Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Балон на гума.

Featured Replies

преди 1 час, Емил Костов написа:

Сега колко ни е зле държавата или дали колата е за скрап, това няма как да знаем. В момента твърдя и съм сигурен, че гума с балон не става за каране и че човек рискува сериозно. Другото няма значение.

Кой знае колко ли пък рискува... задна гума със сравнително малък балон. Дори да гръмне, най- много да го изплаши. Автора, като знае че има повредена гума няма да кара с 200 докато я смени и готово.

преди 10 минути, Радул написа:

Кой знае колко ли пък рискува... задна гума със сравнително малък балон. Дори да гръмне, най- много да го изплаши. Автора, като знае че има повредена гума няма да кара с 200 докато я смени и готово.

Сериозно ли си мислиш, че ще го изплаши??? Интересно ми е какво ще стане като кара със 100 километра и задана гума гръмне. Макар, че още при 60 километра колата ще започне да се тресе.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 10 минути, Емил Костов написа:

Сериозно ли си мислиш, че ще го изплаши??? Интересно ми е какво ще стане като кара със 100 километра и задана гума гръмне. Макар, че още при 60 километра колата ще започне да се тресе.

Е да, забравих че ще ходи на състезание с гума, със скъсани телове... При 60 няма да тресе.

преди 4 часа, baitexpo написа:

А защо не си сложиш сегашната резервна на мястото на тази с балона и да караш така докато си купиш новите и ги смениш както си го планувал?

Има много коли, които идват с патерици на мястото за резервна гума.

преди 9 минути, Радул написа:

Е да, забравих че ще ходи на състезание с гума, със скъсани телове... При 60 няма да тресе.

Не искам да споря, нито пък има смисъл. Както написах по-горе всеки сам решава колко и как да си рискува живота. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не искам да споря, нито пък има смисъл. Както написах по-горе всеки сам решава колко и как да си рискува живота. 

Рискува живота... ай по- леко. Рискува да спука гума. Между другото, в момента в който подкараш кола, рискуваш да спукаш гума.

Миналата година по нашите родни пътища ми гръмна гума с 80км/ч дори не се и изплаших.Просто ме хвана яд, че резервната ми беше патерица и ми се отложи пътуването.За това патериците ги изхвърлям и си купувам нормална резервна гума със същия размер като другите четири.

преди 14 минути, Радул написа:

Рискува живота... ай по- леко. Рискува да спука гума. Между другото, в момента в който подкараш кола, рискуваш да спукаш гума.

Точно рискува живота си, както и този на околните. И не е никак ЛЕКО. От 19 годишен карам лек автомобил и ще твърдя това, което казвам. 

• Автор
преди 7 минути, franchesko написа:

Миналата година по нашите родни пътища ми гръмна гума с 80км/ч дори не се и изплаших.Просто ме хвана яд, че резервната ми беше патерица и ми се отложи пътуването.За това патериците ги изхвърлям и си купувам нормална резервна гума със същия размер като другите четири.

Аз трябва да видя ако моята е патерица дали ще има място за обикновена гума. До колкото видях има стикер с 80 km/h ама не съм я вадил щото нямам въобще време покрай баловете :D

преди 13 часа, Nqkoisi123 написа:

Аз трябва да видя ако моята е патерица дали ще има място за обикновена гума. До колкото видях има стикер с 80 km/h ама не съм я вадил щото нямам въобще време покрай баловете :D

Ами зависи, ако си с 15-ки на колата, 15-ка се събира с много натискане.По-голяма няма да се събере.Другия вариянт у багажника.

• Автор
преди 6 часа, franchesko написа:

Ами зависи, ако си с 15-ки на колата, 15-ка се събира с много натискане.По-голяма няма да се събере.Другия вариянт у багажника.

Ето това е резервната, не знам да я сложа ли временно докато купя новите, в какво състояние е, че не разбирам :D :D

guma1jpg.jpg

guma2.jpg

Добре е, слагай я.Ама карай с не повече от 80км/ч

Може ако резервната е нормална. Но при новите модели слагат така наречената резервна гума, с която да изменш няколко километра, за да стигнеш до най-близкия сервиз.
Ако знаеш какво си помислих за обърщането на гумата даже и разделът за бисерите няма да ме издържи.

Знам, просто не съм сигурен, дали си мислил в този момент.
Или не си чувал, за … „Гуми с посока на въртене”?
Може ако резервната е нормална. Но при новите модели слагат така наречената резервна гума, с която да изменш няколко километра, за да стигнеш до най-близкия сервиз.

А при някои - изобщо не слагат резервна! Знаеш ли?
на 30.06.2020 г. в 3:01, jhoro написа:

А при някои - изобщо не слагат резервна! Знаеш ли?

Аз не го знаех това до преди година- две, когато купихме на баща ми един Ситроен. По някое време рекохме да видим къде е резервната гума, цял ден търсим не можем да я открием - викам кво става тука. В последствие научих, че този модел така се произвеждал - без резервна.

Инак не е добра идея да се кара с раздута гума, особено сега в жегите риска е още по- голям. Не, че не съм пръскал - не спукани, а директно пръснати от една дупка, дето  не че дупка, ами направо част от пътя липсваше - две десни наведнъж с над 100км/ч, но факт е, че се изплаших единствено от цената на тези гуми. Иде реч за чисто ново Ауди А6 Аllroad, с едни батали по хиляда лева парчето ги сложи. Ала все пак риск си е, безсмислен при това - винаги може да се намери някоя втора употреба за двайсетина лева, която да изкара две- три седмици, по- добре е от раздута гума.

п.п. а по автокъщите това си е най- редовен номер - да ти сложат възможно най- калпавите, изхвърлени на боклука гуми.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.