Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Micro SD Памет карта за телефон

Featured Replies

Здравейте искам да си взема карта памет за телефон която е 128 гб  или 256 гб но проблема е че не съм сигурен кои са оригинални и кои ментета . Ако може да ми кажете по какво се познават на външен вид защото съм чувал че има карти които пише 128 гб а всъщност капацитета е някъде 16 гб или нещо от сорта . Трябва ми нещо бюджетно мислех да си взема на старо от ОЛХ или Базар но първо искам да знам как да ги различавам  . 

преди 5 минути, loranst looa написа:

Здравейте искам да си взема карта памет за телефон която е 128 гб  или 256 гб но проблема е че не съм сигурен кои са оригинални и кои ментета . Ако може да ми кажете по какво се познават на външен вид защото съм чувал че има карти които пише 128 гб а всъщност капацитета е някъде 16 гб или нещо от сорта . Трябва ми нещо бюджетно мислех да си взема на старо от ОЛХ или Базар но първо искам да знам как да ги различавам  . 

Няма как да ги познаеш. Купуваш ги от магазин нови , където се дават гаранция. Това е. На старо от OLX или Bazar  = измамиха ме!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

Кажи си бюджета. Така бюджетно как да ги разбираме? За 10лв искаш 256GB ли- ми нема как да стане....

За съжаление различаването на оригинални карти и ментета е много трудно на външен вид, да не кажа невъзможно понякога. Като искаш оригинална - купуваш от вносителя или оторизирани търговци. 

SanDisk Ultra 128GB 100 MB/s  - най-евтината. Обаче според мен си заслужава за малко повече пари да вземеш SanDisk Extreme 128GB 160 MB/s .

На SanDisk Samsung , съм забелязал ,че се намират най много клонинги/реплики. Защото са най продаваната марка на microSD карти.

Но ако е от е-магазин, който е реален и си държи на реномето, малко е вероятно да попаднеш на менте.

Ако, телефона не снима 4K или снима RAW (голям размер снимки), не е задължително картата да е с индекс UHS-3 (V30). Достатъчен е UHS-1.

SanDisk microSDXC Ultra 128GB C10/UHS-I/A1 SDSQUAR-128G-GN6MA/173449

Samsung microSDXC EVO Plus 128GB MB-MC128HA/EU

Transcend microSDXC 128GB UHS-I/U3/A2 TS128GUSD330S

В момента използвам 128 GB Samsung Evo Plus UHS-3, и съм доволен от скоростите, които предлага.

• Автор

Трябва ми за сторидж основно за съхранение на 4К видео и 4К снимки за таблета 

Тогава дай малко повече пари, и си вземи нещо надеждно. Да не се окаже в един момент, че картата просто "не се открива", и си загубил ценни снимки и клипове.

Отделно от картата - задължителен бекъп на всичко, което не можеш да възстановиш при повреда. Поне на още едно място, а по-добре - на две.

• Автор
преди 17 часа, iAppleBeats написа:

Кажи си бюджета. Така бюджетно как да ги разбираме? За 10лв искаш 256GB ли- ми нема как да стане....

примерно за 50 кинта какво може да се намери оригинално най добре на старо 

преди 19 минути, loranst looa написа:

Ако е втора употреба, трябва да е задължително с остатъчна гаранция. Обаче не виждам смисъл от това. Ето ти едно предложение.

преди 51 минути, loranst looa написа:

За около 50 кинта, две последни предложения от предния ми пост.

Ако искаш  карта с 256 GB капацитет, ще трябва да отделиш повече средства.

Samsung microSDXC EVO Plus 256GB C10/UHS-I MB-MC256HA/EU

преди 3 минути, loranst looa написа:

трябва ми 128 гб всъщност устройството за  което ми трябва не поддържа повече тоя 

тия  оригинални ли са ? 

https://www.olx.bg/ad/promotsiya-samsung-karta-pamet-micro-sd-card-256-512-gb-CID632-ID83ytG.html

Ама ти верно си решил да бъдеш измамен.

преди 21 минути, Емил Костов написа:

Ама ти верно си решил да бъдеш измамен.

"Рекламация се приема само по време на теста в офиса на Еконт !"
Има опция, не е съвсем голи приказки. Но за тия пари Samsung е намирисващо.

Редактирано от DarkEdge (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Карта(SD/MicroSD) с индекс V30 е достатъчна за 4K видео от телефон.

Вече, ако говорим за RAW видео или видео със висока кадрова честота от 120fps/240 fps е съвсем друга бира.

преди 53 минути, oic написа:

Карта(SD/MicroSD) с индекс V30 е достатъчна за 4K видео от телефон.

Вече, ако говорим за RAW видео или видео със висока кадрова честота от 120fps/240 fps е съвсем друга бира.

Браво бе мъдрец.Кажи го това на всички производители на SD карти да си коригират информацията в сайта и да изтеглят всички продадени SD карти за грешна информация на опаковките си.

преди 2 часа, KoiAzLiWe написа:

Браво бе мъдрец.Кажи го това на всички производители на SD карти да си коригират информацията в сайта и да изтеглят всички продадени SD карти за грешна информация на опаковките си.

За 4К UHD минимума е карта с v30. Всеки производител си има изисквания каква карта да бъде съвместима с неговото устройство. 

Имаш практика, или само си пишеш и гледаш статистики. 

Защото, без проблеми записвам 4К UHD 100 mbps, на камерата (mp4) със карта v30. UHS 3.

преди 11 часа, oic написа:

За 4К UHD минимума е карта с v30. Всеки производител си има изисквания каква карта да бъде съвместима с неговото устройство. 

Имаш практика, или само си пишеш и гледаш статистики. 

Защото, без проблеми записвам 4К UHD 100 mbps, на камерата (mp4) със карта v30. UHS 3.

Повечето производители обявяват с големи цифри скоростта на четене защото е в пъти по-голяма от тази на запис за да привлекат купувачите,но за запис на 4К видео ти трябва по скоро скоростта на запис.

Имам карти на Adata,transcend,Samsung,Kingston ,SanDisk и съм им тествал скоростта с cardreader на компютър с няколко програми и отделно на телефона с приложение за тест на SD карти. Често скоростта на опаковката е с 30 % по високо обявена от реално измерената .Само тази на SAMSUNG EVO беше реална.За това за 4К видео на 60 fps ти трябва V 60  

То и V30 ще ти позволи да записваш,но картината може леко да насича при възпроизвеждане.

Какво сте го лапнали това 4K? Нито ще го снимаш с телефон с пикливата му камера без оптика, нито ще имаш на какво да го гледаш. За битовите телевизори с подобни надписи съм изписал доста. Като искаш да е истинско - съответна камера със съответна оптика и т.н.  За без пари няма да стане.

А, и на телефон/таблет с малкото му екранче няма нищо да видиш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.