Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на моторен трион

Featured Replies

преди 21 часа, Soviet Soldier написа:

При професионална работа от сутрин до вечер, почти всеки ден е едно, защото при такива условия се режат огромни количества. ........

Здравейте.Става дума за следното.Забравил съм да обесня за какво става дума.На времето 2001 година бях решил да монтирам една Щилка НА едно колело.Но тогава едно момче което продаваше резервни части за мотори ми каза следното:Няма смисъл.Щилката няма да издържи на това напрежение.До този момент не бях се замислял за това.При моторния трион стиснеш отрежеш и пускаш.След малко отново.Колкото и да е малка паузата машината не работи постоянно като мотоциклет.За сравнение мога да кажа че по него време ми направиха замерване на оборотите с нещо като дистанционо за телевизор.Резултата беше следния.На Щилката ми показа почети два пъти повече от колкото на Жигулито.На колегата колата имаше оборотомер и до колкото си спомням стигаше до 6000 и 200 - 300 оборота.Спирам дотук че много се отдалечих от темата.

има разлика в мощност за бързина и сила

резачката е бърза да върти една верига

да качиш 100 кила върху  веригата е друго

нещо като  ферари и трактор и едното и другото харчи еднакво бензин но се ползва за различни неща 

преди 7 часа, Генадий написа:

има разлика в мощност за бързина и сила

резачката е бърза да върти една верига

да качиш 100 кила върху  веригата е друго

нещо като  ферари и трактор и едното и другото харчи еднакво бензин но се ползва за различни неща 

Шила има малка зъбчатка, която ще върти голяма, която се изчислява за килограми. Щила вече няма да работи на пълна газ заради многото си обороти.

Ползвал съм мотор за косачка, както и косачка за мотор.  Преди дооста години, човек си направи трактор от пусково на трактор.  Много добре си работеше и ореше и вървеше.

Много малко време трае редакцията.Само исках да кажа на Николайчо че в момента нямам никакви грижи.Искам да споделя моя опит с тези които тепърва тръгват по тези пътища.Да не си губят и те времето.

Интересното беше че 2001 видях един с такова подобно двигателче което го беше монтирано на едно сгъваемо колело.Схемата беше много проста.Двигателят беше монтиран на предната вилка и една пружина го притискаше към предната гума.С една ръчка се зацепваше и отдалечаваше от гумата.Навярно някакъв ексцентрик.И една ръчна газ от мотор която беше монтирана на кормилото.Два пъти засякох човека като го караше.Толкова със спамовете.

Да обясня за прегряването и износването на двигателите.До толкова до колкото и аз ги разбирам тези нещата.Има много фактори от които машините загряват или по точно прегряват.На първо място това е охлаждането.Моторния трион е двутактова машина при която охлаждането се осъществява посредством въздушен вентилатор и отчасти от сместа която минава през коляновия вал.Маслото при двутактовите машини служи да смазва биелните лагери.Това масло с течение на времето се натрупва от вътрешната страна на заглушителя и започва да затруднява работата на буталото.Настъпва момента когато режещият с машината започва да стиска газта все повече и повече.Машината не реже.По този начин вкарва все повече и повече гориво.Повечето гориво започва да загрява машината все повече и повече.(Изхабената верига е друг момент)За некачествените масла които някой си позволяват да ползват не ми се говори.

Мога да посоча следния примера:В тубата един стреля с една скорострелна картечница.Дулото почервеня за секунди.Това е едно към едно с това какво точно се случва в цилиндъра на двигателя.И накрая да попитам?Ковача как кове желязото ?Студено или горещо?Това е мнението ми  по въпроса.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.