Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял Denon PMA-920 и колони Ekho VX215 2x15ки

Featured Replies

преди 4 часа, Gosho Bogomilov написа:

въпросния усилвател(на баджанако)

Кой е той, че станаха много?

Предусилвател не ти трябва, омръзна ми да го повтарям...

Вероятно и настройките на компа не са направени? Вече за телефон...

• Отговори 75
  • Прегледи 7k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 часа, Gosho Bogomilov написа:

И това дали ще свърши работа като подам сигнал от телефон или компютър усилвателя да свири със същата сила както е сега с стерео уредбата през която минава сигнала от компютъра

Разбира се, това е работата на предусилвателя, не знам до колко са ви познанията в електрониката че да го свържете правилно със стабилизирано захранване. 

преди 8 часа, JKirilov написа:

Предусилвател не ти трябва, омръзна ми да го повтарям...

И на мен също, но хайде да ни кажеш след като входния аудио сигнал към НЧУ е слаб с какво да го увеличи ако не с предусилвател? 

преди 22 часа, FusE написа:

Нужен е предусилвател, има готови кит решения за дребни левчета. 

http://www.elimex.bg/product/128198/kit-k040h-stereo-predusilvatel-s-tl082.html

http://www.elimex.bg/product/139393/kit-k241-stereo-predusilvatel-s-is.html

С това няма да се справи, в единия вариант ще трябва стабилизирано захранване в другия пък ще трябва двуполярно захранване. Ако се наложи и да се променя усилването с  резистора в обратната връзка на чипа съвсем ще стане веселба. Ако се направи куцо захранване целия брум от предусилвателя ще се усили както си трябва в крайното стъпало.

На него му трябва нещо да го ръгне "у контакту" и да тръгне.

Мноого съм си играл с TDA 7293/4 и не съм имал проблем с входна чувствителност. Спокойно може да мине и без предусилвател. Не знам как е правен усилвателя дето ползват и по каква схема е свързана схемата, но ако се ползват схеми близки до предложените в даташийта няма проблеми. 

Ако наистина му идва слаб сигнала и целта е да криви повече - да си търси готово решение.

• Автор
преди 40 минути, AGD написа:

С това няма да се справи, в единия вариант ще трябва стабилизирано захранване в другия пък ще трябва двуполярно захранване. Ако се наложи и да се променя усилването с  резистора в обратната връзка на чипа съвсем ще стане веселба. Ако се направи куцо захранване целия брум от предусилвателя ще се усили както си трябва в крайното стъпало.

На него му трябва нещо да го ръгне "у контакту" и да тръгне.

Мноого съм си играл с TDA 7293/4 и не съм имал проблем с входна чувствителност. Спокойно може да мине и без предусилвател. Не знам как е правен усилвателя дето ползват и по каква схема е свързана схемата, но ако се ползват схеми близки до предложените в даташийта няма проблеми. 

Ако наистина му идва слаб сигнала и целта е да криви повече - да си търси готово решение.

Значи на баджанако усилватела с TDA 7294 сигнала подаден от комп или телефон е слаб и не се чува достатъчно силно,но когато подам сигнал към стерео уредба(от тия обикновените с две колони където са) и от там от изхода за слушалки към усилвателя няма проблем сичко свири супер,обаче цялото това нещо става доста обемно когато требва да се пренася.

Та са се замислям ако зема некакъв пулт така тънкана от olx  дали ще усилва сигнала до нужното ниво както е сега в момента с стерео уредбата?

преди 18 минути, Gosho Bogomilov написа:

Та са се замислям ако зема некакъв пулт така тънкана от olx  дали ще усилва сигнала до нужното ниво както е сега в момента с стерео уредбата?

Да, ама преди да го поръчаш го покажи да го видим.

• Автор
преди 3 минути, AGD написа:

Да, ама преди да го поръчаш го покажи да го видим.

Добре сега ще потърся нещо до към 30 ,40 лева да видиме 

Тоя ще свърши ли работа в отлично състояние е?

https://www.olx.bg/ad/pult-smesitel-lipsva-kopche-raboti-CID632-ID89u4y.html#8511f0194c

преди 33 минути, Gosho Bogomilov написа:

Значи на баджанако усилватела с TDA 7294 сигнала подаден от комп или телефон е слаб и не се чува достатъчно силно,но когато подам сигнал към стерео уредба(от тия обикновените с две колони където са) и от там от изхода за слушалки към усилвателя няма проблем сичко свири супер,обаче цялото това нещо става доста обемно когато требва да се пренася.

Ако го вземеш от OLx точно, може да се случи и така, че наместо да го "усилва" , накрая може и нищо да не се чува освем някакъв брум от жиците, които предполагам си разхвърлял наляво надясно(по твоите изказвания). Първо се спираш на това, което си решил да купуваш, споделяш го тук или на хората, на които вярваш, че могат да ти помогнат и тогава се стига до купуване. Елементарно доби представа какво и защо ти трябва, а сега е времето да споделиш на какво си се спрял. Това, да купуваш китове и да ги опроводяваш, определено не е по силити ти и го пропусни, независимо че е добро предложение. Гледай да са готови изделия и стъпалото (усилвателя на мощност) да е поне 75%  над това, което искаш да постигнеш. Чуден човек си с твоите приоми. Явно си...македонец.

• Автор
преди 2 минути, Колев60 написа:

Ако го вземеш от OLx точно, може да се случи и така, че наместо да го "усилва" , накрая може и нищо да не се чува освем някакъв брум от жиците, които предполагам си разхвърлял наляво надясно(по твоите изказвания). Първо се спираш на това, което си решил да купуваш, споделяш го тук или на хората, на които вярваш, че могат да ти помогнат и тогава се стига до купуване. Елементарно доби представа какво и защо ти трябва, а сега е времето да споделиш на какво си се спрял. Това, да купуваш китове и да ги оповодяваш, определено не е по силити ти и го пропусни, независимо че е добро предложение. Гледай да са готови изделия и стъпалото (усилвателя на мощност) да е поне 75%  над това, което искаш да постигнеш. Чуден човек си с твоите приоми. Явно си...македонец.

Не съм македонец я съм си българин,а тоя пулт където поставих линк ще свърши ли работа?

преди 5 минути, Gosho Bogomilov написа:

Не съм македонец я съм си българин,а тоя пулт където поставих линк ще свърши ли работа?

ОК! Пулта аз няма да го коментирам, щото е от OLX и съм ти написал мнението си. И не четеш. Даже собственикът му е написал че има счупени копчета. Може би са се замеряли с него, после си е купил нов, а този го засилва на някой...балък. Но, парите са твои, така че и смесителя може да се укаже при теб.

• Автор

Са тука с баджанако го поръчахме кат дойде ще го тестваме първо така се разбрахме ако стане ще е супер.

Гоше, кажи някакви часове, когато ще си във форума, ще четеш и ще отговаряш. Работа за без пари и за 5 минути я правиш... :angry:

Това:

преди 4 часа, Gosho Bogomilov написа:

сигнала подаден от комп или телефон е слаб и не се чува достатъчно силно

е невъзможно!

преди 10 часа, Gosho Bogomilov написа:

Добре сега ще потърся нещо до към 30 ,40 лева да видиме 

Тоя ще свърши ли работа в отлично състояние е?

https://www.olx.bg/ad/pult-smesitel-lipsva-kopche-raboti-CID632-ID89u4y.html#8511f0194c

преди 10 часа, Gosho Bogomilov написа:

Са тука с баджанако го поръчахме кат дойде ще го тестваме първо така се разбрахме ако стане ще е супер.

Пулта изглежда счупен, вероятно така и ще работи, ако изобщо работи. За 40лв няма как да намериш здрав и работещ пулт. 

• Автор
преди 25 минути, JKirilov написа:

Особено при положение, че не му трябва...

добре сега как така не ми требва казвам ти сигнала е слаб като го подам от комп и баса почти не се чува а като мине през уредбата и след това през изхода за слушалките в усилвателя като надъниме на макс чашите подскачат по масата и сега поръчахме пулта и искам да знам дали е имало смисъл да го зимам и дали ще върши работа като уредбата която в момента ползвам като предусилвател.

преди 1 минута, Gosho Bogomilov написа:

добре сега как така не ми требва казвам ти сигнала е слаб като го подам от комп и баса почти не се чува а като мине през уредбата и след това през изхода за слушалките в усилвателя като надъниме на макс чашите подскачат по масата и сега поръчахме пулта и искам да знам дали е имало смисъл да го зимам и дали ще върши работа като уредбата която в момента ползвам като предусилвател.

Дори да работи този пулт първо ми минава през ума проблем с потенциометрите, който няма да може да решиш. След толква писане не успя да си изясниш какво трябва да се постигне от аудиото, тръгна в посока изгорял усилвател, мина през профи стъпало и стигна до самоделен кит TDA7294 като последния без предусилвател, без тонкорекция, без добро захранване и филтрация няма как да очакваш много в звуково отношение. Ще се върна на пулта който купи последно, 40лв ако беше дал на който се занимава с електроника щеше да сглоби приличен предусилвател, дори щяха да останат пари за да се почерпите след това. Разбира се, че парите са си твои, но могат да бъдат похарчени доста по рационално.

• Автор
преди 32 минути, FusE написа:

Дори да работи този пулт първо ми минава през ума проблем с потенциометрите, който няма да може да решиш. След толква писане не успя да си изясниш какво трябва да се постигне от аудиото, тръгна в посока изгорял усилвател, мина през профи стъпало и стигна до самоделен кит TDA7294 като последния без предусилвател, без тонкорекция, без добро захранване и филтрация няма как да очакваш много в звуково отношение. Ще се върна на пулта който купи последно, 40лв ако беше дал на който се занимава с електроника щеше да сглоби приличен предусилвател, дори щяха да останат пари за да се почерпите след това. Разбира се, че парите са си твои, но могат да бъдат похарчени доста по рационално.

Ти за потенциометрите не бери грижа ,дори и да пукат като им капнеш малко от ракията от първако се оправят и няма никакви проблеми та сега не разбрах ще даде ли нужия сигнал това ми е въпроса.

• Автор
преди 2 минути, JKirilov написа:

Ако започнеш да описваш какво правиш с компютъра, след 10 минути макс ще си готов!

Как така да описвам какво правим с компютъра?
Тва за потенциометрите просто споделям опит с хората от форума защото като им капнеш ракия наистина се оправят.

• Автор

Това е ясно включвам компа имам папка сръбско влизам зареждам я в winamp пускам уребата и усилватела в контакта  (щот усилвателя няма копче а на уредбата е изкубано) след това усилвам компа и усилвателя до край а от  уредбата с дистанционното си усилвам сигнала които отива в усилвателя и сичко си е точно.
Въпроса ми е пулта дали ще успее да замени уредбата и да е пред усилвател и сичко да си думка достатъчно силно както е сега с уредбата?

• Автор
преди 1 минута, JKirilov написа:

Не е това, защото не се вижда усилването. А моята снимка видя ли я? Вдигна ли всичко догоре?

Това от твойта снимка всичкото е до дупка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.