Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за вътрешна цифрова антена

Препоръчан отговор

Привет,

Искам да взема вътрешна цифрова антена за ефирна телевизия.
Намирам се в центъра и би трябвало обхватът да е добър тук.
Няма как да се монтира външна и затова търся стайно решение.

Разгледах днеска в Технополис и има всякакви варианти от 5 лв до 50 лв, но тотално нямам представа за какво точно трябва да гледам.
Аз бих взел нещо по средата примерно около 25-30 лв.

Мислех си, че може би има разни важни специфики при честотите, стандартите, усилването, активни/пасивни прочие, но уви телекомуникационната техника не ми е ясна.

В хардуерния форум попаднах на подобна тема, но с 90% от хората обяснявайки как с някаква тел вързана към RF входа хващали канали и прочие.
Кой с тел, кой с кабел, кой пък залепил нещо там за по-евтино. Но така и не намерих съвет за антена там.

Давам и примери с това, което видях днеска:

Вътрешна антена Hama - 131906 Thomson ANT1410 HD, DVB-T/T2, черна

Вътрешна антена Hama - Thomson ANT1418BK, Performance 35, черна

Вътрешна антена Hama - Thomson ANT1539, DVB-T/T2, активна, сива

Вътрешна антена Hama - Thomson ANT1538, HDTV/3D, активна, черна

Вътрешна антена Hama - Performance 35, 121664, DVB-T/DVB-T2, черна

Благодаря за информацията

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Всяка една от тези ще ти свърши работа, щом е за градски условия.Първата е с най-високо ниво на усилване на сигнала.

Обърни внимание на захранването.Някои се захранват от ел. мрежата чрез адаптер, а други от антенния вход.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Потребител666 написа:

тел вързана към

Да, това е нормално. Аз доста време гледах с мушната една малка отверка!

Обаче това

преди 2 часа, Потребител666 написа:

Намирам се в центъра

не означава нищо. В центъра на Вселената? ;)

На колко километра се намира ТВ кулата? Когато погледнеш през затворен прозорец, виждаш ли я?

Досега 100 пъти щеше да пробваш с едно 20-40 см парче тел!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако сигнала е достатъчно силен (казваш центъра, предполагам си е голямо населено място), то нещо подобно ще свърши работа. Аз съм гледал с такава малка антенка без проблем.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Белгиеца написа:

и това ще работи

да не забравяме, че поляризацията е вертикална...демек требе да я завъртиш на 90 градуса
и сигнала трябва да е силен
съществуващите стари антени и те трябва да се завъртят
лично аз ползвам стайна антена с вграден усилвател...има си адаптер за захранване от мрежата

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Едно такова от най-простите:

product_1102.jpg

Всякакви активни и т.н. не работят по-добре. И едно парче проводник да сложиш пак тая.

Такова е около 5 лв.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

аз си гледам с тия обикновените за 3 лв.

имам от тоя тип http://www.elimex.bg/product/85814/antena-yb1-029.html

на leeth. не я включвам в тока въобще. то нема да намери несъществуващи канали я.

та винаги съм се чудел защо са ни нужни антени за 30 лв, с които гледаме същото нещо като антена за 3 лв.?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Mapuku написа:

та винаги съм се чудел защо са ни нужни антени за 30 лв, с които гледаме същото нещо като антена за 3 лв.?

като ти е слаб сигнала, картината е накъсана или замръзва

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...