Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за Intel базирана платформа

Featured Replies

Какво да ти обяснявам, след написаното от теб по-добре да не споря, полза няма да има.

А какво си казал ??? Това е твой цитат. От написаното излиза, че сравняваш всички Асус с Асрок.

:) Практиката показва ,че от 100 -ина + преминали дъна на Асрок ,две са върнати поради повреди :cheers: А за Асус - имам доста повече ядове с тях . ( Може пък аз да съм "късметлия") :lighter:

• Отговори 55
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

:) Не, че съм адвокат на kokomil, ама той е казал

...въпреки,че не са по-добри от Асрок.

, което не означава, че смята всички дъна Asrock за по-добри от всяко дъно Asus, а само че дъната Asus не са по-добри от Asrock!

А какво си казъл ??? Това е твой цитат. От написаното излиза, че сравняваш всички Асус с Асрок.

И какво лошо има да ги сравнява, не може ли?!

:lighter:

А по темата - и дъната на Asus поддържат Conroe, но само в най-новата си ревизия - 2.0 cool.gif ! Така че, kristo, ако ще купуваш някое от тях, гледай да е тази ревизия!

Редактирано от Shuurfak rai Shedler (преглед на промените)

А по темата - и дъната на Asus поддържат Conroe, но само в най-новата си ревизия - 2.0 cool.gif ! Така че, kristo, ако ще купуваш някое от тях, гледай да е тази ревизия!

Да, ама нямат AGP слот biggrin.gif:)

Редактирано от myd (преглед на промените)

Нека да се изясним :) Става въпрос за бюджетно дъно ,поне така беше казал kristo в началото(освен ако пак не съм пропуснал нещо) - та,при бюджетните дъна Асрок водят на Асус - такава им е фирмената политика явно - Асус гонят пазар в по-горния клас и правят много добри дъна,ама за повече пари :)

Ако сравним две дъна с еднакви опции съответно на Асрок и Асус ,сами ще се убедите,че Асус е доста по-скъп cool.gif А ако говорим за клок и изобщо възможности и за клокване - то тогава безспорният победител ще е Асус.

И да се върна на въпроса - при компютър,който няма да се клоква(явно) ,а се изисква стабилна работа на машината - при еднакви цени на двете дъна ( и то еднакво НИСКИ ) ,за предпочитане е дъното на Асрок .

Да, ама нямат AGP слот biggrin.gif:)

Първо, къде го видя тоя AGP (а не AGI=PCI-Express x4) слот :) ?!

И второ, за какво му е, да си "бодне" в него старата видео-карта ли, или за да се чуди как да мине после на PCI-Express шина angry.gif ?!

P.S.: kristo, между другото, каква ти е сега видео-картата?

• Автор

О'К' , О'К' , само не искам да се изпокарвате заради мен. Да , kokomil , прав си за бюджетното решение,в началото и това ми беше идеята, но след като пуснах темата минах няколко дни , аз поизкарах финанси ( с яко бачкане де ) и реших да си взема нещо по-яко , както и ново видео на PCI-E , и Пентиум Д ,един от тия дето ми ги препоръчахте.Все пак мисля поне една година да не си сменям машината този път.Е вярно че малко се пообърках , но мисля да си избистря главата и тогава да ходя да си поръчвам нещата.Ако съм предизвикал спор неволно - искрено сорри :):) .

Поздрави на всички cool.gifcool.gifcool.gif .

Последно ти препоръчвам ASUS P5LD2 (най-добре да е ревизия 2.0, за да поддържа Conroe), Pentium D 945 и двуканална, DDR2 памет на 667 MHz biggrin.gif .

За видео-карта NVidia GeForce 7300GS за около 120лв. :) , или 7600GS за около 200 лв., ако не държиш да правиш ъпгрейд с поддържаща DirectX 10 видео-карта когато излязат такива cool.gif !

О'К' , О'К' , само не искам да се изпокарвате заради мен. Да , kokomil , прав си за бюджетното решение,в началото и това ми беше идеята, но след като пуснах темата минах няколко дни , аз поизкарах финанси ( с яко бачкане де ) и реших да си взема нещо по-яко , както и ново видео на PCI-E , и Пентиум Д ,един от тия дето ми ги препоръчахте.Все пак мисля поне една година да не си сменям машината този път.Е вярно че малко се пообърках , но мисля да си избистря главата и тогава да ходя да си поръчвам нещата.Ако съм предизвикал спор неволно - искрено сорри :):) .

Поздрави на всички cool.gifcool.gifcool.gif .

Така,така . Добре,че хвърли светлина по въпроса :) Да си дойдем на думата- при този вариант (с повечето пари) действително е най-добре да се спреш на дъно Асус P5LD2 - имай предвид обаче,че ако и сега да са пуснали r.2 с поддръжка за Conroe процесори,все още дъната не са доизпипани и ако решиш догодина да минеш на Conroe няма да си доволен и пак ще сменяш дъно .Иначе в момента това дъно за цената си е страшно добро за процесор Пентиум Д 945 - казвам него,защото в момента е най - изгоден като съотношение цена/ качество/възможности ,спрямо другите от серията Д.Ако пък и се напънеш за едно видео с ДДР3 памети - машинката ще е съвсем в час :nono:

Нека ти обърна внимание и на една друга подробност,която никой не се сети да дискутира - захранването .При така очертаващата се машина,ще имаш нужда от яко захранване - 500Вт примерно,че видеокартите( новите) искат повече ток ;)

И да се похвалиш с машинката после laugh.gif

А колкото до спора - нали затова е форума -да спорим,стига да не нарушаваме добрия тон .

Поздрави

Значи, я кажи всъщност, ти смяташ ли да ъпгрейдваш (догодина, примерно) с Conroe процесор, или не? И колко пари си склонен да дадеш за този ъпгрейд :) ?

Колкото до дъното, не съм сигурен, че поддръжката му на Conroe е недоизпипана :eek: , според мен няма да имаш проблеми да минеш на такъв процесор след време :nono: !

За видеото, най-евтиното с GDDR-3 е RADEON X700 Pro 128 МВ за 210 лв., но бих ти препоръчал Sapphire RADEON X800 GTO, 256MB, PCI Express, TV Out - 265 лв., ако ще взимаш видео за по-дълго ползване :) ! Аз лично бих купил по-евтина карта сега, за да я ъпгрейдна, когато излезат тези с поддръжка на DirectX 10 cool.gif !

Относно захранването, смятам, че с този хардуеър, при положение, че не смяташ да правиш SLi-система, и 400W ще са ти достатъчни ;) .

Ето една ориентировъчна калкулация (с ДДС):

Дъно: Asus P5LD2, i945P, LGA775, DDR2, PCI Express, SB7.1, Lan1000, SerialATA Raid 1,2,5,10 213.49 лв.

Процесор: Pentium D 945, 3.4GHz, 2x2 MB cache, 800 MHz FSB 240 $

Памет: 512MB DDR-2 667MHZ 97.85 лв. (или две такива :) )

Според мен, обаче, хард-диска ти, който ползваш в момента може да бави системата и процесора да не използва пълния си потенциал!

Първо, къде го видя тоя AGP (а не AGI=PCI-Express x4) слот :write a letter: ?!

И второ, за какво му е, да си "бодне" в него старата видео-карта ли, или за да се чуди как да мине после на PCI-Express шина angry.gif ?!

P.S.: kristo, между другото, каква ти е сега видео-картата?

Вземи прочети подробно характеристиките на AsRock-а, няма да пиша по 100 пъти едни и същи неща biggrin.gif

На кой Asrock по-точно ;) ?! На този или на този angry.gif ?! Защото и двата нямат "AGP" в спецификациите, а и от снимките се вижда, че няма такъв слот :angry: !

P.S.: Освен това първото от двете не поддържа процесори с повече от 800 MHz FSB, което значи, че на него няма да може да сложи повечето Conroe-та, който работят на 1066 MHz FSB!

Да няма чист AGP , но има AGI, който е модифициран слот и става за AGP видео карти, като поддържа скорост на трансфер около 1GB/s или аналогично на AGP 4x. При AGP 8x максималната скорост на предаване на данни през слота е съответно 2GB/s, а при PCI-E 16x е 4GB/s.

И в поста от 1-ва страница съм писал за http://www.asrock.com/product/ConRoeXFire-eSATA2.htm, както виждаш поддържа FSB 1066Mhz и Conroe.

Да няма чист AGP , но има AGI, който е модифициран слот и става за AGP видео карти, като поддържа скорост на трансфер около 1GB/s или аналогично на AGP 4x. При AGP 8x максималната скорост на предаване на данни през слота е съответно 2GB/s, а при PCI-E 16x е 4GB/s.

И в поста от 1-ва страница съм писал за http://www.asrock.com/product/ConRoeXFire-eSATA2.htm, както виждаш поддържа FSB 1066Mhz и Conroe.

Извинявай, проспал съм, че AGI поддържа и AGP-карти (сега се разрових и видях, че е така, на страницата на дъното пише само "Additional AGI Express slot to adopt 2nd PCI Express x 16 VGA card, and other PCI Express x4, x2, x1 interface cards") :) !

Прав си, но изглежда AGI не е съвместим с 9550 и 9600 сериите на ATi, затова не съм сигурен, че kristo ще може да ползва сегашната си Asus RADEON 9550 sad.gif ! Ако успее да я подкара, ще е голям късметлия :wors: !

P.S.: А за поддръжката на 1066 MHz FSB съм съгласен, ConRoeXFire-eSATA2 я поддържа, просто не бях сигурен за кое от двете ASRock дъна пишеше и го отбелязах! Писах, че първото дъно не я поддържа, а не, чеConRoeXFire-eSATA2 или и двете не я поддържат :wors: !

Колкото до дъното, не съм сигурен, че поддръжката му на Conroe е недоизпипана

При положение,че вече има дъна на пазара с чипсет 965 - мисля,че не е твърде добре за Конро процесор да се разчита на преправяно дъно с чипсет 945,та макар и да е р.2. Още повече, в новина на началната страница може да видите и още едно дъно с чипсет 963 - което на всичкото отгоре е пригодено да използва и старите процесори (освен Конро ) , а пък има и вградено видео

intel_q963_board_1_thm.jpg- Ето я и картинката :)

kokomil, по-добре да не гадаем, kristo още не е казал смята ли да се въползва въобще от поддръжката на Conroe (то така или иначе е по-добре да я има - "колкото повече, толкова повече") :yanim: !

Предложи някое конкретно дъно с 965 на цена около тези, което се продава тук, в България :P !

Картинката е хубава, спор няма, ама не може на нея да си сложи процесора, нали :wors: ? Къде ще го купи той това Q963-дъно :yanim: ?

А-а-а,ето де ;) Дъно - трепач за Конро ,ето още едно - още по-добро .

Ето и за всички почитатели на Асус . Я,тука още един Асус :clap:

Ама , преди да сте ме награбили за цените - аз пак да кажа - като се има предвид,че това са дъна за съвсем новия процесор на Интел и като погледне човек цените на самите процесори :clap: дъната спрямо по-старите не са толкова по-скъпи,колкото са Конро спрямо по-старите процесори.

А пък и ,в крайна сметка, нали знаете приказката - Кефа цена няма cool.gif

Дебелички са си цените, не падат под 170$ :clap: И то като се има в предвид, че 965 трябва да е по-евтиния вариант от 975 biggrin.gif

• Автор

Здравейте пичове :rolleyes: как сме.

Shuurfak rai Shedler -- ами не , не смятам да ъпгрейдвам с Конро , поне не в близката една година, все пак това което ми препоръчваш ( а и всички останали ) като дъно и процесор е доста добро и не мисля да ъпгрейдвам към Конро.Даже днес вече си поръчах нещата : Asus P5LD2 , Pentium D 945, 3.4GHz , 2х512 DDR-2 667MHZ Супер Т , SAPPHIRE X1600PRO 256M GDDR3. Бая ще олекна финансово , но поне знам защо.Ч е даже вземах малко назаем и си поръчах и хард 250GB SEAGATE SATA2/7200/16MB . Само че забравих едно захранване , щото старото ми е 300 В ( слабо слабо :) ), ама това не е проблем,ще взема едно ново .Иначе на моя човек му поръчах пък АМД,нещо в последния момент ми се извъртя че искал пак АМД,ама не много скъпо.Поръчах му следното (не е кой знае какво , ама за филми и малки игрички става,че и за музика,той за друго не го и ползва) :

ASUS K8N4-E SE /NF4/S754 , ATHLON64 3000+ и SAPPHIRE X550 PCI-E/256M/TVOUT, мисля че е добро решение.

ПОЗДРАВИ cool.gifcool.gifcool.gif

Ама не слагай захранването на последно място :rolleyes: По-скоро от него трябва да започнеш :speak:

А дали ще преминеш към Конро - а да сме живи и здрави и ще говорим пак след 7-8 месеца :)

• Автор
Ама не слагай захранването на последно място :speak: По-скоро от него трябва да започнеш ;)

А дали ще преминеш към Конро - а да сме живи и здрави и ще говорим пак след 7-8 месеца :P

Да разбира се , за захранването съм съгласен с теб , но днес просто го изпуснах.Утре ще се поогледам за което , мисля да е 500 В, все пак е яка машина да съм подсигурен. То не е много по темата ( за което моля да бъда извинен :wors: ) , но на тоя моя човек да му сменям ли захранването - той сега е с 300 В Fortron с активно PFC, взема го преди 3-4 месеца , мисля че са му достатъчни , но да не бъркам,та затова питам.има и един диск Hitachi 80 GB и записвачка Lite On.

• Автор
Не ,неговото си е добре . ;) Гледай обаче и твоето да е поне на същата фирма като неговото :offtopic_s:

Да , чувал съм че Фортроните са стабилни захранвания. Имам още един въпрос(май вече ставам нахален :ph34r: , извини ме ако е така ) , тоя моя убостник (братовчед ми е ) си е вземал днес без мое знание, като му казах какво дъно съм му поръчал, памет-понеже има един уж приятел в една фирма ,та паметта е 2х512 DDR400 PQI( уж няма пари ,пък харчи). Дали да си блъскам главата :offtopic_s: да я сменям тая памет , как е , става ли за това дъно. Аз щях да му взема след една - две седмици А-ДАТА. Ще го халосам с нещо по главата :) , уж аз му оправям компа , а оди при други , абе хубостник , ама какво да го правя като му се е убил у главата.

Поздрави cool.gif

Доколкото разбрах,става въпрос за това дъно -Ако е то,вземи да я смениш тая памет .С нея може да тръгне,може и да не тръгне като хората - Асуска работа sad.gif Аз затова от снощи разправям,че дъната на Асус са най-малкото капризни , и то откъм памет :) и че като става въпрос за евтините дъна - тези на Асрок за приблизително същите пари са много по стабилни и по-малко капризни - но както и да е ,вече сте взели дъното.Направи уговорка евентуално да смениш паметта,не да я връщаш - и обърни внимание,че когато взимаш Рам - тя трябва да е KIT ,за да е сигурно че ще подкарате двуканалния режим.Слагайте този PQI ,пък ако не създава ядове,карайте с него - ако пък нещо се дърпа -тогава сменяйте - Асус добре работи с Kingston,A-Data и няма проблеми със Super T - на мене ми харесва последната - .

А пък за твоето захранване ,това ти трябва -

Fortron BLUE STORM 500W, Passive, ATX12V,rev.2.0 - 66$

Chieftec GPS-500AB- A 500W - 66$

Antec Smart Power 2.0 450W - Modular, Dual Rail, DualFan, APFC - 85$ -това последното е най-за предпочитане,но е доста скъпо .А иначе има и още по-скъпи захранвавния - но няма да те дразня,като ти показвам cool.gif

• Автор

Не, не става въпрос за друго дъно.Виж сега - отначало моя братчед искаше Интел (аз и затова питах за това дъно P5PE-VM), но после се отказа и поиска АМД платформа,Та последно му вземах това :

ASUS K8N4-E SE /NF4/S754 , ATHLON64 3000+ и SAPPHIRE X550 PCI-E/256M/TVOUT,не съм го сглобявал още,нямах време.Та за АМД-то питам,аз и затова те помолих да ме извиниш,защото темата е за Интелска платформа,но не исках да насищам форума с излишни теми.А току-що четох по форумите , че тоя проц не е много удачен , капризен е спрямо памети (Форума е на HardwareBG), и майме е яд че се прекарах май за моя братчед с тоя Атлон .Май ще е по-добре да го сменя за един Семпрон ,а? Знам ли човече,акто сглобя системата ще си покаже,но ако Атлона не е стока,ще го сменя преди това.

А за захранванията специално благодаря :):offtopic_s::offtopic_s: .

Щом вече си взел нещата :P Ако можеш смени Атлона с това , и не знам тая Рам ,дето я каза ,PQI какво щя правите на тоя компютър - за него ти трябва 1GB DDR400 SUPER T CL2 - 118 $ и то 1 пръчка.По -добре щеше и картата да е нещо по-добро - GF 7300 GT DDR3 памети,ама нейсе . Успех при събирането :clap:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.