Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се използва търсачката на форума

Featured Replies

Първата стъпка : показано е къде да се натисне, за да се стигне до търсачката.

Публикувано изображение

Втора стъпка: Изписваме в полето показано със стрелката ключова думата от това което търсим.

Пример:

Ще пускам тема със заглавие - "Що е масонство".

Във полето на търсачката изписваме думата - "Масон"

Публикувано изображение

Не винаги зададената дума,я има в заглавието на темата.

Със стрелка съм показал,къде ще филтрира търсачката.

Търси къде

Търси само в заглавията

Търси в самите съобщения

Натискаме "Търси"

Публикувано изображение

И ето показаните резултати.

Публикувано изображение

За да няма повече въпроси: - "Ми на мен защо не ми излезе нищо"?

Някой от колегите може да ме поправи ако съм пропуснал нещо.

Набързо изготвих темата,за да се покаже правилната употреба на търсачката.

Чукнете на снимките,за да излязат в голям размер

В тази връзка имам един въпрос. В темите с много страници срещам линкове към музика и филми, но едва след месец решавам да ги изтегля. Как мога да намеря точния пост в който са публикувани. Това ми е голям проблем, защото се чувствам неудобно да искам неща които вече са били дадени (макар да са били предназначени за някой друг).

Във всяка една тема долу в ляво има едно поле, където пише "Въведете ключова дума" и до него има "Търсене в тема" - в полето "Въведете ключова дума" пишеш това, което те интересува и после натискаш "Търсене в тема". Така търсенето става във всичките страници от темата и ще ти освети точно търсената ключова дума, независимо от колко страници е темата.

Публикувано изображение

• Автор

Там където пише Здравейте отново! Предишното Ви посещение беше на: Днес в 04:22 от дясно пише Въведете думи за търсене... и по този начин също става.

Тоест:

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...
  • Автор

Искам да направя едно допьлнение.

Много често се случва да се тьрси песен или албум,и вьв тьрсачката да не се открива.

Затова ще дам още един пример,за тьрсене вьв самите теми,и сьобщения.

Пример: Тьрсим албум на Enigma

Публикувано изображение

Следва и резултата

Публикувано изображение

Намерено е сьобщението вьв самата тема.

Чукни на снимката за голям размер.

• 5 месеца по-късно...

Как мога да търся в тема с 80 страници например. Как да накарам темата да се появи цялата с всички постове като един дълъг списък за да мога да ползвам търсенето "Find on this page" на IE.

• Автор

Във всяка една тема има търсачка която търси само в темата.

Публикувано изображение

Показано ти е къде се намира.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте! неискам в никакъв случай това което напиша да прозвучи като упрек като някой,просто ще изкажа мнение,свързано с малко неудобство и загуба на време. Благодарение на невероятните хора събрани тук в форума,който дават толкова много от себе си в момента той представлява един глобален кръстопът,в общи линии за навсякъде...не си решил не си намерил линк към това което търсиш! Това обаче с времето направи отделните теми да съдържат повече от 300-400 че и повече страници с доста постове и информация в тях. Когато ползваме търсачката за нещо конкретно и то се намира примерно в тема съдържаща толкова страници е малко неудобно да се проверяват всичките само за дадено заглавие,било то на програма или песен,или филм... Може ли по някакъв начин да се направи библиотека примерно или нещо подобно с което на практика стари страници от темите да не се трият,за да се запазва съдържанието и трудът на потребителите които са вложили в тях?И в същото време да се олесни търсенето на рядко срещани имена в такива Теми? Благодаря Ви за отделеното внимание да прочетете това и дано има решение на въпросът.Не че е голям проблем,всичко опира до улеснение напрактика. Поздрави на всички ;)

Това обаче с времето направи отделните теми да съдържат повече от 300-400 че и повече страници с доста постове и информация в тях.

Когато ползваме търсачката за нещо конкретно и то се намира примерно в тема съдържаща толкова страници е малко неудобно да се проверяват всичките само за дадено заглавие,било то на програма или песен,или филм...

Във всяка тема си има търсачка в долния ляв ъгъл. Като търсиш нещо в тема която има 300-400 страници използваш тази търсачка и тя търси само в определената тема. Примерно търсиш линк за някоя песен в темата "желания и линкове към песни". Тя има почти 600 страници и за да не преглеждаш всичките тези страници може да използваш търсачката в долния ляв ъгъл. Пишеш примерно Blero и търсачката ще ти намери само постовете в които се споменава нещо за Blero.

Надявам се да съм помогнал

Ма той backata го е казал малко по-горе

Редактирано от Aragorn(Elesar) (преглед на промените)

Във всяка тема си има търсачка в долния ляв ъгъл. Като търсиш нещо в тема която има 300-400 страници използваш тази търсачка и тя търси само в определената тема. Примерно търсиш линк за някоя песен в темата "желания и линкове към песни". Тя има почти 600 страници и за да не преглеждаш всичките тези страници може да използваш търсачката в долния ляв ъгъл. Пишеш примерно Blero и търсачката ще ти намери само постовете в които се споменава нещо за Blero.

Надявам се да съм помогнал

Идея си нямаш как !!! Благодарско за което :)

Извинявам се отново че Ви ангажирах с внимание :)

• 1 година по-късно...

здравейте незнам дали е правилното място за този въпрос но понеже не съм свикнала с форумите искам само да питам къде мога да видя списък с темите в които съм писала понеже пиша в няколко и ми се иска да ги проследявам. Правих опит с абонирай се за тема ама резултата беше че получавах постояно съобщения на емайла при всеки нов отговор и ми дойдоха в повече тези многобройни известия. Гледах контролния панел, гледах виж новите мнения...не намерих Благодаря ви предварително

здравейте

незнам дали е правилното място за този въпрос но понеже не съм свикнала с форумите искам само да питам къде мога да видя списък с темите в които съм писала понеже пиша в няколко и ми се иска да ги проследявам. Правих опит с абонирай се за тема ама резултата беше че получавах постояно съобщения на емайла при всеки нов отговор и ми дойдоха в повече тези многобройни известия. Гледах контролния панел, гледах виж новите мнения...не намерих

Благодаря ви предварително

Поставяш мишката върху ника (името) ти, появява се една стрелкичка, цъкаш на нея, и избираш "Покажи темите на потребителя", или "покажи постовете..".

Редактирано от krali (преглед на промените)

гледах някакви наказани заради системно неизползване на търсачката .За какво ми е да я използвам като за тази работа си има гугъл.Но все пак правилата са си правила използвайте я поне веднъж месечно дори и за простотий които въобще не ви интересуват само за да не ви наказват за глупости

Редактирано от Гост (преглед на промените)

гледах някакви наказани заради системно неизползване на търсачката .За какво ми е да я използвам като за тази работа си има гугъл.Но все пак правилата са си правила използвайте я поне веднъж месечно дори и за простотий които въобще не ви интересуват само за да не ви наказват за глупости

Не, наказанията са за пускане на теми по въпроси, дискутирани нееднократно във форума. Не е въпроса да търсиш въобще с търсачката, а да не пускаш дъублиращи се теми!
  • 5 седмици по-късно...

Като ще допълваме темата та и аз: Търсачката на форума работи само от 4 букви нагоре. Ако търсите нещо специфично, например за pdf или ogg ще ви се върне че няма нищо намерено, без указание защо е така или съобщение за грешка. Да се знае. Въпреки че съм поставял въпроса, администраторът не желае да промени настройката за да се търсят и трибуквени думи. Така че може да използвате някоя глобална търсачка, например Google с параметър site: Но все пак резултатите там са с известно закъснение, след като мине ботът и индексира форума.

• 1 година по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

А как да търся в конкретна тема? Преди имаше такова поле във всяка тема. Сега не го намирам.

А как да търся в конкретна тема?

Преди имаше такова поле във всяка тема. Сега не го намирам.

пак го имаш, ама не там, където беше досега :wub:

обърни внимание на полето за търсене - от дясно по подразбиране си е "в тази тема", а при чукване ти излизат и още опции :

Публикувано изображение

• 1 година по-късно...

От известно време имам проблеми с търсенето във форума, по- конкретно търсене на темите в които съм писал- независимо аз ли съм автор на темата или някой друг потребител. Преди търсех като правя така (става дума за разширеното търсене):

Публикувано изображение

Но сега не намира нищо:

Публикувано изображение

Къде греша и как да се коригирам? Благодаря.

Редактирано от ivankrivodol (преглед на промените)

• Администратор

От известно време имам проблеми с търсенето във форума, по- конкретно търсене на темите в които съм писал- независимо аз ли съм автор на темата или някой друг потребител. Преди търсех като правя така (става дума за разширеното търсене):

Публикувано изображение

Но сега не намира нищо:

Публикувано изображение

Къде греша и как да се коригирам? Благодаря.

Здравейте,

Никъде не грешите просто няма въведени ключови думи а само автор и е нормално да няма резултати. За да търсите ваше съдържание използвате линка "Съдържание" във вашия профил.

Поздрави.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.