Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Купих нов компютър и нямам картина

Featured Replies

• Автор
преди 33 минути, JKirilov написа:

Успех!

Мерси ... стискайте палци 😄

• Автор
преди 21 часа, RudeBoy написа:

Колкото и да са пичове, не знам дали биха приели на доверие твърдението ти, че липсва хард диск. Още повече, че си приел компютъра от куриера без забележки, занесъл си си го в къщи, даже си отварял и кутията.

Много яки пичове трябва да са, бате ... :D 

Бате да ти кажа наистина са големи пичове ... ще им го пратя за тяхна сметка да отстранят проблема :)

на 12.10.2020 г. в 15:10, JorgeTudzharov написа:

Бате да ти кажа наистина са големи пичове ... ще им го пратя за тяхна сметка да отстранят проблема :)

Какво стана с "яките пичове", отстраниха ли проблема?

Защото според мен, ако го направят, това е равносилно да си признаят, че те са виновни, и са пратили на клиент компютър с немонтирана видеокарта, и липсващ харддиск :D . Което е добре да се знае.

• Автор
на 18.10.2020 г. в 21:13, RudeBoy написа:

Какво стана с "яките пичове", отстраниха ли проблема?

Защото според мен, ако го направят, това е равносилно да си признаят, че те са виновни, и са пратили на клиент компютър с немонтирана видеокарта, и липсващ харддиск :D . Което е добре да се знае.

Мда ... проблема бил в дънната платка ... очаквам тия дни да ми върнат машинката :)

на 11.10.2020 г. в 17:59, RudeBoy написа:

Колкото и да са пичове, не знам дали биха приели на доверие твърдението ти, че липсва хард диск. Още повече, че си приел компютъра от куриера без забележки, занесъл си си го в къщи, даже си отварял и кутията.

преди 3 минути, JorgeTudzharov написа:

Мда ... проблема бил в дънната платка ... очаквам тия дни да ми върнат машинката :)

А за харда ми обясниха че бил монтиран някъде отзад откъм дъното където не се виждал бля бля бля ... ще видим като го докарат ... пратих го за тяхна сметка ... минал е сервиз и днес са го пратили обратно ... очаквам вече да няма проблем ... а що се отнася до видеокартата наистина голям резил ... да монтираш видекарта без да я сложиш добре в слота или изобщо да не я сложиш е абсурдно а още по зле да не я фиксираш с болт към кутията ... не съм очаквал такова нещо от тях ... никога не съм поръчвал каквото и да е от тях но съм чувал само хубави неща но явно се случва и на най добрите ... ще пиша как е машината като пристигне !

на 11.10.2020 г. в 17:59, RudeBoy написа:

преди 7 минути, JorgeTudzharov написа:

А за харда ми обясниха че бил монтиран някъде отзад откъм дъното където не се виждал бля бля бля ... ще видим като го докарат ... пратих го за тяхна сметка ... минал е сервиз и днес са го пратили обратно ... очаквам вече да няма проблем ... а що се отнася до видеокартата наистина голям резил ... да монтираш видекарта без да я сложиш добре в слота или изобщо да не я сложиш е абсурдно а още по зле да не я фиксираш с болт към кутията ... не съм очаквал такова нещо от тях ... никога не съм поръчвал каквото и да е от тях но съм чувал само хубави неща но явно се случва и на най добрите ... ще пиша как е машината като пристигне !

По удачно, то е картата да не се монтира на дънната платка за да не стане "беля" при транспорта Или да се укрепи допълнително. 

Това важи с пълна сила ако картата е голяма и тежка, например RTX 2080. 

Щом са ти казали, че има диск (SSD) възможно е да е монтиран от другата страна/задната част на дънната платка/от другата страна на кутията. Повечето нови кутии имат място за SSD/2.5 inch именно там. 

преди 1 час, Mr. ?? написа:

Щом са ти казали, че има диск (SSD) възможно е да е монтиран от другата страна/задната част на дънната платка/от другата страна на кутията. Повечето нови кутии имат място за SSD/2.5 inch именно там. 

Не, SSD-то си е било там, поне според думите на автора на темата:

на 11.10.2020 г. в 14:19, JorgeTudzharov написа:

а и нямам хард диск освен ссд ... забравили са го

По спецификации трябвало да има и 1TB HDD. За който за пръв път чувам, че може да се монтира от задната страна на дънната платка, на геймърска десктоп машина :cantbelieve:

преди 2 часа, RudeBoy написа:

Не, SSD-то си е било там, поне според думите на автора на темата:

По спецификации трябвало да има и 1TB HDD. За който за пръв път чувам, че може да се монтира от задната страна на дънната платка, на геймърска десктоп машина :cantbelieve:

38716_cm_masterbox_q300l_review_installc

на 11.10.2020 г. в 10:08, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, видях в последствие, че не реагира и преди ОС. 

Щях да задавам въпроса дали в телевизора е избрал от кой порт да получава сигнала, но после забелязах, че и клавиатурата и мишката не реагират. 

Видях и, че нещо е отварял кутията и е 

което тотално ме хвърли в "оркестъра", защото това ще доведе до невъзможност за рекламация. 

Натъкнах се на пълни абсурди. 

Извод: Към автора = След като не разбирате, повече не пипайте, а го дайте в сервиз. Гаранцията определено вече не важи след като сте пипали в него. Другия вариант е: Намерете приятел който поне малко е технически грамотен и дойде физически да погледне за какво иде реч.

Успех!

Стига бе, в кой век живеем, има ли още търговци, които слагат гаранционни лепенки в края на 2020г. Нали не говорим за маркова работна станция HP, DELL..., а за геймърски компютър. Нормалната практика от много години е да се дава гаранция по компоненти. Интересно ми е да чуя от хората с лепенките колко време ви е гаранцията (минимума е 2г. по закон за техниката, а повечето компоненти са с по 3-5 и 10г.) и как си чистите компютъра през това време. То след втората година сигурно се веят фандъци през вентилаторите :)

• Автор
на 29.10.2020 г. в 22:01, Gaming_Solutions написа:

Стига бе, в кой век живеем, има ли още търговци, които слагат гаранционни лепенки в края на 2020г. Нали не говорим за маркова работна станция HP, DELL..., а за геймърски компютър. Нормалната практика от много години е да се дава гаранция по компоненти. Интересно ми е да чуя от хората с лепенките колко време ви е гаранцията (минимума е 2г. по закон за техниката, а повечето компоненти са с по 3-5 и 10г.) и как си чистите компютъра през това време. То след втората година сигурно се веят фандъци през вентилаторите :)

Само че извода ви е грешен драги ... ако не разбирах нямаше да отворя кутията а и се налагаше защото видеокартата висеше не бе поставена добре а това е нещо елементарно ... ползвам личен компютър от над 20 години и съм съвсем наясно кое как стои ... но свършен факт ... компютъра беше върнат и ремонтиран и сега работи коректно ! 

преди 7 часа, JorgeTudzharov написа:

Само че извода ви е грешен драги ... ако не разбирах нямаше да отворя кутията а и се налагаше защото видеокартата висеше не бе поставена добре а това е нещо елементарно ... ползвам личен компютър от над 20 години и съм съвсем наясно кое как стои ... но свършен факт ... компютъра беше върнат и ремонтиран и сега работи коректно ! 

Кой извод ми е грешен? Поста ми не беше конкретно към вас, даже не разбрах има ли лепенка или няма. Останалото са въпроси към тези с "лепенките" и това, което писах за гаранцията са факти. Различните компоненти имат различна гаранция, на някои захранвания стига до 10г., а на някои памети е доживотна (докато се произвежда по-точно). Та питах хората с лепенките как си почистват компютъра (защото за да работи нормално поне веднъж в годината трябва да се чисти) и каква им е гаранцията, за цялата система или по компоненти.

• Автор
преди 13 часа, Gaming_Solutions написа:

Кой извод ми е грешен? Поста ми не беше конкретно към вас, даже не разбрах има ли лепенка или няма. Останалото са въпроси към тези с "лепенките" и това, което писах за гаранцията са факти. Различните компоненти имат различна гаранция, на някои захранвания стига до 10г., а на някои памети е доживотна (докато се произвежда по-точно). Та питах хората с лепенките как си почистват компютъра (защото за да работи нормално поне веднъж в годината трябва да се чисти) и каква им е гаранцията, за цялата система или по компоненти.

Не беше към вас беше към тоя на който сте отговорил но явно е станало объркване ... мислех че цъкнах на него ... извинявам се ако съм ви засегнал неволно :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.