Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се прави къща от керпич?

Featured Replies

току-що, Viz Eymal написа:

Точно това обяснявам, няколко майстори са идвали, и две различни фирми, обясняват че не е като останалите къщи и не може да се подпре, понеже връзката била някак си различна, свързана по дълго и обхващала и други, не можело да се подпре. Ако се махне стената, то ще се срути по голяма част, до колкото разбра от обяснението на уж майстора.

И какво предложиха като решение?

• Автор
преди 1 минута, _Belial_ написа:

И какво предложиха като решение?

Двете строителни фирми отказаха да дадат мнение, казаха че не се занимават с кирпич и ситуацията е сложна, иначе правели всичко останало. Трети, бивш майстор, от старите вече пенсионер, каза да съм нахвърлял материал в пукнатината, и после да се облее с стиропор рабица и мазилка, както каза по горе, но въпреки това, ако се направи, вътрешността си остава нестабилна, това е мнението на четвърти човек.

преди 3 минути, Viz Eymal написа:

Точно това обяснявам, няколко майстори са идвали, и две различни фирми, обясняват че не е като останалите къщи и не може да се подпре, понеже връзката била някак си различна, свързана по дълго и обхващала и други, не можело да се подпре. Ако се махне стената, то ще се срути по голяма част, до колкото разбра от обяснението на уж майстора.

Най лесно, утре ще кача снимка да видите и да кажете мнение.

:lol6:не можела да се подпре. Ще си замълча.

току-що, Viz Eymal написа:

Двете строителни фирми отказаха да дадат мнение, казаха че не се занимават с кирпич и ситуацията е сложна, иначе правели всичко останало. Трети, бивш майстор, от старите вече пенсионер, каза да съм нахвърлял материал в пукнатината, и после да се облее с стиропор рабица и мазилка, както каза по горе, но въпреки това, ако се направи, вътрешността си остава нестабилна, това е мнението на четвърти човек.

Отказали са да дадат мнение, защото не си рентабилен. На тях далаверата им е да строят нови къщи, не да ремонтират стари. Загуба на време, средства, работна ръка, а и не може да се даде гаранция.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

:lol6:не можела да се подпре. Ще си замълча.

Аз ли съм виновен че това е изказването на майсторите!?

преди 3 минути, Viz Eymal написа:

Аз ли съм виновен че това е изказването на майсторите!?

Аз не ти се смея на тебе. Иначе съм ти написал, защо строителните фирми ти отказват мнение.

преди 16 минути, Viz Eymal написа:

Какво да кажа. Явно тая къща е дала фира вече. То няма нищо вечно. Аз бих послушал онзи, бившия майстор. От тук нататък ако искаш да живееш там, ще търсиш как да подновяваш парче по парче, без да рискуваш всичко да се срути. Кирпич, всички цигани могат да правят, ако ти е зора за материал. Ама той спокойно може да се подменя с тухли.

• Автор
преди 26 минути, Емил Костов написа:

Отказали са да дадат мнение, защото не си рентабилен. На тях далаверата им е да строят нови къщи, не да ремонтират стари. Загуба на време, средства, работна ръка, а и не може да се даде гаранция.

Ами не са само фирмите, но и много частници, които не искат да строят на ново, а извършват всякакъв вид ремонтни, строителни дейности, без да строят от начало. за тях какво ще кажеш?

преди 7 минути, _Belial_ написа:

Какво да кажа

Нека утре като кача снимката на стената, да коментираме по смислено  :)

преди 6 минути, _Belial_ написа:

Какво да кажа. Явно тая къща е дала фира вече. То няма нищо вечно. Аз бих послушал онзи, бившия майстор. От тук нататък ако искаш да живееш там, ще търсиш как да подновяваш парче по парче, без да рискуваш всичко да се срути. Кирпич, всички цигани могат да правят, ако ти е зора за материал. Ама той спокойно може да се подменя с тухли.

Виж сега. Не е казано, че къщата ще се срути. Ако пукнатините са повърхностни и не е засегната стената като цяло нещата ще са доста лесни. Но трябва да се провери дали това е така, както и дали самите основи колони и гредоред са здрави. Защото ако не е ще стане наистина беля.

преди 1 минута, Viz Eymal написа:

Ами не са само фирмите, но и много частници, които не искат да строят на ново, а извършват всякакъв вид ремонтни, строителни дейности, без да строят от начало. за тях какво ще кажеш?

Е за частниците дето ще дойдат да ти вземат парите и после няма да ги намериш си манна небесна.

току-що, Емил Костов написа:

Виж сега. Не е казано, че къщата ще се срути. Ако пукнатините са повърхностни и не е засегната стената като цяло нещата ще са доста лесни. Но трябва да се провери дали това е така, както и дали самите основи колони и гредоред са здрави. Защото ако не е ще стане наистина беля.

Ми да, ама виж че никой не иска да го прави. Няма бизнес в тая работа.

преди 4 минути, Viz Eymal написа:

Добра идея. :)

Този проблем, за който сега говориш съм го имал на село преди 25 години. Тогава обаче всички се развали до основи, кирпичът се изхвърли, всичко се иззида с тухли и те така.

• 3 седмици по-късно...

значи моята къща на село е на 100 години  и  като правих ремонт и махнах мазилката тухлите се ронеха

и започнах да дълбая в   пода и разбрах че няма основи и е строена върху сгория 

махнах 40 см - 2 педи  на око  и наредих едни хубави  големи здрави  камъни  не сложих само около стените( за да излея после бетон там и да издигна нови стени  кито да държат старите ) и камъните ги хванах с бетон един за друг и изчаках да  стегне да може да се  ходи върху тях

и след това направих кофраж около тухлите  10 см

и това на височина 150 см   а нагоре колони до тавана през 2 метра или как дойде и навсякъде  в бетона арматура 

а аколо вратите заварих винкели а върху винкелите  прокатна ламирана  и няма  къде   да бяга 

и накрая заравяваща замазка и  скрих камъните 

преди 2 часа, Мурка А написа:

и започнах да дълбая в   пода и разбрах че няма основи и е строена върху сгория 

Това, че няма бетонна плоча не означава, че стените нямат основи. Сгурията е сложена за топлоизолация, а не за основа:D С тия камъни и бетон къщата само си я направил по- студена, че на туй отгоре бетонът си го излял БЕЗ основа. Изобщо абсолютно аматьорска работа, хич не е за хвалене...

• 7 месеца по-късно...

Здравейте.Темата е много стара.Аз случайно попаднах на нея.Мен специално ме интересуват къщи от слама.За кирпичената къща мога само да кажа че всичко е възможно.Всичко зависи от това колко си склонен да платиш.И колко е в час този който ще прави ремонта.Аз ако трябва да правя ремонт на моята къща бих съборил всички стени и бих оставил само една.Мисля че така гласи закона.Ако я пудря за продан само една мрежа отвън и отвътре и на пазара.Една стара къща ако има основа то би трябвало да се виждат основите..Стените на къщите обикновено се пукат поради слаби основи.

Ако някой знае място където се обсъжда моята тема моля да не се притеснява и да сподели.Благодаря предварително.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.