Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Виваком, булсатком или нетуоркс да избера?

Featured Replies

преди 1 минута, цър-вул написа:

A1 ли да ви купят? 😎 А и вие сте малки, не сте интересни...

Напротив бергон притежава 80 % клиентела за разлика от конкурента Добруджа кабел .

Дано да ти се запази качеството на скороста .

и Бергон оперира в цялата селска добрич област за разлика от ДК .

• Отговори 72
  • Прегледи 21,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
току-що, цър-вул написа:

от 20хил... това не са цифри за големите...

Не се знае . Ами булсат колко малки изкупиха на времето . В добрич на онова време , когато булсат купуваше най-малкият беше Добрич нет и ги купиха .

Цитат

Oпepaтopът имa пpиcъcтвиe в пoчти 70 нaceлeни мecтa в oблacтитe Pyce, Paзгpaд, Cилиcтpa, Шyмeн, Moнтaнa, Tъpгoвищe, Лoвeч, Beлиĸo Tъpнoвo, Bapнa, Πлeвeн, Bидин, Дoбpич, Coфия-гpaд и Coфия-oблacт.

Бергон:

Цитат

Добрич и региона

След 20 години...

преди 1 час, adersa написа:

Много им стана бре от къде пари да купуват дано бергон да не купят !

От статията разбирам , че нетуоркс има в Добрич.

Тъй като локалният интернет вече не е споделен и международните сайтове изискват по-големи скорости малките досатавчици са принудени или да фалират или да бъдат купени.

преди 59 минути, Емил Костов написа:

Тъй като локалният интернет вече не е споделен и международните сайтове изискват по-големи скорости малките досатавчици са принудени или да фалират или да бъдат купени.

Бергон външният им нет е супер :)

Ами те малките , ако искат да пускат Direct Fiber то е по скъпо от обикновен пон като поддръжка имам предвид .

От виваком нямам нищо против имат само  1 минус нямат симетрични скорости като булсата . На 100 мбпс ъплауда им е 70 мбпс .

преди 53 минути, adersa написа:

Бергон външният им нет е супер :)

Ами те малките , ако искат да пускат Direct Fiber то е по скъпо от обикновен пон като поддръжка имам предвид .

От виваком нямам нищо против имат само  1 минус нямат симетрични скорости като булсата . На 100 мбпс ъплауда им е 70 мбпс .

Никъде няма симетрични скорости за обикновените клиенти. И проблемът не е само дали ще пуснеш оптика. Проблемът е, че трябва да плащаш за международен интернет както и за BG peer. Второто преди беше безплатно, но сега не е.

току-що, Емил Костов написа:

Никъде няма симетрични скорости за обикновените клиенти.

преди 1 минута, Емил Костов написа:

нямат симетрични скорости като булсата

току-що, adersa написа:

Пак ще ти напиша, че за обикновени клиенти няма симетрични скорости, както и гарантирани при нито един оператор.

Пак ще ти напиша, че за обикновени клиенти няма симетрични скорости,

Аз на  булсат за 15 лв на 100 мбпс получавам 92/91

преди 1 минута, adersa написа:

Аз на  булсат за 15 лв на 100 мбпс получавам 92/91

Да, в BG peer лесна работа. Но я да видим навън. Като вземеш по-сериозен софтуер за тестване наскоростите като Iperf примерно ще видиш, че нещата не са такива.

Да, в BG peer лесна работа. Но я да видим навън. Като вземеш по-сериозен софтуер за тестване наскоростите като Iperf примерно ще видиш, че нещата не са такива.

Извън бг на спийдтест пак толкова .

току-що, adersa написа:

Извън бг на спийдтест пак толкова .

Speedtest то показва до сложена машина затова. Но да не разводнявам темата. Щом предлагат услуга, която те удовлетворява стоиш при тях. Просто коментирах, защо се изкупуват по-малките Интернет доставчици.

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Просто коментирах, защо се изкупуват по-малките Интернет доставчици.

Бергон надали ще се продаде бергон преди 10 години беше монополист в града но после дойдоха булсат и виваком и се взеха за голямата работа , когато бергон беше монополист с оптики из целият град тия още не знаеха кво е ПОН и имаха калпава услуга на нет .

На бергон съм от 15 години , когато си пуснах за първи нет на тях нямах никакви проблеми с течение на времето бързо си ъпгрейднаха мрежата с помоща от пари на ЕС и за момента мога да кажа със сигурност имат най-стабилната мрежа в града от години . Само съм ги викал за дребни работи като да ми настроят рутера първият , който бях си взел .

А преди в Добрич имаше ЛИНК БГ който ги купиха Близо и те фалираха и ги купи А1 .Но като чета на булсата и те не им е завиждащо положението и те имат задължения дано не се продадат на вивата .

И Емо не забравяй виваком още имат в градовете големите АДСЛ изобщо не им завиждам на нетуоркс за сделката само им пожелавам на абонатите  им да се запази качеството на услугата .

преди 1 минута, adersa написа:

Бергон надали ще се продаде бергон преди 10 години беше монополист в града но после дойдоха булсат и виваком и се взеха за голямата работа , когато бергон беше монополист с оптики из целият град тия още не знаеха кво е ПОН и имаха калпава услуга на нет .

На бергон съм от 15 години , когато си пуснах за първи нет на тях нямах никакви проблеми с течение на времето бързо си ъпгрейднаха мрежата с помоща от пари на ЕС и за момента мога да кажа със сигурност имат най-стабилната мрежа в града от години . Само съм ги викал за дребни работи като да ми настроят рутера първият , който бях си взел .

Е нали се сещаш, че Бергон ( и не само той) ползва оптичната структува  на Виваком. При медните чифтове е същото. Иначе не се знае директорският състав на една фирма какво може да реши. Те и Близу бяха с голяма инфраструктура,а ето че А1 ги купи. Всичко е до пари и то много пари.

Е нали се сещаш, че Бергон ( и не само той) ползва оптичната структува  на Виваком

Да помня го това но сега от 2 години когато в Добрич започна водният цикъл и с помоща на общината бергон си направиха собствени шахти да пускат нова оптика която все още чакам до моя блок , а имат шахта .Но за сега не искам да идват да къртят дупки нови .И отделиха са от Виваком .

Наема на виваком за шахтите е дебел.

преди 2 минути, adersa написа:

Да помня го това но сега от 2 години когато в Добрич започна водният цикъл и с помоща на общината бергон си направиха собствени шахти да пускат нова оптика която все още чакам до моя блок , а имат шахта .Но за сега не искам да идват да къртят дупки нови .И отделиха са от Виваком .

Наема на виваком за шахтите е дебел.

Не, не са, но това е друга тема. Да, правят си собствена мрежа, но откъде мислиш идва интернета. За една фирма като Бергон е по-добре да използва оптиката на Виваком(или друг по-голям доставчик)  и от нея да си прави вече своя мрежа, отколкото да копае , да прави шахти и прочие. Вече има изградена инфраструктура. Има си специални дговорни взаимоотношения и прочие. Но да не навлизам в подробности, защото нямам право.

преди 37 минути, цър-вул написа:

Snap68.png

И веднага има една тема, която трябва да прегледаш, че Speedtest не е гаранция за мерене на скорост. 

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Пращам линк към резултатите от iperf upload тест на домашния интернет, 150 mbps симетричен.

И от download:

4BWZeEp.png 5HPoKqt.png

преди 13 часа, kgvelkov написа:

Пращам линк към резултатите от iperf upload тест на домашния интернет, 150 mbps симетричен.

И от download:

4BWZeEp.png 5HPoKqt.png

Ама откъде, до къде? Между кои две точки правиш този тест?

От Шумен в мрежата на Networx към публичен iperf сървър на Scaleway/online.net във Франция

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.