Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво за вас представлява маркетинга?

Featured Replies

Здравейте, имам задача от университета да разуча какво  хората мислят, че е маркетинг и след това да обобщя като цяло. Анонимно е, интересува ме само мнението ви. Няма верни и грешни отговори, дори "незнам" се брои. Благодаря!

преди 2 часа, Kiko Nikolov написа:

Здравейте, имам задача от университета да разуча какво  хората мислят, че е маркетинг и след това да обобщя като цяло. Анонимно е, интересува ме само мнението ви. Няма верни и грешни отговори, дори "незнам" се брои. Благодаря!

Аз не съм икономист, но маркетинга за мен е нещо като инструмент насочен към таргет от потребители и за тази цел фирмата трябва да работи в тази насока да задоволи желанието им и то най-добре от другите фирми на пазара, за да задоволи тази определена група.  Ефициентно и изгодно за фирмата съществено. Важен е въпросът, какво иска моя клиент(от таргет групата) от моята фирма.

Маркетинг най-лесно казано, е начин по-който да накараш хората да купуват дадена стока. Пример: един телефон на една южно-корейска марка има 108 мегапикселова камера. Необразования индивид ще си каже "уау, сигурно снима много яко" А в действителност, това е просто маркетинг и камерата не снима толква добре. По-важна рола играе размера на сензора на камерта. Един телефон никога няма да може да снима колкото един DSLR или безогледален фотоапарат, поради простата причина, че в телефоните играе софтуера и  оптиката е мизерна. И много добре можеш да видиш къде се е е издънил софтуера след като прегледаш изображението.  Друг пример: на аудио системите слагат лепенки, за мощност 1000W-та. А то говорителите едни малки такива, едвам работят, да не споменавам качеството на звук и евентуално вадят едни 100-тина вата.

преди 11 минути, Eclipse2G написа:

Друг пример: на аудио системите слагат лепенки, за мощност 1000W-та. А то говорителите едни малки такива, едвам работят, да не споменавам качеството на звук и евентуално вадят едни 100-тина вата.

Чисти 100W не са малко!

Маркетинг = Фишинг

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Чисти 100W не са малко!

Маркетинг = Фишинг

Знам, че не са малко, но няма как на малки колонки да изкараш реални 1000 вата. Това е просто пример.

преди 22 минути, Eclipse2G написа:

А то говорителите едни малки такива, едвам работят, да не споменавам качеството на звук и евентуално вадят едни 100-тина вата.

Ами купувате пръчки за маса пари, какъв да е резултата? Моя свири доста прилично, но все пак от пищялки няма как да очакваш няк'ви диви басове.

По темата :

Маркетинг е чуждица, на български се казва реклама и по принцип е нещо хубаво, как е казано на времето "Истината казана добре.", ОБАЧЕ в наши дни всичко вече е "Мижи да те лажем" производителите правят боклуци, опаковат ги в лъскави хартийки/кутийки плясват няк'ва зверска цена и почват да плякат на ляво на дясно каква НЕВЕРОЯТНА джаджа са сторили.
На кратко рекламата с годините се изврати яко.

преди 21 минути, plamen_petrov_80 написа:

Маркетинг = Фишинг

Няма как да с екаже по точно.

преди 5 минути, Bubbles написа:

Ами купувате пръчки за маса пари, какъв да е резултата? Моя свири доста прилично, но все пак от пищялки няма как да очакваш няк'ви диви басове.

Да съм написал нещо друго по смисъл?

Докато има балъци, ще има и маркетинг. ;)

Пример: Влизаш (примерно) в Кауфланд и шок - всичко е разместено, нищо не намираш. Аз лично не си късам нервите и втези случаи си излизам с касова бележка за 30лв, вместо досега с 50лв...

Нежелана реклама. От спам до флуд в зависимост от наглосста на продавачите да ти пробутат добре опаковано (и ненужно за теб) лайно за много пари. Които пак ти да платиш в цената на съответната фашкия. 

В резюме като от крайната цена извадиш цената на усилията да ти пробутат нещото за продукта остава съвсем малко за да е направен качествено. Другото е да ме убеждават че трябва да си купя нещо (например гащи) с някакъв надпис за 30 пъти повече пари (примерно) вместо други с друг надпис. Накрая ще се окажв че примерно второто ще го нося 3 пъти повече, а първия надпис вече не бил на мода и тряжбвало да дам още повече за ненужен парцал и поредния надпис.

пазарни проучвания и определяне възможностите за печалби,
като общото определение го разглежда, като откриване и задържане на балъци.

Мен ме брой, че знам, защото съм го учил.

преди 4 часа, acnekt написа:

нещо като инструмент

Компютърна терминология haha.png

Ако пишеш в bg-mamma ще ти кажат, че е вид играчка.

преди 3 часа, JKirilov написа:

Докато има балъци, ще има и маркетинг. ;)

Пример: Влизаш (примерно) в Кауфланд и шок - всичко е разместено, нищо не намираш. Аз лично не си късам нервите и втези случаи си излизам с касова бележка за 30лв, вместо досега с 50лв...

Кауфланд си има точно и ясна подредба в цяла Европа. Когато влизаш, до входа са зеленчуците и плодовете. В дъното са хладилниците. До зеленчуците и плодовете са напитките. До касата са батериите, дреболите, а и бонбоните и цигарите.

Всичката тази подредба е с цел печелене. Както и огромните колички да създават впечатление, че ти е празна количката.

преди 5 минути, JKirilov написа:

Ние сме в България, човеко! За трети път се сменя всичко коренно. Е, без зеленчуците... ;)

Забравих.  Ето тук ни атакуват с някакви психоатаки и номерца.

• Автор

Чета мненията ви с интерес! Не очаквах, че някой ще обърне внимание на темата ми. Определено ме спасявате! Благодаря ви много!

Пазарно проучване на потребностите на хората по отношение на даден продукт. 

На хората им се предлагат различни концепции и се вижда какви целеви клиентски групи има, за да може даден продукт да достигне до повече хора. 

Маркетингът разработва и стратегията как да се рекламира даден продукт. 

У нас маркетингът дори не иска образование, народа прост, 80% знаете..., вързва се на кукичката от раз!

За да се справите с просташката реклама е достатъчна някаква степен на интелигентност. Обаче в Кауфланд не става. Там хващам един Черешко с фирмена мантичка  и той ме води - Къде е...? Ей тука. А къде е...

На касата вече командвам - свободно, поправи се! :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.