Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Biema W220 и колони помощ!!!!!!

Featured Replies

• Автор
преди 3 минути, Колев60 написа:

Чувствам, добър човек си за да ти откаже някой помощ. Аз  първо ще ти се извиня и ще ти кажа, че не се занимавам с такива дрънкулки( още веднаж се извинявам тук)  а само със сериозна и добра аудиотехника.То си е твоя работа, но на мен не ми е ясно едно. За какво ти е да правиш мохабети на съседите, докато явно както казваш ти, имаш възможност да си купиш каквото си искаш. Музиката или жанровете, които обичаш да слушаш не им трябва мощност та да се чуват в другия край на селото(това за селото, привидно съм го написал). Трябва ти един хол, добре обзаведен и мебелиран, една прилична техника  от по висок клас за да можеш да послушаш Някой аудио албум или грамофонна плоча на 3 вата мощност и да ти напълни душата от...качество. Бой, ебан и сръбска музика - колкото искаш. Не мода да го разбера това влечение у Вас вече 70 години. Но няма да те убеждавам да взаимстваш моя мироглед. ти имаш конкретни въпроси и трябва с тях да се занимаваме.

опитай и чети внимателно ако може:

Вземи всички могули на първо време без предусилвател, при условие, че не ти трябва "мощен бас". Ако се наложи, после ще мислим какъв да предложим. Като ги гледам тези от снимките и линковете, аз ако съм на теб - ще им бия по един шут  и си заминавам. Тук ще бъда и ако имаш въпроси, ще се постарая да съм ти полезен. НО!!! Твоето специално не е да слушаш музика, а да вдигате гирултия. Извинявам ти се, не се обиждай!

Благодаря ви колеги  като купя и сглобя всичко ще ви пиша резултата, а това гирултия сега пак звучи хубаво и ми викат полиция след 22 , но усилвателя с които съм от предишната тема много заргрява и се влючва защита за прегряване  а има 3 вентилатора от захранване от pc и затова се ориентирах към по сериозни усилватели.

• Отговори 50
  • Прегледи 5,7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 5 минути, Колев60 написа:

Вземи всички могули на първо време без предусилвател

Разбирам каква е идеята, но автора цитира крайно стъпало професионално, но дори да не е пак има нужда от пулт за управление, дори ако говорим за Mcintosh крайно стъпало отново има нужда от управление, предусилвател, входове, тонкорекция, тук случая е същия макар да е крайното стъпало бюджетно от нисък клас и с оркестрална насоченост в противен случай освен че няма да има как да корегира тоновете и ще звучи абсолютно плоско предвид и колоните на които ще звучи ще бъде голямо изпитание плавното volume регулиране. 

Поздрави и хубава вечер! 

• Автор

А ако има варият да направя такаче да не загрява ще е супер и ще си спестя 1000лв за нов усилвател ,пулт кабели и тн.

преди 9 минути, kuncho zidaro написа:

Благодаря ви колеги  като купя и сглобя всичко ще ви пиша резултата, а това гирултия сега пак звучи хубаво и ми викат полиция след 22 , но усилвателя с които съм от предишната тема много заргрява и се влючва защита за прегряване  а има 3 вентилатора от захранване от pc и затова се ориентирах към по сериозни усилватели.

Усилвателя за който пита си го пази само за в къщи. Това е среден модел на тази фирма и е добър. Имал съм такъв в началото на демокрацията. Едно време тази фирма беше много добра с аудио изделията си, като искам да знаеш, че има по добри, много по добри и ПРЕВЪЗХОДНИ, които са по един каскет зелени банкноти!

преди 1 минута, kuncho zidaro написа:

А ако има варият да направя такаче да не загрява ще е супер и ще си спестя 1000лв за нов усилвател ,пулт кабели и тн.

Има разбира се, варианта е да не свързваш под 8 ома тонколони, те да бъдат две, а не четири, за постигане на по голяма гюронтия да бъдат с висока чувствителност над 91db тонколоните.

преди 6 минути, FusE написа:

Разбирам каква е идеята, но автора цитира крайно стъпало професионално, но дори да не е пак има нужда от пулт за управление, дори ако говорим за Mcintosh крайно стъпало отново има нужда от управление, предусилвател, входове, тонкорекция, тук случая е същия макар да е крайното стъпало бюджетно от нисък клас и с оркестрална насоченост в противен случай освен че няма да има как да корегира тоновете и ще звучи абсолютно плоско предвид и колоните на които ще звучи ще бъде голямо изпитание плавното volume регулиране. 

Поздрави и хубава вечер! 

Напълно си прав за предусилвателя, независимо че аз не му го препоръчах. Виж, ако беше питал както ти си написал за Макинтоша - няма какво да спорим. Задължително е!

Хубава вечер и на теб и семейството ти!

• Автор

преди 3 минути, FusE написа:

Има разбира се, варианта е да не свързваш под 8 ома тонколони, те да бъдат две, а не четири, за постигане на по голяма гюронтия да бъдат с висока чувствителност над 91db тонколоните.

добре ама как да стане като са 4 ако свържа 2 другите 2 какво да ги правя искам сичко да свири и усилвателя да не се нагрява до степен да мога да правя яйца на очи върху него или ще се наложи да купувам усилвателя за които става дума в темата.

добре ама как да стане като са 4 ако свържа 2 другите 2 какво да ги правя искам сичко да свири и усилвателя да не се нагрява до степен да мога да правя яйца на очи върху него или ще се наложи да купувам усилвателя за които става дума в темата.

Събери си аудиотехника за в къщи, в домашни условия се слуша приятна музика с добра техника , чаша уиски и една пура!  Ще си много по доволен и ще ни споменаваш!

Добре сменяме тактиката според наличното, за да се реализира което искаш ще бъде нужен втори усилвател като този който имаш и бюджетен пулт, всеки усилвател ще захранва по две колони, а пулта ще управлява двата усилвателя, ще постигнеш по голяма мощност и по малък товар на усилвателите. 

• Автор

Усилвателя с които съм в момента (Technics su-v 570 PXC cap) след 10 минути слушане на макс се включва скапаната защита а съм сложил 3 вентилатора и най вероятно утре ще поръчам усилвателя и кита за които коментираме в темата.

След няколко дни като всичко пристигне ще ви пиша какъв е резултата а до колкото за  препоръчването още в първата тема в която ми помогнахте ви показах и ви препоръчах на всичките ми приятели които си правят музикални системи или се занимават с музика.

преди 1 минута, Колев60 написа:

Събери си аудиотехника за в къщи, в домашни условия се слуша приятна музика с добра техника , чаша уиски и една пура!  Ще си много по доволен и ще ни споменаваш!

Няма как да го постигне с тези тонколони, те са за озвучаване на зала/заведение и т. н не е търсено качество. Ако трябва да започне от някъде то е от тонколоните, усилвателя който има е достатъчно качествен, веднага ми идва на ума едни jbl, monitor audio или tannoy в бюджетен клас как биха паснали. 

преди 1 минута, JKirilov написа:

Продай ги, подари ги...

Това и за мен е най добрият вариант. И през твоя пост отново ще му кажа - Музика ушаре - транзистора у дваре. Никога не бих се занимавал да купувам техника и да веселя махалата , та ако ще и много пари да ми дават!

преди 1 минута, FusE написа:

Няма как да го постигне с тези тонколони, те са за озвучаване на зала/заведение и т. н не е търсено качество. Ако трябва да започне от някъде то е от тонколоните, усилвателя който има е достатъчно качествен, веднага ми идва на ума едни jbl, monitor audio или tannoy в бюджетен клас как биха паснали. 

Аз казвам аудиотехника - което ще рече, че включва всички компоненти от рода на колони, усилватели тунери дакове, стримери грамофони и т.н, а не да ползва тези колони.

• Автор
преди 3 минути, Колев60 написа:

Никога не бих се занимавал да купувам техника и да веселя махалата , та ако ще и много пари да ми дават!

Някои се радват други полиция викат много странни хора аз пари вкарвам за техника а те  полиция ми викат.

току-що, kuncho zidaro написа:

Някои се радват други полиция викат много странни хора аз пари вкарвам за техника а те  полиция ми викат.

Ами ненапразно съм написал, че си добър човек, но не всеки ще го оцени. Явно съм прав.

• Автор

Вчера пак ни виканаха полиция бяхме се събрали с приятели музиката докрай отвън на ливадата маса, пиене, сръбско но щом мина 22 полицията вече беше пред портата.Аз като ви гледам добри хора сте като сглобя нещата може да ви почерпя за помоща и тъкмо ще чуете как свири.

преди 2 минути, kuncho zidaro написа:

Усилвателя с които съм в момента (Technics su-v 570 PXC cap) след 10 минути слушане на макс се включва скапаната защита а съм сложил 3 вентилатора и най вероятно утре ще поръчам усилвателя и кита за които коментираме в темата.

Това го обсъдихме защо се получава, товариш го с 4 ома и освен това усилвателя не е предвиден за дълготрайно свирене на максимална мощност. 

преди 10 минути, kuncho zidaro написа:

Вчера пак ни виканаха полиция бяхме се събрали с приятели музиката докрай отвън на ливадата маса, пиене, сръбско но щом мина 22 полицията вече беше пред портата.Аз като ви гледам добри хора сте като сглобя нещата може да ви почерпя за помоща и тъкмо ще чуете как свири.

Викни комшиите на масата и няма да викат полиция, макар че ако им пускаш сръбско на макс всяка вечер не е приятно. 

• Автор

добре колега значи когато усилвателя и кита пристигнат  ще споделя резултата и пак благодаря на вички които ми дадоха адекватни отговори.

преди 6 минути, FusE написа:

Това го обсъдихме защо се получава, товариш го с 4 ома и освен това усилвателя не е предвиден за дълготрайно свирене на максимална мощност. 

Викни комшиите на масата и няма да викат полиция, макар че ако им пускаш сръбско на макс всяка вечер не е приятно. 

Аз повечето ги каня но има повече стари хора в махалата които правят номера с полицията иначе с всички по млади и веселяци сме на масата утре най-вероятно ще отпразнуваме поръчката на новия усилвател а и след това и получаването му.Ако желаете пище на лично добре дошли сте.

преди 14 часа, kuncho zidaro написа:

...

Toва не е предусилвател, а китайски комбайн за 4.20лв. Вграден син-зъб приемник, MP3 декодер и FM радио. Всичко е толкова мизерно, заради крайната цена. Шуми, съпровод на писклива китайка на английски и ако говорим за предусилвател, тонкорекцията е колкото да отбие номер. Обикновено го купуват, като добавка към посредствени активни озвучителни тела, за да бръмчат в гаражите. Без външно захранване никак.

Предполагам само, кабел от лаптопа през AUX на китайската пластмасария към крайното стъпало ще бъде. Срала-мазала от мен!
Излиза, че ако му налетиш, ще купиш кутия шоколадови вафли. Ще я изчегъртиш, за да пъхнеш китайското чудо, а зад него с термолепило  ще грее зарядно от стара нокия. Този филм сме го гледали вече. Бакелит "Ворошилов" набит с китайско радио и изчадие захранване, а после лакиран с лак. Думам ти дъще, сещай се ЖиКи.

В случай, че родиш все пак (авторе на темата), пусни селфи!
Успех!

преди 22 минути, JKirilov написа:

Не е ясно какво пушиш точно по обяд, но е много смешно... :angry:

Ама ти спиране с изхвърлянията си нямаш!Човека се е изказал съвсем точно.С този китайски кит може да възпроизведе само МР3 и радио,с най-слабо качество.Звукът като премине през него,ще се скапе отвсякъде.Поне не е скъп, така че може да го прежали по-лесно.

преди 10 минути, JKirilov написа:

...27 пъти написах "Няма нужда от .... явно и ти си понапушен.

След като 27 пъти си бил писал,значи са забранени други коментари по темата ли?Някой е изпушил,ама не сме ние...

преди 20 минути, JKirilov написа:

Да, глупавите са забранени!

От твоите 12 поста в тази тема,кой не е глупав?Някой да е взел на сериозно твоите писания?Чак по разбиращ от Колев се изкара...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.