Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Bios

Gotiniqt

Препоръчан отговор

Здравейте може ли някой да ми каже какво се случва при мен в момента и дали вече лаптопа ми модел HP 15-g000su замина,преди час в 15 часа изтеглих от официалният сайт драйвера за ъпдтейт на Bios

ето и линка от където тегля неговите драйвери и още нищо не се случва и знам че ако го изгася принудително ще е до тук но и сега не знам дали не е станало най лошото,затова ви моля да ми кажете какво да правя.Качвам снимки на точният си модел на лаптопа и състояние в момента,вече малко повече от час.......нищо не става

https://support.hp.com/bg-en/drivers/selfservice/HP-15-Notebook-PC-series/6545564/model/6796367

125838992_2876435072584305_5658195788031573598_n.jpg

125870838_3758292337523782_1273277856898426731_n.jpg

125879867_404121637293912_8895011790716261858_n.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Затова флашване се прави по възможност през самия BIOS или под ДОС. Най-много да си за сервиз, където да ти флашнат чипа директно. Изчакай още поне час и го изключи, ако не тръгне знаеш какво да правиш. Защо реши да правиш подобна глупост на работеща машина? BIOS се флашва единствено ако има проблеми или нещо не работи както трябва. Този бюджетен калкулатор и без това доста е изкарал вече като гледам е на 7 години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами досега съм го правил това на най малко 40-тина лаптопа и винаги ставаше доста бързо и затова си мислех че в случая ще е по добре  но......

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте не не реагираше на каквито и да било команди и го изчаках 3 часа след което го прежалих и го изключих принудително но за моя изненада Bios се флашна при изкарването на картината и сега всичко е ОК и даже е по бърз,явно когато е трябвало да направи  рестарт лаптопа не го е направил 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, Gotiniqt написа:

Здравейте не не реагираше на каквито и да било команди и го изчаках 3 часа след което го прежалих и го изключих принудително но за моя изненада Bios се флашна при изкарването на картината и сега всичко е ОК и даже е по бърз,явно когато е трябвало да направи  рестарт лаптопа не го е направил 

А може да не се е флашнал, а да е тръгнал резервният. Не знам каква е тази мания да се прави update на биос. Сега вече знаеш, защо не се прави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 58 минути, Емил Костов написа:

ОК и даже е по бърз

Това е абсурдно,да не би процесора ти да работи на по-висока честота,или рамта да е на по-висока честота,или пък харда ти да му се е увеличила скоростта на четене/запис?То  ако с нови биоси  машините ставаха по-бързи................

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, JKirilov написа:

Точно аз Слафчо, не съм бензинджия...

Да,по-скоро циркаджия,чакай 7 годишен лаптоп да стане по-бърз с  ъпдеит на биос..........

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...