Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Изгорял Denon PMA-920 и колони Ekho VX215 2x15ки

Featured Replies

Не ти вярвам. А на уин ампа?

• Отговори 75
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 40 минути, Gosho Bogomilov написа:

Тва за потенциометрите просто споделям опит с хората от форума защото като им капнеш ракия наистина се оправят.

И за колко време е това?

• Автор
преди 13 минути, AGD написа:

И за колко време е това?

Ми аз съм слагал на Denon преди да изгори и се оправи и мина около месец след това и изгоря,но сигурно потенциометъра още му работи.

преди 20 минути, JKirilov написа:

Не ти вярвам. А на уин ампа?

Защо не ми вярваш казвам ти сичко е до дупка аз не съм прост да не знам как се усилва звука на компа winampa  като от твойта снимка е до дупка и от самата програма е до дупка от мойта снимка се вижда

преди 39 минути, AGD написа:

И за колко време е това?

Утре вечер отново се повтаря, едно малко на потенциометрите и наздаровие. 

• Автор
преди 1 минута, FusE написа:

Утре вечер отново се повтаря, едно малко на потенциометрите и наздаровие. 

Точно така евала колега!

ПОЗДРАВ!!!!!

Гоше, какъв комп е това? Къде включваш жака? Какъв е кабела?

Има още един-два начина, но кажи тоя баджанак сам ли си е правил усилвателя и има ли схема?

• Автор

Значи обикновен жак 3.5 към чинчове едното в компа другото в уредбата от уредбата включвам в изхода и за слушалки жак 6,3 към чинчове жака в уредбата а чинчовете в усилватела усилвам сичко от компа до край и усилвателя а от уредбата с дистанционното  си регулирам обшата сила с която да свири от това по ясно не знам как да обясна,защот като е без уредбата сигнала е слаб и свири слабо и въпроса е пулта където поръчах дали ще мое да замести уредбата.

на 20.04.2020 г. в 3:12, JKirilov написа:

тоя баджанак сам ли си е правил усилвателя и има ли схема?

???

Пултът, ако изобщо работи, ще свърши работа, но звукът ще се развали много. Което май не ти пука много...

От цялата тема на питащият, единствено което живо го интересува е ако усилвателят му може да изкара 100 вата синусуидална мощност, как той да го направи, че мощността да стане...200 вата. Никъде не се споменава думата качество а това, да се чува по диагонал от единият край на селото, до другият! Стъпалото, което си му препоръчай, ще му свърши най добра работа за тази цел. 

Е, щастието често пъти се постига и с пари, а понякога - с много пари. Важното накрая да има тумба-лумба!

преди 14 часа, Колев60 написа:

Стъпалото, което си му препоръчай, ще му свърши най добра работа за тази цел. 

Сигурен ли си? Бушона - уж специалист аудио много се смя и пита "как щяло да управлява говорителите?". :)

Фирмата е желязна, ако и отдавна да е под крилото на Харман, но там са също Щудер, ДжейБиЕл, Лексикон...

Малко схеми:

https://www.crownaudio.com/en/support_downloads/download_types/schematic

преди 37 минути, JKirilov написа:

Сигурен ли си? Бушона - уж специалист аудио много се смя и пита "как щяло да управлява говорителите?". :)

Фирмата е желязна, ако и отдавна да е под крилото на Харман, но там са също Щудер, ДжейБиЕл, Лексикон...

Малко схеми:

Crown е Турско- Китайска нискобюджетна марка в момента и нищо общо няма със звука на JBL и Harman Kardon. 

И все още питам как ще се управлява това крайно стъпало след като няма нужда от пулт? 

преди 1 минута, FusE написа:

Crown

е яка американска фирма, можеше поне на линка да стигнеш до дъното на страницата.

Престани да се излагаш като кифладжия! :mad:

преди 4 минути, JKirilov написа:

е яка американска фирма

била преди много лета 

преди 27 минути, JKirilov написа:

Малко схеми:

Герге!

За кое да съм сигурен? Че не разбираш аудиотехниката съм напълно сигурен, а за другата, не мога да кажа с точност, но ти личи, че си се занимавал с подобни неща. А това "Малко схеми:' какво точно искаш да кажеш с публикацията?  И името Щудер е така  Вили Щудер а не само  Щудер. Ако си ходил в Швейцария и си посещавал фабриката да ти повярва човек, докато аз в нея съм прекарал 1 месец командировка за обучение и усвояване на техниката им в производство през 1984 година - по Тошово време, когато ти си играел в пясъка на детската градина.  Я върви в Софийски университет и попитай с каква техника са работели по него време в това висше учебно заведение. Я се заинтересувай Търновския университет точно по това време каква аудиотехника на професионално ниво е закупил и ползвал! Не се излагай бе кифладжия - нещо, което не го разбираш, поне не го показвай пред хората а питай и си записвай в тетрадката.Вчерашен келеш, вземал да обяснява на хората колко е на ти с техниката! Единственото нещо, което правиш тук е да спориш с хората кой какво не знае и че никой освен теб не може да знае. Напиши един смислен пост за да разбере народа, че не си първолак!

• Автор

Значи колеги пулт вече имаме баджанако донесе некакви кабели бъзга прави тръгна сичко има си яко усилване думкат колоните яко ама плъзгачите на входния канал и главния усилващ пукат,капнахме ракия оправи се обаче след няколко плъзгания пак се появиха частично.
Как да го оправя за да не пукат за постоянно?

преди 20 минути, Gosho Bogomilov написа:

Значи колеги пулт вече имаме баджанако донесе некакви кабели бъзга прави тръгна сичко има си яко усилване думкат колоните яко ама плъзгачите на входния канал и главния усилващ пукат,капнахме ракия оправи се обаче след няколко плъзгания пак се появиха частично.
Как да го оправя за да не пукат за постоянно?

С повече ракия и по на често!

Сега сериозно - сменят се потенциометрите с нови.

• Автор
преди 4 минути, AGD написа:

С повече ракия и по на често!

Сега сериозно - сменят се потенциометрите с нови.

Нема ли начин нещо да ги бъзнем да се оправат защото сега поялник че требва да търсиме калай работи тегаво става.

И после по нови тракове на Миле, че имат повечко бас...

преди 1 минута, Gosho Bogomilov написа:

Нема ли начин нещо да ги бъзнем да се оправат защото сега поялник че требва да търсиме калай работи тегаво става.

Може с контактен спрей, но пак е временно решение.

• Автор
преди 2 минути, AGD написа:

И после по нови тракове на Миле, че имат повечко бас...

Знаеме  я тая песничка много е хубава!

А от къде да го купим тоя спрей и каква пара е?

За 5 кинта си готов за купон.......

https://vikiwat.com/sprey-za-potentsiometri-kontakt-pr-60ml-smazvane-pochistvane-prozrachen

Може и с WD-40 но е временно решение.

преди 34 минути, JKirilov написа:

Капни нафта и раздвижи!

Глупости в технически форум може да пише само един бавно развиващ се човек. Или по точно казано, такъв като теб!

• Автор

преди 20 минути, AGD написа:

Това да не е дизел...

Бажанако преди малко донесе некаква спринцовка беше я напълнил с нещо капна им и сега не пукат а и се движат по лесно,питах го каза че брадчед му  е казал да капне и че се оправи (не знам каква е течноста в спрнцовката но определено свърши работа).

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.