Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесора е натоварен постоянно - Windows 7

Featured Replies

току-що, цър-вул написа:

Отвори 5 таба, от които единият с видео (туба) и ще видиш нежнното предупреждение, че системата е аут оф меммори.

за цяла година, само веднъж ми се е случвало и то защото бех захапал някаква онлайн игра

• Отговори 65
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

да да направих го така, затова едитнах 

преди 11 минути, дpъндю написа:

аз при 4 гъби, работя без виртуална памет, къде го пращаш с 8гб да слага виртуална памет
и това правило беше едно време, когато машините беха с по 512мб-2048мб
 виртуална памет се слага там, където машината може да забие от недостиг - при програми изискващи много памет
аз с един хром и нищо друго, ще му слагам виртуална памет...смех

Едно време и аз така вярвах, а съм имал машини и с 8 GB тогава ..

От какъв зор ще слагам пейдинг файл (въпросната виртуална памет) на супер бавен хард диск, като имам доста реална памет и мога само нея да използвам ?

Ама на практика после един куп проблеми се появяват. Даже помня, че имах приложения, които просто отказваха да стартират, защото имат инициализираща проверка дали виртуалната памет е включена.

Под linux среда - Ubuntu и прочие, доста може да си поиграе човек със Swap'а и там има резон всичко това.

Под Windows обаче не е точно така. Дори в клипчето горе, Linus подхвърля как Superfetch афектира паметта и това ще остави още по-малко RAM.

Краткия отговор на всичко това (според мен) е - просто виртуалната памет не трябва да се изключва.

преди 3 минути, Потребител666 написа:

Ама на практика после един куп проблеми се появяват

какъв куп проблеми
при недостиг на памет, компа замръзва с надпис за недостиг на памет

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Рестартира? Резултат?

Никаква промяна, същият процес си работи и процесора пак е на 25-30%

преди 1 минута, Swiftypoppin написа:

tenor.gif

Специално за този процес ти написах какъв е, от къде идва, какви мерки може да се вземат за него.

Ама явно никой не чете.

• Автор
току-що, Потребител666 написа:

tenor.gif

Специално за този процес ти написах какъв е, от къде идва, какви мерки може да се вземат за него.

Ама явно никой не чете.

е не мога да го спра, търсих в настройките, няма инфо как се спира

Ами, нормално - имаш антивирусна, има неин процес, който на моменти активно сканира. Активен е и след рестарт, докато свърши сканирането при стартиране.

• Автор
преди 2 минути, цър-вул написа:

Ами, нормално - имаш антивирусна, има неин процес, който на моменти активно сканира. Активен е и след рестарт, докато свърши сканирането при стартиране.

е той е активен от една седмица сигурно, мисля че е с някой ъпдейт станало това преди не беше така

преди 4 минути, дpъндю написа:

значи решението е да си сложа друга антивирусна 

преди 38 минути, Потребител666 написа:

да стои така без да се променя

В коя Windows OS видя pagefile да не се променя? В него се пише динамично, в зависимост от стартираните процеси, нуждаещи се от памет, за да работят.
За дефрагментирането й има много дефрагментатори, които могат да работят с този файл офлайн.

преди 13 минути, Swiftypoppin написа:

е той е активен от една седмица сигурно, мисля че е с някой ъпдейт станало това преди не беше така

за всеки случай, качи този файл тук
https://www.virustotal.com/gui/home/upload

и да сложиш друга, ако е вирус, няма да се отървеш
за това ти дадох линк за проверка на файла
пп
не е лошо да преминеш проверка
https://www.kaldata.com/forums/forum/137-премахване-на-зловреден-софтуер/

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

Изтегли на десктопа ps-recovery.exe

Стартирай command prompt as admin. В черния прозорец напиши:
sc stop psinprot
sc stop psinaflt
sc stop nanoservicemain
cd /d %userprofile%\desktop
ps-recovery

shutdown - r -t: 000

Системата ще рестартира!

И като сложиш друга антивирусна тя няма да сканира?
А ако не сканира за какво ти е?:question:

преди 8 минути, цър-вул написа:

В коя Windows OS видя pagefile да не се променя? В него се пише динамично, в зависимост от стартираните процеси, нуждаещи се от памет, за да работят.
За дефрагментирането й има много дефрагментатори, които могат да работят с този файл офлайн.

И аз се замислих, че като го написах така - някой ще се обърка.

Имах предвид контейнера да не се променя - когато е ръчно предефиниран той започва от определен сектор и завършва на друг, без да има никакво разпокъсване.
Цялото това пространство е предварително заделено и дефинирано за виртуална памет, независимо дали се пълни изцяло или не.
Там вече (вътре в контейнера или така наречения pagefile.sys) може да се пише динамично и прочие.

Това е една от разликите да се зададе предварително ръчно или да се остави OS да го управлява.
Когато е автоматично от OS съм наблюдавал страшни разкъсвания и физически поставяне на pagefile.sys на разстояние по диска, което допълнително забавя нещата.

преди 2 минути, Потребител666 написа:

когато е ръчно предефиниран той започва от определен сектор и завършва на друг, без да има никакво разпокъсване.

Това също не е вярно - размерът се запазва, но броя на парчетата на файла расте с времето. Освен ако не се изключи и отново включи/пресъздаде файлът.

• Автор

image.png.caafcb5f74cc46ec784311bd4c1ec309.png

преди 9 минути, цър-вул написа:

Изтегли на десктопа ps-recovery.exe

Стартирай command prompt as admin. В черния прозорец напиши:
sc stop psinprot
sc stop psinaflt
sc stop nanoservicemain
cd /d %userprofile%\desktop
ps-recovery

shutdown - r -t: 000

Системата ще рестартира!

преди 8 минути, Bubbles написа:

И като сложиш друга антивирусна тя няма да сканира?
А ако не сканира за какво ти е?:question:

е как сега започна да сканира от 5 години я ползвам тази антивирусна не разбирам, точно сега се разканира

преди 19 минути, дpъндю написа:

за всеки случай, качи този файл тук
https://www.virustotal.com/gui/home/upload

пише че не е вирус

преди 14 минути, цър-вул написа:

Това също не е вярно - размерът се запазва, но броя на парчетата на файла расте с времето. Освен ако не се изключи и отново включи/пресъздаде файлът.

Да, но предварително дефинирания контейнер остава един и същ и няма шанс за .. overflow .. не знам коя е българската дума.
А и по начина по който аз ги правя - винаги контейнера е едно цяло. Може да му се задели определено физическо пространство по средата или дори на края на диска (който обаче е малко по-бавен).

А това че вътре в контейнера информацията се променя, расте, намалява, прочие - не е проблем, защото тя също може да бъде дефрагментирана в самия контейнер.

Но това не е толкова важно, той човека с друг проблем се мъчи, да видим дали ще го измъчи ..

П.П. Към автора - не можеш ли просто да я деинсталираш тази Панда и готово. От контрол панела трябва да може.

Не следях много темата, не знам този ps-recovery за какво е, но става ясно, че се опитваш да го пуснеш от директорията Deskop, където трябва да се намира и файла ти.

Също командата дадена горе е "ps-recovery", но файла който се сваля е с долна черта "ps_recovery" т.е. напиши "ps_recovery"

преди 5 минути, Swiftypoppin написа:

пише че не е вирус

деинсталирай и качвай друга, която да не ти товари системата
аз съм си с вградената на десятката и си работи добре

преди 12 минути, Потребител666 написа:

Да, но предварително дефинирания контейнер остава един и същ и няма шанс за .. overflow .. не знам коя е българската дума.

За шанс - винаги има и се случва. Дори и размерът на файла да е 2хRAM. Мястото на този файл е във вторите 20% от твърдия диск.

преди 18 минути, Swiftypoppin написа:

е как сега

Резултат?

преди 24 минути, Swiftypoppin написа:

е как сега започна да сканира от 5 години я ползвам тази антивирусна не разбирам, точно сега се разканира

Добре де, просто затвори всички лиско и хром процеси и виж пак на колко процента е.
Освен това като не е чистен от дълго време сети се какво става с охлаждането, носи го някъде да го почистят, да му направят една диагностика ако трябва и толкоз.
Тук само ще си гадаем.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.