Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 и Windows 10 на едно РС

Featured Replies

Сега обърнах внимание и на това:

преди 12 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Това е защото не можеш да го "облечеш". ;) Да, 10-ката е като "капризна" жена, но не е като вид дистрибуция  ... :)

п.п. Въпрос на време е да си настроя иконките и определено на пръв поглед не ще разбереш, че е 10-ка. ;) А що се отнася за прозорците, то имам вид идея и променяйки едни модули за под DOS, хм ... почвам да фантазирам ... :) Да не говоря, че на вид може да е като '98, но да е дистрибуция на друга ОС ... ;) 

ама не виждам какъв е смисъла?
Какво значение има - как изглеждат иконите? Мога да работя и без икони - само от „старт менюто“! Или от терминала (гадното черно нещо)!

преди 8 часа, Eclipse2G написа:

Не искам да пипам шел-а зарад едната визия.

Аз какво да направя, че има написан шел, за да ми изглежда като XP ... 

Спокойно, все някой ще се прежали, ще го напише, и ти ще го копи пейст. ;) Прояви търпение и търси ... 

Успех!

п.п. 

Spoiler

1988930008_10.png.4856d58c5639946c514b0c082d948c2f.png

• 1 месец по-късно...
на 25.11.2020 г. в 14:27, zorbata написа:

Могат ли двата Windows-а да съжителстват на едно РС?

В момента има 7-ца, на нов хард да се инсталира 10, ще е проблем ли?

Здравей! 

Няма никакъв проблем да инсталираш повече от една система, дори не е необходимо да е на отделен хард диск.

Ако се интересуваш от подобни теми, можеш да погледнеш youtube канала ми: https://www.youtube.com/channel/UCpdNPH128qQ938TLWCrWLqQ

Имам цяла поредица, в която коментирам този въпрос и показах как се инсталират две или повече системи паралелно (Windows и Windows, Linux и Windows и т.н.). Надявам се, че видеата ще ти бъдат полезни! 

• 1 месец по-късно...

Здравейте, закупих лаптоп ASUS Модел: M509D, 512 Gb SSD без операционна система,  на който искам да кача Windows 7. Някой правил ли го е?

Пробвам се от флашка, записана за бутване, защото няма оптично устройство,  но стартира от нея и спира още в началото на байрачето на wuindows-а и не преминава към прозорците за език и т.н.  Може ли изобщо да се качи  7- ца на такъв лаптоп?

преди 20 минути, momchi_g написа:

Здравейте, закупих лаптоп ASUS Модел: M509D, 512 Gb SSD без операционна система,  на който искам да кача Windows 7. Някой правил ли го е?

Пробвам се от флашка, записана за бутване, защото няма оптично устройство,  но стартира от нея и спира още в началото на байрачето на wuindows-а и не преминава към прозорците за език и т.н.  Може ли изобщо да се качи  7- ца на такъв лаптоп?

Принципно - може, но чист не пипан от никого W7 - не.

Интересно, че проблема ти идва твърде рано, би трябвало да имаш проблем с USB портовете и nVMe диска.

• 2 месеца по-късно...
  • Автор

Инсталирах Вин10 на нов хард(SSD), но се "изгуби" 7-мицата. Когато рестартирам компа се стартира само 10-ката. През биоса посочих кой хард да ми зарежда и си върнах 7-мицата.

Къде съм объркал инсталацията та не мога да избера кой Вин да ползвам при стартиране на компа?

преди 44 минути, zorbata написа:

Къде съм объркал инсталацията та не мога да избера кой Вин да ползвам при стартиране на компа?

Къде си объркал е късно да говорим. Но все пак - имаш и двата Windows-а на различнни дялове.

Въпросът сега е - как да се оправи Bootloader-а на Windows 7?

Използвате Bootrec.exe в Windows средата за възстановяване за отстраняване на проблеми при стартиране

преди 15 часа, jhoro написа:

Къде си объркал е късно да говорим. Но все пак - имаш и двата Windows-а на различнни дялове.

Въпросът сега е - как да се оправи Bootloader-а на Windows 7?

Използвате Bootrec.exe в Windows средата за възстановяване за отстраняване на проблеми при стартиране

На различни дискове!

преди 16 часа, zorbata написа:

Инсталирах Вин10 на нов хард(SSD), но се "изгуби" 7-мицата. Когато рестартирам компа се стартира само 10-ката. През биоса посочих кой хард да ми зарежда и си върнах 7-мицата.

Така е по-добре. Рестартираш и "помпиш" по бутон F12, F11... или който ти е за избор на бутващо устройство и от менюто си маркираш кой диск да стартира без да влизаш в биос.

На различни дискове!
Различни дискове, различни дялове на един физически диск - каква е разликата, в случая?
Пп. Знам какво ще кажеш - бях пуснал тема за подобен случай!
преди 7 часа, Joss Bomon написа:

Така е по-добре. Рестартираш и "помпиш" по бутон F12, F11... или който ти е за избор на бутващо устройство и от менюто си маркираш кой диск да стартира без да влизаш в биос.

Работещо, но ... не е това начина. Двете ОС са постоянно на машината - трябва да излиза дуал-боот менюто.

преди 6 минути, jhoro написа:

Работещо, но ... не е това начина. Двете ОС са постоянно на машината - трябва да излиза дуал-боот менюто.

Що? Ти през рестарт сменяш OS-a така ли?

преди 5 минути, plamen_petrov_80 написа:

Що? Ти през рестарт сменяш OS-a така ли?

Понякога! Зависи от причинната за рестарта!

преди 3 минути, plamen_petrov_80 написа:

А как ли е при питащия, защото това е по-важното!

И ... как е?

Това е стандартно положение - щом има 2 и повече ОС - да пита. Без значение - при рестарт или включване.

току-що, jhoro написа:

И ... как е?

Това е стандартно положение - щом има 2 и повече ОС - да пита. Без значение - при рестарт или включване.

И при зареждане от кой от всичките дискове с OS на системата ще трябва да излиза така желаното от теб ...

преди 26 минути, jhoro написа:

трябва да излиза дуал-боот менюто.

Катинар има ли?

преди 28 минути, jhoro написа:

Двете ОС са постоянно на машината

преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

И при зареждане от кой от всичките дискове с OS на системата ще трябва да излиза така желаното от теб ...

Или си пиян, или дрогиран!

BIOS трябва да пита - „На кого да предам щафетата?“

Не ми отговаряй - спирам да чета за днес.

преди 7 минути, jhoro написа:

Или си пиян, или дрогиран!

BIOS трябва да пита - „На кого да предам щафетата?“

Не ми отговаряй - спирам да чета за днес.

Да пита кого?

преди 15 часа, jhoro написа:

Когато излиза дуал-бут менюто, започват да се "джуркат" секунди през времето на които навигираш за избора на ОС. По-удобно е директно да зарежда някоя от системите /която си ползва в повечето време/, а когато реши да премине на другата, да рестартира и да ползва бутон за бързия избор на бутваш диск.

Когато излиза дуал-бут менюто, започват да се "джуркат" секунди през времето на които навигираш за избора на ОС.

… които секунди можеш да си ги зададеш - колко да са. Може и „0 - нула” секунди.
По-удобно е директно да зарежда някоя от системите /която си ползва в повечето време/, а когато реши да премине на другата, да рестартира и да ползва бутон за бързия избор на бутваш диск.

Това е въпрос на вкус! - казало кучето.
преди 11 минути, jhoro написа:

Може и „0 - нула” секунди.

Нужни са поне 5 сек. за нормален потребител да се ориентира и да натисне 2 клавиша. С 0 сек. нямаш време за избор и се обезсмисля минаването през такова меню.

Значи аз съм ненормален потребител.
В момента, в който се покаже менюто - и правя избор. В рамките на секунда и половина, до две.
А само за „Ентър” ми трябват десети от секундата.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.