Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за Intel базирана платформа

Featured Replies

• Автор
Щом вече си взел нещата :P Ако можеш смени Атлона с това , и не знам тая Рам ,дето я каза ,PQI какво щя правите на тоя компютър - за него ти трябва 1GB DDR400 SUPER T CL2 - 118 $ и то 1 пръчка.По -добре щеше и картата да е нещо по-добро - GF 7300 GT DDR3 памети,ама нейсе . Успех при събирането :clap:

O'K' ще видя какво ще направя , а паметта ще я сменя,то е сигурно.А твоето лично мнение за Атлона?

• Отговори 55
  • Прегледи 5,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Не, не става въпрос за друго дъно.Виж сега - отначало моя братчед искаше Интел (аз и затова питах за това дъно P5PE-VM), но после се отказа и поиска АМД платформа,Та последно му вземах това :

ASUS K8N4-E SE /NF4/S754 , ATHLON64 3000+ и SAPPHIRE X550 PCI-E/256M/TVOUT,не съм го сглобявал още,нямах време.Та за АМД-то питам,аз и затова те помолих да ме извиниш,защото темата е за Интелска платформа,но не исках да насищам форума с излишни теми.А току-що четох по форумите , че тоя проц не е много удачен , капризен е спрямо памети (Форума е на HardwareBG), и майме е яд че се прекарах май за моя братчед с тоя Атлон .Май ще е по-добре да го сменя за един Семпрон ,а? Знам ли човече,акто сглобя системата ще си покаже,но ако Атлона не е стока,ще го сменя преди това.

А за захранванията специално благодаря :P:clap::clap: .

Атлона ти с какво ядро е (Winchester, Venice...)? Аз съм с такъв с ядро Winchester и до сега не съм имал нито един от проблемите, които посочи. Зная, че има дъна с нови биоси, оптимирани за двуядрени процесори, при които има проблем точно с това ядро. Аз съм с точно такъв биос, за който се говори, че не върви с Winchester и нямам проблем. При Venice обаче проблема го няма. Освен това процесора има добър потенцял за клокване. Като изключим това, че Sempron-а е незначително по-евтин, не виждам с какво може да бъде по-добър от Атлона. Все пак ти желая успех при сглабянето ;)

O'K' ще видя какво ще направя , а паметта ще я сменя,то е сигурно.А твоето лично мнение за Атлона?

Не каза ,дали компа ще се клоква. Ако ще го клоквате, по-добре вземи Семпрона ,че се клоква колкото Атлона (та и повече понякога-зависи от бройката), а е по-евтин :P Ако няма да има клок ,или ще има ,но лек - то тогава не се занимавай да сменяш проца - и двата процесора имат,кажи речи еднакви възможности,но все пак Атлона е с повече Л2 Кеш.Със Super Talent няма да имаш проблем с паметта.

• Автор
Не каза ,дали компа ще се клоква. Ако ще го клоквате, по-добре вземи Семпрона ,че се клоква колкото Атлона (та и повече понякога-зависи от бройката), а е по-евтин ;) Ако няма да има клок ,или ще има ,но лек - то тогава не се занимавай да сменяш проца - и двата процесора имат,кажи речи еднакви възможности,но все пак Атлона е с повече Л2 Кеш.Със Super Talent няма да имаш проблем с паметта.

Не няма да го клоквам,знаеш вече че не съм клокър, а пък братчеда -- хич.Да мисля да му взема Super Talent .Благодаря ти много :P:clap::clap: .

iovi Ядрото на Атлона е Venice, така че с една пръчка Супер Т мисля че няма да има проблем. Благодаря. ;):wors::wors:

Не няма да го клоквам,знаеш вече че не съм клокър, а пък братчеда -- хич.Да мисля да му взема Super Talent .Благодаря ти много :P:clap::clap: .

iovi Ядрото на Атлона е Venice, така че с една пръчка Супер Т мисля че няма да има проблем. Благодаря. ;):wors::wors:

До сега не съм чувал някой да е имал проблем с Venice. А проблема с рамта (ако изобщо има) няма да дойде от процесора, а от дъното, което обикновено с update на биоса се оправя.

Редактирано от iovi (преглед на промените)

Здрвейте. Търсих ама не намерих (или не съм търсил както трябва) някакви съвети за Интел платформа.Мисля пак да сменям компа,но този път минавам на Интел. Сега съм с Asrock K8 Upgrade & Sempron 2800+.Ще сменям засега само дъно и процесор,ако се наложи и паметта,разбира се. Трябва ми дъно на LGA 775 , с вградено видео,понеже видеокартата засега няма да ми стигнат парите да я сменя.Бихте ли ми препоръчали някое дъно и процесор ( за процесор мисля да e Пентиум 4).Парите не са проблем,просто ми трябва стабилна машина за работа,това е.

според мене най-добре изчакай Intel Core 2 Duo да навлезе масово в близките 2 месеца... цените на пентиумите много падат, но те са с Netburst архитектура, която вече си е изпяла песента. Дори в последните тестове на Чичо Том моделът E6600 2.4 Ghz 4 MB L2 cache(Това ще е вероятно процесора с най-добро съотношение цена/производителност за следващите 2-3 месеца - в момента струва около 380 $) минава в повечето тестове дори Pentium D EE Presler 965 (3.73 Ghz). Също доста добър вариант са

• Е6300 – 1.86GHz, 2MB L2 cache

• Е6400 – 2.13GHz, 2MB L2 cache

това са по-слабите версии на Core 2 Duo и съответно ще бъдат на доста ниска цена, която според мен ще се хареса на много от потребителите, пожелали по една или друга причина да преминат към Core 2 процесорите на Intel. Наличието на 2MB споделен кеш от второ ниво ще доведе до понижение на производителността спрямо версиите с 4MB L2, но се очаква разликите да не са много големи. cool.gif

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.