Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся моторче за касетофон

Featured Replies

преди 5 минути, Kibik написа:

Виж схемата, която ти сам даде, обясних другите два извода как се свързани и  няма как те да правят две скорости. Пак казвам, м/у другите два извода (освен + и -) има твърдо тример и резистор последователно, няма как да се направят/управляват две скорости...

Добре касетофона двукасетачен ли е? Дай модела за да видя схемата му 

• Отговори 53
  • Прегледи 6,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 7 минути, FusE написа:

Добре касетофона двукасетачен ли е? Дай модела за да видя схемата му 

Не е , част от система е-  Aiwa XR-MD100K.

С гугъла съм намерил Service Manual, има всички схеми/платки.

преди 3 минути, Kibik написа:

Не е , част от система е-  Aiwa XR-MD100K.

С гугъла съм намерил Service Manual, има всички схеми/платки.

Видях, няма две скорости мотора. 

Понеже не пишеш от коя паланка си и понеже спомена Монтана, реших, че си наблизо. В Монтана има майстор, доста добър и с опит, има много части и канали за доставка...

Иначе Bristol <-> е-bay ;)

• Автор
преди 3 часа, FusE написа:

Видях, няма две скорости мотора. 

Така е, разгледах и платката, очевидно е предвидена и тя и моторчето за версия с две скорости, но е изпълнено за една със същото моторче. На платката има означена още една група с тример и резистор и нещо, което да превключва групите, но те не са монтирани, тримера е даден накъсо...

Всъщност май излиза, че би станало всяко ляво въртящо моторче (може би и 9 волтово) с възможност за регулиране на оборотите, които ще настроя на слух... Физически повечето са еднакви.

• Автор
преди 8 минути, JKirilov написа:

Понеже не пишеш от коя паланка си и понеже спомена Монтана, реших, че си наблизо. В Монтана има майстор, доста добър и с опит, има много части и канали за доставка...

Иначе Bristol <-> е-bay ;)

Даа, живея и в Бристол, но вирусът ме блокира в Плевен, не можах да се върна..., та чак есента ще бъде.

В първият пост споменах, че не съм намерил в плевенските магазини, от което се подразбира... ;)

Иначе, отварял съм го, смазах го...

преди 8 часа, Kibik написа:

Всъщност май излиза, че би станало всяко ляво въртящо моторче (може би и 9 волтово) с възможност за регулиране на оборотите, които ще настроя на слух... Физически повечето са еднакви.

Да в този случай с една скорост ще стане всяко ляво въртящо моторче. 

• Автор
преди 17 часа, JKirilov написа:

Друг номер имах на подпредвид, понеже спомена Монтана, ама карай...

Колега, би ли ми дал телефона си на лични съобщения да ти звънна? Ако да, кое време е удобно?

преди 11 часа, FusE написа:

Да в този случай с една скорост ще стане всяко ляво въртящо моторче. 

И с дясновъртящо става само да се разменят полюсите от мотора, не от платката за управление.

• Автор
преди 3 часа, AGD написа:

И с дясновъртящо става само да се разменят полюсите от мотора, не от платката за управление.

Само, че обикновено платката със стабилизатора на обороти е вътре в моторчето и твърдо запоена за полюсите му. С някаква гимнастика може да се разпои и да се извади отвън...

на 27.07.2020 г. в 14:11, Kibik написа:

Исках да намеря песен в стара касета- не работи.

Цялата тази гимнастика е заради една песен. Кажи коя е да я намерим ... 😉

• Автор
преди 39 минути, 2249 написа:

Цялата тази гимнастика е заради една песен. Кажи коя е да я намерим ... 😉

Песента беше причина да разбера, че не работи..., а не обичам да имам нещо, което не работи, а мога да оправя...Време имам много, та за това се занимавам.

Иначе песента е за Гунди и Котков (на времето беше забранена) от македонския композитор Наско Чорлев, когото познавах. Беше ми изпратил две касети.., вече не е жив.

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

Да де, това е тя. Тогава не се издаваше официално в БГ, той я разпространяваше нелегално...

Точно тогава бях в Сф...

• Автор
преди 1 час, DarkEdge написа:

И? Къде е проблемът - има я, не е като да я няма...

Проблем няма, не я търсех за да я чуя, а за да видя дали я има на касетите които имам, защото не помня...много години са минали.

преди 17 часа, Kibik написа:

Само, че обикновено платката със стабилизатора на обороти е вътре в моторчето и твърдо запоена за полюсите му. С някаква гимнастика може да се разпои и да се извади отвън...

Платката е под едно метално капаче, което се маха за секунда и се разпояват и обръщат полюсите на мотора за още 20 секунди. Сложна гимнастика .......

• Автор
преди 49 минути, AGD написа:

Платката е под едно метално капаче, което се маха за секунда и се разпояват и обръщат полюсите на мотора за още 20 секунди. Сложна гимнастика .......

Отварял съм много капачета, не е проблем това. Платката трябва да се завърти на 180гр за да се запоят полюсите обратно на нея, а в този случай изводите на платката, които стърчат навън, отиват там където няма прорез в корпуса. Не, че не мога да прорежа с дремела, ама нека е краен случай...

преди 3 минути, Kibik написа:

Отварял съм много капачета, не е проблем това. Платката трябва да се завърти на 180гр за да се запоят полюсите обратно на нея, а в този случай изводите на платката, които стърчат навън, отиват там където няма прорез в корпуса. Не, че не мога да прорежа с дремела, ама нека е краен случай...

Добре че имаш дремел, че с мотиката е трудно.

• Автор
преди 5 минути, AGD написа:

Добре че имаш дремел, че с мотиката е трудно.

Е, оборудвал съм се с много полезни инструменти...обичам да имам... :)

преди 1 минута, Kibik написа:

Е, оборудвал съм се с много полезни инструменти...обичам да имам... :)

Давай! Пожелавам ти успех!

• Автор
преди 2 часа, hristo58 написа:

И в крайна сметка,намери ли моторче,че имам доста,ама късно видях темата.

Реших въпросът с обръщане посоката  на дясно въртящо...

Ще пиша като свърша всичко, защото възникнаха и други проблеми... :)

преди 48 минути, Kibik написа:

Реших въпросът с обръщане посоката  на дясно въртящо...

Знаех си, че ще дойдеш на моя.....

на ‎28‎.‎7‎.‎2020‎ г. в 22:22, AGD написа:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.