Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Компилиране на програма от редактиран сорс

Featured Replies

Как да компилирам програма, която няма файл configure, а за make файл пък да не говорим? Опитах с "gcc gnome-screenshot.c", но ми изплю грешка, че липсва config.h, който (доколкото разбрах от гугъл) се създава именно чрез ./configure.

Това са файловете и директориите, които има:

build-aux/  COPYING*  data/  meson.build*  meson_options.txt*  NEWS*  org.gnome.Screenshot.json*  po/  README.md*  src/

В "src/" също няма никакви конфигурационни файлове:

gnome-screenshot.c*        screenshot-area-selection.c*  screenshot-dialog.c*            screenshot-interactive-dialog.c*
meson.build*               screenshot-area-selection.h*  screenshot-dialog.h*            screenshot-interactive-dialog.h*
screenshot-application.c*  screenshot-config.c*          screenshot-filename-builder.c*  screenshot-utils.c*
screenshot-application.h*  screenshot-config.h*          screenshot-filename-builder.h*  screenshot-utils.h*

Знам, че я има по хранилищата, но аз не искам оттам. Ако успея да я компилирам и инсталирам (без да дава грешки), това ще е първият гном скрийншот, който няма да съдържа гнусното примигване, когато прави снимка и което много хора искат да се махне, но гномаджийските гадове отказват да премахнат.

Компилира се не чрез gcc а  чрез meson Ето

• Автор
преди 9 часа, petie1 написа:

Компилира се не чрез gcc а  чрез meson Ето

Добре, билднах го. А сега как да го инсталирам в системата?

преди 4 часа, Валсо написа:

Добре, билднах го. А сега как да го инсталирам в системата?

make

sudo make install

Или чрез

ninja

sudo ninja install	

• Автор

Пети, супер си! С нинджа стана и се инсталира. И сега правя скрийншотове без гадното примигване, както го исках! Остава да го кача някъде и да го пусна на циркулация из нета за желаещите. :)

преди 8 минути, Валсо написа:

Пети, супер си! С нинджа стана и се инсталира. И сега правя скрийншотове без гадното примигване, както го исках! Остава да го кача някъде и да го пусна на циркулация из нета за желаещите. :)

Радвам се че ти помогнах, пак заповядай... Ама ми стана интересно ше никой не ти помогна

преди 4 минути, Валсо написа:

Може и те като мен да не са чували за месон и нинджа.

То и аз не съм ама има LFS та прочетох все пак не съм чичо Гошо :D

Един съвет когато забиеш с компилирането на нещо търси в LFS то това е нещо както библията на  компиларането

• Автор

Аз мислех, че Linux From Scratch е вид дистрибуция и не ми беше хрумвало да търся там за компилиране на програми.

преди 4 минути, Валсо написа:

Аз мислех, че Linux From Scratch е вид дистрибуция и не ми беше хрумвало да търся там за компилиране на програми.

Не не е дистро а да си направиш собствено дистро като свалиш Ядрото(Линукс) и един или два компилатора и почваш всичко от нулата сам да си компилираш за ужас на Бангиеца

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.