Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Измамниците от Софийска вода.

barbuncela

Препоръчан отговор

Темата е за хрониката! Не, че някой може да ми помогне! Но да се знае (то се знае де) в каква "хубава" държава живеем.

Разбрах, че въпреки платените сметки имам 140 лева да плащам? Естествено отивам в сградата на бившия ЦУМ в София за да видя от къде тези пари. Номерца и чакане 1 час. Някакво момче (дето още брада не му е поникнала)почва да проверява и да ми обяснява. Разликата се е получила от базово замерване без инкасатор защото не съм осигурила достъп до водомера.И съм изразходвала повече вода от прогнозираната. (Гледам два кита в аквариум, имам басеин вкъщи, такива работи.)  Това естествено е гадна лъжа защото лично съм отваряла на жената и я познавам, не е идвала единствено през март, но говорим за 6 месеца. Казах, че това не е вярно, но тоя без брадата ми обясни, че при тях пишело, че няма достъп, а аз разбира се мога да се оплача, да подам оплакване, но първо трябва да си платя.Казах да попитат жената която отчита водомера, и отговора беше изненадващ: "Тя не е наш служител." А на кого? Не знаел, или не пожела да отговори. Вероятно е служителка към Ватикана. Изобщо върви се оплаквай на баща си и майка си! Така и така бях там и реших да питам какво трябва за да си прехвърля партидата на мое име, 15 години всичко, и парно и ток и вода, са на името на майка ми, тя почина отдавна. Обясниха ми, че трябва да занеса удостоверение за наследници, лична карта, телефон и...копие от нотариалния акт на апартамента! Тук вече колкото и да съм проста, се размислих...Нотариалния акт!? За да ми продадете апартамента, при някоя неплатена сметка? А телефон за какво? За да ми досаждате както беше с домашния телефон дето го махнах. Един ден да закъснееш с плащане и почват да звънят най - нахално! Е няма да стане, вървете да търсите майка ми. Мошеничество от всякъде. Лъжи, измами, за какво ли не. Вода, ток, парно, телефон и т.н. Винаги те имат право, ние никога.

Някой да знае от къде да си купя автомат "Калашников"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Софийска вода е частно дружество. Нормално е инкасаторите да са подизпълнители. Навсякъде е така - плащаш и после се жалиш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, barbuncela написа:

Темата е за хрониката! Не, че някой може да ми помогне! Но да се знае (то се знае де) в каква "хубава" държава живеем.

Разбрах, че въпреки платените сметки имам 140 лева да плащам? Естествено отивам в сградата на бившия ЦУМ в София за да видя от къде тези пари. Номерца и чакане 1 час. Някакво момче (дето още брада не му е поникнала)почва да проверява и да ми обяснява. Разликата се е получила от базово замерване без инкасатор защото не съм осигурила достъп до водомера.И съм изразходвала повече вода от прогнозираната. (Гледам два кита в аквариум, имам басеин вкъщи, такива работи.)  Това естествено е гадна лъжа защото лично съм отваряла на жената и я познавам, не е идвала единствено през март, но говорим за 6 месеца. Казах, че това не е вярно, но тоя без брадата ми обясни, че при тях пишело, че няма достъп, а аз разбира се мога да се оплача, да подам оплакване, но първо трябва да си платя.Казах да попитат жената която отчита водомера, и отговора беше изненадващ: "Тя не е наш служител." А на кого? Не знаел, или не пожела да отговори. Вероятно е служителка към Ватикана. Изобщо върви се оплаквай на баща си и майка си! Така и така бях там и реших да питам какво трябва за да си прехвърля партидата на мое име, 15 години всичко, и парно и ток и вода, са на името на майка ми, тя почина отдавна. Обясниха ми, че трябва да занеса удостоверение за наследници, лична карта, телефон и...копие от нотариалния акт на апартамента! Тук вече колкото и да съм проста, се размислих...Нотариалния акт!? За да ми продадете апартамента, при някоя неплатена сметка? А телефон за какво? За да ми досаждате както беше с домашния телефон дето го махнах. Един ден да закъснееш с плащане и почват да звънят най - нахално! Е няма да стане, вървете да търсите майка ми. Мошеничество от всякъде. Лъжи, измами, за какво ли не. Вода, ток, парно, телефон и т.н. Винаги те имат право, ние никога.

Не ми се сърди, но проблемът е при теб. Защо след като майка ти е починала не е прехвърлено всичко на живо лице?  Да не говорим, че това даже е подсъдимо. Все пак се коснулситрай с адвокат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Все пак се коснулситрай с адвокат.

Отдавна съм го направила! След смърта на мама! Няма никакво значение на кого се води, а разправиите са големи! Само не разбрах каква е връзката с това е лъжат и надписват с това че не е на мое име?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, barbuncela написа:

Отдавна съм го направила! След смърта на мама! Няма никакво значение на кого се води, а разправиите са големи! Само не разбрах каква е връзката с това е лъжат и надписват с това че не е на мое име?

................Така и така бях там и реших да питам какво трябва за да си прехвърля партидата на мое име.................. От така написаното от теб не излиза да е на твое име.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

................Така и така бях там и реших да питам какво трябва за да си прехвърля партидата на мое име.................. От така написаното от теб не излиза да е на твое име.

Пак те питам? Каква е връзката с това че лъжат и надписват с това, че не е на мое име?  Отидох защото имах надписани 134 лева. Това е проблема, а не, че не е на мое име. Те даже и не питат на кое име е!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, barbuncela написа:

Пак те питам? Каква е връзката с това че лъжат и надписват с това, че не е на мое име?

Ти нямаш вина...
...такава им е системата.
Лелката дето идва у вас да отчита водата идва веднъж на 3(Три) месеца, през останалото време сметките се пишат на база и тук е тънкия момент - Зависи ти или майка ти(Вечна й памет!) или ако някой друг от домакинството се занимава с тези неща дали и ако да какво прогнозно количество е заявил. Ако пък не е заявено, то то се определя от Софийска вода(Идея нямам как) и в момента в който надвишиш това количество сметката започва да скача като луда, как и защо никой не ти казва.

От къде знам тогава? В нас в София живеят двама възрастни души пенсионери и една котка. Преди време Бащата ми сподели че сметките за вода скочили, от 15-20лв, на по над 40лв./месец. А в сметките им пише по няколко кубика вода съответно топла/студена по отделно за кухня и баня, и като ги събереш получаваш количество сякаш както каза нямаме котка а кит а старците плуват в басеин. Рекох на баща ми да пита лелката дето отчита и той я питал, а тя му обяснила това дето го написах горе. В резултат баща ми отишъл до Софийската вода и променил заявеното количество което е било определено от тях на 15 кобика и ся сметките са що годе нормални... ...поне доколкото ми е известно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

...
Я си направи една регистрация в сайта на „Софийска вода АД“  - да ти изпращат фактури и прочие.
Преди години живях в София, направих го и фактурите продължават да идват при мен! В момента гледам тази, от 10.08.2020. Пише си „реален отчет“! Има и други подробности.
Това - с прогнозите са измислици. При неосъществен достъп, се вписват служебно показанията от предишния период!
134 лева - при цена 2,30 лв/куб.м = 58 кубика! Бая басейн си имаш!
За двучленно семейство - това е всичката вода, за цяла година!
Титуляра на партидата - изобщо не е от значение!

Пп. Пропуснах да кажа, че през сайта има възможност за „самоотчет”! Макс. 11 пъти в годината. Минимум веднъж трябва да идва инкасатор.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, jhoro написа:

през сайта има възможност за „самоотчет”

Ако си отчиташе сама, щеше да виждаш винаги кога, къде, защо! И нямаше да отваряш на подизпълнители-вирусоносители!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, barbuncela написа:

Аз.

Ама при положение,че не можеш да си платиш водата а си тръгнала автомат да купуваш...почнах да се чудя и аз,що на @DarkEdge му отнеха табелката а не на теб?

Какъв е твоят принос и помощ в услуга на потребителите,освен изключително глупавите ти писания с които запълваш базата данни...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Василе-е-е написа:

Ама при положение

Всички не можем да бъдем умни като тебе!

преди 7 часа, jhoro написа:

Я си направи една регистрация в сайта на „Софийска вода АД“  - да ти изпращат фактури и прочие

Това е добро като идея!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, JKirilov написа:

Ако си отчиташе сама, щеше да виждаш винаги кога, къде, защо!

Даже и без да си прави самоотчет - ще вижда, кога и колко е отчетено или изчислено (такъв им е термина, когато лапват палец, гледат тавана и пишат).

Да знаете, че в това отношение - Софийска вода са много по-добре от половината (поне) провинциални дружества.
При нас - 4 месеца не беше идвал човек - по различни причини (карантина, няма никой в къщи ...) И те писали, писали ... Пък аз плащам, плащам - щото не е нещо страшно.
И ся к'во? Втори месец на единия водомер няма нищо - наваксваме платеното!  😃

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 12 часа, street racer написа:

Софийска вода е частно дружество. Нормално е инкасаторите да са подизпълнители. Навсякъде е така - плащаш и после се жалиш

Тук не е така. Имаш срок 14 дена на обжалване без да плащаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, acnekt написа:

Тук не е така.

То само това Ви оставаше!
Навремето имаше един виц:

„На българо-турската граница всяка вечер се срещали две момчета (българче и турче - граничари) и турчето се заяждало с българчето:
- Комшу - пак нямате ток!
Нашия се ядосвал, ама какво да каже? Питал командира и той го посъветвал:
- Кажи му - „Да, ама си имаме комунизъм!“
На другата вечер:
- Комшу - пак нямате ток.
- Да, ама си имаме комунизъм!
- И ние ще си построим комунизъм!
- Тогава ... и Вие няма да имате ток!!!“

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, jhoro написа:

То само това Ви оставаше!
Навремето имаше един виц:

„На българо-турската граница всяка вечер се срещали две момчета (българче и турче - граничари) и турчето се заяждало с българчето:
- Комшу - пак нямате ток!
Нашия се ядосвал, ама какво да каже? Питал командира и той го посъветвал:
- Кажи му - „Да, ама си имаме комунизъм!“
На другата вечер:
- Комшу - пак нямате ток.
- Да, ама си имаме комунизъм!
- И ние ще си построим комунизъм!
- Тогава ... и Вие няма да имате ток!!!“

Той подчерта никъде, аз му казах, че не е баш никъде. В България даже билет за транспорт не мога да върна, ако закъснее транспорта и не дойде навреме.

Излизам, че аз съм виновен, че влака няма вода и така закъснява.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, acnekt написа:

Излизам, че аз съм виновен, че влака няма вода.

Естествено - виновен (до доказване на противното) че съществуваш!

Колкото до билета - ти явно си летял с Virgin Atlantic.

Цитат

Здравейте, аз съм Ричард Брансън и съм собственик на компанията. В момента всички оператори са заети и това не е добре. Нека да направим така: ако след 18 секунди никой не ви отговори, ще получите отстъпка в размер на 450 паунда. Аз започвам обратно броене – 18, 17, 16, 15 ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, acnekt написа:

Тук не е така. Имаш срок 14 дена на обжалване без да плащаш.

Е...Германия... В Италия никога, ама никога не съм имала проблем, с ток, гас, вода, интернет. Като си ходя обаждам се по телефона и ми пускат нета веднага! Няма такава бюрокрация като тука!

Редактирано от barbuncela (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, barbuncela написа:

Е...Германия... В Италия никога, ама никога не съм имала проблем, с ток, гас, вода, интернет. Като си ходя обаждам се по телефона и ми пускат нета веднага! Няма такава бюрпкрация като тука!

В България редовно правих скандали в енергото, в пощата, в  нап, вик, интернета, защото работят с извинение дебили. Звъня и ми вдига служителка и ме пита аз кой съм. Тебе какво те интересува, аз кой съм.

Толкова некадърни и мързеливи хора не бях виждал. Още чакам за водомер и партида, вече минаха 5 години. Освен да ги нося на конче до къща ни. Една рикша.

Всеки ден, на всеки час молба. Като овцете. Елате, елате, елате...давайте, давайте.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, acnekt написа:

енергото, пощата, нап, вик, интернета,

И всякакви други институции е ходене по нервите на хората. Няма да забравя докато си изкарам удостоверение за наследници след като нана почина, ужас! Кой е баща ми разни свидетелства, пък той не е българин, ходя в посолството, и гледах хората там, просто явно ме съжаляваха като им искам това, онова, преведени и заверени удостоверения, просто кошмар!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, barbuncela написа:

И всякакви други институции е ходене по нервите на хората. Няма да забравя докато си изкарам удостоверение за наследници след като нана почина, ужас! Кой е баща ми разни свидетелства, пък той не е българин, ходя в посолството, и гледах хората там, просто явно ме съжаляваха като им искам това, онова, преведени и заверени удостоверения, просто кошмар!

В посолството в Берлин. Чака се навън. Няма чакалня, няма стая за чакане. Нещо, което прилича на стая за чакане - НЯМА. Сградата като я гледам е голяма. Все пак съм ходил да гласувам. И има огромна зала, има и големи стаи.

Та чакаш на тротоара. Дали вали, дали е студено, на кой му пука. И знаеш ний българите, как сме организирани и се редим на опашка. Кой е последен, кой е пръв никой не знае. Всички на куп.

На всеки 10 минути идва пазач и отключва вратата. Кой е с уговорен час, ако чуеш чуеш, ако не изпускаш си часа. След 20 минути борба да влезещ в посолството, въпреки че имаш час те посреща намусена и с вирнат нос служителка. Говори на диалект и ми говори на ТИ.  Троснато и заплашително.

Пазачът се включва също в попълването на документи. Защо? Така и не разбрах.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 33 минути, barbuncela написа:

В Италия никога, ама никога не съм имала проблем, с ток, гас, вода, интернет. Като си ходя обаждам се по телефона и ми пускат нета веднага! Няма такава бюрокрация като тука!

Що бе - аз и в България нямам проблеми!
Преди време - Булсатсом - не беше платен нет-а, наредих онлайн и след няколко минути „си додѝ“! Без уговорки!

преди 32 минути, acnekt написа:

В България редовно правих скандали в енергото, в пощата, в  нап, вик, интернета, защото ...

преди 26 минути, barbuncela написа:

И всякакви други институции е ходене по нервите на хората.

Ами не ходете „по институции“! Последно в НАП и НОИ ходих, да си взема ПИК!
Оттогава - даже не помня, откъде се влиза ...
В Енергото и ВиК влизам „като освободител“! И спазват „социална дистанция“ много преди корона-вируса!
Иначе - документо-оборота си върви, ама онлайн. И справки, декларации, данъци ...

преди 23 минути, acnekt написа:

В посолството в Берлин. Чака се навън. Няма чакалня, няма стая за чакане. Нещо, което прилича на стая за чакане - НЯМА. Сградата като я гледам е голяма. Все пак съм ходил да гласувам. И има огромна зала, има и големи стаи.
Та чакаш на тротоара. Дали вали, дали е студено, на кой му пука. И знаеш ний българите, как сме организирани и се редим на опашка. Кой е последен, кой е пръв никой не знае. Всички на куп.
На всеки 10 минути идва пазач и отключва вратата. Кой е с уговорен час, ако чуеш чуеш, ако не изпускаш си часа. След 20 минути борба да влезеш в посолството, въпреки че имаш час те посреща намусена и с вирнат нос служителка. Говори на диалект и ми говори на ТИ.  Троснато и заплашително.
Пазачът се включва също в попълването на документи. Защо? Така и не разбрах.

Това - в милитаризираната зона ли? Съветската част?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ето общите условия на Софийска вода. Ако не си съгласна можеш да подадеш жалба към КЕВР.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, acnekt написа:

Той подчерта никъде, аз му казах, че не е баш никъде. В България даже билет за транспорт не мога да върна, ако закъснее транспорта и не дойде навреме.

Излизам, че аз съм виновен, че влака няма вода и така закъснява.

Както още навремето изпя Войводата : "Далавера, далвера, всичко е алъж-вериж...".

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...