Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма за въстановяване на стари снимки

Featured Replies

Здравейте, търся програма за въстановяване на стари снимки... всъщност цветните снимките са направени през 1985-1995 година и са леко неясни, размазани и нефокусирани... ако може програмата да направи така, че след обработка снимките ще бъдат с ясни образи и висока резолюция.

В Windows 10 има вградена програма, но не върши работа...

Качвам стара снимка за пример.

123456_0001.jpg

• Автор
преди 2 минути, grizly написа:

Recuva

Това е програма за въстановяване на ИЗТРИТИ снимки! Аз търся програма за въстановяване на стари снимки, т.е. старите да станат като нови с висока резолюция...

Няма как да стане това автоматично, трябва да се поправят ръчно или да има някой AI, който да знае какво и как да прави. На старите снимки липсва информация, която няма как да се появи отникъде с магия. Ето клип, как това става с Photoshop например:

Много американски филми си гледал. Само там може от размазан кадър (примерно от охранителна камера) да излязат подробности като номер на кола на хоризонта.

Ако е снимано на лента и са запазени негативите, те са много по - детайлни около 10000 точки и като се пресканират става работата.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 28 минути, Филипов написа:

Много американски филми

Един от най-добрите за целта инструменти се казва Фотошоп. С подходящите добавки е направо върхът.

преди 46 минути, Boro_Bulgaria написа:

Аз търся програма за въстановяване на стари снимки, т.е. старите да станат като нови с висока резолюция...

Ти търсиш, ама няма да намериш за снимката която си показал с два клика с мишката по менютата да стане все едно е направена добре още тогава.
Можеш обаче да се научиш да русуваш ти и да си ги нарисуваш върху снимката да ти станат както ти харесват на теб. Това е напълно възможно. Ето ти пример аз какво съм направил един път:

spacer.png

Вляво са оригинали от чужди снимки, а вдясно аз съм ги пренарисувал да са както искам. Например на най-долната е имало клонче пред устата и съм ѝ нарисувал аз устните които ги е нямало като информация на снимката. Понеже съм се научил да рисувам като по-млад.
Та не се отказвай, щом като аз го мога и ти ще успееш, ако имаш желание де, не те карам насила.

• Автор

Белгиеца , 👍 браво за твоите снимки! Точно това искам! Кажи ми коя е програмата дето ползваш за въстановяване... ще се опитам да стана  художник! 

Тези са пипани във Фотошопа , ама същото става и в безплатния 
https://www.gimp.org
и работи даже под Линукс, който също е безплатен.
На детето съм му инсталирал Гимп, та да не се прекарва като мен да учи Фотошоп и после да се чуди от къде да го намери и краква. 
Снимките се уголемяват многоооо в Гимп по време на работа и като ги оправиш после ги връщаш към 100% размера им. Та даже и да си малко несръчен първите няколко месеца ( докато свикнеш) пак е лесно.  

Ето ти тука отворени в Гимп една друга оригинална с коса и сняг пред лицето и после изчистена и направена хубавица.

spacer.png

Който има набито око ще забележи че погледът ѝ е пренарисуван, самото момиче ако види само оправяната снимка, няма да може да познае че е обработвана, освен бенките по бузата дето съм ги махнал, щото си знае че са там. Иначе очичките ѝ ще си ѝ изглеждат че са баш нейните.
А пък фотографът който е снимал кукерите в Перник ще си мечтае за такъв фотоапарат и обектив можещ сам да снима такива хубави лица изчистени като за показване в сайт за запознаннства.

преди 1 час, Boro_Bulgaria написа:

Белгиеца , 👍 браво за твоите снимки! Точно това искам! Кажи ми коя е програмата дето ползваш за въстановяване... ще се опитам да стана  художник! 

Програми много, за рисуване и обработка на изображения, но без учене и умения няма как да стане.

• Автор

Колеги, след около половин час  редактиране на стара снимка с помощта на програмата photoinstrument.com/ (даде ми я DarkEdge) качвам отново същата снимка с подобрения. Сега снимката е по-хубава 👇 

987654321.jpg

Това да не го гледаш на монитор с ниска резолюция? Аз не виждам какво и е по-хубаво, освен че е малко sharp-ната. За сметка на това има черти и точки, лицата също изглеждат зле. Ето ти подобен резултат за няколко секунди auto-adjust на нивата на осветеност и цветове с faststone image viewer и малко sharpen:

exgxrNQ.jpg

преди 16 часа, JKirilov написа:

Боро, на твоите снимки това е чара

Той ако има лентата на тези снимки нея да я сканира, после ще стават чудеса от нея.

Ако самите снимки са замазани и с много шум, както тази, едва ли ще има промяна. Особено ако е снимано от калпав фотограф и с евтин фотоапарат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.