Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

• Автор
преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

* 3840x2160 at 30Hz or 4096x2160 at 24Hz supported over HDMI.

Не знам дали ще е комфортно да го ползваш така като монитор.

Иначе за парите си - нормална цена, по нова е от 210.

Да я взема освен? 

Абе човек, ако телевизора ти има ЛАН вход или wifi(забива малко на ФулЕйчДи) и вграден плеър, няма по-добър вариант от медиен сървър на компютъра за гледане на филми, както са те посъветвали колегите! От над 10 години съм така с един 46 инчов Самсунг и програмата нa Самсунг PCshare Manager, пробвах и с другите дето са ти написали колегите горе, но тази ми е най-лесна! Разбираш ли, че докато се играят игри на компа, ти можеш да си гледаш филмите дето си споделил с програмата без проблем, като моя вграден плеър на телевизора харесва най-много mkv-тата, не че не отваря и други де ..., само филма трябва да е с еднакво име с буквите, аз ги слагам винаги в отделна папка и става много лесно после като отвориш плеъра на ТВ-то!2aeeaa401dcea34596491e7828194bc8.jpgebd36272dc6c1405601ee01cfac9a8b4.jpg4b2a79ae5a9919a3171bb9c7958af226.jpg

Изпратено от моят SM-N9005 с помощта на Tapatalk

• Автор
преди 1 час, jiktak70 написа:

Абе човек, ако телевизора ти има ЛАН вход или wifi(забива малко на ФулЕйчДи) и вграден плеър, няма по-добър вариант от медиен сървър на компютъра за гледане на филми, както са те посъветвали колегите! От над 10 години съм така с един 46 инчов Самсунг и програмата нa Самсунг PCshare Manager, пробвах и с другите дето са ти написали колегите горе, но тази ми е най-лесна! Разбираш ли, че докато се играят игри на компа, ти можеш да си гледаш филмите дето си споделил с програмата без проблем, като моя вграден плеър на телевизора харесва най-много mkv-тата, не че не отваря и други де ..., само филма трябва да е с еднакво име с буквите, аз ги слагам винаги в отделна папка и става много лесно после като отвориш плеъра на ТВ-то!2aeeaa401dcea34596491e7828194bc8.jpgebd36272dc6c1405601ee01cfac9a8b4.jpg4b2a79ae5a9919a3171bb9c7958af226.jpg

Къде е това PCshare Manager, в аповете го няма?

Не ми се разправя да споделям файлове на сървър и т.н. Още повече, че има риск от забиване. Така директно си свалям филма от замунда и си го пускам. 

Къде е това PCshare Manager, в аповете го няма?
Не ми се разправя да споделям файлове на сървър и т.н. Още повече, че има риск от забиване. Така директно си свалям филма от замунда и си го пускам. 
PCshare Manager се сваля на компютъра, програмата е за windows, той прави медийния сървър, интуитивен е, от папките си избираш папката с филми и му кликаш да се ъпдейтне... Сваляш от замунда в папката ти с филми и всичко е ок, само трябва след всеки филм да натиснеш иконата за ъпдейт на PCShare Manager - а, за да види филма!. После отваряш на телевизора медия плеъра и той трябва да го види ако са в една и съща мрежа. Погледни в тубата има клипове за него и за другите като най-добрия е Домашния Медиен Сървър ... През ЛАН нищо не забива, перфектно е!

• Автор
преди 4 минути, jiktak70 написа:

PCshare Manager се сваля на компютъра, програмата е за windows, той прави медийния сървър, интуитивен е, от папките си избираш папката с филми и му кликаш да се ъпдейтне... Сваляш от замунда в папката ти с филми и всичко е ок, само трябва след всеки филм да натиснеш иконата за ъпдейт на PCShare Manager - а, за да види филма!. После отваряш на телевизора медия плеъра и той трябва да го види ако са в една и съща мрежа. Погледни в тубата има клипове за него и за другите като най-добрия е Домашния Медиен Сървър ... През ЛАН нищо не забива, перфектно е!

Звучи супер, стига да имах медия плеър на телевизора. 😕

Звучи супер, стига да имах медия плеър на телевизора. [emoji53]
Какъв е телевизора?

• Автор
преди 1 минута, jiktak70 написа:

Какъв е телевизора?

Samsung 43TU7092

Samsung 43TU7092
Ти направо ме разбиваш, имаш смарт тв от 2020 и нямал плеър.. Като инсталираш програмата на компютъра,в телевизора отиваш на видео там при другите апове, тубата и т.н. все едно, че си мушна флашка или външен хард с филм и ще видиш къде пише PCShare manager освен ако не си прекръстиш сървъра в самата програма, отваряш го и виждаш папката на филмите ... Виж в тубата има клипове за почти като твоя тв. Абе вземи прочети малко за възможностите на телевизора бе човек ... може да споделя доректно к от Windows без програми!

• Автор
преди 9 минути, jiktak70 написа:

Ти направо ме разбиваш, имаш смарт тв от 2020 и нямал плеър.. Като инсталираш програмата на компютъра,в телевизора отиваш на видео и ще видиш къде пише PCShare manager освен ако не си прекръстиш сървъра в самата програма, отваряш го и виждаш папката на филмите ... Абе вземи прочети малко за възможностите на телевизора бе човек ... може да споделя доректно к от Windows без програми!

Ем много съм бос, затова питам. :)

Къде е това "видео"? Или още го нямам, преди да инсталирам PCShare-а?

PS Как директно от Windows? 

Ем много съм бос, затова питам. [emoji4]
Къде е това "видео"? Или още го нямам, преди да инсталирам PCShare-а?

PS Как директно от Windows? 
Имаш го, някъде долу при ютуб и другите, не знам как ти излиза менюто ... гледай клипове ...

• Автор

Имаш го, някъде долу при ютуб и другите, не знам как ти излиза менюто ... гледай клипове ...

ОК оправих се. Свалих PCShare-а на компютъра, зададох муноапка, само дето телевизорът не вижда никакви папки. Трябва ли да задам някакви специални настройки на компютъра за да го включа в мрежата и т.н.?

ОК оправих се. Свалих PCShare-а на компютъра, зададох муноапка, само дето телевизорът не вижда никакви папки. Трябва ли да задам някакви специални настройки на компютъра за да го включа в мрежата и т.н.?
По принцип едно време се правеше изключение в защитната стена, но вероятно си с Winows 10 и вградената антивирсна, нали? Нямаш нищо допълнително като антивирусна или firewall? Ако е така, мисля,че не е необходимо .... Сложи папка с филм в паката, която си шернал ...
Напиши в търсачката на Ютуб "samsung pc share manager windows 10" и погледай клипчета ...
В политиката на програмата в настройките трябва да видиш телевизора и да го разрешиш да го достъпва.. Виж изгледай клипчето ако вдяваш руски - https://youtu.be/2d6NH6_2w4c

• Автор
преди 23 минути, jiktak70 написа:

По принцип едно време се правеше изключение в защитната стена, но вероятно си с Winows 10 и вградената антивирсна, нали? Нямаш нищо допълнително като антивирусна или firewall? Ако е така, мисля,че не е необходимо .... Сложи папка с филм в паката, която си шернал ...
Напиши в търсачката на Ютуб "samsung pc share manager windows 10" и погледай клипчета ...
В политиката на програмата в настройките трябва да видиш телевизора и да го разрешиш да го достъпва.. Виж изгледай клипчето ако вдяваш руски - https://youtu.be/2d6NH6_2w4c

С Windows 7 съм и NOD32. 

Ръчках настройките за домашната мрежа и стана - сега вижда хем директно Windows-а, хем и PCShare-а (дал съм му разрешение за споделяне). Но... Папките са празни. Когато се опитвам да споделя папка от компютъра ми изписва "Папката не може да бъде споделена" и до там. 

С Windows 7 съм и NOD32. 

Ръчках настройките за домашната мрежа и стана - сега вижда хем директно Windows-а, хем и PCShare-а (дал съм му разрешение за споделяне). Но... Папките са празни. Когато се опитвам да споделя папка от компютъра ми изписва "Папката не може да бъде споделена" и до там. 
Ама не така през windows, пробвай през програмата, в лявата част кликаш, намираш папката, маркираш я и с десен бутон или отгоре в ляво на програмата бутона с чека я маркираш за да се появи в дясното поле на програмата, после кликаш на бутона с двете стрелки за да ъпдейтнеш сървъра и ще я видиш на ТВто.. Гледай клипа бе човек ...

• Автор

Ама не така през windows, пробвай през програмата, в лявата част кликаш, намираш папката, маркираш я и с десен бутон или отгоре в ляво на програмата бутона с чека я маркираш за да се появи в дясното поле на програмата, после кликаш на бутона с двете стрелки за да ъпдейтнеш сървъра и ще я видиш на ТВто.. Гледай клипа бе човек ...

Така направих. Но просто не вижда папките, които споделих. Явно има някаква защита на компютъра ли, де да знам. Не може да споделя папките по някаква причина. 

Така направих. Но просто не вижда папките, които споделих. Явно има някаква защита на компютъра ли, де да знам. Не може да споделя папките по някаква причина. 
С Eseta се правеше мисля изключение в стената на 2 процеса на програмата в таск менаджера ... Ще го видя кои бяха и ще ги напиша ...
WiselinkPro.exe и http_ss_win_pro.exs ... влизаш в настройките на firewall-а на Есета, намираш ги и ги разрешаваш .. След това рестартирай за всеки случай и компютъра и телевизора, ако Есета ти поиска да разрешиш нещо свързано с програмата, чети и ако прецениш разрешавай, но не би трябвало ...

• Автор
преди 49 минути, jiktak70 написа:

С Eseta се правеше мисля изключение в стената на 2 процеса на програмата в таск менаджера ... Ще го видя кои бяха и ще ги напиша ...
WiselinkPro.exe и http_ss_win_pro.exs ... влизаш в настройките на firewall-а на Есета, намираш ги и ги разрешаваш .. След това рестартирай за всеки случай и компютъра и телевизора, ако Есета ти поиска да разрешиш нещо свързано с програмата, чети и ако прецениш разрешавай, но не би трябвало ...

Тука ли някъде? 

IMG_20201127_160416.jpg

Тука ли някъде? 
IMG_20201127_160416.jpg.b4d2193c7304cd4ff59eaef6cd1a2dbf.jpg
Не, това е списъка на файловете под карантина, търси firewall

Нещо такова е, трябва да намериш двата процеса и да им направиш зелена отметка - allow7f80710fd7c12656b2caa549b11ae878.jpg

80468fc454f8c2a55b506793b7877c1b.jpg
  • Автор
преди 10 минути, jiktak70 написа:

Не, това е списъка на файловете под карантина, търси firewall

Не намирам такова. Но изключих цялата защита и пак не ще. Така че май не е от антивирусната? 

Не намирам такова. Но изключих цялата защита и пак не ще. Така че май не е от антивирусната? 
От нея е, Есета и на мен ми правеше проблеми есно време, ако не го зададеш процесите в изключенията, windows-а не пропуска да се случат нещата, по е такива сппмени имам. Виж в advanced setup насъройките на Есета, ако не се виждат, виж дали не се включваше от някъде този режим с тези настройки...
Другия вариант е да пробваш другия мултимедиен сървър Plex, може по-лесно да се оправиш ..., но това е начина човек, не се вкарвай във филм с друга видеокарта и да го връзваш като монитор!

Може би трябва да се изясни, че при опит за споделяне на папка - windows връща грешка, а не споделяш без проблеми папка, но отвън не я виждаш заради FW > ESET.

• Автор
преди 4 часа, jiktak70 написа:

От нея е, Есета и на мен ми правеше проблеми есно време, ако не го зададеш процесите в изключенията, windows-а не пропуска да се случат нещата, по е такива сппмени имам. Виж в advanced setup насъройките на Есета, ако не се виждат, виж дали не се включваше от някъде този режим с тези настройки...
Другия вариант е да пробваш другия мултимедиен сървър Plex, може по-лесно да се оправиш ..., но това е начина човек, не се вкарвай във филм с друга видеокарта и да го връзваш като монитор!

Не мога да го намеря това firewall и това си е. Нищо, ще взема видеокартата и ще ги свържа с кабели. Благодаря все пак. 

преди 3 часа, plamen_petrov_80 написа:

Може би трябва да се изясни, че при опит за споделяне на папка - windows връща грешка, а не споделяш без проблеми папка, но отвън не я виждаш заради FW > ESET.

Да, изписва ми това. Изключих антивирусната и защитата на уиндоуса и пак същото. 

Screenshot_20201127-204640.jpg

IMG_20201127_204434.jpg

Ццццц, ако трябва през teamviewer да пробваме, не знам ...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.