Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Малко елементарна помощ за таблиците в Word

Featured Replies

Здравейте! Как колоната под 2017 - първата - да слезе надолу, тоест 553.38 да дойде на нивото на 752,09, или иначе казано да се изреже само тази колона? Благодаря!

Untitled.jpg

Маркираш всвичките клетки от колона 2017, после десен бутон ( copy), след това избираш клетката срещу 752, десен бутон ( paste) и готово. Останалото, което не ти трябва го изтриваш.

преди 1 час, VeeeSeLa написа:

Таблицата от снимката в word ли е? Първо си създайте клетки (редове/колони) там където искате да позиционирате данните. Освен с copy/paste може и чрез мишката. Маркирате нужната част и после изтегляте маркираното с мишката до нужното място и пускате. 

Какво да създава? Реално клетки има„ до долу“ - просто долните 6 нямат „рамка“.

преди 2 часа, Klijes написа:

Здравейте! Как колоната под 2017 - първата - да слезе надолу, тоест 553.38 да дойде на нивото на 752,09, или иначе казано да се изреже само тази колона? Благодаря!

Untitled.jpg

Първо - кликваш (ляв бутон) върху квадратчето горе-вляво (с кръстчего в него, извън таблицата) и избираш всички граници на клетки да са еднакви.

После ...

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Маркираш всичките клетки от колона 2017, после десен бутон (cut), след това избираш клетката срещу 752, десен бутон ( paste) и готово. Останалото, което не ти трябва го изтриваш.

или Ctrl+X, избираш новото място и Ctrl+V.

Ма разбира се, той автора си знае, че има клетки, но не са им определени размерите, какво съм тръгнала и аз да обяснявам?! 
Че аз … откъде да знам, какво му е в главата?
Принципно - таблица, в такъв вид няма. Всички са правоъгълни - на всеки ред и колона, има еднакъв брой клетки.
  • Автор
преди 14 часа, Емил Костов написа:

Заглавието беше за Excel. Явно после е променено.

Не е променяно, просто имах и друга тема, в която питах и за Ексел :) 

Благодаря на всички за идеите. Ще пробвам и ако не успея, ще пратя файла на лично на някой от вас :) 

преди 55 минути, Klijes написа:

Не е променяно, просто имах и друга тема, в която питах и за Ексел :)

Благодаря на всички за идеите. Ще пробвам и ако не успея, ще пратя файла на лично на някой от вас :)

Значи пак съм бил разсеян ;)

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Значи пак съм бил разсеян ;)

Нормално - хора сме!

Те и компютрите се „разсейват“, че ние ли ...

преди 2 часа, Klijes написа:

Много благодаря, но ако може да изтриеш празните в първата колона? :) 

Да изтрие съдържанието е едно, ама да изтрие клетките??? По-скоро - да махне „контурите“.

Май ти липсват и други основни неща - не само сръчност!

преди 6 минути, Klijes написа:

Трябва ми да стане така. 

Untitled.jpg

За това се сетих, още от началото!

Но - това, че няма контури - не означава, че там няма клетки!!!

• Автор
преди 11 минути, VeeeSeLa написа:

Ето и от мен в два вариянта, празно там където искахте и изчистени всички празни. :) 

3.docx 13 kB · 1 изтегляне 1.docx 13 kB · 1 изтегляне

Благодаряя, точно вариант 3 ми трябваше. Темата може да се заключи :) 

преди 4 часа, TRN написа:
преди 42 минути, VeeeSeLa написа:

Ето и от мен в два вариянта, празно там където искахте и изчистени всички празни. :) 

3.docx 13 kB · 2 изтегляния 1.docx 13 kB · 3 изтегляния

Ако така, всеки път давате „готово сдъвкани решения“ - питащия НИКОГА няма да научи нищо!
Не е въпрос, само да се стигне „от т. А до т. Б“! Трябва да се научи да мисли и да знае - поне основните неща.

преди 1 минута, VeeeSeLa написа:

Може па да ме наеме на граждански. ;) 

Гражданския ... прилага ли се и за „селяни“?
За един приятел питам!

преди 58 минути, VeeeSeLa написа:

Може па да ме наеме на граждански. ;) 

За брак ли става дума? Кат булка под наем. 😎

преди 1 минута, VeeeSeLa написа:

ОТК

отикако ли се чете?

преди 6 минути, VeeeSeLa написа:

:D ОТК-то бърза да бракува! И почвам да бегам бате! Булката беглец! :lol6:

PlzIIwNte7WcTv8qb6f1Q03qt_HBxdIYazidzDez9W4DBNj4zSw4ltxUcZTNCCeMiNePIoK13lVxOwm4Tgm7tiLxx2_HXut7PSMJXvjzZvnV33rmN4jLuAqHLR3EQZIeD8mIPBNrLK1F73m-EItwlyWGOm6aMe-7yJpimIO5MkFYPzsfvFi6Gt4lGSb2KbaDciKfGyZoTrsjyv8l5lZXdO2CuyjfBP_orhNcMNfDhR-cfjW5VXWGVxAWqn5dEj-onZw1GhllmnaPCUpEQ0w1VPBE6FrA6pUhGpPfmZU5sO0rVUXkwWh_z1-zfdYA7oCzbhehM1u0ILP6f0EPxa2mmBSgRBD9ZlWkqXP9r0Qu3D3qPCrkpgixinnkDx-LsXY0TKqX-4iSt5_3ykRDa0fsrVo8RIGFR5JAtAVvN6u2Pemeh8-Wv_4upIG_pdV3hzNPx6K9_4ErDuMnXMAfZYKStresv9RXWroMvBxgzFmteLMGZuaDX9Pd4VqXZrTb7B1nvZe0_inrCHywsgDkzmXEcAkeEeHLZ6cGAwDJ4hxXT09KSE-bcDLCPUAUdaBbQvosP1I_r59QB-_ksof9hFS_TbF-oi42bGI43Ze3yRRTr22_eUV02KgWVoxqEVophILzcNeced15BEIkJuafMsz89RmXuyAe0dBfxofP_byea1UZtdfBmVmF8yVdZHWirQ=w720-h405-no?authuser=0

• Автор
преди 6 часа, jhoro написа:

Ако така, всеки път давате „готово сдъвкани решения“ - питащия НИКОГА няма да научи нищо!
Не е въпрос, само да се стигне „от т. А до т. Б“! Трябва да се научи да мисли и да знае - поне основните неща.

То затова вечно мрънкащи, недоволни и съсипани от живота - щото все "лесното не ни е интересно" ... ама тва е друга тема :D 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.