Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Гордеете ли се с успехите на Кубрат Пулев?

Гост

Гордеете ли се с успехите на Кубрат Пулев?  

14 гласували потребители

1. 1. Гордеете ли се с успехите на Кубрат Пулев?

• Да
      9
    • Не
      5

Препоръчан отговор

Интересна ми е нагласата на обществото към днешна дата по този въпрос.Аз лично не се гордея.Защото няма с какво.Извинявай ама да ставаш боксова круша по световните рингове, не е повод за гордост, а за срам.Сега видиш ли, много наши сънародници приравнявали неговите успехи до тези на Мохамед Али, Майк Тайсън, Ивендър Холифилд и прочие.Според мен това са твърдения на лаици и хора нямащи си хал-хабер от бокс.Гледал съм мачове на Кубракис ,които е печелил с нокаут.Неговия  стил е дефанзивен бокс, с контра атаки.Игра на нерви, до като противника се измори и изнерви, Кубракис му думка  една и ония по гръб.Само, че тая тактика няма как да провърви срещу световни шампиони, защото те та почват веднага след първия гонг.Бил изгубил достойно... И това не можа да направи като хората.Човек губи достойно, когато първо се бие и после говори, а не първо да говориш и после като ти намачкат главата и ставаш смешен.. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично се гордея с успехите на българските спортисти. 

Неуспехите ги считам като вид хъс, за да си по-добър другия път. 

Така е в спорта! Побеждаваш или губиш. Въпроса е когато си загубил, отново да се изправиш и се състезаваш, за да успееш. 

Всеки един мач, всяко изправяне срещу реален противник ти носи опит. Докато правиш опити, то ти си достоен.

Така се каляваш. В бокса е така = трябва да се смириш, че си жива боксува круша. Съумееш ли да възприемеш, че и другия срещу теб е такава = ще победиш. Там няма жалене!!! Силов спорт е и определено трябва да се смириш, че може този спорт да доведе до вид трайни увреждания на твоята физиология. Другото е вече психология. Можеш ли с нея да се възстановиш и отново излезеш на ринга = чест и почитания!!! Определено другия няма да те бави и ще те преведе бързо в невъзможността да продължиш мача. Отстояваш ли = значи все още те бива в тоя спорт. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Въпроса е когато си загубил

Въпросът е, когато изгуби, да не става постелка на Сульо и Пульо. Болно е да хвърляш толкова труд и да те плюят. Основно сънародниците ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, цър-вул написа:

Основно сънародниците ти.

То е елементарно .... значи не са негови сънародници. ;) 

Той не е виновен, че има лицемерни българи ... И?! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Alon_zo написа:

Интересна ми е нагласата на обществото към днешна дата по този въпрос.Аз лично не се гордея.Защото няма с какво.Извинявай ама да ставаш боксова круша по световните рингове, не е повод за гордост, а за срам.Сега видиш ли, много наши сънародници приравнявали неговите успехи до тези на Мохамед Али, Майк Тайсън, Ивендър Холифилд и прочие.Според мен това са твърдения на лаици и хора нямащи си хал-хабер от бокс.Гледал съм мачове на Кубракис ,които е печелил с нокаут.Неговия  стил е дефанзивен бокс, с контра атаки.Игра на нерви, до като противника се измори и изнерви, Кубракис му думка  една и ония по гръб.Само, че тая тактика няма как да провърви срещу световни шампиони, защото те та почват веднага след първия гонг.Бил изгубил достойно... И това не можа да направи като хората.Човек губи достойно, когато първо се бие и после говори, а не първо да говориш и после като ти намачкат главата и ставаш смешен.. 

rium76uv.png

https://bg.wikipedia.org/wiki/Кубрат_Пулев

Аз гласувах гордея се. Само 2 загуби.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз се гордея,за последният си мач всички знаехме резултата дори и Кобрата който каза,че излиза заради парите пък вече ако върже добре дошло. Тервел е по добрият боксьор.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хората харесват победителите, а не губещите.Дори в природата е така.Стадото следва лидера на глутницата, а не губещите...    Да Кубрат може и да е хвърлил много труд, но хората гледат резултата на края.Когато Холандия играеха финал на световното по футбол в Южна Африка и изпуснаха на финала мача с Испания, и следователно станаха втори, положението в Холандия нямаше нищо общо с това, което беше в България 1994г. , когато станахме четвърти.Тука беше нещо между траур и бяс.Хората ги чакаха на летището в Амстердам с камъни.С охрана се прибраха холандските футболисти.А спомнятели си легендарния вратар на Англия, Дейвид Сиймън? Един от най-добрите вратари на Англия.Когато на световното по футбол 2002г. на четвърт финал Роналдиньо го прехвърли от над 40м. от пряк свободен и така Бразилия отстрани Англия на четвърт финал.Дейвид Сиймън го чакаше линч в Англия тогава.Щаба тогава на английския национален футболен отбор се опита да умилостиви народа, като се опитаха да го оправдаят с това, че имал зрителни проблеми.Обаче, като се прибра и едвам го отърваха на летището, и си спомням, че едно малко дете хвърли с камък по него и го удари,от което стана огромен скандал, и всички бяха в шок как едно малко дете може да хвърли с камък по националния вратар.Ами явно детето е било силно  наранено, и следователно това е бил божии камък..   Няма да се учуда и Пулата да е легнала за мангизи..  Такива сме си от турско робство.Обезличени и продажни к&рви. Аз ако съм на Бойко, ще му скъсам публично тениската с българския трибагреник, и ще му отнема българския паспорт, ако се докаже, че е легнал за мангизи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Alon_zo написа:

Хората харесват победителите, а не губещите.Дори в природата е така.Стадото следва лидера на глутницата, а не губещите...    Да Кубрат може и да е хвърлил много труд, но хората гледат резултата на края.Когато Холандия играеха финал на световното по футбол в Южна Африка и изпуснаха на финала мача с Испания, и следователно станаха втори, положението в Холандия нямаше нищо общо с това, което беше в България 1994г. , когато станахме четвърти.Тука беше нещо между траур и бяс.Хората ги чакаха на летището в Амстердам с камъни.С охрана се прибраха холандските футболисти.А спомнятели си легендарния вратар на Англия, Дейвид Сиймън? Един от най-добрите вратари на Англия.Когато на световното по футбол 2002г. на четвърт финал Роналдиньо го прехвърли от над 40м. от пряк свободен и така Бразилия отстрани Англия на четвърт финал.Дейвид Сиймън го чакаше линч в Англия тогава.Щаба тогава на английския национален футболен отбор се опита да умилостиви народа, като се опитаха да го оправдаят с това, че имал зрителни проблеми.Обаче, като се прибра и едвам го отърваха на летището, и си спомням, че едно малко дете хвърли с камък по него и го удари,от което стана огромен скандал, и всички бяха в шок как едно малко дете може да хвърли с камък по националния вратар.Ами явно детето е било силно  наранено, и следователно това е бил божии камък..   Няма да се учуда и Пулата да е легнала за мангизи..  Такива сме си от турско робство.Обезличени и продажни к&рви. Аз ако съм на Бойко, ще му скъсам публично тениската с българския трибагреник, и ще му отнема българския паспорт, ако се докаже, че е легнал за мангизи.

Хората харесват и губещите.Давам пример с САЩ 1994 год. където даже не влязохме в топ 3 където се дават медалите и се върнахме без никаква награда и то разбити от случаен отбор с 4-0

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://fakti.bg/mnenia/536717-kubrat-pulev-se-izloji

Подкрепям това мнение.

Кубрат е добър боксьор, не толкова, че да стане световен шампион, но добър.

Но трябва да покаже и малко уважение към по-добрите от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, гордея се!

Кой друг ни е развявал българското знаме по света - само той!

И знам, сигурна съм - че от неговата школа ще излязат новите ни шампиони.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Преди 39 години в софийския квартал „Младост“ се ражда момче. Момче, на което животът е отредил велики неща. Семейството му е скромно; на 12 години остава без майка. Таткото е спортист и убеден патриот, прославял България многократно. Спортната му кариера обаче приключва в края социализма. Човекът кара автобус и такси, за да изхранва петте си деца. Трудно свързват двата края, малкият не се справя добре в училище. Бащата се опитва да запише детето си на тренировки, но в спортните клубове не го искат - тежи едва 40 кг, дрехите висят по слабото му тяло. Таткото не се отказва. Разчиства малкото мазе на панелния блок в „Младост“ 2 и започва да го тренира сам.
Успехите идват. Републикански, балкански, европейски и световни титли. Българското знаме се вее гордо над целия свят заради младия спортист. Медал след медал, титла след титла, безброй удари, никакво признание в родината.
За повече от 15 години блестяща спортна кариера заплатата на младия мъж нараства от 500 лв. на 800 лв. Когато успее да си я получи цялата. Тренира в мухлясала зала, набавя екипировката си сам, търпи всякакви лишения в живота си.
В един момент му писва и решава да приеме едно от многото предложения, които има от чужди държави и клубове. Заминава за Германия. За 7 години там достига абсолютния връх в професионалния спорт. Връх, който никой българин не е достигал. Многократно му предлагат милиони евро, ако вземе германско гражданство, за да може да се състезава освен за клуба си и за федералната република. Той отказва. Всеки път. Никога не пропуска да каже, че е българин и се гордее с това.
Снощи това момче, вече мъж, отстъпи на съперника си в мач за световната титла, гледан от милиони по цялата планета. Той получи признанието, което винаги е заслужавал, но не от сънародниците си. От света.
В родината му смятат, че „се държал като Бай Ганьо“, „не паднал достойно“, „лигавил се“, „хилил се тъпо“, „не си заслужавали трите лева да го гледаме тоя“. Историята на живота му…
Затова, мили мои, пред казана на българите в Ада няма дявол. Няма нужда.
via/ Петьо П. Блъсков

131026902_10158241630383439_609492394510
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Призовавам всеки сферичен идиот, който злорадства от загубата на Кубрат Пулев от Антъни Джошуа, да си отговори на въпроса той самият в лично качество колко пъти в живота си е достигал световно ниво? Колко пъти се е конкурирал с най-добрите?
Да, знам, политически Кобрата е уязвим, наговори куп глупости от сорта на "през соца книгите били забранени..." С приятелката си имаше някакви разправии... Но като спортист в контактните дисциплини той постигна съизмеримо само с Дан Колов ниво-доказа се като част от световния елит. Два пъти се бие с най-добрите в света. Да, загуби. Но от най-силните. И Кличко, и Джошуа са невероятни атлети. Срамно е да загубиш от слабаци.
Аз уважавам спортното величие на Кобрата. Политическите му глупости са друга сфера.
Преди всичко Кубрат Пулев е българин.
И... истината е, че мечтите рядко се сбъдват. И аз мечтаех да стана световен шампион по бокс. Достигнах до градски шампион на София юноши младша възраст на едно малко градско първенство на ледената пързалка на Славия през лятото на 1980 г, ако не се лъжа. На голямото градско през есента загубих още на първия кръг. За повече явно съм нямал качества. Това е животът - бият те, губиш... И продължаваш...
Милен Милушев
Движение БЪЛГАРСКИ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...