Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за зарядно на акумулатор

Featured Replies

BTW  имам 1 акумулатор мъртвец, който  държи заряд само няколко часа.Той се зарежда на 14.3 V от въпросното зарядно.

Това „само няколко часа” ми звучи много странно!
Този тип акумулатори работят само няколко секунди. После се ползва захранване от генератора.
преди 3 часа, ivan_pop написа:

По принцип се гледа зарядния ток а не напрежението

https://www.varta-automotive.com

Ами и в този линк гледам 13.8-14.8V  min/max, I=10-15%.

преди 7 минути, jhoro написа:

Това „само няколко часа” ми звучи много странно!
Този тип акумулатори работят само няколко секунди. После се ползва захранване от генератора.

Ами толкова си може да държи заряд.Напрежение 12.5  +/- , може да запалиш с него няколко пъти.След няколко часа без зареждане и консуматори= 11.3/11.5 V. Все пак няма значение, взех го от мазето за проба.

преди 17 часа, jhoro написа:

Ако има сулфатизирала клетка - при свръзване „на късо” - електролита кипи само в нея. Съпротивлението в такава клетка е малко = голям ток.

........на заряд и малък ток на стартер!

qrtddt, всичко ти е нормално, но връщай!
Така се получава, понеже няма грам автоматика, която да управлява процеса. Китайски боклук!

Да, и най-вече - за собствено спокойствие!
Едно време, когато „зарядното” представляваше само „траф”, „изправител” (най-често - някакъв Грец) и малко филтрация, но без никакъв контрол - акумулаторите пак се зареждаха!
преди 13 минути, Joss Bomon написа:

... и да се набута с още по-голям боклук - някое импулсно зарядно от Кауфланд...

Както се пееше едно време - „Може би, може би...“

Ти какво предлагаш? Марка, модел, цена, търговец ...
Като си казал „А“ - кажи и другите букви де!

Като видях тази тема, наскоро ми разправяха за един, къде сменял акумулатора на Ламборджинито си - оказало се, че трябва да е акумулатор само от/на Ламборджини пробвали с други, ма не става.

преди 3 минути, insec написа:

Като видях тази тема, наскоро ми разправяха за един, къде сменял акумулатора на Ламборджинито си - оказало се, че трябва да е акумулатор само от/на Ламборджини пробвали с други, ма не става.

Като ти чета „мислите“ ... 

Виж условията на Maybach-Motorenbau GmbH - нямаш право да отваряш капака, на двигателния отсек! При нужда - сервизния екип идва при теб - независимо от мястото.
Ти ми говориш, за смяна на компоненти!

Нали една „глупава“ батерия, на „глупав“ телефон - пак се купува „по марка и модел“?

Е братче аз не, че секи ден, ами никога не съм карал нито Ламбо, нито Майбах, па камо ли акумулатор да съм им сменял.

преди 42 минути, insec написа:

Е братче аз не, че секи ден, ами никога не съм карал нито Ламбо, нито Майбах, па камо ли акумулатор да съм им сменял.

Майбах - нито съм имал, нито съм карал;
Виж - Ламборджини ... един път пробвах да карам. Ама беше трактор. Нов. За смяна на нещо - нямаше нужда!

Иначе съм притежавал, управлявал и поддържал - Москвич (2 бр.), Трабант, „Полски фиат“, „Застава“, „Рено“ (3 бр.)
Също - една камара други неща, които ползват специфични или универсални захранващи батерии. Но даже и „най-простите“ батерии, 1,5 V - са „на размер“!

Баси оф-топика се събра!

преди 1 минута, insec написа:

Возията?

Lamborghini!

Все пак - струва ... 340 000 евро!

Оказа се, че вече се дърпат  да ми го подменят в магазина:)Ще го пращам гаранционно.Жалко ,че след като го купих това видях,че имало и прилични зарядни правени в БГ.

преди 3 часа, insec написа:

Само да се оправя с райдера, и почвам да събирам за трактор.😀

1.png.2916bf35bb331c88615d086ca7c5b39f.png

преди 2 часа, qrtddt написа:

Само да се оправя с райдера, и почвам да събирам за трактор.😀

1.png.2916bf35bb331c88615d086ca7c5b39f.png

Ако „кифлите“ знаеха колко струва един трактор - ония, с БМВ-тата и Мерседесите - щяха да останат „на сухо“!

преди 17 часа, qrtddt написа:

Ще го пращам гаранционно.

Нищо му няма на зарядното! Тия зарядни имат един трансформатор, изправител /грец/ и в някои по-добри модели има филтрация и стабилизация с кондензатори и транзистори. В него няма регулатор на напрежението и когато акумулатора се зареди, напрежението се задържа на максимална стойност, а тока намалява. Заредения акумулатор има напрежение от 2.25V на клетка /13.5V/. 

В него няма регулатор на напрежението

Нищо не пречи, да има и ценеров диод!
Как работи оня ключ - „Min - Boost”?
преди 5 часа, Joss Bomon написа:

Нищо му няма на зарядното! Тия зарядни имат един трансформатор, изправител /грец/ и в някои по-добри модели има филтрация и стабилизация с кондензатори и транзистори.

На въпросния акумулатор от темата, му е по-добре да няма филтрация на напрежението а то да си пулсира.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.