Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да увеличим видео паметта в лаптопа (видеокартата не използва цялата видео памет и игрите вървят бавно)

Featured Replies

Без име.jpg

Tук показва че има памет 4000 а се използват 1000 
на мен ми трябват 1500/1600 и след това мисля че ще върви нормално как да го направя? 
Става въпрос за тези игри защото много забиват Heliborn или Apache! 

Без име.png

преди 31 минути, sport's написа:

нещо не си в час
графичната ти карта има 1 гъба, споделената е 3.8 гъби, което прави общо 4.8 гъби

Ползва се системната памет като допълнителна за вграденото видео. Така или иначе, тази видеокарта е доста стара и слаба, така че колкото и памет да имаш, игрите няма да ти тръгнат по-бързо.

преди 14 минути, Raze написа:

Ползва се системната памет като допълнителна за вграденото видео

в случая няма системна памет - RAM която се заделя от биос за обслужване на графичната карта
което значи че за да играе що годе, му трябваt 4 гъби RAM за споделената и още толкова за да не заема ОС това адресно пространство
демек за що годе добра работа му требе 12 гъби RAM
5 за графиката, 3 гъби за ОС и 4 гъби за игра или някакъв голям софтуер

преди 2 минути, дpъндю написа:

демек за що годе добра работа му требе

нова система, настолна, добре избрана, след празниците ... а може би е по-добре просто да си хване "гадже".

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

а може би е по-добре просто да си хване "гадже".

с тая стамбулска конвенция, тва не съ знай

преди 7 часа, дpъндю написа:

в случая няма системна памет - RAM която се заделя от биос за обслужване на графичната карта
което значи че за да играе що годе, му трябваt 4 гъби RAM за споделената и още толкова за да не заема ОС това адресно пространство
демек за що годе добра работа му требе 12 гъби RAM
5 за графиката, 3 гъби за ОС и 4 гъби за игра или някакъв голям софтуер

Не е точно така. Системната памет се ползва като буфер, стига да има достатъчно свободна за момента. И 20 "гъби" да има, пак няма да се подобрят нещата, понеже видеокартата е много слаба.

преди 2 минути, Raze написа:

Системната памет се ползва като буфер

може и да си прав
а на заделената памет от биос за собствени нужди как и викат?
на стария лаптоп -DEEL E5410 - имах на графичната 32Мб собствена,+32Мб заделена от биос + 1500Мб споделена с ОС

Случая е друг - вградената видеокарта на твоя лаптоп не е имала собствена памет, затова е имало опция да се резервира определен размер от системната.

преди 10 часа, дpъндю написа:

графичната ти карта има 1 гъба

Тъс гъба за миене лий?

преди 10 часа, дpъндю написа:

споделената е 3.8 гъби

Една за триене, една за миене, една за полиране, останалото квой?

преди 3 часа, Raze написа:

Случая е друг - вградената видеокарта на твоя лаптоп не е имала собствена памет

тамън 32 Мб собствена памет
и отделно се резервират още 32 от рам
и 1500мб споделена с ОС
едно време на седмицата драйвъра това показваше 32+32+1500, общо 1564
на десетката драйвъра показва 64 +1500
на стари компютри  в биоса го има това със заделянето на 64,128,256 от RAM 
на лаптопа в биос показва 32мб
в момента не го ползвам за да ти го покажа

преди 2 часа, цър-вул написа:

Тъс гъба за миене лий?

аве тва си мий в речника от както излязоха съкращенията KiB,MiB,GiB

Знам какво се резервира, работил съм с такива лаптопи, но случая е друг. Това е един вид отделна видеокарта със собствена памет, без да има отделно вградена видеокарта: https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-HD-7630M.70626.0.html

Цитат

Shared Memory no

преди 4 минути, Емил Костов написа:

С 4 гигабайта рам и с тази карта нормално да ти забиват. 

къде го видя това 4?
с 8 гъби е
ама минимума за тази конфигурация за игри е 12 по моите сметки....тъй де, може и криви да са

Какви игри на тази машина, питам аз!

The AMD Radeon HD 7630M (sometimes also called AMD Radeon HD 7630M) is a middle class graphics card for laptops in 2011.

За игри до 2011 може би става, но всичко след това е ако върви - играеш, ако не върви - не играеш.

Няма спомената OS (кога е слагана, принципно тя самата върви ли добре и т.н.), съответно дали е подбран най-добрия драйвер за тази видео карта.

Кога последно е почиствана системата, какви са температурите ...

На каква резолюция се играе, с какви настройки - какво е натоварването на: процесор, оперативна памет, графично ядро, видео памет.

Неща който опитен потребител може да прегледа много бързо и да си направи сметката, че ако заетата графична памет е под 1GB значи проблема е съвсем друг.

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Какви игри на тази машина, питам аз!

The AMD Radeon HD 7630M (sometimes also called AMD Radeon HD 7630M) is a middle class graphics card for laptops in 2011.

За игри до 2011 може би става, но всичко след това е ако върви - играеш, ако не върви - не играеш.

Няма спомената OS (кога е слагана, принципно тя самата върви ли добре и т.н.), съответно дали е подбран най-добрия драйвер за тази видео карта.

Кога последно е почиствана системата, какви са температурите ...

На каква резолюция се играе, с какви настройки - какво е натоварването на: процесор, оперативна памет, графично ядро, видео памет.

Неща който опитен потребител може да прегледа много бързо и да си направи сметката, че ако заетата графична памет е под 1GB значи проблема е съвсем друг.

Има и още една подробност. Не му достига и РАМ.

8GB РАМ са достатъчни за W7 (сега го видях) и игри от 2011 година.

Неговата карта е близка до HD6670 която имам от няколко дни, но не съм я пробвал още на игри как е, като сваля честотата й до 450Mhz. С HD4850/512MB, C2D E6300 и 3GB RAM доста стари игри успях да изиграя.

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

8GB РАМ са достатъчни за W7 (сега го видях) и игри от 2011 година.

Неговата карта е близка до HD6670 която имам от няколко дни, но не съм я пробвал още на игри как е, като сваля честотата й до 450Mhz. С HD4850/512MB, C2D E6300 и 3GB RAM доста стари игри успях да изиграя.

Поправи ме ако греша, но аз виждам, че разполага с 4 гигабайта РАМ.

преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

На картинката най-горе пише - имате 8,00 GB

Пише че е препоръчително да има 4 ГБ а аз имам 8 ГБ 

Не достига само това което е оградено в червено!

Това е от CanYouRunIt

'' коя игра ще ми тъгне '' 

Тествал съм играта Heliborn 

и одговаря на всички изисквания без това оградено в червеното от картинката която е в началото с червено кръгче с чертичка !

Трябва да има софтуер за управление на на видео карта за да я направя по силна. 

Моята е AMD radeon graphics HD 7600M series

1605792252448546762183170278103.jpg

преди 19 минути, Cool Destination Eegame написа:

Не достига само това което е оградено в червено!

Това е от CanYouRunIt

'' коя игра ще ми тъгне '' 

Тествал съм играта Heliborn 

и одговаря на всички изисквания без това оградено в червеното от картинката която е в началото с червено кръгче с чертичка !

Трябва да има софтуер за управление на на видео карта за да я направя по силна. 

Моята е AMD radeon graphics 

1605792252448546762183170278103.jpg

А ти си ... ?

преди 21 минути, Cool Destination Eegame написа:

препоръчите да е четири, ако графичната карта беше с повече от 1500 МБ, ама ти ги нямаш, а си със споделена която ти гепи от RAM
трябват ти още 4 гъби, за да се шири графичната ти карта необезпокоявана

преди 16 часа, sport's написа:

Без име.jpg

на мен ми трябват 1500/1600 и след това мисля че ще върви нормално как да го направя? 
Става въпрос за тези игри защото много забиват Heliborn или Apache! 

Без име.png

Имам специялизирана видео Ram 1ГБ  но за играта са нужни 1526 мб (в червеното от първата снимка) 

Общо налична видеопамет е 4843мб а се използват 1024мб за видео игрите искам софтуера с който мога да буутна видеокартата с още 500мг рам за да снане от 1024 на 1524 като при оразмеряването на партишън в уиндолс на разделите C и D в раздел( C) e Windowsa обикновенно а в раздел( D) са игрите все едно видеокартата да вземе по голям брой от свободната графична памет на видеокартата

Аз съм с два профила единия ми е на телефона другия на компютъра като спира интернета се регистрирам по 10 пъти 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.