Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблеми със сметката при смяна на тарифен план към мобилен оператор.

Featured Replies

Здравейте,

На 8 март 2020 г. промених тарифния план към Теленор.  Старият план бе с 1000 безплатни минути, новият е с неограничен брой минути. Засичат ме на 1-во число. Според договора който сключих, до 8-мо число ми се полагат пропоржионално брой минути по стария тарифен план, а след 8-мо по новия. Но по новия план имам неограничени минути, тоест, не трябва да заплащам нищо. Вместо това ми идва сметка 46 лева, а в разпечатката виждам, че след осмо число са ме таксували за разговорите, все едно съм без новия план или по-точно, по стария план. Обаждам се на оператор и 15 минути ми повтаря едно и също като грамофонна плоча. Надговорил съм тия 225 минути, дето ми се полагат и че договора влиза в сила от 1-во число или след получаване на СМС. Да, но аз още на 8-ми март получих СМС, че вече съм по новите условия на договора. Освен всичко, при проверка на сметката през миналия месец, винаги ми е отчитало 0 лева задължения. Сега изведнъж 46 лева сметка при положение, че таксата е около 21 лева. Не включвам разни други такси дето се плащат.  Интересното в цялата ситуация е това, че според разпечатката, разговорите ми след 8-ми март или по-точно след изтичане на тия 225  безплатни минути, са вече платени и аз за тях дължа някъде 18 лева.  Спорих с тоя оператор 15 минути, той се върти като грамофонна плоча, аз му обяснявам какво пише в договора, той почва да се връща назад, аз му давам обяснения, той тръгва напред и така сигурно 6-7 пъти. Тоя е някакъв невменяем с наизустени думички и явно няма да съм първия с тоя проблем, много бързо схвана за какво говоря, но 15 минути не искаше да даде точни отговори или по-точно постоянно ме лъжеше.  Но ето какво пише в договора ми точно по тоя казус:

cqs1586004182r.jpg

Значи според тая точка от договора, аз ползвам пропорционално минути от двата плана. В случая до 8-мо число около 225 минути, след това неограничени.

Ето и обобщена разпечатка:

bwy1586004249o.jpg

Тук се вижда  в червено, какво съм заплатил, все едно съм по стария план. В лявата колонка се вижда, колко са ми оставали от стария тарифен план!!! Три удивителни слагам, щото това е важно, за да се види, че не съм надговорил предоставените ми минути от стария план до 8-ми март.  От там нататък аз си плащам, все едно съм по стария план.  А се вижда на горната снимка от т.2 от допълнителните условия, заобградено в червено, че трябва да съм по условията на новия план. 

Според мен аз съм прав и тия от Теленор ме лъжат умишлено или има грешка в системата им, която не отчита по новия тарифен план, защото там реално минутите са неограничени в България. 

И една хипотетична ситуация, за да се изяснят нещата. А ако не бях минал на неограничени минути за разговори, а примерно  на 2000 вместо 1000? Тогава според условията на договора трявбаше да ми предоставят част и от двата плана - 225 минути до 8-мо число и пропорционално минути от новите 2000 до 31-во число. Тогава нямаше да платя нищо, нали? Но защо се получава така при неограничени разговори? 

Какво бихте ме посъветвали. Не знам дали мога да ходя директно да се разправям в някой офис на Теленор, но на 123 се видя, че няма да стане и тия може да ме въртят и два часа докато ме изнервят тотално, без да разберат какво им говоря. А аз говоря доста ясно. 

Ние тук да не сме оператор че ни се обясняваш?  Прати си писмена претенция към тях и ако не се оправят - жалби към КЗП и КРС. Като не стане и при тях има съд.

Доп.: Разговорите към 123 безплатни ли са или се плащат? Защото ако да - могат да те държат часеове - надницата им върви.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 29 минути, BG-Team-DRIFT написа:

cqs1586004182r.jpg

А ти като подписа договора съгласи ли се той да влезе в сила моментално?
В противен случай влиза в сила от следвашия отчетен период.

Има и едно друго нещо, този казус е стар колкото света, още преди години редовно четях подобни теми точно с този казус, тогава хора работещи в мобилните оператори обясняваха че няма как в един и същи отчетен период да получиш ресурсите(МВ, минути...) за повече от един план за един и същи номер, независимо кога и колко договора си подписал.

• Автор

Извинявам се за темата, проверих нещата подробно и видях къде е грешката. Номерът се ползва от майка ми и се оказа, че до 8 март е надговорила предоставените минути, макар досега да си мислех, че се е вместила. Та така, за 2 дена навъртяни 22 лева. 

Тая година явно ми върви на такива завъртулки с операторите. Миналия месец платих и на Виваком заради неподновен договор и платени филмови канали. 

Благодаря на отзовалите се, грешката е вярна ;) 

Аз също съм на Telenor, като кредитния месечен лимит мисля че ми беше 70 лева по default, още в магазина Февруари 2019 когато подписах ги помолих да ми го намалят на еди какъв си, но в крайна сметка после се обадих на оператор и ми го направиха на 20 лева - минимума, който може да бъде, но при теб най-вероятно ще трябва да е по-висок, тъй като когато ти излезе фактурата и ако имаш например 10 лева сметка и 20 лева ти е таксата, това прави 30 лева, та така се надвишава автоматично и моментално лимита и те спират, като си с вързани ръце или поне за онлайн плащане през MyTelenor или ePay... винаги така плащам. Макар че тя май направо на следващия ден излиза фактурата, като първо те спират... то има една опция през  *123# да се пуснеш временно за 1.49, но това май е само ако са те спряли когато си просрочил плащането.

Аз също си направих лимита да е 30 лева, поради причината че ако активирам платен допълнителен пакет с MB за 10 лева, + таксичката ми 13 лева = ~23 лева... 

Мисълта ми беше че можеш да си го намалиш.

Редактирано от Freem@n (преглед на промените)

преди 53 минути, Freem@n написа:

Аз също съм на Telenor, като кредитния месечен лимит мисля че ми беше 70 лева по default, още в магазина Февруари 2019 когато подписах ги помолих да ми го намалят на еди какъв си, но в крайна сметка после се обадих на оператор и ми го направиха на 20 лева - минимума, който може да бъде, но при теб най-вероятно ще трябва да е по-висок, тъй като когато ти излезе фактурата и ако имаш например 10 лева сметка и 20 лева ти е таксата, това прави 30 лева, та така се надвишава автоматично и моментално лимита и те спират, като си с вързани ръце или поне за онлайн плащане през MyTelenor или ePay... винаги така плащам. Макар че тя май направо на следващия ден излиза фактурата, като първо те спират... то има една опция през  *123# да се пуснеш временно за 1.49, но това май е само ако са те спряли когато си просрочил плащането.

Аз също си направих лимита да е 30 лева, поради причината че ако активирам платен допълнителен пакет с MB за 10 лева, + таксичката ми 13 лева = ~23 лева... 

Да те светна нещо за лимита : Докато им бях клиент на Теленор моя лимит беше 220лв. Редовно го стигах по ред причини и го надвишавах...
...но това не е важно... ...важното е какво открих - Значи може да имаш лимит и 5лв.(примерно) излиза ти фактурата, нали всичко точно И ако например датата на падажа(нулирането) ти е 1-во число на месеца, значи до 18-то число, лимита НЕ играе, можеш да натрупаш и 1000лв. няма и да разбереш ако не си знаеш сметките, чак на 17-то число получаваш СМС че си надвишил лимита(дни след като това се е случило) и понеже си лоялен клиент няма да ти спрат услугите, после на на следващия ден ако не си пуснал някоя пара вече ги спират...
Та по тоя начин от лимит 220лв. съм стигал 400лв. как мислиш, добре ли е?

На кратко - Лимита е неактивен до определена дата.

• Автор
преди 3 часа, Freem@n написа:

Проблемът е, че аз отидох до офис на Теленор, за да намеря някакъв план с малко интернет, че си взех телефон от Виваком, но нямах СИМ карта. Целта ми бе да сменя старата си теленорска СИМ карта с по-малка, та да стане за новия телефон. Обаче там ония ме забаламосаха да подновявам договорите. Моя не бе подновяван от 2009-та година, та се съгласих от 5 лева да мина на 8 със 100 МБ интернет.  Обаче се оказа, че и втория ми договор на майка ми е изтекъл и ме убедиха да дам още 2-3 лева месечна такса, да направя минутите и безкрайни. Това добре, но от там нататък никой не ми каза, че ще трябва да платя 22 лева отгоре за надговорени минути  от 6-ти до 8-ми март, а момчетата там уж гледаха какво ли не. Ако знаех това, щях да отложа подновяването на договора или да го направя от 1 април, когато ме засичат.  Значи...винаги има такива моменти, не съм единствения. Но това показва, колко много хора са излъгани и им се вземат пари неправомерно. Да, майка ми не е предполагала, че ще подновявам договора, затова се е съобразявала с предоставените 1000 минути за месец. А това е и в началото на месеца така, че защо изобщо да се съобразява? Но странното от цялата ситуация е, че сметката и до края на месеца се показваше като 0 лева и изведнъж 46.50 лв!  То и да го бяха показали по-рано все тая де.  И тия правят като моя шеф на работа, дето се правят седмични програми за производство, ама всеки ден идва и ми сочи с пръст, как съм изоставал с половин или един час от програмата. А нали е седмична и се наваксва? Та тия от Теленор прилагат същия похват - месечна програма, разделена по дни. Това мисля не е честно. Най-малкото към клиентите. Една коректна фирма при пазарна икономика гледа да задържи клиентите си, но тия са монополисти и гледат само как да прецакат клиентите си, защото знаят, че 99% няма къде да ходят. Мобилните услуги са такива, че винаги си омотан с договори. За да оправиш нещата, трябва за година да престанеш да си абонат на всички оператори и чак след това да избереш това, което искаш. Сега не става по ред причини. 

За мен всичко това си е некоректно отношение на мобилните оператори. Не е само тоя. Щото ако продаваха краставици на пазара, нямаше и да си помислят за такива шашми. 

ПП: Иначе докато говорех с оператор на 123, ме предупредиха, че ще ми вземат 2 стотинки и нещо за разговора, който веднага се отчете :) да, 4 стотинки ми отчитат, че съм отгоре, но 22 лева не. Те това е то родната ни БГ действителност. Дали и в чужбина е така? Можело значи да се отчетат 2 стотинки за разговор,  но 22 лева се засичат чак след месец :) 

Веднъж купувам от Биллата стек бира, касиерката ми чука само една, другите 11 не. Забелязах го чак на паркинга. Да се върна, да не се върна...ами взех си ги, че са ме лъгали по други поводи, най-вече с несъществуващи намаления и стоки, поставени над етикет с намаление. Та така си траех седмици да не ходя при същата касиерка, да не би случайно да се е усетила :P Та и тия оператори чакат големите сметки месец, да не се усетиш и после прас. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.