майстора, почерпете го кафе, сладко. Ей така, да изчака 15-20 минути дали НАИСТИНА загрява водата. Живи и здрави да сте ;) 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.