Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избор на Soundbar

Realex

Препоръчан отговор

Здравейте! Искам да си взема някакъв бюджетен саундбар (300лв), но не намирам много мнения за тях, особено по-новите и евтини модели. Днес си взех едно телевизорче самсунг и видях случайно в магазина един такъв и ми се стори доста симпатичен, а цената приемлива. Не загледах модела,  но сега набързо в интернет се спрях на този https://www.samsung.com/bg/audio-video/soundbar-hw-t420

Ще се ползва главно за музика (рок, електронна-техно/транс) и по малко за филми/гейминг. Чудя се дали ще има достатъчно от всичко.. ниски/средни/високи. Не държа на качеството, но неискам и да звучи като портативна тонколонка.  Голям плюс е , че е безжична, ще свързвам по-лесно други източници на музика, ще махна и старата система и вече няма да се препъвам в кабели като изпия 3-4 бири, когато слушам от лаптоп/телефон. Може да предложите и алтернативни варианти и евентуално да увелича увелича бюджета малко.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Отиваш в някоя от големите вериги и ги чуваш на място. Друг вариант -  поръчваш онлайн, ако не ти хареса - връщаш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам представа от конкретния модел, който си си харесал. Аз преди няколко години си взех ето това:

https://www.musicworld.bg/bg/c_3171/i_47681/ONKYO_LS_T10_B.html

Както виждаш, в момента цената му е много приемлива.

На мен ми харесва. Естествено сега има и по-модерни решения. Аз просто съм го свързал по оптика с телевизора и дотам. Блутута не го ползвам. Отделно имам страховита аудиосистема с умопомрачителна цена и музика слушам през нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

spacer.pngТова отдолу е 5 инчов говорител, насочен надолу, който изпълнява ролята на събуфер, като от двете страни на кутията /от масивен MDF/ има и два фазоинвертора. Събуферът е с отделен вграден усилвател. Има и още 6 броя 3 инчови говорители -  4 челни и 2 странични. Кутията е с размери приблизително 70х40х10 см.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ONKYO-то изглежда чудесно.. особено за парите си, но за жалост нямам място да го сложа под телевизора.  А за колегата където спомена да тествам на място.. то хубаво, но дали там няма да се чува ужасно, а като го наглася вкъщи по съвсем различен начин?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако продавачът  тества аудиотехниката пред тебе в специализиран аудиомагазин, те обикновено имат специален шоурум - заличка за слушане с акустична обработка на стените, пода /дори и на тавана/. Тъй като много малко хора могат да си позволят подобна обработка на помещението за слушане в къщи, задължително ще чуеш разлики между звученето в такава заличка и в къщи. Обаче ако продавачът тества техниката в някакъв хамбар /примерно огромното помещение на един Технополис или маркет, там резултатите ще са съвсем други - звученето ще е доста по-зле.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако ще слушаш музика, забравяш за саундбара. Те са предназначени за подобряване на звука на телевизора и за филми основно, за непретенциозен слушане. 

Насочи се към активни тонколони (ОТ) 2.0, щом ще е за музика, с оптичен вход за да може да го свържеш към TV. Като, бюджетна марка препоръчвам Edifier. 

По този начин се нареждат по принцип, аудио системите, като се има в предвид качеството на звука:

саундбар/активни тонколони/усилвател(AV ресийвър) +пасивни ОТ. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, Mr. ?? написа:

Ако ще слушаш музика, забравяш за саундбара. Те са предназначени за подобряване на звука на телевизора и за филми основно, за непретенциозен слушане. 

Насочи се към активни тонколони (ОТ) 2.0, щом ще е за музика, с оптичен вход за да може да го свържеш към TV. Като, бюджетна марка препоръчвам Edifier. 

По този начин се нареждат по принцип, аудио системите, като се има в предвид качеството на звука:

Активни колони с усилвател няма за какво. Ако ще са пасивни тогава ще му е нужен усилвател

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, The Real Slim Shady написа:

Активни колони с усилвател няма за какво. Ако ще са пасивни тогава ще му е нужен усилвател

От горния линк който си показал, твоите са активни тонколони (ОТ).  Но, липсва оптика при тях. И е невъзможно да ги свърже директно към TV. 

Трябва външна звукова карта/ DAC. 

*активни тонколони са тонколони с вграден усилвател

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, Mr. ?? написа:

Поправка:

саундбар/активни тонколони/(мини/микро) аудио системи/усилвател(AV ресийвър) +пасивни ОТ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, JKirilov написа:

Не съм сигурен, че има такива модели, дайте линкове? Особено за обявения бюджет...

С 50 лв повече но има оптичен кабел

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

на 29.09.2020 г. в 21:30, Realex написа:

ONKYO-то изглежда чудесно.. особено за парите си, но за жалост нямам място да го сложа под телевизора.  

Ако имаш място покрай телевизора - https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/s350db-2-1-p387403081/

всички видове свързване, безжично дистанционно управление - превключване между оптични, коаксиални, аукс и Bluetooth входове.

Виждал съм го на живо към комп и ми се видя доста стабилно устройство, въпреки критичния ми поглед върху подобни дрънкалки.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 19 часа, JKirilov написа:

Оптичен вход има, кабела се купува...

Да го грабва! Като гледам, декември 2018 е било 50 кинта под бюджета!

Не би трябвало да се купува. Мойте са 2730 и си имаше оптичен кабел в кутията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, AGD написа:

Ако имаш място покрай телевизора - https://www.pazaruvaj.com/aktivni-koloni-c4060/edifier/s350db-2-1-p387403081/

всички видове свързване, безжично дистанционно управление - превключване между оптични, коаксиални, аукс и Bluetooth входове.

Виждал съм го на живо към комп и ми се видя доста стабилно устройство, въпреки критичния ми поглед върху подобни дрънкалки.

Това е другата по-добра марка, но все пак са компютърни колонки-молонки...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 10 месеца по-късно...

ЗДРАВЕИТЕ ,ИМАМ САУНБАР HITACHI AXS240BTU ,КОЛОНАТА И БУФЕРА СЕ РАЗДВОЯВАТ МНОГО ЧЕСТО,ВРЪЗКАТА Е БЛУТУТ, КАКВА МОЖЕ ДА Е ПРИЧИНАТА

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е възможно да е на много места. Например слаб сигнал, голямо разтояние между двете устройства, препрятствия,

зашумен ефир (много рутери), или безжични устройства в непосредствена близост, некачествен продукт.

Hitachi, няма нищо общо, със марка за аудиотехника (като качество ) от преди 30-на години.

Прочети упътването, препоръчваното разстояние между двете.

Премести събуфера по-близо, за да провериш дали разстоянието е проблема. Пусни един wifi скенер (app), да провериш дали е много "зашумен" ефира.

Постави системата в съседна стая и тествай там, за проблеми.

Ако системата е в гаранция винаги може да се възползваш от нея.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...