Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Програма която прави филмите 60 кадъра в секунда в реално време

Featured Replies

Здравейте. Попадна ми доста интересна програма, която прави филмите на компютъра ви от 24 или 30 в 60 кадъра в реално време без конвертиране, а дори може и повече ако видеокартата и монитора ви го позволяват. Безплатната версия поддържа media player classic, а платената всички други плеъри. Това е сайта - https://www.svp-team.com/. Вътре е описано как става всичко. Аз я сложих и наистина работи. Вече няма как да се върна на 24 кадъра в секунда. 

• Автор

За най-добри резултати трябва да сложите смятането да го прави видео картата. Ето тук е описано. Това е след като вече сте инсталирали SPV програмата.

1. Open up a video using the included Media Player Classic Home Cinema video player.

2. Right-click on the video, scroll down to Filters and open up the subwindow - you're looking for LAV Video Decoder.

3. Once opened, look at the top right section of the LAV Video Decoder settings. Change the hardware decoder to one that fits your GPU - Nvidia CUVID for Nvidia cards, Intel QuickSync for Intel integrated, DXVA2 (copy-back) for any brand (for AMD users, the only choice). Make sure all the ones you want to decode are ticked (especially H.264, SD and HD). Close out with OK.

4. Now you need to change MPC-HC settings. Go to View -> Options...

5. Under Playback -> Output, either keep it as EVR (custom) [the default SVP full setting] or change it out for the optional madVR if you have it installed.

6. In Internal Filters, untick pretty much everything.

7. In External Filters, remove everything and add back in: ffdshow raw video filter, LAV Video Decoder, and LAV Splitter. Use the Up/Down buttons so that they are in that order. Set ffdshow raw video filter to Prefer, set LAV Video Decoder to Prefer, set LAV Splitter to Set merit but do not change the merit value.

8. Reset SVP to its defaults. Make sure to have the rendering mode set to GPU.

9. Now, make sure GPU acceleration (OpenCL) is ticked in the SVP Manager. Go to SPV control panel - Application settings -- Gpu acceleration - Select your GPU

WARNING: This only works for things that can be hardware decoded. For things that cannot be hardware decoded, it'll fallback to software.

Това най-вероятно работи на принципа на телевизорите, където имаш 100+ херца true motion и така нататък, технологията е една и съща. Добавя някой и друг допълнителен кадър и ти се струва, че гледаш вместо 24->30 или повече кадъра, но реално информацията, която получаваш е същата. Прави някакви изчисления и добавя негови си кадри, но реално това не са 60 кадъра, няма нищо общо със записан клип на толкова, понеже няма как да се вземе нужната информация - кадри, които ги няма. Общо взето прави от нищо нещо и си мислиш, че прави нещо.

https://en.tab-tv.com/?p=12666

• Автор
току-що, Raze написа:

Това най-вероятно работи на принципа на телевизорите, където имаш 100+ херца true motion и така нататък, технологията е една и съща. Добавя някой и друг допълнителен кадър и ти се струва, че гледаш вместо 24->30 или повече кадъра, но реално информацията, която получаваш е същата. Прави някакви изчисления и добавя негови си кадри, но реално това не са 60 кадъра, няма нищо общо със записан клип на толкова, понеже няма как да се вземе нужната информация - кадри, които ги няма. Общо взето прави от нищо нещо и си мислиш, че прави нещо.

https://en.tab-tv.com/?p=12666

Просто добавя междинни кадри и така видеото става доста по мазно и плавно. Разликата е осезаема и се усеща веднага. Пробвай, няма да съжаляваш. И ако го смята през видеокартата няма артефакти.

• Автор
преди 14 минути, killchain написа:

А не смятате ли, че има причина повечето филми да се правят на 24 кадъра в секунда и това да е така от около 100 години?

Питър Джаксън е снимал Хобит в 48 кадъра в секунда. Това, че не искат да преминават в повече кадри е заради голямото оскъпяване на заснемането.

Тази причина ми се струва логична:

По-ниска цена и минимума кадри в секунда, които окото различава като движение, са 24, по-малко е slideshow. Със съвременните технологии не е нужно този лимит да се спазва, има много филми, дори повечето нови се снимат с 30 и повече кадри от поне няколко години насам.

https://www.filmindependent.org/blog/hacking-film-24-frames-per-second/

При телевизорите добавянето на допълнителни кадри  е от доста време.

Наименованието му е обаче различно при различните производители.

Това е първото нещо което изключвам, като настройвам нов телевизор.

Филмите изглеждат ужасно. Все едно гледаш сапунена опера. "soap opera" ефект.

Филмите не се снимат на лента от бая години. Съответно и  нямат нищо общо с тези кадри. Да не казвам че телевизионната честота в различните страни е свързана с мрежовата. Как и защо го пише, на когото е интересно да потърси. Съответно телевизията се предава презредово - четни и нечетни полукадри. За да е двойно по-ниска честотната лента на каналите. Разделителната способност на стандартите е ясна и пак няма откъде да се вземат повече точки.  Така че са го измислили на толкова кадри, свуковата пътечка е синхронизирана с тях и стандарта е еднакъв за всички в цял свят. Никой няма да произвежда филми специално за определено кино и машините в него.

• Автор
преди 5 минути, oic написа:

При телевизорите добавянето на допълнителни кадри  е от доста време.

Наименованието му е обаче различно при различните производители.

Това е първото нещо което изключвам, като настройвам нов телевизор.

Филмите изглеждат ужасно. Все едно гледаш сапунена опера. "soap opera" ефект.

Този ефект го няма с тази програма, когато GPU-то го обработва ;)

преди 30 минути, dream3dprint написа:

Този ефект го няма с тази програма, когато GPU-то го обработва ;)

Приятел!

Вземи и прочети какво ти отговарят хората а не разлепяй джуки наляво-надясно!

В "новия" ми хд медия плеър (купен е преди година) едно от неща които ме дразнят е, че няма режим на възпроизвеждане в 24 кадъра/с .  На стария ми плеър 24 кадров филм, вървящ в плеъра на 24 кадъра и визуализиращ се на телевизора също в 24 кадров режим, върви толкова мазно и гладко, че изобщо не можеш да го сравняваш с разни 60 кадрови измишльотини. Ако бъдем точни кадрите не са 24, а 23.976 кадъра/с

• Автор
преди 1 минута, ined написа:

В "новия" ми хд медия плеър (купен е преди година) едно от неща които ме дразнят е, че няма режим на възпроизвеждане в 24 кадъра/с .  На стария ми плеър 24 кадров филм, вървящ в плеъра на 24 кадъра и визуализиращ се на телевизора също в 24 кадров режим, върви толкова мазно, че изобщо не можеш да го сравняваш с разни 60 кадрови измишльотини.

Не знам...преди като си ги гледах на 24 кадъра ми бяха добре, но след като видях 60, 24-те кадъра ми изглеждат като слайдшоу.

Пак глупости на търкалета. Въпросче за заспиване - прословутия 25 кадър къде се слага? Режат лентата и го монтират ли? А със звуковата пътечка какво става? А по телевизията?

За почналия темата - това негово нещо как се държи на бързи спортни картинки? Не смята ли че специфичния хардуерен видеопроцесор в телевизорите се справя по-добре от някаква програма и някакъв компютър?

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

• Автор
преди 1 час, Филипов написа:

Пак глупости на търкалета. Въпросче за заспиване - прословутия 25 кадър къде се слага? Режат лентата и го монтират ли? А със звуковата пътечка какво става? А по телевизията?

За почналия темата - това негово нещо как се държи на бързи спортни картинки? Не смята ли че специфичния хардуерен видеопроцесор в телевизорите се справя по-добре от някаква програма и някакъв компютър?

По зле се справят повечето телевизори, понеже се получават артефакти (soap opera effect). За висок клас телевизори може би няма да има такъв проблем. Някой ако е с висок клас тв да сподели. Преди малко изтеглих видео с формула 1 и го тествах. Наблюдава се лек тиъринг от време на време когато камерата следи болида, но не е фатално за мен. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.