Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Телевизор със стара система за домашно кино

Featured Replies

Здравейте,случайно ми подариха система за домашно кино (предполагам старичка),но не успявам да я свържа с телевизора (Samsung,ако има значение),който е свързан с HDMI кабел към приемника на Виваком .Идеята ми е просто звука от телевизора да върви през нея,но просто не мога да ги свържа.Системата ми я дадоха със скарт кабел,ако не го бъркам ,но на телевизора нямам такъв изход.Купих digital кабел като момчето каза,че с него ще тръгне,но не става.Ще се радвам,ако някой може да помогне и да каже какво да купя. Благодаря на всички предварително

received_297713414796684.jpeg

received_732845797560843.jpeg

received_751543888997003.jpeg

Как не уцели да снимаш нито един аудио вход или изход на всички снимки.А снимка на аудио входовете на системата за домашно кино?

Би трябвало да стане с оптичен кабел. Обаче в настройките на телевизора трябва да се зададе звукът да излиза през оптичния изход. Не знам как се нарича при Самсунг. Може да е кръстено примерно audio system out или нещо подобно. Освен това - силата на звука от телевизора не трябва да е на нула - трябва да се усили.

Трябва да се използва оптичен кабел. Накрайниците му изглеждат така:

spacer.png

Ако приемника има оптика, най-добре оптичния кабел да се свърже към него, няма смисъл да минава през телевизора.

• Автор
преди 21 минути, Димитър 59 написа:

Как не уцели да снимаш нито един аудио вход или изход на всички снимки.А снимка на аудио входовете на системата за домашно кино?

119063941_327910765200126_7025261073666939622_n.jpg

преди 21 минути, Михайлов написа:

Би трябвало да стане с оптичен кабел. Обаче в настройките на телевизора трябва да се зададе звукът да излиза през оптичния изход. Не знам как се нарича при Самсунг. Може да е кръстено примерно audio system out или нещо подобно. Освен това - силата на звука от телевизора не трябва да е на нула - трябва да се усили.

Трябва да се използва оптичен кабел. Накрайниците му изглеждат така:

spacer.png

Пробвах и с такъв,но не се получава.В настройките на звука на телевизора не ми излиза опция да сменя от къде да излиза звука

Приемникът на Виваком също трябва да има оптичен изход. Свържи оптичния кабел към него. Този оптичен изход си е активиран, не трябва да се настройва нищо. В този случай трябва да усилиш звука от приемника на Виваком, а не от телевизора.

• Автор
преди 8 минути, Михайлов написа:

Приемникът на Виваком също трябва да има оптичен изход. Свържи оптичния кабел към него. Този оптичен изход си е активиран, не трябва да се настройва нищо. В този случай трябва да усилиш звука от приемника на Виваком, а не от телевизора.

Само това има на приемника

119071164_642546820017504_1204598913654666409_n.jpg

Странна работа...  Аз също съм с iptv от Виваком. Сега не съм в къщи да погледна моя приемник, но съм убеден, че при него имаше и оптичен изход, от който съм свързал оптичен кабел към стерео усилвател с вграден DAC с оптичен и коаксиален вход. Явно моят кабелен приемник е друг модел.

преди 31 минути, sonymaster1993 написа:

В настройките на звука на телевизора не ми излиза опция да сменя от къде да излиза звука

Прочети упътването как се изкарва звук през оптиката. Системата настроена ли е да приема звук през оптиката?

На ТВ приемника виждам че има аудио изход (жак), с преходник жак-чинч би трябвало да изкара звука.

преди 5 часа, sonymaster1993 написа:

Пробвах и с такъв,но не се получава.

??? Тогва този:

преди 6 часа, sonymaster1993 написа:

Купих digital кабел като момчето каза,че с него ще тръгне,но не става.

какъв е?

С оптичен кабел става, но сега дай предния панел на системката? Трябва да се избере входа.

Само през оптичен кабел. На телевизора си има оптичен изход на сигнала, на киното си има вход за оптика. Проблема е в настройка на киното от къде да взема сигнал. Телевизора не трябва да му се настройва изхода от оптика, защото е постоянно включен. Да се пробва и с друг нов оптичен кабел, защото старите кабели дават ядове и спират да работят и без да са пречупени.

Успех!

• Автор

Благодаря на всички които отделиха време да помогнат. Оказа се,че просто самата система не беше настроена правилно. Остана единствено,че не мога да изкарам картина от системата на телевизора,но това за момента не е пробле. Предполагам просто от scart буксата на системата с преходник към HDMI може и да стане,но когато остане време бих купил и пробвал. Благодаря на всички,че отговорихте направо сте страхотни.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.