Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ПП Възраждане и новия месия

Featured Replies

преди 1 минута, Гoст написа:

Точно вярно си е, щеше да си в димитровградския химически завод до края на живота си. Да се надишаш и напоиш хубаво с химия на поточната линия без право да смениш професията с друга. Каквото партията ти каже, че е преценила, това трябва да работиш. И евентуално с много близане на задни партийни части от твоя страна би могло ама само евентуално да те дръпнат да правиш нещо по-малко вредно, което да не ти съвсем скъси живота. И по същия начин, живот и здраве, от време на време през някоя друга година да се доредиш за ведомствената почивна станция, за която копнеят всички в завода и ще се избият да таковат на партийния онези части направо докато те изчезнат, за да ги пусне да почиват. Иначе почивката си я караш в Димитровград, на мегдана и в градския парк да храниш гълъбите. СПА или нещо друго подобно няма, но има градска баня, където да отидеш да ти натъркат хубаво гърба. И това е. Остават алкохола, некачествените цигари и депресията от сивотата и тъпотията, скука та да полудееш. Това щеше да си в соца. Не да седиш в Берлин както сега и отдалече да обясняваш как трябва да подредят България ама само тебе да не те закачат да се връщаш.

Нали има уседналост, аз какво ще правя в Димитровград, след като съм роден в Силистра? Постоянно противоречие и никаква логика в партия на пудела. 

• Отговори 21,8k
  • Прегледи 916,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Филипов
    Филипов

Днес е Денят на победата над нацизма във Втората световна война. През последните години се забелязва все по-силна "ревизия" на историческите факти и все по-брутален натиск за фалшифициране на българск

• Joss Bomon
    Joss Bomon

❗️ГТП - Днес, внасяме предложение за нужните промени в Наредбите на Министерство на транспорта и Министерство на екологията, за да се реши този проблем, а ако това не се приеме сме готови да започнем

• Където се появят Костадинов и Йорданов т.н. журналисти ги обзема странна метаморфоза и вместо да мълчат и да слушат,започват да задават тъпи въпроси.Започват да прекъсват госта,да провокират и да се н

Публикувани изображения

Само аз ли съм на мнение, че соц параноите и обсесиите на Гражданина клонят към клинична диагноза?!

Нито в сегашна Русия, Китай или Беларус съществува жителство, и там хората си пътуват където искат, и там хората си купуват свободно телефони, апартаменти, коли, банани и телевизори, та съм в тотално недоумение защо псевдо Гражданина продължава да ни плаши със страшки от едновремешния соц, който соц го няма вече от 35 години и няма никакви изгледи да се върне където и да е.

преди 10 минути, Flashback написа:

Само аз ли съм на мнение, че соц параноите и обсесиите на Гражданина клонят към клинична диагноза?!

Не, всички тук сме на това мнение. Дори като на малко дете да му обясняваш, той пак няма да схване и ще си пише едно и също нещо, само че с различна подредба на думичките.

Нека да си пише гражданчето тука. Иначе скучно и няма спор. Докато блъска умопобъркващите си тези тука, хем весело, хем ората новодошли директно оценят кой е луд за връзване и щат не щат почват да харесват Възраждане. така де, когато един умопобъркан плюе по нас, ефекта е плюс за нас.

преди 2 часа, Гoст написа:

В соца, който искате да възраждате командировките са до живот. Не определяш ти какво ще работиш, определя го партията с петилетния си план. Ще седиш например в Димитровград докато там има завод и ще затъпяваш с едно и също до края на живота си. Пускат те да излезеш само с пътен лист, в който се обяснява къде отиваш, защо, при кого и т.н.. И всяка година на една и съща ведомствена мухлясала почивна станция и то, ако се доредиш да те псунат в почивния сезон. Ако беше още соца, ти какво щеше да работиш ми е интересно? Надали щяха да те командироват в Берлин по професията ти в момента.

Тролче вземи се скрий с тия глупости!

преди 51 минути, Toto2 написа:

Нека да си пише гражданчето тука. Иначе скучно и няма спор. Докато блъска умопобъркващите си тези тука, хем весело, хем ората новодошли директно оценят кой е луд за връзване и щат не щат почват да харесват Възраждане. така де, когато един умопобъркан плюе по нас, ефекта е плюс за нас.

И ти си прав!

Аз не проумявам той не се ли усеща, че пише пълни тотални глупости или по-вероятно нас ни има за някакви малоумници и толкова ни подценява, че едва ли не ядем доматите с колците. 

Та то дори в комунистически Китай не само ги няма тези едновремешни страшки с жителство и липса на банани, но Китай вече изпреварва технологично Запада в много сфери.

И като казах банани, тук по шведската телевизия едва ли не иронично казаха, че сега Русия е страната, която консумира най-много банани в света, щото едно време нямали. По тъпата логика на Гражданина руснаците и сега не трябва да имат банани, но ето че ядат най-много банани от всички. 

преди 2 часа, Bubbles написа:

Тролче вземи се скрий с тия глупости!

Знам, че БКП е в сърцето ти, но нито това, нито че ви троля не отменя фактите, които казвам. Не е важен посланника на съобщението, важно е съдържанието му. Самият факт, че ми се нахвърляте всички говори, че ви дразни нещо. Дали са факти, другите които гледат неутрално ще разберат. Моите позиции поне са ясни, не аз подкрепям партии, които ни дърпат в руска посока. Нищо друго, не се кедя на диктатури, а тук 2-ма от писалите на тази страница дори не живеете в България ама много искате тук да се върнем в нейните прегртки (на Русия). И една новина! Знам, че нито в Русия сега, нито в Китай има комунизъм, но просто давам цивилизационни примери. Смятате ли, че народопсихологията се променя за 35 години? Аз мисля само, че сме в добра посока с нашето членство в западните съюзи. Даже тук "чужденците" в темата са се уредили в западни държави, а не такива с руско влияние. Флаша е ясен, той ако не пише тук сигурно ще го пратят на фронта. Другите двама са партийни борци, сигурно се борят за това да са новите АБПФК "след падането на системата" и като дойде еднолично да управлява партията. Просто мен ей това ме дразни, че това е теглене в обратна посока на разбиранията ми за бъдещето на тази страна. Нищо повече. Аз ако не ги виждах тия неща нямаше да ви се паля толкова. Ако искате наричайте ме луд, вие сами се маркирате кои сте като си лайквате мненията и се самозомбирате, че бъдещето на България е в Русия и БРИКС.

преди 2 минути, Гoст написа:

Знам, че БКП е в сърцето ти, но нито това, нито че ви троля не отменя фактите, които казвам.

Идея нямаш какво е в сърцето ми нито пък ти е работа. Единствено ще ти кажа че факта че ти сам си призна че си трол и си лееш комплексите говори достатъчно що за стока си.
Ако си имаш психически проблеми не е това начина. Нищо лично към теб, но не понасям лицемери и хора които дърдорят колкото да не заспят.

преди 15 часа, Bubbles написа:

Идея нямаш какво е в сърцето ми нито пък ти е работа. Единствено ще ти кажа че факта че ти сам си призна че си трол и си лееш комплексите говори достатъчно що за стока си.
Ако си имаш психически проблеми не е това начина. Нищо лично към теб, но не понасям лицемери и хора които дърдорят колкото да не заспят.

Извинявай, че те нападнах така грубо, но и ти наистина ме подразни. И аз нямам нищо лично към теб. Всички ме нападате в групичка обаче и никой не коментира по същество, а не почнах грубо с никого, не и поне в последите неща, които пиша тук.

Преди точно 10 години разговарях за пръв и последен път с варненския митрополит Йоан. Поисках среща с него заради поредното искане от страна на вселенския патриарх Вартоломей паметникът на екзарх Антим I, намиращ се в двора на българската църква "Св. Константин и Елена" в Одрин, да бъде премахнат. Бях в прекрасни отношения с блаженопочившия предишен митрополит Кирил и се надявах, че неговият наследник ще бъде също толкова отдаден на духовната и националната кауза като своя предшественик. Затова когато поисках от Йоан да се застъпи в синода в подкрепа на паметника и срещу попълзновенията на фанариота, бях шокиран от отговора му. Сега ще го цитирам почти едно към едно: "Дядо Вартоломей е напълно прав. Дядо Антим е разколник и схизматик и негов паметник няма място в църквата". На моят аргумент, че Йоан е митрополит в църква, чийто пръв предстоятел е именно този "разколник и схизматик", варненският гъркоман отговори с мълчание.

Както се досещате, разговорът ни продължи точно 5 минути. Тръгнах си отвратен и погнусен. Година по-късно обаче имах втори повод да видя владиката, макар и не по мое желание. Когато минаха изборите за кмет, Йоан дойде на заклеването на кмета и общинските съветници, и в кратка, но емоционална реч пред гражданите, обясни как сам Господ Бог е опазил Варна от спечелването на кметския пост от другия кандидат, и че ако можела, и св. Богородица щяла да гласува за спечелилия кмет. Другият кандидат бях аз, а спечелилият, както може би вече се досещате, беше от ГЕРБ.

От тогава до сега избягвах не само да виждам, но дори и да споменавам този срам за българската църква. Днес обаче денят ми започна със статия, че варненският гъркоман Йоан бил сред фаворитите за бъдещ патриарх. Църквата ни е сериозно заплашена, защото за съжаление в нея има сериозно гъркоманско крило, което открито симпатизира на Вселенската патриаршия и нескрито говори за това колко е лошо, че сме се отделили от нея. Говорител на това предателско и антибългарско течение в църквата е скандалният Никанор, повече известен като бивш брокер на Уолстрийт, а от известно време изживяващ се като монах. Това, че Йоан е нескрит гербаджия, също е сериозен проблем - дотолкова, доколкото политическите пристрастия на всеки един църковник трябва да си остават само негови лични, а любителят на всичко вселенско и гръцко дори не си прави труда да ги прикрива.

Докарахме я дотам, че 154 години след възстановяването на независимата българска църква през 1870 г., постигнато именно в борба срещу гръцките духовни поробители, днес отново трябва да се надяваме българските патриоти в нашата патриаршия да надделеят над гъркоманите.

Вчера се навършиха 121 години от геройската смърт на Гоце Делчев в битка с турския аскер край село Баница. Днес останките на селото се намират в Гърция и както всяка година, така и тази, група възрожденци от Гоце Делчев, Гърмен и Сандански отидоха до мястото, за да се поклонят на гроба на героя. За съжаление обаче както всяка година, така и тази, в селото имаше гръцки полицаи, които не позволяваха на хората дори да сложат цветя и да запалят свещи. Тази година поне се размина без арести, за разлика от миналата, когато бяха задържани десетки българи, сред тях и възрастна жена на 90 години.

На косъм от ареста обаче се размина Костадинка Джагълова, която е втора в листата ни в Благоевград за парламентарните избори. Вината и е, че снима полицаите, събиращи личните карти на българите за "справка".

На мястото досега три пъти е слагана паметна плоча, като две от плочите са монтирани лично от мен. Както може да се досетите, гръцките власти унищожаваха плочите буквално в рамките на часове след нашето тръгване. Пиша всичко това, за да видите какви са реалностите в Европейския съюз. България е безгласна буква. Десетки пъти съм поставял въпроса с потъпкването на правата на българското малцинство в Гърция и никога досега, повтарям, никога досега дори не съм получавал отговор от нашето външно министерство. Сега предстоят избори за европейски депутати. Гарантирам ви, че една от първите им задачи в Брюксел ще бъде да издигнат високо глас в защита на българските национални интереси!

Ние вече няма да мълчим! А от вас и от всички българи зависи гласът ни да бъде по-силен и мощен!

🔔 Посетих църквата, в която съм кръстен. Не ми остава много време напоследък да минавам оттам, всъщност, ако трябва да съм напълно откровен - през последните 10 години.
👉 Това е храмът на село Оброчище. Кръстен съм там, защото в нашето село църква няма и затова баба ми, която ми е кръстница, избрала съседното село. Интересното е, че селото на майка ми се казва Църква, но в него църква няма и досега, ако не броим едно малко параклисче, построено преди десетина години.
✝️ Храмът беше напълно обновен, дворът му превърнат в малък парк, докато бях там не спираха да влизат и излизат хора. Спомних си какво беше преди и как сега църквата е много по-добре изглеждаща и посещавана. Замислих се над това. 😔 Живеем в упадъчно и декадентско време, в което приемаме деградацията за нормална и отклонението за норма. Един малък селски храм обаче е достатъчен да ни покаже, че стига да пожелаем, можем да променим всичко към по-добро. ✝️ Не случайно църквата (като организация, не като сграда) е показала, че може да живее хиляди години и да надживее стотици държави и империи. Защото тя акумулира най-важният човешки ресурс - вярата!
💡 Без вяра сме за никъде. На нашият народ тя му беше отнета и това ни превърна в аморфна и атрофираща биомаса с размътено национално самосъзнание в постоянен процес на прогресиращо затъпяване и шизоидизиране. И тук не говоря за религиозна вяра, не. Говоря за вярата, че и ние можем да бъдем достоен народ сред другите народи, че имаме бъдеще, и че то може да е по-добро от настоящето ни.
✝️ Ето защо трябва да се замислим за най-важното - за вярата си. Защото имаме ли вяра, имаме всичко! Върнем ли си вярата, ще си върнем и България!
✝️ Христос Воскресе, българи!
Дай Боже и България също!

тЪпаците от израждане, продажни синове от семейство вълкоподобни !  Остават седмици до подписване на пандемичното споразумение, не виждам никакви протести и опити за свикване извънредно заседание на Н.С. !. Къде сте бе , осребрени душици!?

преди 24 минути, laplandetza написа:

тЪпаците от израждане, продажни синове от семейство вълкоподобни !  Остават седмици до подписване на пандемичното споразумение, не виждам никакви протести и опити за свикване извънредно заседание на Н.С. !. Къде сте бе , осребрени душици!?

Точно така, за евентуалното подписване не са виновни подписващите го, а са виновни Възраждане, защото не протестират...

Интересно и защо имаш някакви очаквания от Възраждане, след като винаги си се изказвал против политиките и решенията които предлагат, а и като цяло против партията?

преди 4 минути, quarz написа:

Точно така, за евентуалното подписване не са виновни подписващите го, а са виновни Възраждане, защото не протестират...

Интересно и защо имаш някакви очаквания от Възраждане, след като винаги си се изказвал против политиките и решенията които предлагат, а и като цяло против партията?

Нали уж са родолюбива опозиция!?, а се оказва, че са сребролюбива псевдо-мимикрираща опозиция.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.