Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за Израел, ционизма и конфликтите в Близкия Изток

Одобрявате ли поведението на Израел 183 гласували потребители

1. 1. Одобрявате ли поведението на Израел?

• по-скоро ДА
      31%
      57
    • по-скоро НЕ
      63%
      113
    • да правят какво си искат
      5%
      9
  2. 2. Одобрявате ли поведението на арабските държави?

• по-скоро ДА
      30%
      54
    • по-скоро НЕ
      65%
      117
    • да правят какво си искат
      4%
      8
  3. 3. Смятате ли, че конфликтът е на религиозна основа?

• да
      56%
      102
    • не
      43%
      77

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

• Отговори 3,5k
  • Прегледи 250,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Нищо патетично не съм казал, Джийнчо.Ти Палестина не си я виждал и през крив макарон, което не ти пречи да си пишеш каквото си изсмучеш от пръстите.Ако беше така както твърдиш, евреите изобщо нямаше д

• Мисля че си в дълбока грешка за мотивите за преселването в Израел, религиозните са значително по-малко от икономическите.За 40 години там направиха от пустинята градина, а инструментите и рецептите за

• Не, това никога няма да стане. Вало го е казал много ясно, няма смисъл да му изопачаваш думите.

Публикувани изображения

Чак сега научавам и съм в шок. "Дефинирай "дете"??????????????

Анжела, да имаш някакво обяснение за това или според вас само вашите деца са истински деца????? Така ли да го разбирам, а Анжела??????? @valkiria1

Вчера, 27 април, в Общинския съвет на Милано в Палацо Марино се разигра истински политически спектакъл: след като натрапчиво осъдиха възпрепятстването на шествието на Еврейската бригада по време на манифестацията на 25 април, няколко съветници решиха публично да изложат израелски знамена, превръщайки избраната от народа зала в сцена за ционистка пропаганда. Тази демонстрация, представена като „защита на правото на шествие“, всъщност е подигравка с демокрацията и цивилизацията, тъй като легитимира символи, свързвани с режим, отговорен за провеждащ се в момента геноцид, и свежда паметта за Съпротивата до алиби за оправдаване на колониалното насилие.

Начело на Еврейската бригада в шествието в Милано стоеше Еял Мизрахи, председател на Федерацията „Приятели на Израел“, който отдавна следва изключително про-Нетаняху линия и е враждебен към всяка критика срещу израелската армия. На фона на десетки хиляди избити деца в Газа, Мизрахи излезе с фразата „дефинирай дете“, сякаш проблемът е само въпрос на семантика, а не на клане на цивилни. Това изявление е директна обида към живота, към достойнството на жертвите и към самата идея за човечност, и разкрива дълбок синхрон с културата на смъртта, насърчавана от израелското правителство, което е на власт днес.

Всичко това се случи, докато дежурните „възмутени“, като се започне от фигури като Емануеле Фиано, заемаха медийното пространство с дни, за да заклеймят „обидата“ към Еврейската бригада, но запазиха пълно мълчание относно фразата на Мизрахи и логиката на геноцида, която стои зад нея. Нито дума на осъждане, нито жест на срам: техният ужас спира до забраната за участие в шествието, но мълчи пред геноцида в Газа. Те продължават да говорят за „антисемитизъм“ и „лов на евреи“, като същевременно внимават да не потърсят отговорност от онези, които използват паметта за Холокоста като щит за легитимиране на нови престъпления срещу друг народ.

Напротив, десетки евреи, без израелски знамена и без снимки на Нетаняху, преминаха през цялото шествие на 25 април в Милано без никакви проблеми, носейки паметта на еврейските партизани антифашисти и на жертвите на Холокоста. Именно тези евреи, често критични към ционизма и окупацията, бяха приети от гражданското общество и демонстрантите, защото тяхното присъствие връщаше смисъла на Деня на Освобождението, вместо да го изпразва от съдържание в полза на колониално-ционистко възраждане.

Напротив, именно поддръжниците на геноцидния ционизъм, като представителите на Федерацията „Приятели на Израел“, вече не се приемат от гражданското общество и от голяма част от народа, именно защото тяхната идеология се възприема като несъвместима с правосъдието, мира и истинската памет за Съпротивата. Излагането на израелски знамена в Общинския съвет, в контекст, в който израелската армия извършва военни престъпления срещу палестинския народ, е дълбоко насилствен, антидемократичен и антипедагогичен акт и трябва да бъде разобличен като такъв.

L'Unione Sarda English
No image preview

"Define children": the shocking phrase during t...

Friends of Israel Federation representative Eyal Mizrahi told the comedian, "You're a fascist." He replied, "What did you say, asshole? I'll punch you."

И ние не сме чули и разбрали за този скандал, а този гнусен долен плъх още е жив! Е, след подобни изказвания няма как да не си сменя мнението и да не застана на страната на нацистите!!! Докато фалшивите демокрации мълчат и не правят нищо срещу ей такива античовешки изказвания, все повече хора ще стават крайни и ще избират крайни политици!!! То това не се търпи! Тия в прав текст си казват, че само техните деца са деца, всички други подлежат на унищожаване! Разбирате ли, тези са готови и срещу нас да се обърнат и нашите деца да избиват!!!!!!!!!

Трябва нов "Берген - Белзен". Ама този път да си свърши ефективно работата..............Да видим после кой ще дрънка за дефиниране на думата "дете"!!!!!!

Анжела, това ли дете е заплаха за вас и трябва да бъде дефинирано дали е дете?

Дали, ако намеря снимка на твоя син, няма да я изтипосам и да кажа " Дайте дефиниция дали това еврейче е дете или бъдещ терорист, който не заслужава да живее"! Как ще се почувстваш, а?

@valkiria1

Още да си играем на дефиниции, искаш ли? Вие, еврейите ционисти го започнахте това! Вие искате да дефинираме децата!!!

И не ми трийте поста!!!! Искам да чуя/ прочета лично от евреите що е то дете!!!!!!!

686980277_122131757265060354_82231429165

Обединеното командване на въоръжените сили на Иран отправи предупреждение към Военноморските сили на САЩ да не навлизат в Ормузкия проток в изявление, разпространено от държавните медии в страната, предаде Ройтерс.

Тука повечето пишещи очевидно нямат лично мнение. Само се замерят с някакви клипчета. Кое на руски, кое на английски, кое на друг език... все едно някой има свободното време да седне и да гледа с часове измислени клипчета повечето сътворени от ИИ. Пълни глупости и пълен смях. Тия форуми са за споделяне на лично мнение, за изразяване на някаква позиция, за излагане на лична гледна точка… за писане на нещо авторско. Толкова ли сте спрели, че вече не можете 2 реда да напишете без да е злобен, нападателен и жлъчен коментар?

Другите пък, които са по-малко като бройка, но се опитват да пишат нещо лично, се изказват като последна инстанция и тяхното мнение трябва да бъде задължително вярно и меродавно. Тяхната гледна точка винаги е правилната. Не приемат никакво чуждо мислене. За тях, другите никога нищо не разбират. Няма друга истина, не може и да има. При това говорим за някакви събития, от преди хиляди години. Ще кажеш, че са били там и са станали преки свидетели на случвалото се. Хаха. На всичкото отгоре се държат надменно и обиждат събеседниците си, като понякога пък дори те се чувстват обидени. Иначе постоянно нападат и са супер агресивни спрямо събеседниците им.

Отврат!

преди 1 час, ostavime написа:

Тука .....

Ако под "Тука" имаш предвид тази тема...ами не е само тук...Ако разгледаш и останалата част от "Политика" ще ти стане ясно защо в ада,покрай казана с българи, няма пазачи...И малка поправка-хората с лично мнение вече спряха да пишат...защото няма смисъл....ако ме разбираш...За какво да пишат!?Да излезе един идиот с 15 ник-а и да се лигави!?Или да излезе русенския горд проевропеец ,с партийна книжка и да ми обяснява, че всички несъгласни са путинисти,русороби и копейки !? И за това няма да има наказание!?Щото било по правилата...По правилата-друг път! Мога да изреждам и други факти и копипейстъри с определени наклонности..но няма смисъл... форумът е такъв какъвто е направен.....може би в един друг свят и в друго време...ще се научим на правилна комуникация..

И аз съм на същото мнение - редовно четях темата, основно защото имаше участник, който разказваше от първо лице какво става там , за съжаление вече го няма сред нас, и остана единствено valkiria1 , която да отстоява собственото си мнение, а не да замеря всички с разни пропагандни клипчета.

Толкова ли нямате аргументи ?

Колкото до "наказанията" ...... хммм...... позволете ми да ви разкажа една стара алегория , озаглавена "Историята за магарето и тигъра” :

Магарето казало на тигъра: - Тревата е синя .

Тигърът отговорил: - Не, тревата е зелена .

Дискусията се разгорещила и двамата решили да предадат въпроса на арбитраж и за това се обърнали към лъва, краля на джунглата.

Преди да стигнат до поляната в гората, където лъвът седял на трона си, магарето започнало да крещи:

- Ваше Величество, вярно ли е, че тревата е синя?

Лъвът отговорил:- Вярно, тревата е синя.

Магарето се втурнало напред и продължило: -  Тигърът не е съгласен с мен и ми противоречи и ме дразни, моля да го накажете !

Кралят заявил: - Тигърът ще бъде наказан с 5 години мълчание .

Магарето скочило от радост и продължило пътя си, доволно и повтаряйки: - Тревата е синя...тревата е синя...

Тигърът приел наказанието си, но отново попитал лъва: -  Ваше Величество, защо ме наказахте, все пак тревата е зелена?

Лъвът отговорил: - Всъщност тревата е зелена .

Тигърът попитал: - Защо тогава ме наказвате?

Лъвът отговорил: -  Това няма нищо общо с въпроса дали тревата е синя или зелена. Наказанието е, защото не е възможно смело, интелигентно създание като теб да губи време в спор с магаре, а на всичкото отгоре да дойде и да ме притесни с този въпрос.

Топкомсомолец като Кокич пак нищо няма да е разбрал. Стига с Вашия Бан. Нека ни весели и разсмива. Той само толкова си може. На 74 години колко и какво още да може ?

!!!офтопик!!!

...и като се пише-какво?...

...ще се промени мнението на някой от ,,отсрещната" страна ли?...

НЕ!!!!!!!!!

...абсолютно-не...

...правя опити да съм почти обективен в която и да е тема...

...айде да не е тази...за еврото да е...

...по времето когато започнаха да го въвеждат в държавите,бях във вестникарския си период-купувах по 3-4 вестника на ден...

...абсолютно навсякъде...във всяка една държава имаше повишение на цените,само германеца имаше някакъв по-строг контрол...

...и това в богатите държави,не в нашата скъсана завладяна от крадливи продажници за която ще е тотално бедствие...

...някой глупак,щото ако не си харпунцумян или продажник е абсолютен глупак,промени ли си мнението?...

не?

...не може да бъде...

...от днес цената на тока за бизнеса скача с четиридесет и няколко процента...

...продължава вдигането на цените...

...от юли продажниците ни изкарват на свободния пазар за ток...

...и цените,сметките за ток няма да са по 2,което сега е минимума на новите ,,нормални"...евроинтегрирани цени...

...в някои,по-богати от нашата държава,бяха по 6...

...ако и при нас са ,,само" по 6-значи ще сме големи ,,късметлии"...

...аз съм си взел решение за мене си:

От писане файда-йок.Нема да си хабим буквите на ветеро!

Който сака да си аби нервите с ,,другите"...му пожелавам успех!

преди 9 минути, Trichocephalus написа:

И аз съм на същото мнение - редовно четях темата, основно защото имаше участник, който разказваше от първо лице какво става там , за съжаление вече го няма сред нас, и остана единствено valkiria1 , която да отстоява собственото си мнение, а не да замеря всички с разни пропагандни клипчета.

Колкото до "наказанията" ...... хммм...... позволете ми да ви разкажа една стара алегория , озаглавена "Историята за магарето и тигъра” :

Магарето казало на тигъра: - Тревата е синя .

Тигърът отговорил: - Не, тревата е зелена .

Дискусията се разгорещила и двамата решили да предадат въпроса на арбитраж и за това се обърнали към лъва, краля на джунглата.

Преди да стигнат до поляната в гората, където лъвът седял на трона си, магарето започнало да крещи:

- Ваше Величество, вярно ли е, че тревата е синя?

Лъвът отговорил:- Вярно, тревата е синя.

Магарето се втурнало напред и продължило: -  Тигърът не е съгласен с мен и ми противоречи и ме дразни, моля да го накажете !

Кралят заявил: - Тигърът ще бъде наказан с 5 години мълчание .

Магарето скочило от радост и продължило пътя си, доволно и повтаряйки: - Тревата е синя...тревата е синя...

Тигърът приел наказанието си, но отново попитал лъва: -  Ваше Величество, защо ме наказахте, все пак тревата е зелена?

Лъвът отговорил: - Всъщност тревата е зелена .

Тигърът попитал: - Защо тогава ме наказвате?

Лъвът отговорил: -  Това няма нищо общо с въпроса дали тревата е синя или зелена. Наказанието е, защото не е възможно смело, интелигентно създание като теб да губи време в спор с магаре, а на всичкото отгоре да дойде и да ме притесни с този въпрос.

Лесно е да обявиш опонента за магаре, за да не ти се налага да отговаряш на неудобни въпроси.... 😂

Дали ще накажете някого на мен ми е все едно, така че не виждам голям смисъл от вица. За мен са важни фактите и аргументите, а не личното измислено мнение, което не винаги е вярно! 🙂

П.П. Самият ФАКТ, че наричаш единият опонент "магаре", а другият "тигър" говори достатъчно за вица и смисъла от него! 😂

П.П. А този, който решава "лъв"?!?!?!?!?!? 😂

При положение, че и тримата участници са един дол дренки - хора! 😂😂😂

преди 26 минути, Trichocephalus написа:

остана единствено valkiria1 , която да отстоява собственото си мнение, а не да замеря всички с разни пропагандни клипчета.

Валкирия разпространява откровени лъжи. Не веднъж е хващана в крачка. Последният път когато я разобличих, искаше да докаже думите си с линк... който вече беше изтрит от медията, но тя продължи да упорства и даде линк към Тубата... който нямаше нищо общо с твърденията ѝ.

Толкоз по въпроса за обективността на лъжливото еврейче.

току-що, ivottoshev написа:

Валкирия разпространява откровени лъжи. Не веднъж е хващана в крачка. Последният път когато я разобличих, искаше да докаже думите си с линк... който вече беше изтрит от медията, но тя продължи да упорства и даде линк към Тубата... който нямаше нищо общо с твърденията ѝ.

Това означава ли, че тя е баш "магарето" или модератора се е объркал/сгрешил? 😂

Редактирано от ДзВяРа! (преглед на промените)

преди 24 минути, ДзВяРа! написа:

Дали ще накажете някого на мен ми е все едно

Така е, защото имаш поне още пет активни акаунта тук. А ако изведнъж обаче стане чудо и мултиакаутинга се окаже забранен? Тогава ще запееш друга песен, пък и държанието ти ще се промени...

току-що, ivottoshev написа:

Така е, защото имаш поне още пет активни акаунта тук. Ако изведнъж обаче стане чудо и мултиакаутинга се окаже забранен, тогава ще запееш друга песен, пък и държанието ти ще се промени...

Нямам друг акаунт! 🙂

преди 5 часа, ivottoshev написа:

Тая не само че лъже, ами и защитава геноцида над палестинците и проповядва ционизъм!!!!!

преди 5 часа, Anneliese написа:

Тая не само че лъже, ами и защитава геноцида над палестинците и проповядва ционизъм!!!!!

Всеки има право да защитава каквато кауза смята за правилна. Когато обаче постоянно използва лъжи за тази цел, това говори много за него като човек.

преди 5 часа, Anneliese написа:

Какво значи: Тая лъже...

Не, не лъже! Изказва мнение и изразява позиция, която защитава с някакви аргументи. Ти ли си тази, която ще определи дали лъже или не? Ами не, не си. За радост, не си. Твоята истина явно е по-истина от нейната истина. Така ли мислиш? Чудесно. Докажи го. Изложи някаква теза, с която да я обориш, докажи ѝ, че не е права и аз съм сигурен, че може би ще имаш успех да бъдеш правилно оценена от читателите. Хората са тези, които ще преценят кой е прав, кой казва нещо, което успява да зищити в нормален разговор. Другите, са просто хора, които пускат по няколко клипчета на ден и с това приключва участието им. Повярвай ми, никой не ги гледа и не им обръща внимание. Истински фалш, съотверен от ИИ.

В повечето случаи обаче се получава това, че когато не можеш да водиш нормална дискусия, да се изразяваш добре, да браниш мнението си с факти (не с клипчета разбира се), които да са проверими и доказуеми, започваш да нападаш и обиждаш, да се присмиваш на другия, мислейки си, че това ще докаже правотата ти. Не! Има точно обратен ефект.

Все още си личи, когато човек пише сам и когато ИИ му е написал изкуственото мнение.

Това, което си написала е присъщо за някой в 5-ти клас. "Тая не само че лъже, ами и защитава геноцида над палестинците и проповядва ционизъм!!!!!"

Звучи супер тъпо и елементарно и със сигурност не прави добро впечатление.

преди 22 минути, ostavime написа:

Какво значи: Тая лъже...

Не, не лъже! Изказва мнение и изразява позиция, която защитава с някакви аргументи.

Поне три пъти съм показвал и ДОКАЗВАЛ лъжите ѝ.

Това че е ѝ се отдава писането на манипулативни текстове и умело смесва известен брой незначителни факти с огромна част откровени лъжи я прави умел манипулатор, но само това. В никакъв случай тя не е рупор на истината...

focus-news.net
No image preview

"Техеран няма да допусне тормоз от страна на Тръмп": Иран...

Информиран източник заявява в интервю за Tasnim, че Иран е напълно подготвен за всеки възможен сценарий в Ормузкия проток и вече е открил огън срещу няколко американски военни кораба.
преди 3 часа, ivottoshev написа:

Поне три пъти съм показвал и ДОКАЗВАЛ лъжите ѝ.

Това че е ѝ се отдава писането на манипулативни текстове и умело смесва известен брой незначителни факти с огромна част откровени лъжи я прави умел манипулатор, но само това. В никакъв случай тя не е рупор на истината...

Ти през цялото време циклиш в някакъв линк, който бил даден, след това изтрит, после променен и накрая невалиден. Добре, разбрахме това.

Не съм казал, че написаното от нея е истина. И аз не мога да я понасям, но съм обективен за написаното. Всеки има някаква истина, в която вярва. В световната историята винаги е така. Събития, станали преди стотици и хилади години. И? Някой знае какво и как, точно и кога ли? Няма шанс. Има място за различно тълкуване в повечето случаи. Дори събития, които се случват днес и пред очите ни, няма как да бъдат определени от нас като истина или лъжа. Кой е виновен, кой крив и кой прав. Нима някой знае какво се случва между Русия и Украйна, между Иран и САЩ, между Израел и всички около него?! Не, просто си гадаем и всеки излага това, в което той вярва и което мисли, че е вярно от неговата гледна точка. За мен е виновна Русия, за теб Украйна или обратното, все тая. Китай, С. Корея, Африка, Куба, Венецуела... Какво, нима да знаете какво се случва? Излагате това, което си мислите, че е истина... за вас. Нали това се опитвам да обясня. Всеки има право на мнение. Това, че то е различно от мнението на събеседника му в повечето случаи не го прави грешно, лъжливо или невярно. Повечето от тук пишещите обаче нямат собствено мнение или го изразяват с някакви клипчета и нечленоразделни думи, фрази и опит за съставяне на неясни изречения, честно трудно разбираеми и дори непонятни по същество. А на финала, когато не могат да убедят "противника" в своята гледна точка, неизбежно се започва с обиди, което ги сваля на едно доста ниско ниво.

преди 26 минути, ostavime написа:

Ти през цялото време циклиш в някакъв линк, който бил даден, след това изтрит, после променен и накрая невалиден. Добре, разбрахме това.

Това е един от случаите, не е единственият случай.

преди 27 минути, ostavime написа:

Не съм казал, че написаното от нея е истина.

Напротив, точно това каза и точно това ме провокира да напиша предишният си пост.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.