Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Аудио система за домашно кино

Featured Replies

Не бе, човек, не те "храним" ... :(  Просто няма как да ти дадем смислен съвет, без да имаме нужната информация. 

Тези колонки са остатъци от домашно кино, което за времето си е било нещо смислено. Формално погледнато, не са с лоши параметри - до 75W входяща мощност на 6 ома, 100-20000Hz. Обаче са еднолентови, с малко 8.7 см. говорителче, в пластмасова кутия. Да ти озвучат горе-долу някой филм - стават, за музика - не. Поне аз не бих се и опитвал да ги ползвам. 

Идеалният вариант, по който можеш да ги захраниш, е да намериш и останалата част от домашното кино :) :

https://webimg.secondhandapp.com/w-i-mgl/5b6ea79b77460b1a6610d8bc

Моделът е Pioneer XV-DV303. После си намираш филми на DVD дискове, с 5.1 Dolby Surround, подаваш образ към телевизора, и става прилично домашно кино. Поне такава е била идеята, когато това е бил актуален модел. 

Но сега, с тези шашми с DLNA, смартбокс, външен хард, и т.н. - не мога да предскажа какъв ще е резултатът. По-горе ти писах - ако искаш свестен 5.1-канален звук, той трябва да е такъв от началото до края. Обаче ако ще се мъчиш да усилваш телевизора, или да гледаш avi-та от З****да с калпав стерео звук, и ще се надяваш ресийвъра ти да измисли някакъв виртуален съраунд - резултатът няма да е добър. По-добре махни всичко, и си вземи някакво качествено стерео озвучение.

• Автор
преди 1 час, RudeBoy написа:

Не бе, човек, не те "храним" ... :(  Просто няма как да ти дадем смислен съвет, без да имаме нужната информация. 

Тези колонки са остатъци от домашно кино, което за времето си е било нещо смислено. Формално погледнато, не са с лоши параметри - до 75W входяща мощност на 6 ома, 100-20000Hz. Обаче са еднолентови, с малко 8.7 см. говорителче, в пластмасова кутия. Да ти озвучат горе-долу някой филм - стават, за музика - не. Поне аз не бих се и опитвал да ги ползвам. 

Идеалният вариант, по който можеш да ги захраниш, е да намериш и останалата част от домашното кино :) :

тhttps://webimg.secondhandapp.com/w-i-mgl/5b6ea79b77460b1a6610d8bc

Моделът е Pioneer XV-DV303. После си намираш филми на DVD дискове, с 5.1 Dolby Surround, подаваш образ към телевизора, и става прилично домашно кино. Поне такава е била идеята, когато това е бил актуален модел. 

Но сега, с тези шашми с DLNA, смартбокс, външен хард, и т.н. - не мога да предскажа какъв ще е резултатът. По-горе ти писах - ако искаш свестен 5.1-канален звук, той трябва да е такъв от началото до края. Обаче ако ще се мъчиш да усилваш телевизора, или да гледаш avi-та от З****да с калпав стерео звук, и ще се надяваш ресийвъра ти да измисли някакъв виртуален съраунд - резултатът няма да е добър. По-добре махни всичко, и си вземи някакво качествено стерео озвучение.

Това ми е идеята за момента май, просто да взема ново озвучение, а тези да си стоят за окраса, но просто ми е интересно какво мислят хора, които имат повече опит и знания по темата.
Благодарско, ще се дебне черния петък за нещо ново :)

Всеки един съвременен AV ресийвър (избираш според бюджета) ще за храни въпросните ОТ. Друг е въпроса е, че по добре без тях или за временно използване докато си вземеш по качествени рафтови/подови ОТ. 

Ако положението на въпросните малки тонколонки е както на схемата, спокойно се използват временно:

image.png.a315588f293ea9740d7c165d64db92c4.png

Като ОТ са на равнището на ушите  (високочестотни говорител)  зачовека от слушателсктото място. 

Ако не са изпълнени условията и са  например voice of god/на тавана монтирани, пускаш нови кабелите и ги поставяш на правилните места. 

А сегашните кабели евентуално за Dolby Atmos (ако имаш мерак) , при v положение, че са спазени условията/схемата за 5.1.2 например:

https://www.dolby.com/about/support/guide/speaker-setup-guides/5.1.2-overhead-speaker-setup-guide/

И си готов две вземаш щото са 1.0 :D и доста по добър звук ще имаш от домашно кино 

Г-н Шарков, объркани са ви понятията. ТВ подава само образ към очите ни. Всички източници трябва някак да влизат в рисийвъра, а той да изпраща картина към ТВ и звук към всички инсталирани тонколони-монколони!

преди 1 час, JKirilov написа:

Г-н Шарков, объркани са ви понятията. ТВ подава само образ към очите ни. Всички източници трябва някак да влизат в рисийвъра, а той да изпраща картина към ТВ и звук към всички инсталирани тонколони-монколони!

Толкова ли е сложно да се напише усилвател? И защо в усилвателя, когато тонколоните имат оптичен кабел?

преди 59 минути, JKirilov написа:

Не е за всеки... ;)

Ами не е. Виж какви колони съм пратил и тогава се изказвай

преди 9 часа, PsyManDelic написа:

Толкова ли е сложно да се напише усилвател? И защо в усилвателя, когато тонколоните имат оптичен кабел?

При съвременните многоканални системи аудио системи термина е AV (аудио-видео)  ресийвър/приемник =(AVR). 

Посочените монитори Yamaha нямат оптика, само. XLR,  и.6.3 Jack. 

Което ги прави трудно за интегриране в домашните аудио системи, директно за свързване към. ТВ, щом няма оптика. Добри монитори са да, но са направени за съвсем друга цел. 

преди 5 часа, Mr. ?? написа:

При съвременните многоканални системи аудио системи термина е AV (аудио-видео)  ресийвър/приемник =(AVR). 

Посочените монитори Yamaha нямат оптика, само. XLR,  и.6.3 Jack. 

Което ги прави трудно за интегриране в домашните аудио системи, директно за свързване към. ТВ, щом няма оптика. Добри монитори са да, но са направени за съвсем друга цел. 

Може да вземе други студийни монитори(препоръчах възможно най-доброто за бюджета), които имат оптика и ще е в пъти по-добро. Година и нещо ползвах студийни преди това използвах 2.1 система и разликата е огромна. 

Приятелю психоделик, никой не го интересува какво си имал и каква разлика си получил.

Първо, аз говоря за принципа - всички източници се включват в рисийвъра. А ако спориш кое е усилвател и кое рисийвър - не си познал!

Сега обясни дори ОТ да имат оптика, как ще им включиш CD плейъра, DVD плейъра, Bluray плейъра, Сет-топ бокса и т.н.? ;)

Разбира се всеки трябва да подхожда конкретно и творчески. Аз примерно съм направил точно както г-н Шарков иска - оптиката на ТВ в рисийвъра, но за това има проста причина - аз искам само Стерео, а не от 5.1 до 11.4...

преди 24 минути, JKirilov написа:

Сега обясни дори ОТ да имат оптика, как ще им включиш CD плейъра, DVD плейъра, Bluray плейъра, Сет-топ бокса и т.н.? ;)

Има и AUX който в такива случай може да бъдат използван, както и много DVD/BluRay плеъри модели разполагат с оптика. 

Ахааа! По цял ден ще вади оптики и други жици? Колко време ще издържат куплунзите? А нервите?

Събрахте се двама, да докажете, че нема нужда от рисийвъри... :angry:

преди 10 часа, JKirilov написа:

Приятелю психоделик, никой не го интересува какво си имал и каква разлика си получил.

Първо, аз говоря за принципа - всички източници се включват в рисийвъра. А ако спориш кое е усилвател и кое рисийвър - не си познал!

Разбира се всеки трябва да подхожда конкретно и творчески. Аз примерно съм направил точно както г-н Шарков иска - оптиката на ТВ в рисийвъра, но за това има проста причина - аз искам само Стерео, а не от 5.1 до 11.4...

Приятелю 1/2.0 система вади по-качествен звук от колкото 2.1/5.1/7.1/7.1.2/9.1.2. Ти ползвай каквото си искаш никой не го интересува.

Предложих най-добрия вариант за аудио. За домашно аудио си изисква специфични неща, не е купуваш и си готов.

Немам к'фо друго да ка'а

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.