Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Здравейте, искам да направя ъпгрейд на настоящата машина, с която разполагам. Причината е, че играя доста тежички игри и се представя слабичко, а и ми насичат, което е доста досадно, а не обичам да пестя от графики, по принцип, а се налага... (Assassin's Creed Odyssey, Crysis 3, Witcher 3 и т.н) 

Ето и конфигурацията, с която разполагам:

Процесор: Intel Core i5-4690 @ 3.50GHz

ОХЛАДИТЕЛ: Cooler Master Hyper 212 EVO

Видео карта: EVGA GTX 970 SC ACX 2.0 4GB

ДЪННА ПЛАТКА: Gigabyte B85M-D3H

Захранване: Corsair VS Series VS550 550W White

RAM: 2x8 1600mhz DDR3 (Една плочка Evo leggera GEIL и една на Hyper X)

Хард диск: 1TB WD RED 7200rpm

Кутия: Sharkoon VG4-W

Въпросът ми е кое бих могъл да сменя, кое да оставя, защото не съм много наясно с компютърния хардуер. Много съм ,,ЗА" части втора употреба, с гаранция естествено.

Бюджет, който бих могъл да отделя, не знам със сигурност, около 1400-1700лв.

Дали е съпоставима видеокартата 1080 Ti с това дъно? И дали няма да спъва процесора? 

Запазваш кутията ако ти харесва и твърдия диск, който изобщо не е за системен диск (съмнявам се да е 7200, но няма точен модел даден) за обем.

Преглеждал ли си кое колко се натоварва при игри?

Всичко друго се сменя, трябва само да прецениш дали ще е само с нови компоненти или с комбинация нови+употребявани (визирам най-вече видео картата).

Не си споменал на каква резолюция играеш!

Един хардуер може да е съпоставим само с хардуер от същия тип/вид, но различни могат да бъдат съвместими.

• Автор
преди 10 минути, plamen_petrov_80 написа:

Запазваш кутията ако ти харесва и твърдия диск, който изобщо не е за системен диск (съмнявам се да е 7200, но няма точен модел даден) за обем.

Преглеждал ли си кое колко се натоварва при игри?

Всичко друго се сменя, трябва само да прецениш дали ще е само с нови компоненти или с комбинация нови+употребявани (визирам най-вече видео картата).

Не си споменал на каква резолюция играеш!

Един хардуер може да е съпоставим само с хардуер от същия тип/вид, но различни могат да бъдат съвместими.

Благодаря за отговора!

Твърдият диск, поне така пишеше в nikem-bg.net, е WD 1TB SATAIII Caviar Red 7200rpm 64m 

Всичко се натоварва на 99%-100% по време на игра. Нямам против и компонентите да са втора ръка, бих ги намерил и с гаранция, просто искам възможно най-доброто, защото съм перфекционист :D

Играя на 1920х1080.

Spoiler

Ще прикача снимка, за да се види твърдият диск, и да кажа само че това не е оригиналната конфигурация, а подобна, и някой части бяха сменени в последствие.

8882.jpg

Какво казва Crystal DiskInfo за твоя диск?

Аз никога не бих вярвал на технически параметри (и не само) написани на сайт на търговец.

Аз виждам някой разлики от пуснатото в първия пост и поместената снимка сега.

• Автор

Бях сложил в спойлер съобщението, но не сте го видели: ,,Ще прикача снимка, за да се види твърдият диск, и да кажа само че това не е оригиналната конфигурация, а подобна, и някой части бяха сменени в последствие".

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Какво казва Crystal DiskInfo за твоя диск?

Аз никога не бих вярвал на технически параметри (и не само) написани на сайт на търговец.

Аз виждам някой разлики от пуснатото в първия пост и поместената снимка сега.

image.png.0c25776341c96c9181fbe0a8042b9c82.png

Мда, напълно прав се оказахте.

Както виждаш диска ти е 5400 оборота.

За основа може да се вземе нещо такова:

http://nikem-bg.net/cart/63088p1r62063p1r63919p1r63023p1r63579p1r63556p1rf.html

и възможно най-бързото видео с остатъчна гаранция.

Може да се търси и система с нова видео карта като ако цената е висока, да се вземе по-евтино дъно, по-слаб процесор, без допълнително охлаждане, по-бавен SSD и т.н.

Дигат си оборотите когато е нужно но не са предвидени за системни и постоянното чагъртане ги скапва бързо.

За да вземеш видеокарта, която ще е доста по-добра от сегашната ти, ще трябва да дадеш към 800-900+ лева - търсиш поне RX 5700 (още по-добре XT модел) или RTX 2060 (S), където производителността ще ти е 70-100+% по-добра.

http://nikem-bg.net/computer-components/ASUS-AMD-Radeon-RX-5700-8GB-GDDR6-RX5700-8G/

http://nikem-bg.net/computer-components/PALIT-RTX-2060-SUPER-DUAL-8GB-GDDR6-NE6206S018P2-1160A/

Евентуално, може и с малко по-слабите 1660S/1660TI, но там ще имаш около 30-40% по-добра производителност, пак ще е сравнително добър ъпгрейд и ще ти позволява с подходящ процесор да подкараш AC:Odyssey на високи настройки и що-годе стабилни 50-60+ кадъра. Вариант е да си потърсиш и втора употреба 1070 TI с остатъчна гаранция, намира се за около 450 лева, като по производителност е близка до RX 5700/GTX 2060.

Специално с AC с 4 ядрения процесор е заникъде и колкото по-силна карта вземе, толкова по-очевадно ще го почуства. За 1700 лева дъно,процесор,рам и карта и готово. Ако правилно виждам в примерната конфигурация има ССД а в първия пост няма. Каква е ситуацията? Захранването щом досега го е бутало, ще продължи и занапред. Нито процесора ще му е по-лаком, нито картата (дори и с 5700ХТ)

• Автор
преди 1 час, Tommygun написа:

Специално с AC с 4 ядрения процесор е заникъде и колкото по-силна карта вземе, толкова по-очевадно ще го почуства. За 1700 лева дъно,процесор,рам и карта и готово. Ако правилно виждам в примерната конфигурация има ССД а в първия пост няма. Каква е ситуацията? Захранването щом досега го е бутало, ще продължи и занапред. Нито процесора ще му е по-лаком, нито картата (дори и с 5700ХТ)

Единствено забравих да спомена, че разполагам с SSD 128GB, за което се извинявам.(Silicon Power A55 2.5 128GB SATA3 SP128GBSS3A55S25)

Горната снимка, на която са частите на конфигурацията, не е на оригиналната конфигурация, защото някой неща бяха променени в последствие. Цялата конфигурация е в първия пост, вече и със SSD-то.

Та, какво бихте предложили, примерно RTX 2060 да сложа, за процесор и дъно се чудя какви да са... (Възможно е и някоя част да е втора ръка, бих я намерил с гаранция).

Поне 4/8 процесор за твоя сокет I7 или еквивалентен Xeon. При цени 200+ лева, най-добре да преминеш към нова платформа - минимум Ryzen 1600 AF + 2х8 GB DDR4 RAM (минимум) + дъно (~450+ лева за всичко).

преди 11 минути, Raze написа:

Поне 4/8 процесор за твоя сокет I7 или еквивалентен Xeon. При цени 200+ лева, най-добре да преминеш към нова платформа - минимум Ryzen 1600 AF + 2х8 GB DDR4 RAM (минимум) + дъно (~450+ лева за всичко).

Процесор - 200 лв.

Памет 150 лв.

Дъно - 150 лв.

По-реално е да е около 500 лв.

Това е оптималния вариант, но винаги има варианти да мине и по-тънко (въпреки че не е много препоръчително) - евтино дъно за 100-120 лв., памет излизат промоции 2х8 за около 130 лв, а може на първо време с 1х8 и после още толкова.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.