Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоба за теглене на торенти в Германия!

Featured Replies

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Няма такова нещо като стопанисване на мрежа. Това е просто функция на рутер. В съда пада на секундата. Ще ти дам друг пример. Ти си заведение или кафе. Пуснал си свободна безжична мрежа. Към нея може да се закачи всеки. Какво правим тогава? Затова се консултирай с адвокат. По друг начин се следят нещата. По ИП адрес няма ме осъдят и марсианците. Ако пък ИП адресът на услугата ми е динамичен, ако получа такава честитка и ми казват, че са ме засекли по ИП адрес ще ги съдя за тормоз.

Тук говорим за частно физическо. Има определен айпи адрес даден от провайдърът. Установено е кражба или разпространение на филм на този айпи адрес, който отговаря лицето ХХХ на адрес ...

Кой е бил се свързал с това айпи, кой друг е ползвал този айпи адрес и защо това има ли значение? Кой е гледал филмът и дали е бил наистина ХХХ. И дали 1 секунда е сийдвал. Няма значение. Има нарушение и това е. Свален или сийдвал този филм с това айпи.

• Отговори 178
  • Прегледи 26,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 минути, acnekt написа:

Тук говорим за частно лице. Има определен айпи адрес даден от провайдърът. Установено е кражба или разпространение на филм на този айпи адрес, който отговаря лицето ХХХ. 

Кой е бил се свързал с това айпи и защо това има ли значение? Кой е гледал филмът и дали е бил наистина ХХХ. Няма значение. Има нарушение и това е.

Няма значение дали е частно лице или не. Какво пречи да пусна в едно заведение интернет на частно лице. Ако ти налагат глоба по ИП адрес просто приключват нещата. Няма да го повтарям за пореден път. Никой не може да те обвини, че ти си свалял дадено приложение по ИП адрес. Пада в съда веднага.

преди 11 минути, acnekt написа:

Тук говорим за частно физическо. Има определен айпи адрес даден от провайдърът. Установено е кражба или разпространение на филм на този айпи адрес, който отговаря лицето ХХХ на адрес ...

Мдаа и ако си с динамично айпи и същото е минало през N броя клиенти преди и след теб, да ходят да доказват...
И още чакм някой да ми обясни с какво право АДВОКАТ налага глоба?

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Няма значение дали е частно лице или не. Какво пречи да пусна в едно заведение интернет на частно лице. Ако ти налагат глоба по ИП адрес просто приключват нещата. Няма да го повтарям за пореден път. Никой не може да те обвини, че ти си свалял дадено приложение по ИП адрес. Пада в съда веднага.

Не знаеш немското законодателство, така че не е редно да правим съпоствка с нашата релност в БГ !

преди 2 минути, Bubbles написа:

Мдаа и ако си с динамично айпи и същото е минало през N броя клиенти преди и след теб, да ходят да доказват...
И още чакм някой да ми обясни с какво право АДВОКАТ налага глоба?

Ако съм с динамично ИП ще ги осъдя и без адвокат. По друг начин са там нещата, но само мога да предполагам. Наказание по ИП няма как да стане. Може да изискат със заповед да ти прегледат компютъра и тогава вече няма къде да се оправдаваш, но ако си умен и форматираш всичко или имаш резервен хард за всеки случай пак могат да те цункат за трите букви. Варианти има много. Да не говорим, че сайтове като замунда и прочие правят безплатна реклама на всички дето ми мрънкат за авторски права. Не мърнка собственикът, ами мрънкат компанийте дето му правят реклама. Ама хайде да не навлизам в сериозни теми. 

преди 2 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не знаеш немското законодателство, така че не е редно да правим съпоствка с нашата релност в БГ !

Каквото и да е немското законодателство не могат да те осъдят само по ИП адрес. Това ти го гоарантирам. Това е все едно да си купиш нож от магазина и с твоя модел нож да са убили някой в съседния блок и теб да те съдят заради това. Разбираш ли абсурда.

преди 17 минути, Емил Костов написа:

Айпи адресът на кого е? Няма ли собственик, кой плаща за него? Нали плащаш всеки месец. И кой плаща? И когато се установи примерно кражба по този айпи, нали който е плащал всеки месец за айпито е длъжен да плати и глобата.

От доста време вдигам ВПН-и и с Германия поради тази им "особенност". Просто всеки,  който ще ползва подобни неща там трябва да се подготви от тук с някое и друго устройство специално за целта конфигурирано устройство .... дори се изполва случая да се пуска и съответната IP телевизия там !

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

От доста време вдигам ВПН-и и с Германия поради тази им "особенност". Просто всеки,  който ще ползва подобни неща там трябва да се подготви от тук с някое и друго устройство специално за целта конфигурирано устройство .... дори се изполва случая да се пуска и съответната IP телевизия там !

VPN-ът си е VPN. Правилно правиш. Тук пък въобще никой не може ти каже и копче. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

VPN-ът си е VPN. Правилно правиш. Тук пък въобще никой не може ти каже и копче. 

Как стоят нещата тогава с електромерът? Ако има кражба на ток? ЧЕЗ ли е виновен? Или цялата махала вързала се е на моя електромер?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Ако съм с динамично ИП ще ги осъдя и без адвокат. По друг начин са там нещата, но само мога да предполагам. Наказание по ИП няма как да стане. Може да изискат със заповед да ти прегледат компютъра и тогава вече няма къде да се оправдаваш, но ако си умен и форматираш всичко или имаш резервен хард за всеки случай пак могат да те цункат за трите букви. Варианти има много. Да не говорим, че сайтове като замунда и прочие правят безплатна реклама на всички дето ми мрънкат за авторски права. Не мърнка собственикът, ами мрънкат компанийте дето му правят реклама. Ама хайде да не навлизам в сериозни теми. 

Каквото и да е немското законодателство не могат да те осъдят само по ИП адрес. Това ти го гоарантирам. Това е все едно да си купиш нож от магазина и с твоя модел нож да са убили някой в съседния блок и теб да те съдят заради това. Разбираш ли абсурда.

Ножа не се регистрира на име като оръжие, но виж давам ти аналаг с огнестрелно такова . Дори алиби да имаш, отнасяш плувката за съучастие !

току-що, acnekt написа:

Айпи адресът на кого е? Няма ли собственик, кой плаща за него?

IP адресът не е СОБСТВЕНОСТ. Това е услуга, която ти се предоставя от интренет провайдъра. Ти си плащаш за интрернет свързаност. В договора няма опция да се грижиш за мрежи, да си защитаваш ИП адрес, да си негов собственик и каквото още се сетиш.

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Говорим за засичане по IP и доказване, тук законодателството роля не играе, а единствено реалните възможности някой да успее да докаже че точно ТИ си теглил и/или разспространил нещо си.
Я си представи че си с динамично IP удряш един рестарт на рутера и полуичаваш IP от което някой от другите клиенти на твоя оператор е разпространявал незаконно съдържание и какво ще стане ако маскираните "Гости" ти изкъртят врата е те проснат по очи на пода? Колко би струвало на държавата спец службата кърти всяка врата само заради едно IP?

току-що, acnekt написа:

Как стоят нещата тогава с електромерът? Ако има кражба на ток? ЧЕЗ ли е виновен?

Като прочетеш какво е VPN няма да ми задаваш въпрос за кражба на ток. При кражба на ток ти или шунтираш електромера или го маниполираш ( последното вече не става).  Мога да те съдя ако аз като провайдър ти давам интернет услуга, а ти я продаваш или вземаш пари от трети лица. НИЩО повече.

преди 7 минути, acnekt написа:

Айпи адресът на кого е? Няма ли собственик, кой плаща за него? Нали плащаш всеки месец. И кой плаща? И когато се установи примерно кражба по този айпи, нали който е плащал всеки месец за айпито е длъжен да плати и глобата.

А ако си с динамично айпи? За всичките лои плащаш и си отговорен?

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ножа не се регистрира на име като оръжие, но виж давам ти аналаг с огнестрелно такова . Дори алиби да имаш, отнасяш плувката за съучастие !

И с огнестрелно оръжие е същото. Всяко такова си има специфичен нарез. Да не говорим, че трябва да се докаже, че е стреляно с него. Да не навлизаме в тази област. На оръжието ти си собственик, а интернет е УСЛУГА.

преди 1 минута, Bubbles написа:

Говорим за засичане по IP и доказване, тук законодателството роля не играе, а единствено реалните възможности някой да успее да докаже че точно ТИ си теглил и/или разспространил нещо си.
Я си представи че си с динамично IP удряш един рестарт на рутера и полуичаваш IP от което някой от другите клиенти на твоя оператор е разпространявал незаконно съдържание и какво ще стане ако маскираните "Гости" ти изкъртят врата е те проснат по очи на пода? Колко би струвало на държавата спец службата кърти всяка врата само заради едно IP?

Ооо засича се и няма мърдане. Радвайте се , че тук все още не е влязло в сила .... имат си и нужното законово обезпечаване и това не е от вчера , а от доста време! Да не навлизам в подробности, но в тези държави се инвестира много в системи , които правят миръринг на трафика и  минава през сумата сървъри за L7 контент филтринг и т.н. и т.н.

Моят съвет е да се ползват протоколи ползващи само ssl/tls , които бутат криптиран трафик, който естествено няма как да ги обследват !

преди 3 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Ооо засича се и няма мърдане. Радвайте се , че тук все още не е влязло в сила .... имат си и нужното законово обезпечаване и това не е от вчера , а от доста време! Да не навлизам в подробности, но в тези държави се инвестира много в системи , които правят миръринг на трафика и  минава през сумата сървъри за L7 контент филтринг и т.н. и т.н.

Моят съвет е да се ползват протоколи ползващи само ssl/tls , които бутат криптиран трафик, който естествено няма как да ги обследват !

По твоята логика утре могат да те пъхнат в дрънголника щото бай Пешо от Люлин е върпил незаконни неща с айпито което си получил след рестарт на рутера ти.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

IP адресът не е СОБСТВЕНОСТ. Това е услуга, която ти се предоставя от интренет провайдъра. Ти си плащаш за интрернет свързаност. В договора няма опция да се грижиш за мрежи, да си защитаваш ИП адрес, да си негов собственик и каквото още се сетиш.

Е как да не е. Нали си плащам за този айпи адрес. И има значение дали е юридическо или физическо лице. Фирмите получават мисля статичен айпи. При мен има обновяване на айпитата или получавам ново айпи. Не е статично.

току-що, JohnTRIVOLTA написа:

Моля ти се брат не говори уникални глупости. При динамичен ИП адрес не може да засечеш абсолютно нищо. При всеки един рестарт дадено устройство присвоява друг ИП адрес, който пък преди това е бил на друг "собственик" и така се обикалят хиляди подмрежи и хиляди устройства. Вярно, че в последно време динамичните ИП адреси намаляват заради многото потребители и Интернет провайдърите не могат да поддържат толкоз мрежи и все пак при динамичен ИП адрес нищо не може да се каже. При статичен написах по-горе, защо никой няма да ме осъди.

току-що, acnekt написа:

Е как да не е. Нали си плащам за този айпи адрес.

Не ми се спори повече. Написах ти и ти дадох достатъчно информация. Какво ще те посъветвам.

1. Намери някой, който поне да ти преведе този документ който са ти изпраили.

2.Намери си адвокат и се консултирай с него.

3. Като искаш плати си глобата и толкоз, но поне разбери по какво те следят. Не е по ИП адрес.

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Моля ти се брат не говори уникални глупости. При динамичен ИП адрес не може да засечеш абсолютно нищо. При всеки един рестарт дадено устройство присвоява друг ИП адрес, който пък преди това е бил на друг "собственик" и така се обикалят хиляди подмрежи и хиляди устройства. Вярно, че в последно време динамичните ИП адреси намаляват заради многото потребители и Интернет провайдърите не могат да поддържат толкоз мрежи и все пак при динамичен ИП адрес нищо не може да се каже. При статичен написах по-горе, защо никой няма да ме осъди.

Не ми се спори повече. Написах ти и ти дадох достатъчно информация. Какво ще те посъветвам.

1. Намери някой, който поне да ти преведе този документ който са ти изпраили.

2.Намери си адвокат и се консултирай с него.

3. Като искаш плати си глобата и толкоз, но поне разбери по какво те следят. Не е по ИП адрес.

Аз съм си платил вече, темата не е моя. Защото не исках да играя Бай Ганьо или Андрешко. И е по айпи засичането.

преди 3 минути, Bubbles написа:

По твоята логика утре могат да те пъхнат в дрънголника щото бай Пешо от Люлин е върпил незаконни неща с айпито което си получил след рестарт на рутера ти.

Няма смисъл, не се напъвай повече. Опитах се да го обясня няколко пъти. 

преди 3 минути, acnekt написа:

Е как да не е. Нали си плащам за този айпи адрес. И има значение дали е юридическо или физическо лице. Фирмите получават мисля статизен айпи.

Пич ти правиш ли разлика между наем и собственост?

току-що, acnekt написа:

Аз съм си платил вече, темата не е моя. Защото не исках да играя Бай Ганьо или Андрешко. И е по айпи.

Добре по ИП е. Оправяйте се! Няма смисъл.  Неговорим, нито за Бай Ганьо, Андрешко и каквото още се сетиш. 

Не забравяйте, че говорим за Германия,а не за България !!!

Тук като хвърлиш фаса не на мястото му не е проблем, но Ганя Балкански там плаща веднага за такава простотия 😆 Така че ако ви се наложи да пребивавате там и си пусните нет , несъмнено друга песен ще запеете ;)

преди 5 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Не забравяйте, че говорим за Германия,а не за България !!!

Тук като хвърлиш фаса не на мястото му не е проблем, но Ганя Балкански там плаща веднага за такава простотия 😆 Така че ако ви се наложи да пребивавате там и си пусните нет , несъмнено друга песен ще запеете ;)

Опитвам се да кажа, че системно сме контролирани. Поне аз получвам нов ай пи адрес от провайдъра на всеки 24 часа. Това е за физическите лица.  Това се нарича

https://de.wikipedia.org/wiki/Zwangstrennung

В 2 часа рано сутрин интернета прекъсва за 2 минути, за да получа нов ай пи адрес.

И този айпи адрес, който съм получил днес и е засекло, че съм стриймвал филм. Глоба. Аз днес съм го получил този адрес и е засекло. Мен глобяват. Не ги интересува, аз на колко човека съм си дал рутера и кой се е вързал за мен.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.