Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на домашен суб

Featured Replies

Здравейте, бих искал да попитам за мнение за суб Taga tcw 212 se. Слиза до 23 Hz и ми се иска да вярвам, че ще стане за моята стая. 22кв. 2м височина. Облицована е отвътре с вата.Предните колони са ми веги 15VE

преди 16 минути, Pit Ангелов написа:

Предните колони са ми веги 15VE

Girwin Vega 15 инчови!Те са с много добър бас и много ниска долна граница.Едни от колоните,за които казват,че не им е необходим допълнителен субуфер.Гледах едни,но не знам дали са като твоя модел,които започват от 20 херца!Кой модел точно имаш,дай линк.

При налични Cerwin Vega 15ve не виждам нужда от субуфер. Иначе Taga tcw 212 става, това колко ниско слиза в честотната лента не го разбрах, ще слезе и до 15Hz но с различна чувствителност от тази с която свири при 30Hz.

• Автор
преди 5 минути, Димитър 59 написа:

Girwin Vega 15 инчови!Те са с много добър бас и много ниска долна граница.Едни от колоните,за които казват,че не им е необходим допълнителен субуфер.Гледах едни,но не знам дали са като твоя модел,които започват от 20 херца!Кой модел точно имаш,дай линк.

http://www.cerwinvega.com/home-audio/floorstanding-speakers/ve-15f.html

Суба го искам най-вече за кино. Не че няма бас но за да го почуствам вътре в мен трябва много да усиля ресивъра. Той е денон х2600

Човека е написал, модела по горе. 

Явно се търси джангър а не качество, щом и 35 Hz на CW 15VE, със 15нинчовите говорители не стигат за 22 кв... 

Все пак ако се реши на ъпгрейт да погледне SVS 2000 Pro. или по висок модел. Но и цената не е малка. 

преди 3 минути, Pit Ангелов написа:

е че няма бас но за да го почуствам вътре в мен трябва много да усиля ресивъра. Той е денон х2600

Музиката не трябва да се усеща с тялото, а да се чува с ушите. Някой се мъчим да изолираме до максимум резонанса кото се създава от тонколоните, а други целят точно това. 

• Автор
преди 24 минути, FusE написа:

Музиката не трябва да се усеща с тялото, а да се чува с ушите. Някой се мъчим да изолираме до максимум резонанса кото се създава от тонколоните, а други целят точно това. 

Написах че го искам за филми не за музика.

преди 37 минути, Pit Ангелов написа:

По параметри тагата я дават от 23 Hz. Но какво мислите за марката като цяло?

Полска марка.Не ми е позната.Не бих вярвал на параметрите,които пишат.За цената си,изглежда добре.

преди 15 минути, Pit Ангелов написа:

Написах че го искам за филми не за музика.

За филми всякакъв ще стане.

преди 1 минута, Pit Ангелов написа:

Благодаря за отговорите! Надявам се да натделее над вегите!

Ако усилиш повече събуфъра,може би,но какво качество ще бъде не се знае,без слушане.

преди 11 минути, Pit Ангелов написа:

Не бързай, защото SUB-a слабичък за твоите фронтално тонколони, само 220 W RMS. Ще трябва здравата да го усилиш за да компенсира. Търси нещо което да слиза възможно по-ниско Hz, с голяма мощност от около 400W RMS, и да можеш да си го позволиш.  Така субуфера няма да се товари и ще отдава необходимото зв. налягане. 

Не случайно по-горе показах за пример. SVS-a. 

Другият вариант е да вземеш два, които по маломощни до 200 W, така ще имаш и по равномерен бас във стаята. 

преди 1 час, Pit Ангелов написа:

Ако не "надделее над вегите", ето това ще ти свърши добра работа. 15 инча басов говорител, 200 литра обем. Май се чудиш как да си съсипеш добрия ресийвър!

Image00031.jpg

преди 5 минути, Колев60 написа:

Май се чудиш как да си съсипеш добрия ресийвър!

Няма.Той ще слага допълнителен активен субуфер.

преди 13 минути, Димитър 59 написа:

Няма.Той ще слага допълнителен активен субуфер.

Най добре  ще е ако купи 4 броя и ги разположи в 4-те ъгъла на помещението. Тъкмо добре ще се чуват самолетите на Гьоринг от Втората световна война.

Ето един добър съвет от мен:

В момента на линия се намира  ""Evlampi"". Той е човекът, който може да ти даде най правилния съвет за твоя случай, разполагайки с този ресийвър. А ако не ми вярваш, не го питай!

херман Гьоринг е посещавал няколко пъти България. Падал си е по лова. В един от тези моменти подарява немски машини на Българските царски военновъздушни сили. 39 месершмита са пазили въздушното пространство над София. При първото нападение на саксите над София България губи само един изстребител Messerschmitt Bf 109 g-6 , докато врага остава без 39 летящи крепости. Изразен ас сред българските пилоти е поручик Иван Бонев, който редовно пресрещал англо-американски крепости. В един фатален бой му свършва горивото, скача с парашут, но бива застигнат от английски изстребител и разстрелян в въздуха. Срещу нашия пилот е извършено военно престъпление.

преди 3 часа, Pit Ангелов написа:

Не че няма бас но за да го почуствам вътре в мен трябва много да усиля ресивъра. 

Имам някъде на тавана формулите по които се смята резонантната честото спрямо размерите на стаята, ама отдавна не съм ги ползвал. Питай инженерчетата да ти кажат как точно се казват на български или руски или английски и си сметни къде трябва да си седнал в стаята, за да те залива ужасен тътен.
А съб-а у ъгъла, ама няма да са отчетливи експлозиите, за стъпки на динозавър ще става.

Значи падаш си леко ( или може би повечко ) мазохист, търсиш да усещаш страха вътре в тялото ти.

Може и без формули да се намери подходящото/точно място на субуфера, тип "дърварски стайл". Но, не винаги  е възможно разположението му там.

Защото е възможнода се окаже на място което най-малко си очакавал: например средата на стаята или съседната стая.

Субуфера се поставя на слушателското място. Започваш  да обикаляш стаята приведен/пълзейки, (като идиот), докато чуеш най-добре ниските честоти.

Като си пуснал преди това музика, която съдържа повечко ниски честоти.

Маркираш мястото и поставяш субуфера на него.

Easy Guide to Home Theater Subwoofer Placement

Забравих да попитам тонколоните CERWIN VEGA VE 15F,  настроени ли са на Large/големи от настройките на  ресийвъра, т..е, без да реже ниски честоти Hz.

Защото, ако са настроени на Small/малки, и ограничени на 80 Hz (THX), от кросоувъра на AV ресийвъра, няма да свирят по ниски честоти от 80 Hz, например.

То, не че ще може да го използваш пълният им  потенциал 2 x 400 RMS, но все пак.. За това ще трябва моноблокове или профи усилвател.

преди 4 часа, oic написа:

Може и без формули да се намери подходящото/точно място на субуфера, тип "дърварски стайл". Но, не винаги  е възможно разположението му там.

Мястото на съб-а е ясно, долу ниско у ъгъла - независимо кой от 4-те на стаята, важното е да има свободен такъв.
Трябват задължително 3 стени за да е възможно най-голям ефекта на усилването, значи:
1. пода
2. лява стена 
3. дясна стена
После ти трябва или диск със записани на него точни ниски различни честоти  ( аз имам такъв пак на тавана ) или да си свали от интернет и намери начин да ги пуска от усилвателя. 
А със формулите ще разбере преди да го е купил съб-а, що няма смисъл да вярва че ще чуе силни 23 херца у тази стая. То това че пише някъде 23 нерца нищо не значи, щото пише също и със ситни букви че е при минус 6 децибела = 4 пъти по-слабо от силата/нивото на другите честоти.
Има 95% шанс да не е доволен от резултата при липса на големи пари и голямо помещение, ама пусти надежди те поне са безплатни.
Освен това ако не живее сам в къща нямаща обща стена с други жилища, ще побърква с тези ниски честоти разни невинни хора, да се стряскат на сън че е дошла 3-тата световна война. Ниските честоти ги спира само огромна маса бетон, каквато в неговата къща няма. А ако е в блок, той целият ще се тресе по етажите и ще е ужас при съседите.
Ватата не спира ниските честоти !!!

• Автор
преди 50 минути, oic написа:

Забравих да попитам тонколоните CERWIN VEGA VE 15F,  настроени ли са на Large/големи от настройките на  ресийвъра, т..е, без да реже ниски честоти Hz.

Защото, ако са настроени на Small/малки, и ограничени на 80 Hz (THX), от кросоувъра на AV ресийвъра, няма да свирят по ниски честоти от 80 Hz, например.

То, не че ще може да го използваш пълният им  потенциал 2 x 400 RMS, но все пак.. За това ще трябва моноблокове или профи усилвател.

Настроени са на големи но явно ресивъра не е като стрреоусилвателя ми там нямат грешка

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Мястото на съб-а е ясно, долу ниско у ъгъла - независимо кой от 4-те на стаята, важното е да има свободен такъв.
Трябват задължително 3 стени за да е възможно най-голям ефекта на усилването, значи:
1. пода
2. лява стена 
3. дясна стена
После ти трябва или диск със записани на него точни ниски различни честоти  ( аз имам такъв пак на тавана ) или да си свали от интернет и намери начин да ги пуска от усилвателя. 
А със формулите ще разбере преди да го е купил съб-а, що няма смисъл да вярва че ще чуе силни 23 херца у тази стая. То това че пише някъде 23 нерца нищо не значи, щото пише също и със ситни букви че е при минус 6 децибела = 4 пъти по-слабо от силата/нивото на другите честоти.
Има 95% шанс да не е доволен от резултата при липса на големи пари и голямо помещение, ама пусти надежди те поне са безплатни.
Освен това ако не живее сам в къща нямаща обща стена с други жилища, ще побърква с тези ниски честоти разни невинни хора, да се стряскат на сън че е дошла 3-тата световна война. Ниските честоти ги спира само огромна маса бетон, каквато в неговата къща няма. А ако е в блок, той целият ще се тресе по етажите и ще е ужас при съседите.
Ватата не спира ниските честоти !!!

В къща съм и няма проблем с комшии.

преди 11 минути, Pit Ангелов написа:

Настроени са на големи но явно ресивъра не е като стрреоусилвателя ми там нямат грешка

Вариант е да се интегрира усилвател във системата със AV ресийвъра, защото ресийвъра има Pre-amp.

Но и усилвателя който имаш трябва да поддържа Power Amp Direct.

По този начин, ще "захраниш" предната линия или фронт/предните тонколоните по-добре.

How to Add an External Amplifier to Your AV Receiver | Home Theater Basics

Но, ако нямаш дали си заслужава инвестирането в нов усилвател или активен субуфер...

преди 21 часа, Белгиеца написа:

То това че пише някъде 23 нерца нищо не значи, щото пише също и със ситни букви че е при минус 6 децибела = 4 пъти по-слабо от силата/нивото на другите честоти.

Гизмото е пррав.

Това не са 23 херца при нула децибела и ще се окаже че вегите имат по-голям SPL при 23 херца от суба или просто той ще добави още малко SPL към тях или няма да върши работа. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.