Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с вентилатор и хард диск

Featured Replies

Когато преместя курсора на мишката вентилатора и харддиска започват да работят на пълни обороти в продължение на една минута! 

• Автор
преди 16 часа, DarkEdge написа:

Какъв е хардуерът? Каква е операционната система?

SATELLITE L850 - 18w  с виндолс 7 про

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 16 часа, Motokar Truck написа:

SATELLITE L850 - 18w  с виндолс 7 про

Велик си! Признах те :)

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

• Автор
преди 8 минути, street racer написа:

Велик си! Признах те :)

Ми така е всички компютри имат вентилатори и има много който са със Windows 7-цата сигурно се знае доста по въпроса предполагам с две три щраквания всичко се оправя! 

преди 16 часа, Motokar Truck написа:

Ми така е всички компютри имат вентилатори и има много който са със Windows 7-цата сигурно се знае доста по въпроса предполагам с две три щраквания всичко се оправя! 

По кой върпос доста се знае? Покажи процесите в Task manager ( диспечер на задачите) да видим кои процес или процеси карат системата да се товари. Предполагам машината е почиствана от прах и мръсотия. Освен това може да инсталираш програмата HD Tunes, за да видим дали хард дискът ти е здрав.

преди 4 минути, JKirilov написа:

В кой точно момент

???

Е на какво се чудиш??? Местиш мишката и засича?? И аз съм имал подобни случаи, но на много стара машина. То се знаеше, че няма как да издържи на дрането.

току-що, JKirilov написа:

Не ги разбираш компите...

Говоря за тъп скрийнсейвър, power settings, хиберни, миберни, слийп...

Те нямат нищо общо с проблема. Ако машината е стара, просто отоври един прозорец, хвани го с мишката и започни да го местиш и ефектът ще е същият.

преди 21 часа, tepmu написа:

Също разгледай секциите за неразпознати драйвери в Device Manager-a.

Поразгледа ли нещо по мнението на tepmu(каквото и да значи ника)?

преди 22 часа, Motokar Truck написа:

Когато преместя курсора на мишката вентилатора и харддиска започват да работят на пълни обороти в продължение на една минута! 

• Автор

Сега ше ви дам пример! Примерно компютъра е включен и екрана показва, че слушам радио в един прозорец на някое радио онлайн и като застана пред монитора и преместя курсора - диска започва да се върти и така често го сменям защото изгаря.

преди 1 час, Motokar Truck написа:

слушам радио в един прозорец

От колко време? Ясно е, че не е хибернация, но това прочете ли:

на 25.05.2020 г. в 20:11, JKirilov написа:

тъп скрийнсейвър, power settings, хиберни, миберни, слийп...

В случая най-вече power settings...

И да добавя - харда винаги работи на пълни обороти!!! В твоя случай е спрял и започва да развърта!

• Автор
на 25.05.2020 г. в 21:24, Jorge написа:

Поразгледа ли нещо по мнението на tepmu(каквото и да значи ника)?

Все едно да разглеждам снимки и хард диска започва да върти! Иначе със сигурност има някой неща който липсват но не знам как се правят!

• Автор

Future - Life Is Good (Official Music Video) ft. Drake (music) (music) (music)

Може да е от хибернацията и скрийн сейвърът ще видя по късно хехех мерси! 

• Автор

Добре сега харда не се върти със скороста на светлината! Значи искаш да кажеш, че когато имам декстоп със 300 снимки ще ми прерипва онова с прозореца само заради снимките това е много странно защото комютъра може да има над един милиард снимки - най малко!

И другото странно е че в настройките на някой игри за резолюцията има само за 60 херца на видео изображение при мен всичко е макс. до 40 херца а с тези параметри на лаптопа ми смятам че ще може да произвежда до 120 херца без проблемно! То не е кой знае колко важно това де но си е голям плюс за плоски екрани според зависи дали ги подържа и примерно ако според някой 40 херца е стандарт за нормален екран това никога не е било вярно! Това е направо същинска всеобща глупост според мен ама не знам не разбирам много от екрани!

• Автор

Вече има всичко на този свят и много хора правят едно и също затова има равенство. Което ме навежда на мисълта , че сега харда не се върти със скороста на светлината! Значи искаш да кажеш, че когато имам декстоп със 300 снимки ще ми прерипва онова с прозореца само заради снимките това е много странно защото комютъра може да има над един милиард снимки - най малко!

И другото странно е че в настройките на някой игри за резолюцията има само за 60 херца на видео изображение при мен всичко е макс. до 40 херца а с тези параметри на лаптопа ми смятам че ще може да произвежда до 120 херца без проблемно! То не е кой знае колко важно това де но си е голям плюс за плоски екрани според зависи дали ги подържа и примерно ако според някой 40 херца е стандарт за нормален екран това никога не е било вярно! Това е направо същинска всеобща глупост според мен ама не знам не разбирам много от екрани!
Много филми гледат и всичко е направено до такъв интерес, че е почти гениално от което следва че са ни спрели новата графика за да се вижда екрана на власта като че си във водно легло според искуственото бляскаво бъдеще което така или иначе с тяхните голями дупета никога няма да просъществува! zzzZzzzZZZ

на 24.05.2020 г. в 23:16, Motokar Truck написа:

Нормално явление, събужда се машината и се подготвя за работа, освен това лаптопа е доста стар, според плана на захранването при лаптоп машините хард диска за да пести батерия паркира главите когато не се ползва машината по дълго време, ако бъде включен  на план performance няма да паркира главите, ще повиши общата производителност, но и ще загрява повече. 

Освен това, ако RAM е малко, системата се обръща към pagefile.sys и тогава цялостната производителност пада, а системата(дискът) се товари.
Стартирай systempropertiesadvanced > ккликни бутон [Settings...] под Performance >раздел Advvanced > бутон [Change]>махни отметката горе срещу Automatically manage...., долу срещу System managed size трябва да има отметка(ако няма - кликни) и потвърди с [OK]
Рестартирай

page3.png

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• Автор

Ето така изглежда диспечера на устройства. Тук ли се вижда дали има video; audio; hdd; cd; processor; usb; lan drivers; и други такива? 
Може ли от тук нещо да се махне? 

Без име234e23.jpg

Без име.jpg

• Автор

Този процесор на лаптопа е - intel core i5 inside
А от снимката се виждат някакви неща за - intel R 7 series 
Дали да не ги изтрия обаче не ми се иска да преинсталирам пак Windowsa ако махна нещо което не трябва

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.