Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Търся видео плеъри с озвучаване на субтитри

Featured Replies

офлайн му зададох клавиатурна подредба на "САЩ" и гласът "Иван" работи във видеоплеър
тъй де...за сега

хъх, голема радост
мойта шси гледа филми и нема да ми досажда:
"Ела чети ве, ела чети че недовиждам"
уффф, уморих се с тези експерименти
баси, отървах съ от едно тегло
ако има начин да се отърва от белене картоф....
ееееех!

Дори да си решил проблема, защо не си направиш един export на следния ключ:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Speech\Voices\Tokens

Би трябвало там някъде да се намира и Ivan. След това дори да зададеш занапред онлайн друга клавиатурна подредба и гласа да изчезне, ако import-неш регистрите с Ivan би трябвало да сработи (но трябва да се тества де).

https://windowsreport.com/unlock-new-text-to-speech-voice-windows-10/

https://www.ghacks.net/2018/08/11/unlock-all-windows-10-tts-voices-system-wide-to-get-more-of-them/

https://winaero.com/unlock-extra-voices-windows-10/

Друго ми направи впечатление. Че освен Ivan,

"Name": "Microsoft Server Speech Text to Speech Voice (bg-BG, Ivan)",
        "DisplayName": "Ivan",
        "LocalName": "Иван",
        "ShortName": "bg-BG-Ivan",
        "Gender": "Male",
        "Locale": "bg-BG",
        "SampleRateHertz": "16000",
        "VoiceType": "Standard"

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/cognitive-services/speech-service/get-started-text-to-speech

би трябвало да има и нов женски глас Kalina

Bulgarian (Bulgaria)    bg-BG    Male    bg-BG-Ivan
Bulgarian (Bulgary)     bg-BG     Female     bg-BG-KalinaNeural New     General

https://docs.microsoft.com/en-us/azure/cognitive-services/speech-service/language-support

За съжаление обаче тук липсва като възможност за самостоятелно сваляне и няма нито Ivan, нито Kalina:

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=27224

Обаче тук един споменава, че ако се добави направо не клавиатурната подредба, а направо целия language pack би трябвало да си свали след това и гласовете към него...ако не ти пречи след това Win-a да е на български. Не знам след това ако се смени Language Pack-a дали гласовете ще се запазят, но да си работи на английски:

sWPpv.png

Още по темата има тук:

https://superuser.com/questions/590779/how-to-install-more-voices-to-windows-speech

преди 54 минути, B-boy/StyLe/ написа:

(но трябва да се тества де)

аве аз съм по експериментите
това ще се пробва
Благодаря!

преди 1 час, B-boy/StyLe/ написа:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Speech\Voices\Tokens

намерих го
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Speech_OneCore\Voices\Tokens\MSTTS_V110_bgBG_Ivan
и казваш, че евентуално ще се въстанови
това ми е файла
давам го за проверка...да не би да съм сгрешил
BG_bg_audio.reg
това е на 1809 LTSC

преди 17 минути, цър-вул написа:

Там си

Благодаря!
пийте по едно за ваше здраве, щот по жицата, няма как да почерпа

Който виси във форума на Калин по цял ден започва да ги плещи едни, ни в клин ни в ръкав! Ако бяхте малко по-таферни и открехнати сигурно щяхте да знаете, че упражнението с български гласове не е от вчера и може да ги активираш с регистъра, а за това има и инсталатор, всичко ти е в ръката, но няма кой да чете там, в Замунда: TTS Voices Megapack 20.2
Подлежи на ъпдейт.

Всъщност, вие си знаете. Карайте на ръчна. :)

преди 22 часа, Бонбон с катран! написа:

TTS Voices Megapack 20.2

аз имам Bulgarian.TTS.Voices, пак от замундата
с глас Гергана дето звучи като робот и глас Дария  който е реалистичен ....не звучи като робот

на 23.11.2020 г. в 18:30, Myanmar написа:

За съжаление няма друг български четец

оказа се че има глас Дария, който е многократно по-добър от Гергана

преди 45 минути, дpъндю написа:

аз имам Bulgarian.TTS.Voices, пак от замундата
с глас Гергана дето звучи като робот и глас Дария  който е реалистичен ....не звучи като робот

Има и Kalina, както писах. Понеже сайта в момента не зарежда, защото му правят профилактика давам линк към кешираната му версия. Долу има 5 секунди демо на Kalina:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7s-EColOYoMJ:https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-ai/ignite-2020-neural-tts-updates-new-language-support-more-voices/ba-p/1698544+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=bg

преди 14 часа, дpъндю написа:

глас Гергана дето звучи като робот и глас Дария  който е реалистичен ....не звучи като робот

Гласът "Дария" се използва от централата на Виваком. Когато набираш за помощ на 123, след като избереш някаква опция и започне някаква информация, Виваком са внесли някакъв текст, който се чете от виртуален глас, не от реален човек. Трудно се познава, но интонацията прави груби грешки в края на изречението при някои случаи, в опит да я направят да чете изразително. Мен специално не може да ми грабне вниманието и се дистанцирам всячески да не я употребявам. Най-добре от всички звучи Ирина! Никакви подобрения не са внасяни откакто са я изработили и от клипа долу се вижда, че версията е 1.0 към настоящия момент! Фирмата е банкрутирала. Спокойно мога да кажа, че тембърът и интонацията са за предпочитане пред Дария. Клипчето е с гласа на Ирина. Никой не може да си я купи. Истински крах за всички българи!

преди 13 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Има и Kalina, както писах. Понеже сайта в момента не зарежда, защото му правят профилактика давам линк към кешираната му версия. Долу има 5 секунди демо на Kalina:

https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:7s-EColOYoMJ:https://techcommunity.microsoft.com/t5/azure-ai/ignite-2020-neural-tts-updates-new-language-support-more-voices/ba-p/1698544+&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=bg

Тази Калина звучи прекрасно!!!! Дано е внедрена в Windows и да не слушаме повече Иван, който си е глътнал гласа и говори наопаки навътре, Майкрософт нещо са му клъцнали тембъра и са свалили качеството десетократно. Може ли да споделиш как може да се сдобием с Калина? Понеже джиткам на стар Windows, какво да сторя?

преди 1 час, Бонбон с катран! написа:

Гласът "Дария" се използва от централата на Виваком. Когато набираш за помощ на 123, след като избереш някаква опция и започне някаква информация, Виваком са внесли някакъв текст, който се чете от виртуален глас, не от реален човек. Трудно се познава, но интонацията прави груби грешки в края на изречението при някои случаи, в опит да я направят да чете изразително. Мен специално не може да ми грабне вниманието и се дистанцирам всячески да не я употребявам. Най-добре от всички звучи Ирина! Никакви подобрения не са внасяни откакто са я изработили и от клипа долу се вижда, че версията е 1.0 към настоящия момент! Фирмата е банкрутирала. Спокойно мога да кажа, че тембърът и интонацията са за предпочитане пред Дария. Клипчето е с гласа на Ирина. Никой не може да си я купи. Истински крах за всички българи!

Тази Калина звучи прекрасно!!!! Дано е внедрена в Windows и да не слушаме повече Иван, който си е глътнал гласа и говори наопаки навътре, Майкрософт нещо са му клъцнали тембъра и са свалили качеството десетократно. Може ли да споделиш как може да се сдобием с Калина? Понеже джиткам на стар Windows, какво да сторя?

Идея си нямам. Намерих го случайно. Може би е само за Enterprise:

Currently Neural TTS Containers are gated and only approved for enterprises (EA customers) and Microsoft partners, and to an extent only for qualified customers.

Или е online базирана услуга като Google Translate нещо? Тук има Калина, Иван и Борислав:

https://azure.microsoft.com/en-us/services/cognitive-services/text-to-speech/

Борето и Калинка наистина звучат доста по-добре от Иван.

Да, поизкълвах им литературата, от тук, от там, от много места, видял съм двата нови гласа и се оказва, че не можем да ги ползваме офлайн, нито като някакъв ъпдейт, не е за Ентърпайс система, а за (Azure Enterprise - ЕА), тези гласове са в бита на облачните услуги, по начин на работа тук...

ЦЕНИТЕ НА УСЛУГАТА!

преди 2 часа, Бонбон с катран! написа:

Истински крах за всички българи!

ето как звучи Ирина
https://www.youtube.com/watch?v=GiUoY9BrwCQ

Да, аз видях, че са за Azure, но то така или иначе Azure им е облака и си казах, че може да са имплементирани и за другите им продукти, освен за Azure, но явно не (поне засега).

преди 3 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Да, аз видях, че са за Azure, но то така или иначе Azure им е облака и си казах, че може да са имплементирани и за другите им продукти, освен за Azure, но явно не (поне засега).

Според теб как трябва да функционират тези гласове? Не трябва ли да са интегрирани в системата и четец да може да ги вижда, така че потребител да използва гласа за всичко? Или се използват единствено за да копираш и въвеждаш текст в конкретна таблица? Ако тези гласове се интегрират в системата, може би има шанс да се запазят данните и да работи в безплатния демо режим без нужда от потребителско логване и регистрация. Само който отвори такъв акаунт - пише, че първо трябва да отвориш акаунт в Майкрософт, а след това да отвориш и в Azure, само той може да проследи какви изменения стават по системата и как се управлява. Аз акаунти на Майкрософт не давам, защото ми сервираха гадна синхронизация на лични данни! Не желая да бъда скрито следен. :(

Опита определено си струва обаче.

Прави впечатление, че поддържат английските гласове, докато останалите стоят на заден план. COVID-19 на английски е позната дума, на български го изговаря като съкратен "Си Оу Ай Ви Ди" , а на български слага ударение "КовИд". Има неточности в две други думи без аналог "сИмптоми" и "крЪвта". Друга, която има аналог е "пробИ" с "прОби" - избира по-неизползваната "пробИ". Но изразителното четене няма аналог.

преди 3 часа, Бонбон с катран! написа:

Според теб как трябва да функционират тези гласове?

Както казах и преди на мен ми бие на Google Translate малко само че там има глас само за английския език. За български изписва, че синтезирания глас не е наличен. Демек не става за четене на субтитри засега, както иска автора, защото няма как да настрои таймингите.

• 3 години по-късно...

Здравейте. Аз ползвам KMP пле+ Гергана и съм много довоелен .Но ползвам версия KMPlayer v3.8.0.117 Final  от там на горе има проблем с четенето чете по 2 3 пъте едно и също с по новите версии и незнам как да го оправя ??? И след като ползвам стара версия има проблеми с кодеците по новите формати не се отварят или няма звук? Моля помогнете ако знаете нещо по въпроса 

преди 2 часа, цър-вул написа:

Чисто информативно - коя версия на Гергана?

чесно казано незнам.Как да проверя коя е версията . Аз инсталирах с пакет SpeechLab.Дай да инсталирам по нова или да пробвам . :)

А да обясните къде са обциите за четене в PotPlayer. Да не се ровя :)

Аз направих тъка.Към PotPlayer инсталирах и NeuralSpeechLab-V3.1-x64 ( от ***) .И вече има Гергана,Александар и Христина. Получи се много добре.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Беше ама и за това нестава!

Ти освен да лаеш подир други за друго ставаш ли?
А, и се пише не  став, а не нестава! И лъжата/инсинуацията си е чисто в твой сеирджийски стил!
Мара подробната да разясни - в тая роля ли са явяваж, ве? Не съм те упълно,ощавал да ме представляваш и/или да се зявяваш вместо мен! Ама това си ти- една голяма уста и нищо друго. Аре улеу!
К;во търсиш след три години? Да беше и нещо свързано с темата. Ама нее - ноуй важну да се издрищиш ей тъй - да се издуйш кат балон на слънце.
Тема на ТРИ ГОДИНИ й надигаш кокалите. Пишманов, имаш сърбел в ръцете?
В очите ли ти бъркам? Мрази си ме на воля, аз - ще го преместя в други крачол.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.