Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Лаптопа ми се изключва без известие при 10% заряд!!

Featured Replies

Здравейте... лаптопа ми е Hp 250 G6 със Intel core i3 6006U... Преинсталиран с Оригинален цифров лиценз за Уиндоус 10 Про....Както и самия Уин е свален чрез Медиа Крийешън туул от Майкрософт.  И нали аз съм си карък!! След като направих ъпгрейд до версия 2004 и почнаха проблемите!! Известията за батерия ми не се появяват... Играя си на компа и батерията ми стигне ли 10% тоест време за зареждане никво известие братче, нито нищо... Директно прассс  Шът даун (И даже и тва не показва ама загасва напълно)..... И аз се изнервям вече!! Щот при предишния ми Уин 10 про (Неоригиналния) нямаше такива проблеми.... Хем бях със 1904 ли 09 ли беше еба ли го и  също 2004.... Незнам какво да правя старата ли версия да връщам казвайте в паника съм!!, много съм разтревожен!

Най-вероятно батерията се е износила и и е дошло времето за смяна. И моята прави така, затова съм я настроил преди %, при който се изключва, да дава нотификация, а като го наближи да изключва/хибернира - настройва се от power options на windows. Направи примрено при 20% да ти дава нотификация и при 11% да спира.

преди 5 минути, TRS написа:

Здравейте... лаптопа ми е Hp 250 G6 със Intel core i3 6006U... Преинсталиран с Оригинален цифров лиценз за Уиндоус 10 Про....Както и самия Уин е свален чрез Медиа Крийешън туул от Майкрософт.  И нали аз съм си карък!! След като направих ъпгрейд до версия 2004 и почнаха проблемите!! Известията за батерия ми не се появяват... Играя си на компа и батерията ми стигне ли 10% тоест време за зареждане никво известие братче, нито нищо... Директно прассс  Шът даун (И даже и тва не показва ама загасва напълно)..... И аз се изнервям вече!! Щот при предишния ми Уин 10 про (Неоригиналния) нямаше такива проблеми.... Хем бях със 1904 ли 09 ли беше еба ли го и  също 2004.... Незнам какво да правя старата ли версия да връщам казвайте в паника съм!!, много съм разтревожен!

Само не ми е ясно, как така играете на батерия??? Слагай зарядното и стига глупости без да го евевш.

• Автор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

Само не ми е ясно, как така играете на батерия??? Слагай зарядното и стига глупости без да го евевш.

Ама човек ти разбираш ли че преди не ми беше така. Как така съм играел на батерия, ми на така на какво да съм на Космически ток....

преди 1 минута, TRS написа:

Ама човек ти разбираш ли че преди не ми беше така. Как така съм играел на батерия, ми на така на какво да съм на Космически ток....

Ами като играеш на батерия така се случва. УБИВАШ я. Тя не е направена за подобни изпълнения. Целта е когато няма ток или когато няма ел.източник да изполваш лаптопа и то без да го натоварваш. Слагай си зарядното и точка. Иначе може да направиш и беля при тези спирания на машината. Може и да не светне или да се повреди някой хардуер.,

• Автор
преди 5 минути, Raze написа:

Най-вероятно батерията се е износила и и е дошло времето за смяна. И моята прави така, затова съм я настроил преди %, при който се изключва, да дава нотификация, а като го наближи да изключва/хибернира - настройва се от power options на windows. Направи примрено при 20% да ти дава нотификация и при 11% да спира.

Аз съм си го нагласил по-принцип... На 10% да ми показва Нотификация за слаба батерия, обаче не показва нищо, доректно Шът даун. А на старата версия ми показваше всичко разбираш ли, на тази 2004 не ще.... И незнам сега да го връщам ли към 1909

За износената батерия кое не разбра? Или я сменяш с нова и няма да се изключва, или правиш настройките както съм ти казал и си ползваш 10% по-малко от батерията, до следващото износване. Но щом е тръгнала, най-добре я смени с нова.

преди 2 минути, TRS написа:

Аз съм си го нагласил по-принцип... На 10% да ми показва Нотификация за слаба батерия, обаче не показва нищо, доректно Шът даун. А на старата версия ми показваше всичко разбираш ли, на тази 2004 не ще.... И незнам сега да го връщам ли към 1909

Значи много ми е странно, когато се приказва че не бива да се прави и се вижда къде е проблемът да продължавате с глупостите. И нова инсталация на 10 да направиш пак ще ти мре батерията, щото си я убил. Слагай си зарядното и си използвай лаптопа. И ако случайно решиш да си смениш батерията, не прави повече свободни съчинения от такъв тип.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор

Мисля че тва е бъг във самия ми Уиндоус, след този ъпдейт който му сложих. Хора Вие гледате ли какво пиша - Преди версия 2004, всичко ми показваше, сега нищо! Емпти! Ще направя тва което казахте с батерията, ще я променя на 20% да показва изтощаване да видим... Ако ли не се връщам на 1909...

преди 4 минути, TRS написа:

Мисля че тва е бъг във самия ми Уиндоус, след този ъпдейт който му сложих. Хора Вие гледате ли какво пиша - Преди версия 2004, всичко ми показваше, сега нищо! Емпти! Ще направя тва което казахте с батерията, ще я променя на 20% да показва изтощаване да видим... Ако ли не се връщам на 1909...

Добре, прави си експерименти тогава и се забавлявай. От бъг на операционна система няма да изгасва лаптопът. Ще излиза BSOD екран,ще забива или ще излизат предупредителни съобщения и грешки, но няма да се гаси. Машината си е твоя прави каквото искаш. 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Едва ли, но най-лесния и безплатен вариант е да тестваш с друга версия/друга ОС. Това внезапно изгасване е 99% хардуерен проблем.

И при телефоните, когато гасне от веднъж, значи е за смяна на батерия. До автора - когато ползва батерията, лаптопа работи със занижени честоти на процесора, за да изкара повече време батерия. С целия си акъл докато си играл, ТИ си товарил машината и си резнал вените на батерията. Явно не знаеш каква е идеята на  батерията. В момента пиша на един стар лаптоп, който е на 10 години и въпреки това батерията му кара 1-2 минути и чак тогава гасне. При теб щом гасне на 10%, значи си за нова батерия. Ако и на новата пак ще играеш - недей да пускаш нова тема, а виж текущата.

Защо си инсталирал 2004 като този update официално все още не е излезнал?

преди 1 час, Eclipse2G написа:

И при телефоните, когато гасне от веднъж, значи е за смяна на батерия. До автора - когато ползва батерията, лаптопа работи със занижени честоти на процесора, за да изкара повече време батерия. С целия си акъл докато си играл, ТИ си товарил машината и си резнал вените на батерията. Явно не знаеш каква е идеята на  батерията. В момента пиша на един стар лаптоп, който е на 10 години и въпреки това батерията му кара 1-2 минути и чак тогава гасне. При теб щом гасне на 10%, значи си за нова батерия. Ако и на новата пак ще играеш - недей да пускаш нова тема, а виж текущата.

Аз имам 7-годишен лаптоп, на който батерията му издържа над 1 час. Като цяло не съм съгласен с това твое твърдение. За мен има 2 причини батерията да си замине. 1-ва дошло й е времето - всяка батерия има заложен от производителя брой зареждания и разреждания и 2-рата неправилното й ползване - за да работи една батерия дълго време се нуждае от цикли на пълно зареждане и разреждане т.е ако седи само на зарядно или ако се включва когато паднат 20-30% само, батерията си заминава преждевременно. Няма проблем да се играе и само на батерия, но от това страда производителността, защото процесорът и видеокартата не работят с пълния си потенциал.

• Автор
преди 6 часа, tepmu написа:

преди 8 часа, Eclipse2G

Как да не е излязла 2004?!? Аз съм Уиндоус Инсайдър и съм го настроил на Preview - Тоест да ми излезне новия ъпдейт но да реша дали да си го пускам. 

преди 4 часа, JKirilov написа:

Покажи как? Особено след ъпдейта?

Ок, по-късно ще пусна снимка...

преди 7 часа, tepmu написа:

Даже мисля и че като тръгна да си тегли Всички възможни драйвери, след няколко рестарта тогава откри версия 2004... Дори и май не съм го нагласял на Инсайдър...  Щот тоя ъпдейт 2004 принципно е Априлски... А сега сме Май....

преди 13 часа, TRS написа:

Братле, можеш да ползваш лаптопа и без батерия! Само го връзваш към зарядното и това е!

• Автор
преди 32 минути, Windows 7 Ultimate написа:

Братле, можеш да ползваш лаптопа и без батерия! Само го връзваш към зарядното и това е!

Знам....Не ща акъл с какво или без какво да го ползвам, дали на батерии или на постоянен ток. Искам конкретния ми проблем да се оправи както си беше по- старо му! точка! 

преди 2 минути, TRS написа:

Знам....Не ща акъл с какво или без какво да го ползвам. Искам конкретния ми проблем да се оправи както си беше по- старо му! точка! 

Само предлагам, не казвам какво да правиш!

преди 10 минути, TRS написа:

Знам....Не ща акъл с какво или без какво да го ползвам, дали на батерии или на постоянен ток. Искам конкретния ми проблем да се оправи както си беше по- старо му! точка! 

Детска градина! На 10 години ли си или по-малък? Дали сме ти решения, кое от тях пробва? Имаш ли представа как работи хардуера, че да искаш общо-взето невъзможни неща? Поръчай си от дядо коледа нов лаптоп и ще работи както преди.

преди 10 минути, TRS написа:

Като искаш погледни горните съвети.

Използването на удивителен знак по форумите се зачита като викане.

• Автор

Благодаря на @Raze за съвета да променя настройките на батерията.... Промених му ги, вече не се изключва както преди!!  Темата е приключена! 

преди 13 часа, tepmu написа:

Аз имам 7-годишен лаптоп, на който батерията му издържа над 1 час. Като цяло не съм съгласен с това твое твърдение. За мен има 2 причини батерията да си замине. 1-ва дошло й е времето - всяка батерия има заложен от производителя брой зареждания и разреждания и 2-рата неправилното й ползване - за да работи една батерия дълго време се нуждае от цикли на пълно зареждане и разреждане т.е ако седи само на зарядно или ако се включва когато паднат 20-30% само, батерията си заминава преждевременно. Няма проблем да се играе и само на батерия, но от това страда производителността, защото процесорът и видеокартата не работят с пълния си потенциал.

Обясни ми, каква  е идеята да играеш на батерия. Мазохист ли си, садист ли си или си идиот?

ПС: Имах един DELL който при пълно зареждане, не му махах кабела, защото спираше да подава напрежение. Много добре го бяха измислили китайците.

преди 4 часа, Windows 7 Ultimate написа:

И при спиране на тока или случайно се спъне в кабела, машина гасне директно. Виждал съм два пъти една и съща грешка, накрая диска отиде в кофата, зарадо олигофренско мислене.

преди 18 часа, TRS написа:

1. Сигурен ли си, че батерията е добре? До вчера работеше, но й е дошло времето. Няма вечни неща. А батерията е консуматив. А и според модела, тя не е първа младост.
Тествай с BatteryCare
2. Деинсталирай драйвъра за батерията и рестартиай.
3. Ако батерията е ОК, но не работи коректно, деинсталирай последния ъпдейт, след който са започнали проблемите.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

преди 4 часа, TRS написа:

Промених му ги, вече не се изключва както преди!! 

Е, нали беше

преди 19 часа, TRS написа:

Аз съм си го нагласил по-принцип... На 10% да ми показва

???

А по този въпрос:

преди 5 часа, TRS написа:

Не ща акъл с какво или без какво да го ползвам

има нещо, дето не си се сетил - на фотоволтаични панели! ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.