Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Процесора е натоварен постоянно - Windows 7

Featured Replies

• Автор
преди 41 минути, цър-вул написа:

За шанс - винаги има и се случва. Дори и размерът на файла да е 2хRAM. Мястото на този файл е във вторите 20% от твърдия диск.

Резултат?

махнах антивирусната и вече не е натоварен 

• Отговори 65
  • Прегледи 5,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 12 минути, Swiftypoppin написа:

excited sister act GIF

А сега може да сложиш нещо като Malwarebytes, НО не активирай Real-Time режима, иначе пак ще имаш същия проблем.

Просто може да я пускаш когато теглиш разни съмнителни exe приложения или ръчно да сканираш когато прецениш, че може би нещо не е както трябва системата ти.

преди 31 минути, Swiftypoppin написа:

Сега и ако мигрираш към 10ка ще си в крак с времето ;)

преди 1 час, Потребител666 написа:

А сега може да сложиш нещо като Malwarebytes, НО не активирай Real-Time режима, иначе пак ще имаш същия проблем.

Сложи и активирай, няма да имаш грам проблем. Само първо забрани проверка на папките/дисковете със свалени програми!

преди 1 час, JohnTRIVOLTA написа:

Сега и ако мигрираш към 10ка ще си в крак с времето

Но пък грам работа няма да свърши и месеци ще търси драйвери... :)

Инвестирай стотина лв за 500GB SSD и ще се родиш.

По принцип всяка новоинсталирана антивирусна програма сканира във фонов режим всичко и след това само при промяна. Така че изчакай да свърши или пусни на пълно сканиране за да си мине докато не работиш.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

преди 8 часа, JKirilov написа:

Но пък грам работа няма да свърши и месеци ще търси драйвери... :)

Ако това нещо е така,то ще да е с някой архаичен "компот" и по-добре да минава на XP .

Някакво дежавю се случва. Така преди недоносчето Виста никой не желаеше да ползва , но се съпортваше XPто и със страхопочетания се премина към Седем в следствие. Сега никой нещеше Осмица понеже се съпортваше Седмицата, но уви свърши съпорта и си трябва Десетка - всеки минава на нея къде от зор , къде без.

Изглежда не си слагал някакаъв платен софт /пример нещо на Adobe/ да видиш дали ще ти тръгне он лайн инсталатора :)

Що се отнася до виртуалната памет -  моя лаптоп е с 8гб рам. Пускал съм тежки приложения като solid works и отворен браузер. Игри също. Никога, ама никога не ми е ревало за недостиг на памет. Като пейдж файл съм сложил некви стойности като 1024-2048, колкото да не е без хич, защото някои игри го изискват. За драйверите -  Windows 10 e вече много по-добър за разлика от 7-цата и дава актуални версии. Освен това, от скоро ми предложи едни стари дръвца, ако имам проблем, да сложа тях. За антивируса -  нека поне да сложи безплатния Касперски, да направи едно пълно сканиране на системата и после да я остава няколко дена да види дали ще има такова натоварване. При мен няма никакви проблеми. Настроил съм го, след пълното сканиране, да проверява само нови и променени файлове.

Untitled2.jpg

Безплатната версия на Касперски: https://www.kaspersky.com/downloads/thank-you/free-antivirus-download

преди 4 минути, Eclipse2G написа:

Windows 10 e вече много по-добър за разлика от 7-цата и дава актуални версии.

Освен ако хардуерът не е по-стар - от известно време М$ премахнаха драйвърите за по-стария хардуер от Windows имиджите.

току-що, цър-вул написа:

Освен ако хардуерът не е по-стар - от известно време М$ премахнаха драйвърите за стар хардуер от инсталаторите.

Тъпанари! Тяхна мама...

В windowsbulgaria.com наскоро имаше описан от MirkO95 такъв проблем

преди 10 минути, Eclipse2G написа:

Тъпанари! Тяхна мама...

Е, интегрираш си нужните драйвъри в iso-to

преди 55 минути, Eclipse2G написа:

Като пейдж файл съм сложил некви стойности като 1024-204

Ама имаш зададен, не е изключен! А колко е препоръчителната стойнос със пуснато тежко приложение със заредена задача? Или браузър с 5-6-8 таба и пуснато видео в някой от тях.

преди 1 час, цър-вул написа:

Ама имаш зададен, не е изключен! А колко е препоръчителната стойнос със пуснато тежко приложение със заредена задача? Или браузър с 5-6-8 таба и пуснато видео в някой от тях.

Аз лично не ползвал 10 таба в браузера, защото няма смисъл и е глупаво. И както писах преди, с пуснат solidworks, не съм имал проблем.

преди 5 минути, Eclipse2G написа:

не ползвал 10 таба в браузера, защото няма смисъл и е глупаво

Има хора са с по 40-50+ таба отворени. И защо като могат да си цъкнат отметката, като им потрябва дадена страница...

преди 3 часа, цър-вул написа:

Има хора са с по 40-50+ таба отворени. И защо като могат да си цъкнат отметката, като им потрябва дадена страница...

А де...? И аз се питам защо го правят. Тогава и 100гб рам няма да им стигат.

• Автор
преди 7 часа, Eclipse2G написа:

Пускал съм тежки приложения като solid works и отворен браузер. Игри също. Никога, ама никога не ми е ревало за недостиг на памет.

Аз на нормално ползване съм на около 70-80% зает рам, не веднъж съм не ми е достигало иначе съм с 8гб.

преди 16 часа, Swiftypoppin написа:

Аз на нормално ползване съм на около 70-80% зает рам, не веднъж съм не ми е достигало иначе съм с 8гб.

Като рестартираш системата, спираш лакомите приложения.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.