Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Ще издържи ли този адаптер

Featured Replies

Взимаш едно такова и спокойно може и музиката да си пускаш на него: http://steinberger.bg/product/13832/adapter-12-8a-dc.html

преди 1 час, Калоян Атанасов написа:

30лв 😄😄😄

Е ти кво искаш- с трици маймуни да ловиш... Взимай един стар акумулатор за 30 лв. и се кефи...

преди 4 часа, Калоян Атанасов написа:

Добре ако си взема акумулатор ще имам ли проблеми????

Ще имаш много проблеми.  А цената на акумулатор хвърлен за боклук струва толкова лева колкото килограма тежи.

За що годе читав акумулатор на на не повече от 3 години ще ти излезе по-скъпо от всяко от всяко подобно захранване, като предложеното от Вълчо

преди 3 часа, lupis написа:

Взимаш едно такова и спокойно може и музиката да си пускаш на него: http://steinberger.bg/product/13832/adapter-12-8a-dc.html

Най-добре ще е да измериш консумацията на ток на радиото и алармата и да кажеш колко ампера е /има мултимери и за 5-10лв. ако си нямаш/. После ще може да се прецени дали да си ползваш наличното 12 волта на 2 ампера или ща ти трябва нещо друго.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Здравейте. Преди време бях писал 2 форума относно аларма инсталирана в гаража . Направена е с Hitpoint на 12V и просто съм свързал два прекъсвача/ на вратата при самото отваряне да писва и на рафта ключе да се изключва. И използвах стандартните захранващи адаптери на А1 рутери които са на 12V 2A. Отделно вързах на единия рафт отдолу около 1-1,5М лед лента едноцветна и едно радио на SilverCrest sab1 нещо такова беше. Към всяко нещо съм свързал прекъсвачи! Въпроса го зададох и в миналия форум но не получих точен и ясен отговор. Мога ли да го оставя включено в контакта 24/7 заради алармата като когато не съм там радиото и леда ще са изключени както се подразбира и алармата единствено ще работи непрекъснато. Има ли какво да се случи? 

Това е поредна тема по един и същи въпрос, какъвто отговор сте получил в предишните теми, същите и тук ще получите, предвид че обстоятелствата са без промяна. Мисля, че в предната тема бяхме максимално изчерпателни в отговорите при какви условия кое е възможно, с всички вероятни опасности които биха могли да се явят. 

• Автор
преди 14 минути, Калоян Атанасов написа:

Здравейте. Преди време бях писал 2 форума относно аларма инсталирана в гаража . Направена е с Hitpoint на 12V и просто съм свързал два прекъсвача/ на вратата при самото отваряне да писва и на рафта ключе да се изключва. И използвах стандартните захранващи адаптери на А1 рутери които са на 12V 2A. Отделно вързах на единия рафт отдолу около 1-1,5М лед лента едноцветна и едно радио на SilverCrest sab1 нещо такова беше. Към всяко нещо съм свързал прекъсвачи! Въпроса го зададох и в миналия форум но не получих точен и ясен отговор. Мога ли да го оставя включено в контакта 24/7 заради алармата като когато не съм там радиото и леда ще са изключени както се подразбира и алармата единствено ще работи непрекъснато. Има ли какво да се случи? 

В момента чакам много ХЕЙТ от FuSe тъй като той беше един от главните пишещи в миналия форум 😅😅😅 новото в случая е че си помислих ако сложа 2 прекъсвача на + и -..?

току-що, Калоян Атанасов написа:

В момента чакам много ХЕЙТ от FuSe тъй като той беше един от главните пишещи в миналия форум 😅😅😅 новото в случая е че си помислих ако сложа 2 прекъсвача на + и -..?

Щом приемаш за хейт което съм написал, няма да пиша в темата! 

• Автор

Миналия форум говорихме че ще има проблем защото ще има консумация. Добре ако сложа и на 12V и на 0V няма ли да спра напълно консумацията и няма да има проблем?

току-що, FusE написа:

Щом приемаш за хейт което съм написал, няма да пиша в темата! 

Не. Казвам за това че сигурно ме намираш за изключително тъп щом не разбирам простите неща които писахме за това го написах!

преди 3 минути, Калоян Атанасов написа:

Та няма ли да спра напълно консумацията ако сложа двата прекъсвача на плюс и минус? На 12V адаптор

преди 13 минути, Калоян Атанасов написа:

Естествено, че "има какво да се случи" но ползването на такъв адаптер за нуждите само за алармата, не е натоварващо за неговара работа, при условие, че не ползвате захранването и за други джажи през времето, когато не сте покрай него. Дори и китайски да са захранванията от този тип, пак ще издържи.При мен ползвам точно такъв, който не е изключван от 2015 година  и до сега не ми е направил проблем. Денонощно захранва такава лента с дължина 2,2 метра.Но винаги ще имате "едно на ум" че някъде из вашият обект работи непрестанно. Така, както сте го ползвал за захранване на рутера непрекъснато, така го ползвате и сега, даже при облекчен режим. А НО-то, си е винаги валидно!

преди 6 минути, Калоян Атанасов написа:

И не пиши глупости срещу хората, щом имаш някакви въпроси. Ако разбираше, нямаше да питаш по 100 пъти. Ясен ли съм бе тараторчо?

Аз пък ти събрах темите в една. Престани да цапаш форума! Една тема стига!

Мнението ми от първата тема също е валидно. На предната страница.

• Автор
преди 25 минути, Колев60 написа:

Естествено, че "има какво да се случи" но ползването на такъв адаптер за нуждите само за алармата, не е натоварващо за неговара работа, при условие, че не ползвате захранването и за други джажи през времето, когато не сте покрай него. Дори и китайски да са захранванията от този тип, пак ще издържи.При мен ползвам точно такъв, който не е изключван от 2015 година  и до сега не ми е направил проблем. Денонощно захранва такава лента с дължина 2,2 метра.Но винаги ще имате "едно на ум" че някъде из вашият обект работи непрестанно. Така, както сте го ползвал за захранване на рутера непрекъснато, така го ползвате и сега, даже при облекчен режим. А НО-то, си е винаги валидно!

И не пиши глупости срещу хората, щом имаш някакви въпроси. Ако разбираше, нямаше да питаш по 100 пъти. Ясен ли съм бе тараторчо?

Явно от шега тук не разбирате...

• Автор
преди 27 минути, Филипов написа:

Все пак си сложил темата си в технически раздел. Майтапчийско - лаладжийските са по-надолу.

Хехе благодаря изключително много за адекватните отговори. Казаха ми те че тука е пълно с идиоти ама не им повярвах...

Калояне, случайно влязох в тази тема и някак си ми стана жал за теб. Ти не знаеш какво точно искаш да разбереш и за това получаваш такива отговори. Ясно е, че нищо не разбираш от тази материя, но е похвално, че имаш желание да се научиш. При работа със захранващи устройства при неподходящи условия винаги има възможност за възникване на пожар, дори и трансформаторът в захранването да работи в облекчен режим или да е изчислен за работа в режим на късо. Причината за пожар може да бъде всякаква, като не се изключва и при безтрансформаторните (импулсните) захранвания. А, ако ползваш автомобилен акумулатор, вероятността да предизвикаш пожар е много по-голяма, защото акумулаторът е с ниско вътрешно съпротивление (ако не е "умрял")  и токът при късо съединение е голям, достатъчен да запали и захранващите кабели. При дефект съоръжението ти също може да се запали. Всичко това са вероятности, които може и да не се случат, но тъй като ти задаваш въпроси, получаваш и отговори!

Всъщност най-голям проблем е как 230V стигат до гаража и кой е монтирал инсталацията. Поради което се викат пожарникарите, те казват може/не може, пишат съответната глоба и готово.

човек тук че е пълно с хора които искат да ти попречат да научиш нещо и си мислят че само те знаят 2+2 колко е това вече го разбра.

Има и хора които са специалисти и тук на своя воля ти казват как седят нещата.

По случая - за да спиш спокойно че няма да има ядове преценявай на какво ще се доверяваш - на нещо което е в твоята глава + питане тук или на готово решение.

ако те притесняват многото пари за нещо си направи регистрация в ebay/aliexpress и го чакай бая време, аз лично го правя много често :)

• Автор
на 29.05.2020 г. в 16:04, herkules2 написа:

Калояне, случайно влязох в тази тема и някак си ми стана жал за теб. Ти не знаеш какво точно искаш да разбереш и за това получаваш такива отговори. Ясно е, че нищо не разбираш от тази материя, но е похвално, че имаш желание да се научиш. При работа със захранващи устройства при неподходящи условия винаги има възможност за възникване на пожар, дори и трансформаторът в захранването да работи в облекчен режим или да е изчислен за работа в режим на късо. Причината за пожар може да бъде всякаква, като не се изключва и при безтрансформаторните (импулсните) захранвания. А, ако ползваш автомобилен акумулатор, вероятността да предизвикаш пожар е много по-голяма, защото акумулаторът е с ниско вътрешно съпротивление (ако не е "умрял")  и токът при късо съединение е голям, достатъчен да запали и захранващите кабели. При дефект съоръжението ти също може да се запали. Всичко това са вероятности, които може и да не се случат, но тъй като ти задаваш въпроси, получаваш и отговори!

Благодаря ти изключотелно много! Всъщност аз съм прост пубер и не съм този на вярно за когото ме мислите . На 16 съм и се опитвам да навлязат повече в електротехниката тъй като това уча и предполагам за това искам да следвам.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.