Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на евтини и хубави PC колонки (2.0)

Featured Replies

Кои модели са хубави (до 50 лв.)?

S120, S150, R19U, SP-U120, .......................?

Този малък бюджет не стига за да се направят хубави пс колонки.Такива служат за да изкарат някакъв звук от компютър,но без да претендираш за качеството. 

Цитат

евтини и хубави

в едно изречение трудно съжителстват.

Цитат

хубави PC колонки

Въпрос на критерии. Ако може уточни какво се разбира под хубави.

преди 1 час, ncl написа:

Аз съм си харесал тези: Тонколони Logitech Z150 2.0, 3W RMS, Бели - eMAG.bg

Но не съм сигурен дали ще са по-добри от старите Creative SBS260...

Няма да усетиш голяма ралика. 

преди 2 часа, Mapuku написа:

Кои модели са хубави (до 50 лв.)?

S120, S150, R19U, SP-U120, .......................?

Цитирани са 2.0 колонки, но аз ще предложа 2.1 долу от линка, прилично звучат в сравнение с 2.0 в този ценови клас. Изградени са на базата на импулсно захранване 9V и ClassD краен усилвател. 

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/logitech/z211-980-001269-p358271741/

преди 4 часа, ncl написа:

Аз съм си харесал тези: Тонколони Logitech Z150 2.0, 3W RMS, Бели - eMAG.bg

Но не съм сигурен дали ще са по-добри от старите Creative SBS260...

Ти си умен мъж, за да се излагаш с тази дъфка!

преди 3 часа, FusE написа:

Няма да усетиш голяма ралика. 

Цитирани са 2.0 колонки, но аз ще предложа 2.1 долу от линка, прилично звучат в сравнение с 2.0 в този ценови клас. Изградени са на базата на импулсно захранване 9V и ClassD краен усилвател. 

https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/logitech/z211-980-001269-p358271741/

Да, това много по бива от другите.

току-що, ncl написа:

Е, ще карам тогава със старите. Колкото изкарат -  толкова... :)

Ами старите ти са по добри от тези.

На времето за още по-малко пари(17 евро) бях взел прелични 2.1 като периферия за пецето.Миналата година направиха 12 години свирене, като претърпяха и едно наводнение.Продадох ги заедно с компа, сигурно хората още си ги слушат.

• Автор

277725d1397150461-mpower-ul-meu-auditek-

не ми работят ама ще пробвам да ги оправят. едва ли е хипер трудно :)

auditek sp-1600a

:lol:

преди 3 минути, Mapuku написа:

277725d1397150461-mpower-ul-meu-auditek-

не ми работят ама ще пробвам да ги оправят. едва ли е хипер трудно :)

auditek sp-1600a

:lol:

Ако се установи,че неработенето е от колонките,а не връзките,подобни има много на ниска цена.

• 1 година по-късно...

Аз смених старите с тези: Тонколони Redragon Stentor 2.0, Червена подсветка, Черен - eMAG.bg

Не мога да намеря някаква разлика с предишните, но ми освободиха един контакт и като за човек без особени претенции съм доволен.

Китайците отдавна печатат кофти разклонители с 10, че и 12 гнезда. Под бюрото два такива са окачени на дюбели в стената и един в секцията за книги. Книги няма отдавна. Мястото е окупирано от техника.

spacer.png

Разбира се, бели на цвят. Реално има само три свободни. Чат-пат за термо-пистолета или бормашината, прахосмукачката.

cob

Захранванията ги лепя с 3M и допълнително ги минавам с термопистолета. Стената е бетонна и им действа като радиатор.  Често правя ремонти под бюрото и от месец постигнах нов дерт. Инсталирах COB-светодиоди. Светят като слънце. Родих се. Изпусна ли нещо на пода или се налага да тествам платка в лабораторния комп пускам  COB-светодиоди. Драйвера е на открито и чакам кутия от али. Всичко е на скоби, скоч и директно за плота на бюрото.

Кутията от бивш рутер стана дом на 4-канален умен разклонител с вграден PIR-датчик и датчик за осветление. Всички вериги осветление: за четене, за интим, за кино управлявам през него чрез.телефона.

Малкия буфер е на склад, защото е стъпил на 200W Canton. Екшънът е по-изразителен. Отделно два чифта говорители. Като първия е закачен за авторадио с собствено захранване на 14.2V. Радио, усилвател, МР3-диск и USB порт го правят музикален фон. Климатик, три поялника, два монитора, втори лаптоп и сървър и ето, че всичко затъкнато. Външно DVD и apt-X приемник с собствени захранвания завършват описанието от консуматори. А , да подложката на големия лаптоп е модифицирана. Вградих мощно захранване - хем за зареждане, хем да не товари usb-порта на компа. Аха, и безжичната зарядка за телефони също обособих към свое гнездо. Тя също е умна и не се мести.

Белгиеца пасти да яде.

преди 1 час, Profruit написа:

Книги няма отдавна. Мястото е окупирано от техника.

Жал ми е за теб. Не се подигравам! Не се заяждам! 

Чета и си лягам.

Лека нощ.

• 2 години по-късно...

Търся за работата 2.0 средна работа, до 60-120лв. (втора ръка по-скоро)
По-малки от тези например дали могат да се намерят с читаво звучене?  Мicrolab B77 еле Edifier R980T...

Преди време пробвах едни такива, но много ми басяха (думкаха):
Edifier 2.0 R12U,  4 W ; 30 - 20000 Hz
Търся нещо по-право, като звучене и поне два пъти по-добро от мониторни спикъри... за помещение ~40-50м2 но не държа да огласява целия офис...

преди 1 час, hakama написа:

По-малки от тези например дали могат да се намерят с читаво звучене?  Мicrolab B77 еле Edifier R980T...

Търся нещо по-право, като звучене и поне два пъти по-добро от мониторни спикъри... за помещение ~40-50м2 но не държа да огласява целия офис...

Колкото по малки са тонколоните толкова са по далече от читаво звучене ,Edifier R 980T са не лош избор :)

на 2.09.2024 г. в 18:40, hakama написа:

Писал си ми на лично за мнение за малки компютърни колонки.

Най-малките ми колонки са с 16 см. НЧ на KEF и не са активни. Колкото са по-малки драйверчетата толкова се отдалечаваме от качеството, ама щом толкова нямаш място за нещо нормално като размер заложи на  изпитани марки за комп. колонки като Logitech или Creative. 

Виж тези LOGITECH Z207 BT BK 980-001295 или Creative Inspire T10 2.0  - не съм ги чувал защото не са ми интересни, но се надявам за тези пари да са се постарали производителите.

на 8.09.2024 г. в 20:46, AGD написа:

Писал си ми на лично за мнение за малки компютърни колонки.

Най-малките ми колонки са с 16 см. НЧ на KEF и не са активни. Колкото са по-малки драйверчетата толкова се отдалечаваме от качеството, ама щом толкова нямаш място за нещо нормално като размер заложи на  изпитани марки за комп. колонки като Logitech или Creative. 

Виж тези LOGITECH Z207 BT BK 980-001295 или Creative Inspire T10 2.0  - не съм ги чувал защото не са ми интересни, но се надявам за тези пари да са се постарали производителите.

LOGITECH Z207 BT BK - за тези прочетох едно кофти и едно положително ревю... може би ще ги тествам с опция 14 дни money back (ако попадна на друг, нов модел, в класа, за да сравня/избера) 
Но като добавим и това с 10мин стенбай... 

Creative Inspire T10 2.0 Тези отпадат  ревю 1  ревю 2

Bose Companion 2 (с един говорител) - засега остава (от това което прочетох из ревютата), ако намеря читав чифт по наще ширини-ще ги пробвам. Ако не ми харесат лесно ще ги препродам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.