Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Глоба за теглене на торенти в Германия!

Featured Replies

То за наличната юриспруденция по някакъв вид дела се гледа по официални източници, а НЕ на сайта на мошениците пиявици.
Ама първо трябва да се познават членовете от закона за тази специфична материя.

А иначе, поставянето от страна на измамниците на кратък срок за сваляне на гащите си е похват целящ да се уплаши жертавата и да плати.

Но, жертвите не искат да подадат полезна информация на следващите жертви българи. Те егоистично я крият даже, била много страници. Ха ха ха ... 

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 178
  • Прегледи 26,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • 1 месец по-късно...

Понеже всички сте много отворени и много знаете, що не идете сега да обясните на всички болници,полицейски управления и пожарни, колко са тъпи че си плащат за същите писма получени за песента jerusalema. Минават ги по същия закон за нарушаване на авторските права, по точно рзпростанение на защитено съдържание. Само че в техния случай са качили клипчета с танц към песента да дигнат малко настроението на хората в локдауна.

И писмата са по 4000 евро и вчера го казаха по радиото че първите провинции(и провинция в Германия не означава село а държава в държавата) са почнали да плащат за учрежденията ,получили такива писма.

За пред закона няма значение дали си качил песен към твой клип в тубата или някой е дръпнал няколко килобайта от филм през твоя по договор интернет вход за достъп до мрежата. Ти разпространявш защитено съдържание, без да си питал собственика за това. Точка!

Така че отново - като не знаете не плямпайте глупости, или се подпишете,че ще платите на хората разноските по делата като ви послушат!!! Само че няма да го направите, защото онлайн всички сте голяма работа...

• 1 месец по-късно...

1. Много нашенци в Германия - изгоряха с голеееми глоби за торенти. На филм по 900-1000 евро.

Защо ли? Ами още докато сваляш торента, то паралелно и сийдва. И става белята.

2. Но много бяха глобени яко, защото свалят стрийм с приставката на IDM. Това вече е брутално и гадно. Защото няма сийдване - просто сваляш филм от filmisub и filmi2k.

IDM сваля всички TS файлове и ги съединява в едно. Но пак те глобяват.

3. И най-гадното. Познати бяха глобени за сваляне от youtube. Пак с приставката на IDM.

-------------------------------

Извод: явно, вече глобват и не само за торенти и сийд. Сваляне на стрийм и youtube е забранено.

Правят разлика между гледане на стрийм и свалянето му на харда - с IDM и други stream downloaders. Първото е позволено, но за сваляне глобяват.

Има лесно решение - платен VPN. И сваляте на воля. И сийдвате на воля.

Но има лесно

Хайде стига си писал глупости! Чул- недочул.  

на 10.11.2020 г. в 9:30, Филипов написа:

не е глоба, а покана да си признаеш и платиш рекет или извънсъдебно споразумение. Казвам рекет, защото това е определението за да плащаш без да получаваш нещо насреща или услуга.

Никой не снифи така https трафик. Особено някаква частна "пиявица". И няма как да се разграничи гледане от сваляне. На компютърът ти има временен файл за буфер.

Пак повтарям - ГЛОБА се налага САМО от държавен орган. На база на законов текст.

В някои случаи може и общината - примерно за неправилно паркиране на нейна територия.

Редактирано от Филипов (преглед на промените)

Продължавате да пишете глупости на база фантазии и някакви представи от това какво е в България. Точно така е, както го е написал @Zami Dexter.

И да ,вече получаваш честитка и като гледаш от страници като filmisub или други с подобна технология на буфериране. Аз даже влязох в контакт с екипа на споменатите ,да ги питам какво точно значи ,че съдържанието не е на техен сървър.Отговориха ми ,че де факто аз си свалям торент(образно казано) и си гледам докато свалям, като предоставям парчета на други. Така че с две думи ,ако закача филм ,който в момента се търси и следи от фирмите следящи трафика и става пак "Аuf Wiedersehen". Няма https, няма 5 лева, хората са доста по-напред с материала от псевдо-специалисти и всезнайковци. И най-важното - държавата им е издала лиценз и им позволява да следят трафика така.

Също така държавата е въвела § 101 UrhG , чрез който задължават интернет доставчика да не трие данните на това ip и след това със съдебно решение го задължават да даде личните данни на собственика на ip-то. И такива простотии с по 100 човека с едно ip в белия свят няма, така че това,заедно с датата и часа си е като пръстов отпечатък. От там нататък те не обявяват собственика на договора за виновен, но му прехвърлят топката и ПО ЗАКОН той е длъжен да докаже ,че не е виновен той или близките му. Който иска може да си гугълне "Sekundäre Beweispflicht". Tук няма невинен до доказване на противното, защото те доакзват недвусмислено и неоспоримо,че нещо се е случило през тази интернет връзка.

А за така наречения рекет също си има закон и това е § 97а UrhG. И щом кантората може да изпълни 4-те точки, има и право дадено и от закона да изпраща "рекет"

Искахте закони, ето ви закони. Ако не бяхте тръгнали в този тон, можеше и да си поиграя да ви преведа на разбираем български, адвокатския немски, но сега ви желая приятна занимавка и дано тая тема най-накрая спре с простотиите, за да е наистина полезна на някой, попаднал в такава ситуация.

преди 21 минути, Tommygun написа:

Продължавате да пишете глупости на база фантазии и някакви представи от това какво е в България. Точно така е, както го е написал @Zami Dexter.

И да ,вече получаваш честитка и като гледаш от страници като filmisub или други с подобна технология на буфериране. Аз даже влязох в контакт с екипа на споменатите ,да ги питам какво точно значи ,че съдържанието не е на техен сървър.Отговориха ми ,че де факто аз си свалям торент(образно казано) и си гледам докато свалям, като предоставям парчета на други. Така че с две думи ,ако закача филм ,който в момента се търси и следи от фирмите следящи трафика и става пак "Аuf Wiedersehen". Няма https, няма 5 лева, хората са доста по-напред с материала от псевдо-специалисти и всезнайковци. И най-важното - държавата им е издала лиценз и им позволява да следят трафика така.

Също така държавата е въвела § 101 UrhG , чрез който задължават интернет доставчика да не трие данните на това ip и след това със съдебно решение го задължават да даде личните данни на собственика на ip-то. И такива простотии с по 100 човека с едно ip в белия свят няма, така че това,заедно с датата и часа си е като пръстов отпечатък. От там нататък те не обявяват собственика на договора за виновен, но му прехвърлят топката и ПО ЗАКОН той е длъжен да докаже ,че не е виновен той или близките му. Който иска може да си гугълне "Sekundäre Beweispflicht". Tук няма невинен до доказване на противното, защото те доакзват недвусмислено и неоспоримо,че нещо се е случило през тази интернет връзка.

А за така наречения рекет също си има закон и това е § 97а UrhG. И щом кантората може да изпълни 4-те точки, има и право дадено и от закона да изпраща "рекет"

Искахте закони, ето ви закони. Ако не бяхте тръгнали в този тон, можеше и да си поиграя да ви преведа на разбираем български, адвокатския немски, но сега ви желая приятна занимавка и дано тая тема най-накрая спре с простотиите, за да е наистина полезна на някой, попаднал в такава ситуация.

И аз по назад се опитах да напиша, че IP е като ключа в база данните. Уникално и отговаря на един потребител.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Първичен_ключ

преди 1 час, acnekt написа:

И аз по назад се опитах да напиша, че IP е като ключа в база данните. Уникално и отговаря на един потребител.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Първичен_ключ

Айпи е ключ и отговаря на един потребител казваш. И като туриш ВиПиЕнЯ ко става? Преди тебе същото АЙПИ колко потребители са го ползвали? А това което ти е дадено от доставчика хеле пък ако е динамично то обикаля цялата мрежа.
Поне си признайте че не сте запознати с нещата и са ви вързали, то бива да сте срамежливци, всеки греши ся.

преди 22 минути, Bubbles написа:

Айпи е ключ и отговаря на един потребител казваш. 

А ако има WIFI рутер? И 3-ма квартиранти са свързани към него? Те ще засечат IP-то на рутера и това е.

----------------------------------------

Но оставете това. Въпросът е, че глобяват здраво. И наистина знаят - кога само си гледал стрийм и видео от youtube. И кога си ги свалил с приставката на IDM. Не знам как разбират, но правят разлика.

Най-добре да се ползва платен VPN. За да ти е мирна главицата.

преди 54 минути, Bubbles написа:

Айпи е ключ и отговаря на един потребител казваш. И като туриш ВиПиЕнЯ ко става? Преди тебе същото АЙПИ колко потребители са го ползвали? А това което ти е дадено от доставчика хеле пък ако е динамично то обикаля цялата мрежа.
Поне си признайте че не сте запознати с нещата и са ви вързали, то бива да сте срамежливци, всеки греши ся.

И какво, че обикаля цялата мрежа? Нали доставчика ти дава това айпи.

преди 34 минути, Zami Dexter написа:

А ако има WIFI рутер? И 3-ма квартиранти са свързани към него? Те ще засечат IP-то на рутера и това е.

----------------------------------------

Но оставете това. Въпросът е, че глобяват здраво. И наистина знаят - кога само си гледал стрийм и видео от youtube. И кога си ги свалил с приставката на IDM. Не знам как разбират, но правят разлика.

Най-добре да се ползва платен VPN. За да ти е мирна главицата.

Ако ще да има и 50. Целият блок, ако щеш. Един ще го глобят, този който си плаща за интернет достъпа. Той сам си стопанисва мрежата у дома.

преди 2 часа, Tommygun написа:

И да ,вече получаваш честитка и като гледаш от страници като filmisub

Това само за Германия ли важи ?  Защото аз съм в Испания и редовно гледам от този сайт онлайн филми.

Не свалям нищо от никъде !  Но  онлайн филми гледам.  

Да не взема да получавам "честитки " и аз отнякъде ? 

преди 21 минути, acnekt написа:

И какво, че обикаля цялата мрежа? Нали доставчика ти дава това айпи.

Ако ще да има и 50. Целият блок, ако щеш. Един ще го глобят, този който си плаща за интернет достъпа. Той сам си стопанисва мрежата у дома.

Дори не разбрал какво съм написал, обаче спориш.

преди 18 минути, Bubbles написа:

Дори не разбрал какво съм написал, обаче спориш.

За да не се ползва твоя айпи за хостинг примерно, се сменя от доставчика на 24 часа или на 36 часа ли беше, не помня - айпито. Това новото айпи, което си получил от доставчика ти в рамките на 24 часа, ако сийдваш филм те глобяват.

Дали този айпи адрес, който ти си използвал за 24 часа, ще го получи съседа или друг потребител на тази фирма,  в други ден, какво от това?

преди 18 часа, Inana.. написа:

Това само за Германия ли важи ?

@Inana..   за Германия говорим. Там е много строго вече.

Но гледането онлайн не е забранено. Свалянето на самото видео се наказва, ако те хванат.

Пак германците ръсите неразбрали. Коментарът ми беше основно за 

на 11.04.2021 г. в 23:17, Zami Dexter написа:

3. И най-гадното. Познати бяха глобени за сваляне от youtube.

YT са известни че правят отчисления на авторите и следователно авторските са платени. Без значение дали се сваля нацяло или по части в буферен файл. Снифенето на целия трафик си е доста сериозна задача и просто няма такива ресурси. 

преди 21 часа, Tommygun написа:

И най-важното - държавата им е издала лиценз и им позволява да следят трафика така.

Я пак? Би ли го публикувал тук този лиценз? Сигурно ще е първият в ЕС. Как си мислиш че държава ще позволи на частна фирма да следи интернет трафика? Дори и само на едно населено място. То дори и ISP може, но изисква огромен ресурс и затова правят само логове. И няма начин да ти дадат личната информация на някакви пиявици без съдебно решение. У нас дори и полицията и службите нямат. Единственият смислен начин ми се струва самите тия пиявици да са разпространители на съдържания и да гледат кой се закача към техен сървър. Знам че държавите следят VPN трафика защото през него обикновено минават неща, касаещи националната сигурност. Те и затова пищят срещу Telegram защото не могат да им подслушват криптиорания протокол. Дори и ФСБ. Микромеките решиха проблема с P2P трафика на Skype генерално, като ги купиха, съсипаха и прекараха всичко през техните сървъри. Та прочетете малко книжки какво е интернет, откъде върви и как става вместо да приказвате чули- недочули. Като не щете - справки лирическия герой на  Алеко Константинов. Имали сте бол пари - дали сте ги.

току-що, Zami Dexter написа:

@Inana..   за Германия говорим. Там е много строго вече.

Но гледането онлайн не е забранено. Свалянето на самото видео се наказва, ако те хванат.

Попитах за Испания дали някой знае как стоят нещата. 

Миналата год. нямах никакъв проблем , исках да знам , ако някой се е сблъсквал в Испания с подобни проблеми.

Не им следя тук политиките относно интернета.

преди 2 часа, Филипов написа:

YT са известни че правят отчисления на авторите и следователно авторските са платени. Без значение дали се сваля нацяло или по части в буферен файл. Снифенето на целия трафик си е доста сериозна задача и просто няма такива ресурси. 

Я пак? Би ли го публикувал тук този лиценз? Сигурно ще е първият в ЕС. Как си мислиш че държава ще позволи на частна фирма да следи интернет трафика? Дори и само на едно населено място. То дори и ISP може, но изисква огромен ресурс и затова правят само логове. И няма начин да ти дадат личната информация на някакви пиявици без съдебно решение. У нас дори и полицията и службите нямат. Единственият смислен начин ми се струва самите тия пиявици да са разпространители на съдържания и да гледат кой се закача към техен сървър. Знам че държавите следят VPN трафика защото през него обикновено минават неща, касаещи националната сигурност. Те и затова пищят срещу Telegram защото не могат да им подслушват криптиорания протокол. Дори и ФСБ. Микромеките решиха проблема с P2P трафика на Skype генерално, като ги купиха, съсипаха и прекараха всичко през техните сървъри. Та прочетете малко книжки какво е интернет, откъде върви и как става вместо да приказвате чули- недочули. Като не щете - справки лирическия герой на  Алеко Константинов. Имали сте бол пари - дали сте ги.

Абе не се занимавай, те немците са много лоши ти казвам, на всеки интернет потребител вече монтират мрежомер да им засича всяка написана буква в интернета и а кажат нещо лошо за Меркел идват маскираните и има бой до по---ане.

преди 9 минути, Bubbles написа:

Абе не се занимавай, те немците са много лоши ти казвам, на всеки интернет потребител вече монтират мрежомер да им засича всяка написана буква в интернета и а кажат нещо лошо за Меркел идват маскираните и има бой до по---ане.

после в БГ нямало свобода на словото :D

преди 2 часа, Inana.. написа:

Миналата год. нямах никакъв проблем , исках да знам , ако някой се е сблъсквал в Испания с подобни проблеми.

Не им следя тук политиките относно интернета.

Щом си нямал мълчи си и не питай много да няма после уит

преди 32 минути, Bubbles написа:

Твоята Франция с Макрон е много хубаво. Стой си там с африканските колони и си мълчи. Плъхове крачат по улиците на Париж.

Тръгнал да се подиграва.

преди 41 минути, acnekt написа:

Твоята Франция с Макрон е много хубаво. Стой си там с африканските колони и си мълчи. Плъхове крачат по улиците на Париж.

Тръгнал да се подиграва.

Пъти ама ПЪТИ по-добре е, в Германията пълно с турци, а немците(истинските) са го ударили тотално на мързел и чакат като братята на Дръндю всичко държавата да им върши.
Тука при нас може да има африканци и не плъхове а змии ако щеш, но пак е по-добре и явно по твоите думи по-свободно или поне няма мошеници които да "Щипят" хората от името на държавата за измислици като теглене на филм от някъдеси.

Освен това нали знаеш кои ходят в Германия и с какво е най популярна тя?
Дръжте си ги тия там и със здраве, ай Аувидързейн!

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 6 часа, Филипов написа:

За пореден път ти го пускам това ,но явно си толкова в час ,че дори не си правиш труда да прочетеш.

Специално на английски като не обичате немски.

Цитат

Our "flagship", the Peer-to-Peer Forensic System (PFS), investigates specifically in P2P file-sharing platforms,it is in operation continuously for more than eight years. We identify infringements of copyright protected works systematically. For each exchange of files not only the transaction as such is detected, but also whether the content is transferred in fact. The entire network traffic is recorded and therefore available as evidence for future evaluations, also by external parties.

Специално за теб, пък ти пак си обяснявай ,че не можело и някой нямал ресурсите. При 900 евро на филм и 600 на серия от сериал, повярвай ми дали нямат ресурсите.

Цитат

We analyse network traffic on the Internet or an Intranet on behalf of Law Enforcement Agencies, e.g.Police and investigating authorities. The network traffic may be either recorded, like in a context ofgathering evidence or it may be real-time monitoring of running network traffic by employing powerful and reliable tools. In any case, we operate consistently in strict compliance with basic forensic principlesand data protection requirements.

Това са същите ,които следят трафика и за полицията, като в последните версии вече следят в реално време VPN трафик.

Що не вземеш да ни обясниш що е туй интернет и как работи като ние не знаем. Не забравяй че не всички са на по 20 години тук и се занимават с компютри от оня ден. И ние сме виждали компютрите без интернет,през първите isdn модеми ,dsl,та чак сега до стъклените a вече и 5G. Така че такива надути приказки без факти, знаеш къде. И ти се показва ,че може а ти викаш - не може да е така.

Като си дойда другия път в България,искаш ли да идем до един нотариус да подпишеш,че ще ми платиш всички разноски по едно дело и като си дойда пак тук, да посвалям малко. После като ми дойде рекета ще им тегля една майна и ще видим докъде ще доведе това...Няма да се обажам на адвокат по интернет право,специализирал защита от такива писма и ти ще ми обясниш как да не плащам нищо,защото то така не ставало. Опитах се и на лично като човек да ти го обясня ,но продължаваш с простотиите. Имах те за нормален и разбран човек ,но тук се декласираш и като човек с понятие и като човек по принцип.

А господин балонката има късмет ,че в неговата невероятна държава много или малко p2p е легално. Иначе да е захапал и той дървото досега. Ще дойде ден,когато това ще се промени и пак ще говорим.

Затова е тъпо да си прави всеки изводите на база държавата ,в която живее. Това че нещо в България или Франция не е така, не значи,че и в Германия не е...Нормален здрав разум и всеки ще се сети. Или поне се научете да чувате като ви говорят хора,които очевадно са по-наясно от вас с конкретната тема.

преди 38 минути, Tommygun написа:

За пореден път ти го пускам това ,но явно си толкова в час ,че дори не си правиш труда да прочетеш.

То аз мога да ти напиша че следя мрежите от името на МИ6, тия писаници к'о точно значат?
На ден получавам по 2-3 меила в които ме убеждават че са от тая и тая банка и чичо ми/леля ми/далечния ми братовчед през 3 морета се гътнал и ми оставил една камара милиони в зелено, по твоята логика досега трябваше да съм по-богат от Бил Гейтс.

Апропо тоя втория цитат звучи малко като ония меили в които разни "Хакери" ни убеждават че са ни снимали с "Шпага" в ръка и ако не платим ще станем порно звезди.🤣

Редактирано от Bubbles (преглед на промените)

преди 13 минути, Bubbles написа:

То аз мога да ти напиша че следя мрежите от името на МИ6, тия писаници к'о точно значат?
На ден получавам по 2-3 меила в които ме убеждават че са от тая и тая банка и чичо ми/леля ми/далечния ми братовчед през 3 морета се гътнал и ми оставил една камара милиони в зелено, по твоята логика досега трябваше да съм по-богат от Бил Гейтс.

Апропо тоя втория цитат звучи малко като ония меили в които разни "Хакери" ни убеждават че са ни снимали с "Шпага" в ръка и ако не платим ще станем порно звезди.🤣

Да, само че като оспориш в съда и ти го монтират да платиш 6000 евро за оценител, както се е случило на хиляди разбирачи досега, спираш да ги приемаш несериозно. На база данните от тази и други такива фирми СЪД издава СЪДЕБНО решение, с което задължава доставчика ти да ти даде личните данни. Иначе има закони за защита на личните данни,по които доставчика ти има право да им покаже просто среден пръст. Щом не го правят,мислиш ли,че наистина няма основание. Ще дойдат много тъпи тея съдии щом се връзват на такива несериозни писаници....

Коментара ти между другото за айпитата също не е коректен. В Германия айпито  ти е НЕОСПОРИМО доказателство за това ,от кой договор се е случило нещо. По едно и също време едно айпи го има само един единствен договор.Няма рутъри няма 5 лева. И всички сме с динамични. Това с ВПН е добро предложение ,но след като човек се е опарил. И последно четох ,че адвокатите ,които защитават от тези кантори кръвопийци, препоръчват да не се разчита на 100% дори и на платено ВПН.

преди 8 минути, Tommygun написа:

Да, само че като оспориш в съда и ти го монтират да платиш 6000 евро за оценител, както се е случило на хиляди разбирачи досега, спираш да ги приемаш несериозно. На база данните от тази и други такива фирми СЪД издава СЪДЕБНО решение, с което задължава доставчика ти да ти даде личните данни. Иначе има закони за защита на личните данни,по които доставчика ти има право да им покаже просто среден пръст. Щом не го правят,мислиш ли,че наистина няма основание. Ще дойдат много тъпи тея съдии щом се връзват на такива несериозни писаници....

Коментара ти между другото за айпитата също не е коректен. В Германия айпито  ти е НЕОСПОРИМО доказателство за това ,от кой договор се е случило нещо. По едно и също време едно айпи го има само един единствен договор.Няма рутъри няма 5 лева. И всички сме с динамични. Това с ВПН е добро предложение ,но след като човек се е опарил. И последно четох ,че адвокатите ,които защитават от тези кантори кръвопийци, препоръчват да не се разчита на 100% дори и на платено ВПН.

Тоест в Германия няма динамични IP-та? Защото ако има, то в договора ти не може да фигурира никакво IP мисля и сам можеш да се сетиш защо.
Да допуснем че това което казваш е така, това е пряко нарушение на половината и повече разпоредби и закони на ЕС, което би било абсолютен парадокс подобно нещо да се случва точно в страната която най много лобира за тия неща.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.