Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

PC конфигурация за около 1200лв

Featured Replies

Каква система ползвате в момента и кое точно крашва заради по-голямата резолюция?

преди 9 часа, lsmurf написа:

Нарочно търсих такава памет защото на процесора пише че подържа  ddr4 -2667 пък и харесвам Patriot.

Всички процесори, според сайта на производителя, поддържат памети на подобни или по-ниски честоти. На каква честота ще работи паметта, зависи от самата памет и дънната платка - XMP профил или overclock. Това за процесора не го гледай, реално той може да си работи и с памет на 4000+ MHz и колкото по-бърза и с по-стегнати тайминги памет ползваш, толкова по-добра производителност ще имаш.

преди 7 часа, plamen_petrov_80 написа:

Каква система ползвате в момента и кое точно крашва заради по-голямата резолюция?

Машината ми е доста стара с процесор Athlon X2 4600+ и дъно Asus M2A -VM с вградено видео . Предполагам че не може да се справи при пускане на филм например работи само в малък прозорец разтегна ли го повечко крашва. Ползвам MPV Media Player а операционна система ми е LinuxMint 19.

преди 26 минути, Raze написа:

Всички процесори, според сайта на производителя, поддържат памети на подобни или по-ниски честоти. На каква честота ще работи паметта, зависи от самата памет и дънната платка - XMP профил или overclock. Това за процесора не го гледай, реално той може да си работи и с памет на 4000+ MHz и колкото по-бърза и с по-стегнати тайминги памет ползваш, толкова по-добра производителност ще имаш.

Ясно. Благодаря за информацията. Интересува ме най вече стабилност а не толкова максимална производителност . Не съм привърженик на overclock и най вероятно няма да правя такъв защото едва ще ми и трябва. 

преди 2 часа, plamen_petrov_80 написа:

Не знам струва ли си за 30 лева икономия да взема процесор с 40 процента по ниска производителност , вярно с вградено видео но разликата е твърде голяма. Май пак си имал предвид оверклок щом препоръчваш за 65 ватов процесор толкова мощно охлаждане и 650 вата захранване.

преди 14 минути, Raze написа:

XMP си е един вид фабричен overclock - тестван и гарантиран за съответната памет.

За мен това е по добре , не разбирам много от хардуер и така ще съм по спокоен.

Производителност в какво обаче?

30 лв. от процесор + 160 лв. от видео карта - на всичкото отгоре ще имаш охладител с който няма да чуваш почти нищо от системата - това видео дето си го избрал дали как ще вие перката му само след няколко месеца?

Подбора на части е такъв, че след време ако ти е наистина нужна по-голяма производителност да добавиш видео карта и евентуално да замениш процесора.

Системата която ползваш в момента е ... така, че дори една употребявана система за 300 лв. ще е в пъти по-добра от твоята.

Избора накрая е твой!

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=86519

Малко по-силен процесор с по-силно вградено видео.

преди 51 минути, plamen_petrov_80 написа:

Производителност в какво обаче?

30 лв. от процесор + 160 лв. от видео карта - на всичкото отгоре ще имаш охладител с който няма да чуваш почти нищо от системата - това видео дето си го избрал дали как ще вие перката му само след няколко месеца?

Подбора на части е такъв, че след време ако ти е наистина нужна по-голяма производителност да добавиш видео карта и евентуално да замениш процесора.

Системата която ползваш в момента е ... така, че дори една употребявана система за 300 лв. ще е в пъти по-добра от твоята.

Избора накрая е твой!

https://outmax.bg/dmz/index.php?_a=viewProd&productId=86519

Малко по-силен процесор с по-силно вградено видео.

Да за шума не се бях замислил че ще се уверичи с времето . Надявах се на това че консумацията на картата е малка и няма да се нуждае от кой знае какво охлаждане.  То има и карта като тази дето съм се насочил с пасивно охлаждане .

https://megamag.bg/244590/video-karta-asus-geforce-reg-gt-1030-2gb-gddr5-64-bit-low-profile-silent-dvi-d-hdmi

Охлаждането което предлагаш е супер за парите си. Струва си да се помисли върху него Все пак 10 години гаранция предполага високо качество.

Охлаждането е опция, може да го вземеш сега, може да го вземеш ако сменяш процесора.

Да, пасивната карта ще е тиха, нямал съм точно такава, но една HD5450 стоеше на 70+ градуса като не правя нищо, за какво ми е 70+ градусов радиатор в кутията да топли, сложих й една голяма перка, насочих час от потока към чипвета също и сега е хладна и тя и чипсета.

Прецени какво точно ти трябва на теб.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Охлаждането е опция, може да го вземеш сега, може да го вземеш ако сменяш процесора.

Да, пасивната карта ще е тиха, нямал съм точно такава, но една HD5450 стоеше на 70+ градуса като не правя нищо, за какво ми е 70+ градусов радиатор в кутията да топли, сложих й една голяма перка, насочих час от потока към чипвета също и сега е хладна и тя и чипсета.

Прецени какво точно ти трябва на теб.

А ми за това си мислех . Че този охладител е с две перки и при този процесор може едната да се ползва за охлаждане на кутията и може да се ползва пасивна карта. Пък в последствие ако реша да мина на по сериозен процесор и видео карта охладителя пак ще върши чудесна работа. Изкушава ме.

Ако е само за филми вместо втора ръка GTX 1050TI за 150 лв. може да вземеш RX 550 за 60 лв. https://www.sapphiretech.com/en/consumer/pulse-rx-550-2g-g5

Примерно - https://www.olx.bg/ad/sapphire-radeon-rx-550-pulse-2gb-CID632-ID8bYPQ.html#5b5b0c97fa

п.с. Ако не беше с 2 ядрен процесор на 15 г. щях да ти препоръчам за си вземеш само видеокарта

понеже не само монитора ще работи на нативна резолюция но и тя поема основния товар при пускане на 4К.

Но тая антика най-добре да се смени дори да го ползваш само за интернет.

записвам се

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.